راه ترقی

آخرين مطالب

مالیات بر عایدی سرمایه؛ سیاستی برای کاهش جذابیت دلالی اقتصاد

مالیات بر عایدی سرمایه؛ سیاستی برای کاهش جذابیت دلالی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم / مالیات بر عایدی سرمایه سیاستی است که قانونگذار برای کاهش جذابیت خرید و دلالی کالاهایی که به اصطلاح به آن ها کالاهای سرمایه‌ای می گویند، اتخاذ کرده است.
عده ای می گویند ما که کاری نکردیم که بر سرمایه مان، سودی مترتب شود و ارزش آن بالاتر برود، پس چرا باید مالیات بپردازیم. عده ای دیگر بر طبل رد آن می کوبند تا سرمایه ای که در این کالاها ذخیره کرده اند ، ارزش خودش را از دست ندهد و همچنان این بازار جذابیتش را حفظ کند.
از طرفی مختصری از اقتصاددانان با تحلیل های غیرعلمی و بدور از بررسی عوامل موثر شناختی(Cognitive) حاصل از عوامل رسانه ای در بازار، مجلس و دولت را بر سیاستگذاری نادرست، مخاطب قرارداده و از این دو می خواهند که این سیاست را اصلاح کند.
اما اگر با بررسی علوم شناختی و تاثیرات رسانه ای یا به اصطلاح تئوری تاثیر، به مسایلی که بُعد اجتماعی شناختی دارند نگاه کنیم خواهید دید که مسأله فقط در یک سیاست اقتصادی صرف، خلاصه نمی شود، بلکه اثر شناختی حاصل از اتفاقات یک دهه گذشته در اقتصاد ایران، باعث شده است تا مردم بر ارابه ای سوار شوند که با دست خودشان به حرکت درآورده اند یا حداقل بر سرعتش افزوده اند‌.
سرمایه گذاری مردم خارج از فضای تولید، مانند خرید کالاهای سرمایه ای همانند زمین، ملک، طلا، خودرو و ... از دیرباز در خانواده ایرانی باب بوده است اما نه برای افزایش عایدی یا پیشگیری از کاهش افت ارزش، بلکه برای نگهداری آن برای روز مبادا یا نسل های آتی.
لیکن در دهه اخیر این روند با تغییرات گسترده ای که از بابت سیاست های اقتصادی ناصحیح دولت ها، تحریم های ظالمانه دشمنان و تاثیر شناختی دشمن از طریق رسانه ها بویژه فضای بی دروپیکر مجازی بر مردم تحمیل نموده، شناختی را در ذهن مخاطب ایرانی ایجاد کرده و تغییرات شگرفی را به ضرر اقتصاد ایران باعث شده است، بطوریکه هر کالایی که قابلیت نگهداری بلند مدت داشته و در بازار، به راحتی به فروش برسد منجمله خودرو، مسکن، طلا, انواع ارز خارجی(بسته به نوع تقاضا)، سکه، ارز دیجیتال و امثال آن بعنوان کالای سرمایه ای توسط قشر متوسط به بالای جامعه خریداری، نگهداری و در شرایط خاص به فروش می‌رسد.
اولین مشکل این چرخه معیوب، این است که خرید این دست کالاها(بیشتر ارز های خارجی)، باعث می شود این اقلام که بیشتر جنبه تامین منابع مالی مواد اولیه خطوط تولید هستند و یا نیاز اولیه خانوارها(مسکن و خودرو) را تامین میکند، در بازار به شدت دچار کسری شده و طبیعتاً نیاز به تامین آنها به شدت افزایش یابد.
این کمبود نقدینگی وباعث بالارفتن قیمت ارز و در نتیجه افزایش هزینه های تولید شده و در مورد مسکن و خودرو نیز افزایش قیمت آنان ، تشکیل زندگی خانوار را با مشکل ایجاد کرده و یا هزینه آن را به شدت بالا می برد. ثانیا کاهش این اقلام در بازار باعث افزایش قیمت، ایجاد حباب قیمتی و در نتیجه راه افتادن واگنی برای ایجاد عطش عمومی و تحریک به خرید آن توسط باقی مردم می گردد و جذابیت خرید و سرمایه گذاری بر این کالاها را افزایش می دهد.
بعبارتی وقتی در عالم اقتصاد مردم به سمت خرید کالاهای سرمایه ای مثل طلا و دلار بروند، نتیجه اقتصاد خود به خود به شدت تورمی می‌شود... این دقیقاً شبیه تاکتیک ارابه در تکنیک‌های اقناعی است، بطوری که وقتی ارابه‌ای به راه می‌افتد (واگنی حرکت می‌کند) دیگر انسان‌هایی که سوار بر آن نشده اند، خود را بازمانده از آن واگن یا ارابه می‌دانند، لذا در تلاشند تا هر طور شده بر آن سوار شوند...
از منظر علوم شناختی، وقتی بخشی از مردم با ولع تمام برای خرید دلار طلا ارز سکه و امثال آن تلاش کنند و کاهش این کالا در بازار باعث ایجاد حباب قیمت شود طبیعتا باقی مردم نیز با ترس بازماندن از این قطار، همین راه را طی می‌کنند و با کمتر شدن این دست کالاهای سرمایه‌ای در بازار، قیمت آنها به شدت رشد کرده و حباب قیمتی متورم میگردد که خود، عامل ایجاد تورم در بسیاری کالاهای دیگر نیز میشود بویژه اگر این کالای سرمایه ای ارز و دلار باشد که برای تامین کالاهای دیگر مورد نیاز است در این حالت سیاست های تورم زدایی دولت همانند تزریق دلار به بازار و ... در تورم ایجاد شده تاثیرگذار نیست یا تاثیر مقطعی و کوتاه مدت دارد و کاهش تورم با سیاست گذاری یا قانونگذاری نیز به راحتی قابل حل نمی‌باشد.
از این رو اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه باعث خواهد شد تا با بالارفتن هزینه خرید و نگهداری کالاهای سرمایه‌ای، تمایل مردم به خرید آنها کاهش یافته و ارابه مذکور جذابیت اقناعی خودش برای اقناع عمومی را از دست بدهد...
از این جهت، نه در کوتاه مدت، بلکه با صبر و در دراز مدت با کاهش اثر شناختی خرید و سرمایه گذاری در کالاهای سرمایه‌ای، این سیاست باعث کاهش تورم خواهد شد.
از طرفی خیلی طبیعی به نظر میرسه کسانی که عموما در قشر مرفه جامعه بوده و بیشتر سرمایه خودشان را به جهت پیشگیری از کاهش ارزش آن، از پول ملی به دلار، ارز، طلا، سکه، خودرو، مسکن و دیگر کالاهای سرمایه‌ای تبدیل کرده اند، از اجرای این قانون به شدت نگران و ناراحت باشند زیرا با اجرای این قانون، بایستی بخشی از بار تورمی که با ذخیره این قسم کالاها ، کاهش آنها و افزایش نیاز آن در بازار و افزایش تورم حباب قیمتی ایجاد کرده اند را به شکل مالیات بپردازند تا بخشی از هزینه های ایجاد شده برای دیگر اقشار جامعه تامین شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/869881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت کشمکش دولت و صنف طلا بر سر مالیات

جدال مدعی و تازه‌وارد درفینال

روایت تلخ درگذشت کاپیتان سابق تراکتور!

بدهی بیش از 16 میلیاردی فدراسیون ناشنوایان

شگفتی‌ساز لیگ برتر دور از هیاهوی حذفی!

تن‌هاخ: با این وضعیت یونایتد حرفی از غرور نمی‌زنم

محبوب‌ترین نسخه شجاع در تبریز

تب‌ داغ فوتبال بعد از 18 سال در کویر!

جشن یوونتوسی‌ها پس از قهرمانی در کوپا ایتالیا

عصبانیت شدید آلگری در دقایق پایانی و اخراج توسط داور

اگر از باشگاهی می‌خواهید دفاع کنید حمایت فنی کنید

رئیسی وارد مازندران شد

ادعای گروسی درباره ایران در گزارش سالیانه آژانس؛ پیشرفت‌های اندکی در حل‌وفصل مسائل پادمانی حاصل شد

آل صادق: فرانسه در روابط دوجانبه‌اش با ایران، به دور از فشارهای آمریکا عمل کند

عیادت مدیر کل بنیاد سمنان از مادر معظم شهیدان "میر کریمی" در بیمارستان خاتم الانبیا تهران

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

بازدید معاون نظارت راهبردی نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از غرفه نشر شاهد

شهدا و جانبازان بهترین دارایی خود که جانشان بود از آن گذشتند تا ایثار و فداکاری را به ما بیاموزند

شهدا به ملت ایران آبرو بخشیدند و مایه اعتلای نظام اسلامی شدند

دیدار عمومی مدیرکل بنیاد هرمزگان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

پیام تبریک مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی روابط عمومی و ارتباطات

چهره ها/ استایل و شلوار عجیب محمدرضا گلزار روی آنتن زنده!

بازی زنده یاد حمیده خیر آبادی در سریال مزد ترس

اجرای زنده و دلنشین استاد علیرضا افتخاری برای امام رضا (ع)

توضیحات بهنام بانی درباره قطع صدا در کنسرت تهران

هشدار نارنجی هواشناسی برای مشهد

لغو تعطیلی تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در پی بروز سیل

آخرین وضعیت سیل روز گذشته مشهد؛ تعداد مفقودین و فوتی ها اعلام شد

سرمقاله کیهان/ تاریخ تلخ

سرمقاله وطن امروز/ حماس چگونه دست دولت بایدن را خواند؟

سرمقاله فرهیختگان/ روزنه‌گشایی با نگاه فلسفی به تکنولوژی

سرمقاله شرق/ حسرت آبادانی

سرمقاله اعتماد/ مصایب و مشکلات حاکم بر اینترنت

خبر خوش در گل‌گهر پیش از دیدار حیاتی

حسینی‌نسب: مشکل سایپا جدایی من بود

جانشین بیرانوند و برزخ تغییر وضعیت

خیبر به دنبال پس گرفتن صدر جدول

تراکتور و بهترین فرصت برای انتقام از مس!

نساجی عادت باخت را از سرش انداخت

تمرین پیکان با بحث داغ درباره تصمیم جنجالی فولادشهر

آغاز به‌کار سنگنوردان برای المپیک

آقای‌ گل بازی‌های دوستانه استقلال بدون بازی رسمی!

تب جام حذفی در غیاب سرخابی‌ها!

امیرعبداللهیان: سیاست قطعی ایران، حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در منطقه بالکان است

زیرآب خواستگار خواهرش را زد

لحظاتی دلهره‌آور از گرفتاری خانواده‌ای با فرزند نوزاد در سیل مشهد

مطالعه جدید؛ تابستان 2023 گرم‌ترین در طی دو هزار سال گذشته بوده است

طرفداران رائفی‌پور و اردشیر رستمی نمایشگاه کتاب را شلوغ کردند

حضور در فینال هدف هندبالیست‌ها در آسیا

شکست شاگردان پائز مقابل برزیل با یک سورپرایز!