راه ترقی

آخرين مطالب

این ستاره‌ها گرسنه هستند! دانش

این ستاره‌ها گرسنه هستند!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /پژوهشگران آمریکایی در شبیه‌سازی رایانه‌ای نشان دادند کوتوله‌های سفید به خوردن اجرام اطراف خود تمایل دارند. نتایج این پژوهش می‌تواند به حل معمای آلودگی فلزی کوتوله‌های سفید کمک کند.
ستاره‌های مرده که به کوتوله‌های سفید معروف هستند، از نظر جرم مشابه خورشید و از نظر اندازه مشابه زمین هستند. آنها در کهکشان ما رایج هستند و 97 درصد از ستاره‌های کهکشان راه شیری را تشکیل می‌دهند. همان طور که ستاره‌ها به پایان زندگی خود می‌رسند، هسته آنها فرو می‌ریزد و به یک کوتوله سفید متراکم تبدیل می‌شوند و کهکشان ما را مانند یک قبرستان جلوه می‌دهند.
به نقل از فیز، با وجود رایج بودن کوتوله‌های سفید، ترکیب شیمیایی این بقایای ستاره‌ای سال‌ها معمای ستاره‌شناسان بوده است. وجود عناصر فلزی سنگین مانند سیلیکون، منیزیم و کلسیم روی سطح بسیاری از این اجرام فشرده، یک کشف گیج‌کننده است که انتظارات ما را از رفتار ستاره‌ها به چالش می‌کشد.
«تاتسویا آکیبا»(Tatsuya Akiba)، دانشجوی فارغ‌التحصیل «مؤسسه مشترک اخترفیزیک آزمایشگاهی»(JILA) وابسته به «دانشگاه کلرادو بولدر»(CU Boulder) گفت: ما می‌دانیم که اگر این فلزات سنگین روی سطح کوتوله سفید وجود داشته باشند، کوتوله سفید آن قدر متراکم می‌شود که این فلزات سنگین خیلی سریع به سمت هسته بروند. بنابراین، شما نباید هیچ فلزی را روی سطح یک کوتوله سفید ببینید؛ مگر این که کوتوله سفید به طور فعال در حال خوردن چیزی باشد.
اگرچه کوتوله‌های سفید می‌توانند اجرام مجاور گوناگونی را مانند دنباله‌دارها یا سیارک‌ها مصرف کنند، اما پیچیدگی‌های این فرآیند هنوز به طور کامل بررسی نشده است. در هر حال، این رفتار ممکن است کلید کشف راز ترکیب فلزی یک کوتوله سفید را داشته باشد و به افشاگری‌های هیجان‌انگیز درباره پویایی کوتوله سفید کمک کند.
آکیبا و «آن ماری مادیگان»(Ann-Marie Madigan)، استاد اخترفیزیک و علوم سیاره‌ای دانشگاه کلرادو بولدر معتقدند که دلیلی پیدا کرده‌اند مبنی بر این که چرا این زامبی‌های ستاره‌ای، سیاره‌های کوچک نزدیک خود را می‌خورند. آنها با استفاده از شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای، یک کوتوله سفید را شبیه‌سازی کردند که در طول شکل‌گیری خود، ضربه‌ای را به خاطر از دست دادن جرم دریافت می‌کند و حرکت و پویایی همه مواد اطراف را تغییر می‌دهد.
پژوهشگران در 80 درصد آزمایش‌های خود مشاهده کردند که پس از وارد شدن ضربه، مدارهای دنباله‌دارها و سیارک‌ها کشیده و هم‌تراز شدند. علاوه بر این، حدود 40 درصد از سیاره‌های کوچکی که بعدا خورده می‌شوند، از مدارهای پس‌رونده می‌آیند.
پژوهشگران، شبیه‌سازی‌های خود را برای بررسی پویایی کوتوله سفید پس از 100 میلیون سال گسترش دادند. آنها دریافتند که سیاره‌های کوچک کوتوله سفید هنوز مدارهای کشیده‌ای دارند و به عنوان یک واحد منسجم حرکت می‌کنند. چنین نتیجه‌ای پیشتر دیده نشده بود.
مادیگان گفت: این همان چیزی است که من فکر می‌کنم در مورد نظریه ما منحصربه‌فرد است. ما می‌توانیم توضیح دهیم که چرا رویدادهای برافزایش بلندمدت هستند. در حالی که مکانیسم‌های دیگر ممکن است یک رویداد برافزایش اصلی را توضیح دهند، شبیه‌سازی‌های ما نشان می‌دهند که چرا این رویداد هنوز صدها میلیون سال بعد رخ می‌دهد.
از آنجا که گروه پژوهشی مادیگان روی پویایی گرانشی تمرکز دارد، بررسی گرانش اطراف کوتوله‌های سفید، یک تمرکز طبیعی به نظر می‌رسد.
آکیبا گفت: شبیه‌سازی‌ها به ما کمک می‌کنند تا پویایی اجرام اخترفیزیکی گوناگون را درک کنیم. بنابراین در این شبیه‌سازی، یک گروه از سیارک‌ها و دنباله‌دارها را به دور یک کوتوله سفید پرتاب می‌کنیم که به طور قابل توجهی بزرگ‌تر است و می‌بینیم که با تکامل شبیه‌سازی، کوتوله سفید کدام یک از سیارک‌ها و دنباله‌دارها را می‌خورد.
پژوهشگران امیدوارند در پروژه‌های آینده بتوانند شبیه‌سازی‌های خود را به مقیاس‌های بزرگ‌تری برسانند و چگونگی تعامل کوتوله‌های سفید را با سیارات بزرگ‌تر بررسی کنند.
آکیبا توضیح داد: پژوهش‌های دیگر نشان داده‌اند که اجرام کوچک مانند سیارک‌ها و دنباله‌دارها ممکن است تنها منبع آلودگی فلزی روی سطح کوتوله سفید نباشند. بنابراین، کوتوله‌های سفید ممکن است از یک جرم بزرگ‌تر مانند یک سیاره تغذیه کنند.
این یافته‌های جدید، اطلاعات بیشتری را درباره شکل‌گیری کوتوله‌های سفید آشکار می‌کنند که برای درک چگونگی تغییر منظومه‌های خورشیدی در طول میلیون‌ها سال مهم هستند. همچنین، آنها به آشکار کردن منشأ و تکامل آینده منظومه شمسی کمک می‌کنند و اطلاعات بیشتری را درباره شیمی موجود در آن ارائه می‌دهند.
مادیگان گفت: بیشتر سیارات جهان در نهایت به دور یک کوتوله سفید می‌چرخند. ممکن است 50 درصد از منظومه‌ها از جمله منظومه شمسی خودمان توسط ستاره خود خورده شوند. اکنون ما مکانیسمی را برای توضیح دادن دلیل رخ دادن این اتفاق داریم.
این پژوهش در «The Astrophysical Journal Letters» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/873054/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ دلار به کانال 57 هزار تومان بازگشت

خاندوزی: یارانه نقدی اردیبهشت امروز پرداخت می‌شود

پرشدگی سدها به 68درصد رسید

پایان زودهنگام اردوی تراکتور در تهران

1+3 تغییر در لیست تیم ملی برزیل برای کوپا آمریکا

یک دقیقه سکوت به خاطر شهادت رئیس جمهور ایران

برترین گل های الکساندر ایساک در لیگ برتر انگلیس

حرکات زشت از بازیکنان فوتبال در زمین مسابقه

کلوپ با دورتموند در فینال چمپیونزلیگ!

انریکه: می‌خواهیم فصل را به بهترین شکل ممکن به پایان ببریم

ندا شهسواری رکورددار زنان ورزشکار ایران در المپیک

رقابت سخت طارمی با 2 مهاجم برتر اروپا

لغو مرحله سوم انتخابی تیم ملی کاراته بانوان و آقایان

پرچم ساختمان وزارت خارجه نیمه برافراشته شد

جلیلی: تلاش برای تحقق آرمان‌های انقلاب، سرمایه گران‌سنگ شهید رئیسی است

اطمینان وزیر کشور به مردم پس از شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه

اعلام آمادگی رئیس ستادکل نیروهای مسلح برای کمک و همراهی با دولت به ریاست مخبر

ادعای خبرنگار وال استریت ژورنال در مورد لغو نشست غیرمستقیم ایران و آمریکا

اظهارات رئیس بنیاد شهید در وصف شهید ابراهیم رئیسی

خاطره وزیر ارتباطات از جلسه هفته قبل با رئیس جمهور

ربیعی: در تمام این سال‌ها، همدلی عمومی بدرقه راه شهدای خدمت بوده است

حدادعادل: رئیسی هرگز به مصلحت شخصی خود نمی‌اندیشید

آشنا: در سال 1403، بعد از 43 سال دوره مجلس و ریاست جمهوری هم‌زمان خواهد شد

اخبار لحظه به لحظه درپی شهادت رئیس جمهور و همراهان؛ پنج روز عزای عمومی در کشور اعلام شد

«مخبر» مدیر قوه مجریه شد

واکنش مقامات بین المللی به شهادت رییس جمهور ایران | شی جین‌پینگ: چین یک دوست خوب را از دست داد| شاه اردن:در کنار برادران ایرانی هستیم | پوتین: رئیسی نقش مهمی در تقویت روابط ایران و روسیه داشت | مادورو: برادر ما ابراهیم، یک رهبر فوق‌العاده جهانی بود

پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادت‌گونه رئیس‌جمهور و همراهان گرامی ایشان

پیام نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی عروج شهادت گونه آیت الله رییسی

چهره ها/ واکنش «خاله شادونه» به شهادت رئیس‌جمهور

وزیر ارشاد: در فقدان رئیسی روح عدالت‌شناسان عالم به درد می‌آید

اقدامات تحسین برانگیز راغب در هیئت‌ها

قطعه «حرم یار» با خوانندگی همایون شجریان

لغو یک هفته‌ای تمامی کنسرت‌های موسیقی کشور

می‌دونستید مرحوم موذن زاده برای امام رضا (ع) چی خونده؟

تعویض پرچم گنبد حرم حضرت معصومه (س)

مداحی جانسوز روح الله رحیمیان در حرم مطهر رضوی برای شهادت رئیس جمهور

پدر به استقبال پسر شهیدش می‌رود

نیاز تهران به 7 میلیون قبر

گزارش «اعتماد» از جزئیات قتل دختر 11‌ساله مبتلا به اوتیسم

ابراز تسلیت و همدردی با زبان آذری، عربی و اردو در حرم رضوی

«بلو اوریجین» 6 گردشگر را به لبه فضا پرتاب کرد

دستگاه پمپ تزریق دارو ایران‌ساخت شد

کاهش مصرف آب در بیمارستان‌ها از طریق شیرآلات کم مصرف

سفر 2 ماهه به مریخ با موشک جدید ناسا

ستاره دنباله دار آسمان اسپانیا و پرتغال را روشن کرد

آدمای ساده رو دوست دارم

شعرهایی برای شهادت خادم‌الرضا

ای دل غم این جهان فرسوده مخور

دکلمه خوانی زیبا از خسرو شکیبایی

چه کسی اجازه پرواز بالگرد رییس جمهور را صادر کرد؟