راه ترقی

آخرين مطالب

محسن رضایی زیر ذره‌بین؛ از دوستی قدیمی با قالیباف تا تغییر استراتژی سياسي

محسن رضایی زیر ذره‌بین؛ از دوستی قدیمی با قالیباف تا تغییر استراتژی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه سازندگی / سازندگی در تحلیل تغییر استراتژی محسن رضایی در چند روز گذشته نوشت: تحرکات سیاسی‌ محسن رضایی در آستانه دور دوم انتخابات، این شائبه را به وجود می‌آورد که از شانا جدا و به صبح ایران پیوسته است.
سازندگی در یادداشتی، به موضوع تغییر تحرکات سیاسی محسن رضایی پرداخته و نوشته است:
آرایش سیاسی نیروهای اصولگرا برای دوره دوم انتخابات مجلس که 21 اردیبهشت ‌ماه برگزار می‌شود، تغییر کرد. برخی چهره‌ها و طیف‌های اصولگرا از ائتلاف‌های قبلی خود خارج شدند و ائتلاف جدیدی را رقم زدند. ازجمله محسن رضایی که تحرکات سیاسی‌اش در آستانه دور دوم این شائبه را به وجود می‌آورد که از شانا جدا و به صبح ایران پیوسته است. در آخرین عکسی که از او در کنار رائفی‌پور و سعید محمد منتشر شد، افرادی حضور داشتند که شاید بتوان آنها را از دشمنان قسم‌خورده محمدباقر قالیباف دانست. رضایی که تاکنون درخصوص فعالیت‌های حزبی مجلس دوازدهم برخلاف دوران‌هایی که برای ریاست‌جمهوری‌اش تلاش می‌کرد، فعالیت سیاسی خاصی بروز نداده بود، حال با نشست‌های مختلف با رقیبان رئیس مجلس دوازدهم، گویا سیاست‌ورزی دبیر سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد فاز جدیدی شده است.
شاید نام رضایی را نسبت به برخی چهره‌های شناخته شده اصولگرایی در یک سال اخیر و برای‌ انتخابات پارلمان کمتر شنیده باشیم اما این امر نشان از این موضوع ندارد که برادر محسن، کنج عزلت گزیده بود و رفت‌وآمدی بین سیاسیون نداشت. او در ائتلاف شانا که ائتلاف اصولگرایان است، حضور داشت و پس از مدتی با جریان شریان جلسه برگزار می‌کرد. حالا هم چند وقتی است در کنار رائفی‌پور و سعید محمد، اصلی‌ترین مهره‌های طیف نوظهور صبح ایران می‌نشیند. آن هم همان محسن رضایی‌ای که در طول چهار سال ریاست قالیباف بر مجلس تا آنجایی که در توان داشت، سعی کرد تا مانند دوستانش چندان رئیس مجلس یازدهم را مورد هجمه قرار ندهد، مگر در لفافه.
اصولگرایان هرگز به وحدت درستی نرسیدند و حزب‌ها و ائتلاف‌هایشان نیز همواره درصدد زمین زدن یک یا چند نفر از افراد خودشان بوده است. مثال بارزی که می‌توان از قالیباف و دوستانش نام برد اما سوالی که در کنشگری‌های ضدونقیض رضایی پیش می‌آید این است که چطور او به یک‌باره از سایه خارج شد و در دوره زمانی بسیار نزدیک به هم در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) حاضر و در ادامه در شریان و صبح ایران دیده شد؟ آیا محسن رضایی که همیشه سودای ریاست‌جمهوری را داشت، حال تنها رقیبش را در سال 1404 محمدباقر قالیباف می‌بیند (که گویا او هم چندان از اینکه به جای ریاست پارلمان بر صندلی ریاست قوه مجریه تکیه بزند، بدش نمی‌آید) بنابراین تنها استراتژی‌ای که به ذهنش خطور می‌کند، یار غار تمام جریان‌های اصولگرایی است. آن هم طیف‌هایی که برای زمین زدن قالیباف از هیچ کاری دریغ نکرده و نمی‌کنند.
هرچند این گمانه‌زنی که محسن رضایی چرا تنها قالیباف را رقیب ریاستش بر پاستور می‌داند و چندان وقعی بر رقابت با رئیسی نمی‌نهد نیز سوالی است که ممکن است پیش آید اما در مقابلش می‌توان به این موضوع نیز فکر کرد که اگر این گمانه‌زنی درست باشد، طبیعتاً محسن رضایی در صورت پیروز شدن رئیسی می‌تواند جای بیشتری در دولت آینده داشته باشد تا پیروز شدن قالیباف! کمااینکه تمام این جریان‌هایی که با آنها نشست‌وبرخاست می‌کند، با وجود اختلاف، یک هدف مشترک دارند، حذف محمدباقر قالیباف.‌
اگر کمی به عقب برگردیم نزدیک انتخابات 1400 ریاست‌جمهوری، رضایی و قالیباف رقابت جالبی با هم داشتند. این دو نفر که در جنگ یکی فرمانده ارشد و دیگری فرمانده زیردست بود، یک بار دیگر نیز یعنی سال 92 با هم مسابقه گذاشته بودند؛ اگرچه هر دو از آن رقابت ناکام بیرون آمدند. مجدداً سال 99 عزم رقابت کردند. رئیس مجلس به اسم نظارت بر قوانین و دبیر مجمع هم به ‌عنوان بررسی مسائل استان به سفرهای استانی می‌رفتند. آن زمان که جهان در بحران کرونا بود یک سایت خبری از این خبر داد که محسن رضایی در شرایط کرونایی در کمتر از پنج ماه دست‌کم به 15 استان و البته شهرهای مختلف استان تهران سفر کرده است. البته اصفهان، مرکزی، لرستان و فارس را هم به آن اضافه کنیم. در این فاصله کمتر از یک ماه البته همه سفرهای او نیز با عنوان دبیر مجمع تشخیص انجام شد. همان زمان خبری مبنی بر احتمال نامزدی برادر محسن در انتخابات 1400 ریاست‌جمهوری نیز منتشر شد. اما سایت رضایی حتی خبر کاندیداتوری او برای مجلس را هم ترفند مخالفان برای سوزاندن او در انتخابات ریاست‌جمهوری دانست. این درحالی است که رضایی بالاخره در قامت رقیب رئیسی به میدان مبارزه وارد شد و باخت.
برنامه‌های سفرهای قالیباف هم تقریباً شبیه محسن رضایی بود. مثلاً در برنامه سفر کردستانش با فعالان فرهنگی و اجتماعی سنندج و ‌با شورای اداری استان جلسه داشت. آن زمان همچنین ویدئوهایی از دیدارهای مردمی قالیباف نیز منتشر شده بود که بسیار یادآور سفرهای استانی محمود احمدی‌نژاد بود. در نهایت محمدباقر قالیباف در قامت ریاست قوه مقننه و محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام آینده را ادامه دادند.‌
البته ناگفته نماند در ریاست‌جمهوری سال 1400 رضایی تلاش کرد با شکل‌دهی به یک ائتلاف بین خودش، سعید محمد و مرحوم رستم قاسمی، نوعی کنشگری انتخاباتی منجر به برد و یا منجر به وزن‌کشی را شکل دهد اما او نیز همچون تمام نامزدهای دیگر آن انتخابات، مستحیل در فرآیند برد ابراهیم رئیسی شد و نه ‌تنها در ایام همان انتخابات نیز حرف درشتی علیه رئیسی نگفت بلکه در پساانتخابات نیز همچون عمده دیگر نامزدها وارد دولت رئیسی شد. اگرچه این یک سوال سیاسی جالب است که چرا تمام نامزدهای اصولگرای انتخابات 1400 به صورت یکجا (به غیر از جلیلی که خودش نخواست به دولت برود) وارد دولت رئیسی شدند و چه سیاستی پشت این کار نهفته بود؛ لکن این روایت قصد دارد صرفاً به محسن رضایی بپردازد. آن‌طور که عصر ایران تحلیل می‌کند، سابقه و اطلاعات سیاسی نشان می‌دهد که محسن رضایی پس از خروج از سپاه علاقه خاصی به حضور در دولت داشته است. گزارش‌هایی وجود دارد که او حتی در دولت خاتمی نیز ابراز تمایل به حضور در کابینه داشت. او از سال 84 به این‌ سو عملاً یک پای ثابت عمده انتخابات‌ ریاست‌جمهوری بوده است. انتخابات‌هایی که محسن رضایی به‌رغم انتخاب گفتمان‌های مختلفی از «دولت عشق» گرفته تا «پیوستن به اشکال‌گیرندگان بر انتخابات 88 سپس انعزال از آنها» توفیقی در آنها به دست نیاورد. هرچه بود اما محسن رضایی پس از انتخابات 1400 بخشی از تمایل پیش‌گفته را عملی کرد و به‌ عنوان «معاون اقتصادی رئیس‌جمهور رئیسی» وارد دولت رئیسی شد؛ ورودی که البته از ابتدا هم پیش‌بینی می‌شد که بی‌فرجام باشد. بنابراین، این نخستین بار پس از سال‌ها بود که محسن رضایی از سمت دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام کنار می‌رفت.
به هر حال تحرکات جدید سیاسی محسن رضایی بدان معنا نیست که رقابت نهایی الزاماً بین قالیباف و او خواهد بود، اما با پیشینه‌ای که از این دو سیاستمدار و فرمانده قدیمی داریم، طیف اصولگرایان از هر جریان و حزبی ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از پیروزی قالیباف به رضایی رای دهند و همان‌طور که ابراهیم رئیسی را به ریاست رساندند، حال اگر رئیسی مهره سوخته آنها شود، نفر بعدی رضایی باشد تا رئیس مجلس یازدهم. اینکه این اقدام علیه قالیباف چه دستاوردی برای رضایی دارد و حذف قالیباف از گردونه به ‌نفع چه کسانی است؛ نکاتی هستند که باید منتظر ماند تا در آینده‌ای نه‌ چندان نزدیک با رصد کردن تحرکات سیاسی آنها نتیجه گرفت. اما در عین حال فعالیت‌های این روزهای محسن رضایی همواره این گمانه‌زنی را تقویت می‌کند که او سودایی جز کاندیداتوری دوباره برای ریاست‌جمهوری ندارد و گویا در عمل رقیبی قدرتمندتر از محمدباقر قالیباف نمی‌بیند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/875272/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تنفس دلار در کانال 57

صادرات مرغ به 4 هزار تن رسید

خودروی برقی از دستورالعمل بازار خودروهای سواری خارج شد

قیمت تضمینی «جو» اعلام شد

احتمال تمدید قرارداد علیرضا جهانبخش با فاینورد قوت گرفت

مجوز حرفه‌ای باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس صادر شد

مسابقات لیگ دسته اول هم لغو شد

الماس رئال مادرید هیچ‌جا نمی‌رود

نویدکیا تمرین مس رفسنجان را تعطیل کرد

اظهارات «وزیر ورزش» در پی شهادت آیت الله رئیسی

لحظات جالب از هوش بالای بازیکنان فوتبال

خاطره جالب و بامزه حسین طیبی از علیرضا بیرانوند

حسین طیبی و داستان عجیب از عرش به فرش رسیدن و دوباره اوج گرفتن در فوتسال

مصدومیت جدی ستاره فرانسه

لحظاتی از آخرین زیارت شهید آیت الله رئیسی در حرم حضرت رقیه

بارزانی: مطمئن هستیم ملت و دولت ایران این غم جانکاه را پشت سر می‌گذارند

شورای نگهبان: خدمات آیت‌الله رئیسی فراموش نخواهد شد

روزنامه‌هایی که در روز شهادت رئیس جمهور و همراهان به چاپ دوم رسیدند

روابط عمومی مجلس: زمان برگزاری اختتامیه مجلس یازدهم و افتتاحیه مجلس دوازدهم تغییر نخواهد کرد

فرمانده سپاه: نام، خاطرات و نقش آفرینی‌های "سیدالشهدای خدمت" باید همواره زنده بماند

تصاویری از رئیس جمهور و همراهان در کنار رهبر انقلاب

اولین اظهارات مخبر پس از شهادت رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت

گزارش خبرنگار صداسیما درخصوص جزئیات مراسم بدرقه رئیس جمهور و هیئت همراه

پیام گروسی در پی شهادت رئیسی و امیرعبداللهیان: با خانواده و ملت ایران هم‌دردی می‌کنیم و به یادشان هستیم

واکنش مقامات بین المللی به شهادت رییس جمهور ایران

پیام تسلیت مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی در پی شهادت رئیس جمهور

محمد خزاعی در پی شهادت رئیس جمهور پیام داد

نمایش‌های سراسر کشور به مدت یک هفته اجرا نمی شوند

واکنش پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی به شهادت رئیس جمهور

بغض حامد شاکرنژاد حین تلاوت قرآن روی آنتن زنده پس از شهادت رئیس جمهور‌

رئیس صداوسیما شهادت رئیس جمهور و همراهانش را تسلیت گفت

دکلمه شنیدنی علی ضیا برای ولادت امام رضا(ع)

مجری جنجالی صداوسیما برای همیشه از ایران رفت؟!

خاطره حامد شاکرنژاد؛ میزبانی برنامه محفل از شهید ابراهیم رئیسی

چهره ها/ واکنش ارسطو به حذف سارا و نیکا از «پایتخت 7»

مصطفی رحماندوست مطرح کرد؛ خلق آثار ارزشمند کودکانه براساس موسیقی نواحی

تصاویری از تعویض پرچم گنبد منور امام رضا علیه السلام پس از اعلام خبر شهادت رئیس جمهور

اجتماع مردمی در دانشگاه تهران به مناسبت شهادت رئیس جمهور و همراهان

تهران از فردا بارانی می‌شود

جزئیات برگزاری امتحانات دانش آموزان پس از اعلام عزای عمومی

رانندگان کامیون، طعمه باند«تصادفی ها»

کشف سیاره عجیب آتشین که احتمالا از درون در حال ذوب شدن است

اجرام مرموز در فضا که از وجود حیات فرازمینی حکایت دارند

خیام؛ شاعر و حکیم جهان

بیا تا جهان را به بد نسپریم

پیام تسلیت امام جمعه کیش در پی شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش

ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ دلار به کانال 57 هزار تومان بازگشت

خاندوزی: یارانه نقدی اردیبهشت امروز پرداخت می‌شود

پرشدگی سدها به 68درصد رسید

پایان زودهنگام اردوی تراکتور در تهران