راه ترقی

آخرين مطالب

نظرات آیت الله هم اکنون نیز کارگشا خواهد بود نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
جمعه پایان موعد رقابت جریان‌های سیاسی برای انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است و همه نگاه‌ها به میزان حضور و مشارکت مرد در انتخابات است. هرچند که بنابر برخی افکارسنجی‌ها، مردم بر پایه اتفاقات اخیر جامعه و نارضایتی‌ از روندهای موجود رویکرد چندان مثبتی نسبت به انتخابات ندارند و نحوه حضورشان در انتخابات در هاله‌ای از ابهام قرار دارد اما به قرائت بسیاری از فعالان سیاسی مساله انتخابات جدای از سایر مسائل است و با وجود انتقادات بسیار همواره میزان مشارکت گسترده مردم نشان‌دهنده حمایت از حاکمیت است. از این رو انتظار می‌رود که در این انتخابات نیز شاهد حضور گسترده مردم پای صندوق‌های رأی برای انتخاب نمایندگانی باشیم که مجلس را به رأس امور بازگردانند. برای بررسی انتخابات پیش رو، میزان مشارکت مردم و ارزیابی لیست یاران هاشمی در این انتخابات «آرمان ملی» با محمد هاشمی رفسنجانی عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام و برادر مرحوم آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی به گفت‌وگو پرداخته است که می‌خوانید. ‌‌‌
با توجه به شرایط جامعه در ساحت‌های مختلف حضور و مشارکت مردم را در انتخابات مجلس چگونه ارزیابی می‌کنید؟
نکته‌ای که معمولا در اکثر تحلیل‌ها مطرح می‌شود گلایه‌هایی نسبت به فرایند انتخابات و بررسی صلاحیت‌هاست که باید به آن دقت کرد. چون دقت و توجه لازم و بایسته به جناح‌ها و گروه‌ها نشد و موجب گردید تا برخی جریانات سیاسی نسبت به کنشگری در فضای انتخاباتی مایوس و دلسرد شوند، هرچند با این همه این مسائل نباید در مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار باشد. شرکت در انتخابات از جهت خارجی جنبه بازدارندگی دارد و هر چه ضریب مشارکت بالا برود بازدارندگی بیشتری برای کشور خواهد داشت و اگر این مشارکت پایین بیاید، دشمن امیدوار می‌شود. امروز انتخابات صحنه جدال بین جمهوری اسلامی و آمریکا، اسرائیل و دشمنانی است که در صحنه حضور دارند و هر روز علیه ما توطئه می‌کنند. در حقیقت ما در یک جنگ هستیم و در شرایط جنگ باید از کشور و منافع ملی دفاع و حمایت کنیم. بنابر این تحلیل من این است که ضرورت دارد در این جدال انتخاباتی همه مشارکت کنند و حضور فعال داشته باشند و بار دیگر دشمن را در این صحنه نا امید کنند.
تاثیر اتفاقات رخ داده در ماه‌های اخیر و نارضایتی‌های معیشتی مردم را بر انتخابات پیش رو چگونه می‌بینید؟
باید این مساله را در نظر بگیریم حوادثی که در داخل کشور اتفاق می‌افتد مربوط به یک قوه، نیرو یا نهاد نیست. بالاخره در کشور نهادها، قوا، نیروها و جناح‌های مختلف وجود دارند و نسبت به اداره کشور نیز مسئول هستند. اینگونه نیست که بگوییم در اتفاقات پیش آمده فقط مجلس، دولت یا سایر نهادها مقصرند. ضمن اینکه ممکن است همه اینها قصوری داشته باشند و آن مدیریت بایسته را نداشته و چه بسا اشتباهاتی داشته باشند اما مسائل داخلی را نباید به مسائل خارجی ارتباط دهیم. البته اکنون صحنه جدا است و نباید در این شرایط حساس مسائل داخلی و خارجی را خلط کرد. در هشت سال دفاع مقدس دشمن در مرز، خاک و جلوی چشم ما بود اما آن زمان مردم در حمایت از رزمندگان اسلام به صحنه آمدند و در جنگ پیروز شدیم. اکنون نیز جنگ تبلیغاتی و همراه آن جنگ اقتصادی و فشار بر مردم جهت ناراضی کردن آنهاست. دشمن از این مسائل استفاده می‌کند و اگر مشارکت کاهش یابد امیدوار می‌شود که توانسته مردم را از نظام جدا کند اما اگر مشارکت زیاد باشد می‌فهمند که مردم طرفدار نظام هستند و اقدامات آنها نیز ثمری ندارد. بنا بر این شرایط از لحاظ تحلیل موقعیت ایجاب می‌کند که این انتخابات دشمن شاد کن نباشد بلکه باعث حمایت بیشتر از نظام، دفاع از کیان ملی، خاک و میهن در مقابل دشمن باشد. نام جنگ 8ساله را دفاع مقدس گذاشتیم و اکنون نیز حضور در انتخابات نوعی دفاع مقدس است.
رویکرد جریانات سیاسی و ارائه لیست‌های متعدد انتخاباتی نسبت به انتخابات پیش رو را چطور ارزیابی می‌کنید؟
به‌نظرم آنهایی که لیست دادند به وظیفه خود عمل کردند و یک‌صدا و یک‌دل برای حضور در انتخابات تلاش کردند. گروه‌های سیاسی یک وظیفه ملی در جهت حفظ منافع ملی دارند و وظیفه دیگری که در جهت حفظ منافع گروهی است. حال شاید برخی از احزاب و جریان‌ها به منافع گروهی خود نرسند اما به جهت وظیفه ملی باید از منافع ملی دفاع کنند. گروه‌هایی که لیست دادند و مردم را به مشارکت دعوت کردند براساس وظیفه ملی خود عمل کردند اما آنها لیست ندادند یا از مردم برای حضور گسترده در انتخابات دعوت به‌عمل نیاوردند به جای عمل به وظیفه ملی بیشتر توجه خود را به منافع جناحی خود معطوف کردند. این نشان می‌دهد که کدام دسته و تشکل برای منافع ملی ارزش قائل است، در جهت حفظ منافع ملی تلاش می‌کند و کدام گروه پیگیر منافع جناحی خود است.
اخیرا حزب کارگزاران سازندگی لیستی انتخاباتی تحت عنوان یاران هاشمی منتشر کرده که بعضا نیز مورد انتقاد وارد شده؛ از دیدگاه شما با توجه به جایگاه مرحوم آیت‌ا... هاشمی در جامعه‌درصد رای آوری این لیست در انتخابات پیش رو چقدر است؟
هرچند که آقای هاشمی امروز شخصا و به لحاظ فیزیکی حضور ندارد اما آنچه که امروز در جامعه وجود دارد تفکر، اندیشه و یا مکتب آیت‌ا... هاشمی است. آنهایی که لیستی به نام آیت‌ا... هاشمی دادند باید یاران تفکر و اندیشه آقای هاشمی باشند و در راستای خواسته‌ها و اندیشه‌های ایشان قدم بردارند. اگر چنین باشند هم تحت عنوان نام آقای هاشمی محسوب می‌شوند و هم با بکارگیری تجربه 40‌ساله راهکارهای آیت‌ا... هاشمی برای عبور از بحران، اداره کشور، اشتغال و توسعه پایدار می‌توانند کشور را از فلاکت نجات دهند. امروز دوست و دشمن اعتراف دارند که راهکارهای آقای هاشمی کارگشا بوده و اگر اکنون هم به آنها عمل شود کارگشا خواهد بود. آنهایی که لیستی تحت عنوان یاران آقای هاشمی ارائه داده‌اند باید در اندازه امکانی که دارند در مجلس یا جاهای دیگر با سر لوحه قرار دادن اندیشه‌ها و عملکردهای آقای هاشمی مشکلات کشور را بدین وسیله حل کنند. مردم نیز هنوز دوران مدیریت آیت‌ا. . هاشمی را در نظر دارند و همیشه از آن یاد می‌کنند. لذا به‌نظر می‌رسد در همین انتخابات نیز مردم اقبال کرده، شرکت کنند و به این لیست رای دهند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/100623/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه

علیرضابیگی: دولت ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

آهنگ زیبای «شهر بارونی» از سیامک عباسی

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

درگیری اسطوره‌های یونایتد و آرسنال بر سر برونو!

پرسپولیس با دو مصدوم مهم مقابل آلومینیوم

پاسخ کوبنده مدیر تراکتور به یک برنامه تلویزیونی

سالگرد زادروز یوهان کرویف؛ منتخب حرکات دوران بازی نابغه هلندی

ستاره چلسی فصل را از دست داد، آرژانتین نگران کوپا!‏

ژاوی اشک خوان لاپورتا را در آورد

به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم

شاگردان محرم آماده برای جدال با پیکان

عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

2 خبر خوش فوتبالی رئیس صداوسیما

شوخی با سیدجواد هاشمی در فضای مجازی!

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند