راه ترقی

آخرين مطالب

برخی آمار از انتخابات مجلس؛ 42 درصد نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
کارنامه برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی روز گذشته بسته شد که وزیر کشور میزان مشارکت مردم در آن را 57/42 درصد اعلام کرد. در این دوره از انتخابات 57 میلیون و 918 هزار نفر واجد شرایط رأی‌دادن بودند که 24 میلیون و 512 هزار و 404 نفر در انتخابات شرکت کردند. عبدالرضا رحمانی‌فضلی گفت که 24 میلیون و 512 هزار و 404 نفر؛ یعنی 48 درصد شرکت‌کنندگان زن و 52 درصد آقایان بودند. او همچنین درباره حضور مردم تهران در انتخابات گفت: «درصد مشارکت مردم در استان تهران 2 میلیون و 539 هزار و 763 نفر بود که مساوی با 2/26 درصد است. در کل شهر تهران و شمیرانات نیز یک میلیون و 841 هزار و 891 نفر برابر با 4/25 درصد مشارکت کردند».
یکی از گله‌هایی که بعد از پایان زمان رأی‌گیری به وزارت کشور وارد می‌دانستند این بود که چرا میزان مشارکت را اعلام نمی‌کنند. رحمانی‌فضلی دراین‌باره گفت: «حتما باید کار قانونی پیش برود و با امضای صورت‌جلسه در هیئت نظارت و هیئت‌های اجرائی انجام شود و به تأیید شورای نگهبان برسد و سیستم ما هم بیش از 99 درصد فعال بود».
او با بیان اینکه 57/42 درصد از واجدان شرایط در انتخابات شرکت کردند، گفت: «این در حالی بود که ما، هم ورود بیماری کرونا و هم شرایط سیاسی و مسائلی مثل سقوط هواپیما، حوادث آبان و دی را داشتیم و در این شرایط این میزان حضور و مشارکت مردم کاملا قابل‌قبول است». وزیر کشور درباره تأمین امنیت در برگزاری انتخابات مجلس گفت: «ستاد کل نیروهای مسلح هم همراهی بسیار خوبی با ما داشت و وزارت راه هم همه راه‌های ارتباطی را برای انجام امر انتخابات تأمین کرد. با توجه به برنامه‌ریزی‌های بسیاری که توسط بیگانگان و رسانه‌هایشان انجام شده بود، نیروهای نظامی ما اعم از سپاه و بسیج و ناجا امنیت را به طور کامل فراهم کردند و با مواردی که بود برخورد کردند و اجازه برهم‌خوردن امنیت انتخابات را ندادند». بنا بر آمار وزیر کشور، بیشترین درصد مشارکت را استان کهگیلویه‌وبویراحمد داشت با 71 درصد و مردم تهران نیز با 26 درصد مشارکت، کمترین حضور را در پای صندوق‌های رأی داشتند.
کرونا و انتخابات
رحمانی‌فضلی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود ورود ویروس کرونا به داخل کشور انتخابات به تعویق نیفتاد، گفت: «از همان روزی که مشخص شد کرونا وارد کشور شده به مردم اعلام شد. برخی توصیه‌های شاید دلسوزانه از طرف برخی افراد غیررسمی حتی در این ایام به ما صورت گرفت که حتی بهتر بود ورود کرونا اعلام نمی‌شد و انتخابات برگزار می‌شد، اما آقای روحانی از ابتدا تأکید داشت که هر زمان که مشخص شد کرونا وارد شده به مردم اعلام کنید؛ چراکه به جان مردم مربوط است».
وزیر کشور افزود: «حتی در مورد شهر قم هم می‌گفتند که انتخابات را در آن شهر به تعویق بیندازیم، ولی من به‌عنوان مسئول انتخابات نپذیرفتم، چراکه تقویم انتخابات ما به‌گونه‌ای است که اگر انتخابات انجام نشود، تشکیل مجلس بعدی به تعویق می‌افتد که به‌هرحال برخلاف آنچه در مورد کرونا مطرح بود، مردم قم مشارکت 43 درصدی داشتند».
مقایسه انتخابات مجلس دهم و یازدهم
حضور 26 درصدی مردم تهران باعث شد تا محمدباقر قالیباف با یک میلیون و 265 هزار و 287 رأی به‌عنوان نفر اول تهران وارد مجلس شود. نفر سی‌ام تهران نیز عزت‌الله اکبری‌تالارپشتی است که با 642 هزار و 214 رأی به مجلس راه یافته است. تمام 30 نفر اول تهران از اصولگرایان هستند، درست برخلاف چهار سال پیش که اصلاح‌طلبان با لیست امید توانستند تمام صندلی‌های حوزه انتخابی تهران را در مجلس دهم از آن خود کنند.
بر اساس اعلام وزارت کشور، در سال 94 حدود 34 میلیون نفر چیزی در حدود 62 درصد از واجدان شرایط در کل کشور در انتخابات مجلس دهم شرکت کرده بودند و در تهران نیز 50 درصد مردم پای صندوق رفته بودند که امسال این رقم به نصف رسیده است. محمدرضا عارف، با یک میلیون و 608 هزار رأی در تهران اول شده بود و عبدالرضا هاشم‌زائی با یک میلیون و 78 و رأی نفر 30 تهران بود. همین نشان می‌دهد که قالیباف به‌عنوان نفر اول از نفر آخر منتخب تهران در مجلس گذشته تنها 200 هزار رأی بیشتر آورده است، تقریبا برابر با مصطفی کواکبیان که در انتخابات قبلی با یک میلیون و 200 هزار رأی نفر نهم شده بود. کواکبیان در انتخابات امسال با 61 هزار رأی سی‌وهشتم شده و مجید انصاری که سرلیست برخی ائتلاف‌های اصلاح‌طلبان بود، با 69 هزار رأی سی‌وششم شده است.
قالیباف بالاخره رأی آورد
محمدباقر قالیباف به‌عنوان شهردار اسبق تهران بالاخره با مشارکت 26 درصدی از مردم تهران رأی گرفت. او بیش از یک دهه است که در انتخابات شرکت می‌کند، اما اقبالی از سوی مردم نداشت. قالیباف اولین‌بار در سال 84 عزم خود را جزم کرد تا ردای ریاست‌جمهوری بر تن کند. پیش از آن انتخابات نظرسنجی ایرنا نشان می‌داد که او حدود 16 درصد رأی دارد. در نهایت اما او با چهار میلیون رأی از سراسر کشور، چهارم انتخابات شد و محمود احمدی‌نژاد و مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به دور دوم رفتند. شهردار آن زمان تهران برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 و مجلس نیز ثبت‌نام نکرد، اما در انتخابات سال 92 رقیب جدی حسن روحانی بود که در نهایت با حدود شش میلیون رأی، دوم شد. قالیباف که در سال 96 دیگر شهردار تهران نبود، برای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری وارد کارزار شد و دولت خود را «دولت مردم» نام نهاد، اما در نهایت به نفع ابراهیم رئیسی انصراف داد و روحانی رئیس‌جمهور ماند.
کمتر از یک ماه پیش، قالیباف در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین گفته بود که حرکت بر اساس قانون اساسی باید در مجلس شروع شود. او گفته بود: «ممکن است بگویند تو در مجلس نبودی و تجربه آن را نداری. من این را قبول دارم، اما وقتی تجربه کسانی را که در مجلس بودند نگاه می‌کنم و خودم هم دستی بر آتش مدیریت داشته‌ام، به همین دلیل می‌گویم کار باید از مجلس آغاز شود».
این فعال سیاسی اصولگرا گفته بود: «برای اینکه تحولی ایجاد کنیم که مردم حس کنند و امیدوار شوند که آینده خوبی در انتظارشان است و جبران مافات می‌شود، نیازمند یک برنامه پنج‌ساله‌ایم. البته این معنایش چنین نیست که در پایان آن پنج سال همه مشکلات حل شده باشد، بلکه منظور این است که در طول این پنج سال مردم تغییر را حس کنند وگرنه قرار نیست همه تغییرات در سال آخر رخ دهد. برای این کار باید تغییر در آن 290 نفر مجلس رخ دهد».

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/100920/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟