راه ترقی

آخرين مطالب

رقابت تسلیحاتی که هر روز خطرناک تر می‌شود نوشتارها

رقابت تسلیحاتی که هر روز خطرناک تر می‌شود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده در بازدید هفته گذشته خود از فرماندهی راهبردی واشنگتن در شبیه‌سازی یک جنگ محدود با روسیه شرکت کرد. در این شبیه‌سازی، نیروهای نظامی روسیه در طول یک درگیری در اروپا از یک سلاح هسته‌ای «تاکتیکی» علیه ناتو استفاده کرده و امریکا را مجبور می‌کردند تا یک حمله هسته‌ای تلافی‌جویانه را آغاز کند.
به گزارش شبکه «سی‌ان‌ان» یک مقام ارشد وزارت دفاع امریکا روز جمعه به خبرنگاران گفت:«این سناریو درباره یک موقعیت احتمالی در اروپا بود که در آن شما با روسیه جنگ می‌کنید و بعد روسیه تصمیم می‌گیرد علیه پایگاه‌هایی در قلمرو ناتو از نوعی سلاح هسته‌ای تاکتیکی و محدود با میزان آسیب کم استفاده کند و در‌نهایت شما گفت‌وگوهایی را با وزیر دفاع و رییس‌جمهور امریکا انجام می‌دهید تا درباره چگونگی پاسخ به این حمله تصمیم بگیرید.»
او افزود:«در این شبیه‌سازی آنها با یک سلاح هسته‌ای نه‌‌چندان قوی به ما حمله می‌کنند بنابراین ما نیز در طول تمرین پاسخ آنها را با سلاح هسته‌ای می‌دهیم.»
در حالی که یکی از مقامات نظامی واشنگتن روز پنجشنبه این شبیه‌سازی را عادی توصیف کرد، سناریوی انتخابی آن، نگرانی زیادی برای برنامه‌ریزان پنتاگون ایجاد کرد مبنی بر اینکه روسیه می‌تواند در طول درگیری در جبهه شرقی ناتو از یک سلاح هسته‌ای کوچک استفاده کند.
این شبیه‌سازی در حالی انجام شد که تلاش‌های پنتاگون برای مدرن‌سازی و گسترش زرادخانه هسته‌ای امریکا همچنان ادامه دارد. آنها قصد دارند پس از گذشت چندین دهه برای اولین بار یک سلاح هسته‌ای جدید به سلاح‌های خود بیفزایند. این اقدام با انتقاد برخی شاهدین و قانون‌گذاران دموکرات روبه‌رو شد؛ آنها چنین حرکتی را مشارکت در نوعی رقابت تسلیحات هسته‌ای جدید می‌دانند مانند آنچه در اوج جنگ سرد اتفاق افتاد.
با این حال وزارت دفاع این نظریه را رد کرده است که امریکا مشغول گسترش زرادخانه هسته‌ای خود بوده و با روسیه رقابت تسلیحاتی دارد. واشنگتن می‌‌گوید که اقدامات اخیرش صرفا پاسخی به تلاش‌های روسیه بوده است.
مقامات پنتاگون می‌گویند، روسیه حدود دو هزار سلاح تاکتیکی با میزان آسیب محدود در اختیار دارد که می‌تواند به شیوه‌های مختلف از آنها استفاده کند.
این مقام ارشد وزارت دفاع گفت:«روس‌ها حدود دو هزار مورد از این نوع سلاح‌ها در اختیار دارند و مساله تنها تعداد این سلاح‌ها نیست بلکه انواع مختلف آنهاست؛ روس‌ها دارای سلاح‌های زمین‌پایه، هواپایه و دریا‌پایه هستند. بسیاری از سیستم‌های تاکتیکی یا متعارف آنها دارای قابلیت دوگانه هستند و از سلاح‌های انفجاری ضدزیردریایی بهره می‌برند. این سلاح‌ها هم هسته‌ای و هم متعارف هستند. روس‌ها اژدرهایی دارند که از سطح کشتی شلیک می‌شوند. آنها همچنین مجهز به زیردریایی‌ها، موشک‌های هسته‌ای و متعارف زمین به هوا می‌باشند. این موشک‌ها دارای کلاهک هسته‌ای هستند. روس‌ها برخلاف تعهدات خود تحت پیمان 1987 دارای موشک‌های کروز زمین‌پایه هستند.»
این مقام در اظهارات خود به پیمان موشک‌های هسته‌ای میان‌برد که سال 1987 میان ایالات متحده و شوروی سابق منعقد شد، اشاره می‌کند. واشنگتن و متحدانش در ناتو، روسیه را به نقض آن متهم کرده و دولت ترامپ نیز به همین بهانه از آن خارج شده است.
تا همین اواخر سناریوی مربوط به استفاده نیروهای روس از این سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در جریان درگیری در اروپا، امریکا را مجبور می‌کرد تا میان پاسخ با سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک بزرگ‌تر و مخرب‌تر یا پاسخ از طریق اقدام نظامی متعارف غیر‌هسته‌ای یکی را انتخاب کند.
امریکا پس از چندین دهه اولین سلاح هسته‌ای جدیدش را مستقر کرده است
این اختلافات باعث شد، دولت ترامپ نخستین سلاح هسته‌ای جدید امریکا را پس از چند دهه توسعه داده و آن را مستقر کند. یک سلاح هسته‌ای نه چندان قوی که از روی زیردریایی پرتاب شده و «W76-دو» نام دارد.
این مقام ارشد وزارت دفاع افزود:«قدرت بازدارندگی ترکیبی از اعتبار و توانایی است، شما باید در هر سطحی آمادگی پاسخ به سلاح هسته‌ای را داشته باشید اما نمی‌توانید فقط بگویید که شما قصد چنین کاری را دارید باید عملا به طریقی آن را نشان دهید.»
او افزود:«در اینجا تنها گفتن کلمات کافی نیست، شما باید بتوانید تصمیم‌تان را به معنای واقعی نشان دهید. با توجه به اینکه «W76-دو» حداقل هزینه را برای ما در بر داشت بنابراین استفاده از آن سریع‌ترین راهی بود که می‌توانستیم به روسیه بفهمانیم که علاوه بر تصمیم برای مقابله با هر گونه تهدید احتمالی، توانایی انجام این کار را نیز داریم.» مقامات دفاعی امریکا می‌گویند، زرادخانه سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه بسیار نگران‌کننده‌تر از سلاح‌های هسته‌ای جدیدی است که مسکو اخیرا معرفی کرد و شامل یک اژدر و موشک کروز هسته‌ای می‌شود.
این مقام می‌گوید:«زمانی که سلاح‌های هسته‌ای روسیه را بررسی می‌کردیم، چیزی که ما را تا پاسی از شب بیدار نگه داشت، ذخایر عظیم سلاح‌های هسته‌ای غیرراهبردی آنها بود. اینها سلاح‌های اتمی تاکتیکی هستند که گاهی به آن سلاح‌های هسته‌ای نمایشی نیز می‌گویند.»
او افزود:«سلاح‌های اتمی جدید مانند اژدری که با سر و صدای زیاد معرفی کردند، توانمندی جدیدی افزون بر آنچه روسیه در زرادخانه فعلی خود داشت به این کشور نمی‌دهد.»
گزارش پنتاگون در مورد سلاح‌های اتمی جهان در سال 2018 از واشنگتن می‌خواهد تولید سلاح‌های نه‌چندان قوی و موشک‌های کروز هسته‌ای دریاپایه جدید را آغاز کند.
مقامات دفاعی می‌گویند، پنتاگون اکنون در حال بررسی این موضوع است که آیا به دنبال توسعه موشک‌های کروز برود یا خیر؛ اگر پاسخ مثبت باشد این کار بین 7 تا 10سال طول می‌کشد.
ترجمه هدیه عابدی

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/101199/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک دهه حرف‌های تکراری؛ آیا مواضع فرزین با مدیران سابق بانک مرکزی تفاوتی دارد؟!

زمان واقعی صدور پروانه ساخت چقدر است؟

فرحی گرام : آچار فرانسه اینستاگرام

بارسلونا در اضطراب؛ الان وقت ال‌کلاسیکو نبود

تیموری: برای قهرمانی جام حذفی می‌جنگیم

در السد برای اولین بار خشم ژاوی را دیدم

ملیکا رسولی بانوی کاراته کار مدالش را به علی دایی تقدیم کرد

آنچلوتی: نمایش‌مان مقابل سیتی؟ ندیدم هواداری ناراحت باشد!

کونسیسائو: طارمی حالا همان بازیکنی است که همیشه بود

ترکیب تیم ملی فوتسال در بازی دوم جام ملت‌ها

ترکیب تیم ملی تکواندو بانوان مشخص شد

قدوس متفاوت از نیم‌فصل اول مقابل لوتون

میداوودی: استقلال نکونام لایق قهرمانی است

وزارت دفاع: در مسیر تجهیز و تسلیح سپاه از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنیم

پیام تبریک رئیس دولت امارات و دبیرکل اوپک به رئیسی

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد از اهمیت بالایی برخوردار است

همکاری علی نصیریان و شبنم مقدمی در «نوروز»

ماهی خاویار به رودخانه روستای نورالدین اومده!

نمایش و نقد «گیج گاه» به ارسباران رسید

حضور 3 فیلم کانون در جشنواره بین‌المللی کودکان لکنوی هند

بازی دیدنی پیمان معادی در سریال افعی تهران

قطعه «سرگشته» از موسیقی متن سریال در چشم باد

امدادرسانی هوایی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

شعرخوانی دختر شیرین زبان

مسخره‌بازی

بامداد بی‌رمق

بازگشت «مهار» به سیاست خارجی آمریکا؟

جزئیات افزایش حقوق سرایداران مدارس اعلام شد

طرح تامین مالی ⁧تولید⁩ و زیرساخت‌ها در شورای نگهبان تایید شد

تاج : امیدوارم بتوانیم از کشور چین VAR را خریداری کنیم.

تاج: واگذاری باشگاه‌ها (استقلال و پرسپولیس) روز دوشنبه انجام می‌شود

فولاد در تیم ملی جوانان رکورددار شد

گواردیولا: پارسال لوکاکو ما را قهرمان اروپا کرد

وضعیت مبهم سنگربان پرسپولیس؛ بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟

حسینی یاد ذوبی‌های محبوب زنده نگه داشت

استقلال و پرسپولیس یک قدم تا واگذاری

کنایه تاج به باشگاه‌های معترض سقف قرارداد

استراتژی استقلال خوزستان برای بقا جواب داد

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

نام پتروشیمی‌های خریدار باشگاه استقلال مشخص شد

توصیه میرسلیم به دولت رئیسی درباره ریشه‌کنی فساد: جرأت‌مندانه عمل کنید!

تحسین حمله تنبیهی ایران توسط نمایندگان پارلمان ترکیه

گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره میزان خسارات عملیات تنبیهی «وعده صادق»

بررسی چالش‌های رژیم صهیونیستی با مستندهای افق

چه هوای دل‌انگیزی دارد این خانه!

عماد گَند زد!

حسین رفیعی: سیامک حرف میزنه من میخندم

هنرنمایی زنده یاد رضا داوودنژاد در «زندگی به شرط خنده»

خیام خوانی زیبا و تماشایی با خوانندگی آکا صفوی

واکنش سازمان ثبت احوال به حذف نام پدر از کارت هوشمند ملی