راه ترقی

آخرين مطالب

طرح تولید سرم درمان کرونا از پلاسمای بهبودیافتگان در ایران گفتگو

  بزرگنمايي:

راه ترقی- مینو محرز روز شنبه در گفت وگویی افزود: اکنون در مرحله اپیدمی و همه گیری بیماری ناشی از ویروس کرونا یا بیماری کووید 19 در کشور هستیم و این جزو ذات اپیدمی است که حداقل 40 درصد جامعه دچار این ویروس می شود تا بعد بیماری فروکش کند.

وی ادامه داد: هنوز به مرحله اوج بیماری نرسیده ایم و همچنان شاهد ابتلای روزافزون به این ویروس هستیم. پیش بینی است که طی دو تا سه هفته آینده همچنان روند صعودی این بیماری را شاهد باشیم و بعد از آن روند نزولی بیماری شروع می شود.

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این اتفاقی است که در چین هم افتاده است. در ایران نیز باید منتظر همه گیری حداقل 40 درصد افراد جامعه به این ویروس باشیم اما بیش از 80 درصد افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند دچار بیماری خفیف با علائم خفیف می شوند و ممکن است آن قدر علائم بیماری خفیف باشد که خودشان هم متوجه نشوند.

فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: قانون ایپدمی یک بیماری ویروسی این است که حداقل 40 درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا می شوند. این پیش بینی متخصصان اپیدمیولوژی درباره بیماری کرونا در ایران هم است. پیش بینی اپیدمیولوژیست ها درست است و آن را قبول دارم. البته این بیماری در بین سالمندان شدیدتر است اما در بین افراد پیر هم ممکن است با علایم خفیف باشد و حتی احتیاج به مراقبت پزشکی هم نداشته باشند.

وی گفت: ایران جزو کشورهایی است که بعد از چین با اپیدمی بزرگ ویروس کرونا مواجه شده و حتی مشاهده شده که افرادی از ایران به کشورهای دیگر سفر کرده و به این ویروس مبتلا بوده اند که به احتمال زیاد این افراد جزو بیماران خفیف و کم علامت یا حتی بدون علامت بوده اند.

سه علامت ابتلا به کرونا

محرز افزود: اغلب جمعیت 40 درصدی که احتمالا به ویروس کرونا مبتلا می شوند، بی علامت یا دچار علائم خفیف هستند و حدود نیمی از این افراد حتی متوجه نمی شوند که به ویروس مبتلا شده اند. به خصوص ابتلا به این ویروس در کودکان معمولا علامت چندانی ندارد. علامت اصلی این بیماری در افرادی که دچار علائم می شوند نیز بیشتر تب، سرفه خشک و تنگی نفس است و در تعداد کمتری ممکن است گلودرد مشاهده شود.

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: توصیه های وزارت بهداشت مبنی بر ماندن در خانه و قرنطینه خانگی برای این است که شیوع این بیماری را کم کند. توصیه بسیار مهمی است که اگر مردم رعایت کنند میزان شیوع و همه گیری این بیماری بسیار کمتر می شود.

وی افزود: مدل قرنطینه ای که چین برای شهر ووهان اجرا کرد در کشور ما شدنی نیست زیرا حکومت چین با روش خود مردم را مجبور به ماندن در خانه کرد و حتی درِ خانه های مردم را قفل می کرد که بیرون نیایند. این شیوه با روحیه و فرهنگ مردم ایران شدنی نیست و از نظر حقوق بشر هم تبعات سنگینی دارد.

محرز ادامه داد: ویروس کرونای جدید در دنیا فقط یک نوع است که از نظر ژنوم ویروس همان ویروسی که در ووهان چین بوده اکنون در ایران و کشورهای دیگر هم گسترش یافته و تفاوتی ندارند. در مورد اینکه گفته می شود افراد بعد از ابتلا ممکن است دوباره به این بیماری مبتلا شوند هیچ سند علمی وجود ندارد و مشاهدات علمی نشان می دهد افراد بعد از یکبار ابتلا به این ویروس واکسینه می شوند به همین علت محققان در تلاش هستند تا از پلاسمای خون افرادی که واکسینه شده اند، داروی بیماری کووید 19 را تولید کنند.

تلاش برای تولید سرم درمان کرونا در ایران

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: پروپوزال و طرح تهیه دارو و سرم ایمنی از پلاسمای خون افراد بهبود یافته تهیه شده و محققان سازمان انتقال خون بر روی آن کار می کنند. در ایران نیز مانند کشورهای دیگر این پروژه در حال انجام است و اگر موفقیت آمیز بود، ممکن است در آینده نزدیک این دارو در کشور ما نیز تایید و تولید شود.

این فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: اکنون سه دارو برای درمان بیماران مبتلا به کووید 19 در ایران استفاده می شود که در چین، تایلند و جاهای دیگر هم استفاده شده و جواب داده و شامل داروی مالاریا، داروی آنفلوانزا و داروی ایدز است که همه آنها را در کشور به میزان لازم داریم و در بهبود بیماران جواب داده است.

اینفودمی بدتر از اپیدمی کرونا

محرز گفت: اکنون مهمتر از اپیدمی بیماری ناشی از ویروس کرونا، اپیدمی شایعات و اخبار کذب است که در جامعه مشکل ایجاد کرده و همه را نگران کرده است. اسم این اپیدمی را «اینفودمی» یا اپیدمی شایعات گذاشته اند. یکسری شیادان هم پیدا شده اند که درمان و داروی کرونا را کشف کرده اند و به دنبال بهره خودشان از این اوضاع هستند.

عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا افزود: ممکن است گرم شدن هوا هم بر کاهش اپیدمی بیماری موثر باشد اما مهمتر از آن این است که اپیدمی بیماری دوره ای دارد و بعد از ابتلای جمعیت مشخص مثلا حدود 40 درصد دوره اپیدمی تمام می شود. در چین هم این اتفاق افتاد و اکنون روند بیماری رو به نزول است. اگر این طور نبود اپیدمی بیماری دائم باید ادامه پیدا می کرد.

محرز درباره اعلام وزارت بهداشت مبنی جریمه شدن افرادی که بیماری خود را کتمان کنند گفت: نمی دانم منظورشان چه بود. چطور می شود کسی دچار بیماری شود و کتمان کند. باید مسئولان وزارت بهداشت در این مورد توضیح دهند. شاید مواردی بوده که ما اطلاع نداریم. 

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز گذشته(جمعه) اعلام کرد: تاکنون موارد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به 4 هزار و 747 نفر و فوت ناشی از آن به 124 نفر رسیده و همچنین 913 نفر بهبود یافته‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/101990/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

عالیشاه بازی آلومینیوم را از دست داد

جرائم مالی، تنها راه درآمدزایی فدراسیون فوتبال

روایت میراسماعیلی از لغو اعزام جودوکاران به مسابقات قهرمانی آسیا

در چنین روزی و در سال 2011 ضربه کاری رونالدو به بارسلونا

جواد خیابانی: نه قهر کردم و نه از تلویزیون می‌روم

گزینه‌های باشگاه تراکتور برای مربی جدید از زبان نصیرزاده

حواشی بازی پیکان و هوادار از زاویه دوربین باشگاه

کولاک مهاجم سابق پرسپولیس در لیگ ژاپن

کشتی ایران رکورد تاریخش را در مسابقات قهرمانی آسیا شکست

واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به 6 بانک

حسین شریعتمداری: حمله اسرائیل مانند توپ میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه قاجار بود

صفر تا صد برنده و بازنده عملیات ایران علیه اسرائیل در 3 دقیقه

جعفرزاده: نه رئیسی، رئیس جمهور دو دوره ای می شود نه بایدن

رابطه تازه سحر دولتشاهی و پیمان معادی صدای برخی‌ها را درآورد!

مجری معروف تهیه کننده تئاتر شد!

جواد خیابانی: نه قهر کردم و نه از تلویزیون می‌روم!

چه خبر از مژده لواسانی و سوگل خلیق؟

آهنگ معین زد رو از خود معین زد قشنگ‌تر خوندن!

ثبت تصویر پلنگ ایرانی در رودبار

اظهارات خانواده شهیدی که در اولین ماموریتش به شهادت رسید

آغاز ثبت‌نام پشت کنکوری‌ها جهت ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

یک اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و نویسنده ممتازِ معاصر، ملک‌الشعرا بهار

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

خداداد و قهرمانی روی سکوهای تختی

تصمیم ژاوی برابر رئال مادرید

رضایت باشگاه هوادار از سرمربی جوان

ناامنی عربستان برای تماشاگران فوتبال

بازیکنان تیم ملی در جلسه فنی وحید شمسایی

تمجید گواردیولا از لیورپول

آخرین وضعیت کشتی آزاد برای المپیک

قرقیزستان از شکست برابر تاجیکستان گریخت

مدیرروستا: منافع برخی کشیدن ترمز پیشرفت لیگ است

اتفاق عجیب برای ژیمناست تاریخ‌ساز ایران

ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات با حضور رئیس ستادکل نیروهای مسلح

سردار شکارچی: قدرت بازدارندگی ایران مانع تهاجم دشمنان است

واکنش سفارت ایران در لندن به کمپین نمایندگان پارلمان انگلیس علیه سپاه

وزیر دفاع سابق آمریکا: سکوت ایران و اسرائیل می‌تواند نشانه پایان تنش‌ها باشد

اظهارنظر بولتون درباره واکنش ناچیز رژیم صهیونیستی: ایران در این مورد خیلی خیلی خوش‌شانس بود

شبکه 12 تلویزیون رژیم اسرائیل: ایرانی‌ها ما را مسخره‌ می‌کنند

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

چهره ها/ شوخی جالب شاهرخ استخری با بازپخش سریال هایش

بچه بال مگسی رو واکس زده!