راه ترقی

آخرين مطالب

چالش‌های محققان در شرایط تحریم انديشه

  بزرگنمايي:

راه ترقی- طرح «کنکاش» که رتبه سوم سی و سومین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی در بخش پژوهش‌های کاربردی در گروه تخصصی برق و کامپیوتر را کسب کرده، محصول تلاش گروهی دکتر مرتضی الیاسی، امیر شاه‌حسینی، سعید مومن، رضا کاظم‌زاده، سعید فرهادی، ابوذر استادی، علی موسی‌زاده، شکوفه نوبهاری، علی سلیمانی و اکبر فلاح و طه یوسف‌بیگی در یکی از شرکت‌های فناور ایرانی است.

علی سلیمانی روز سه‌شنبه با بیان اینکه کنکاش یک محصول مخابراتی است، اظهار داشت: پیش از این انحصار این محصول در اختیار شبکه های مخابراتی خارجی بود و در کشور از محصولات سوئد و فرانسه استفاده می شد.

وی ادامه داد: این سامانه قادر به تشخیص علت و محل ایجاد اشکال است، با استفاده از این سامانه می‌توان از مشکلات کیفی قبل از شکایت مشتریان بر اساس شاخص های تعریف شده آگاه شد و تشخیص داد که در کدام نقطه از شبکه اشکالی ایجاد شده است.

سلیمانی تصریح کرد: این سامانه قادر به پایش کیفیت شبکه‌های نسل‌های دوم، سوم و چهارم تلفن‌های همراه است. با استفاده از تجهیزات نرم افزاری و سخت‌افزاری این سامانه می‌توان اشکالاتی را که در لینک‌های ارتباطی شبکه‌های تلفن همراه در زمینه مکالمه، SMS و اینترنت ایجاد ‌شده است، تشخیص داد.

وی با تاکید بر اینکه این سامانه تنها سامانه بومی کشور در زمینه نظارت و تحلیل شبکه‌های مخابراتی در کشور است، گفت: این سامانه قادر است اشکالات ایجادشده در شبکه‌های ارتباطی را به صورت لحظه‌ای و با دقت چند ثانیه تا چند دقیقه تشخیص دهد. به طور مثال اگر در یک نقطه از شهری تماس از دست رفته افزایش یافته باشد یا پیامک دریافت و ارسال نشود، این سامانه قادر است اشکالات را تشخیص دهد و گزارش آن را به واحد فنی اپراتورها ارجاع دهد تا این واحدها نسبت به رفع مشکل اقدام کنند.

پایش کیفیت شبکه‌های تلفن همراه  

این دانشمند ادامه داد: در این محصول ملاحظات امنیتی در خصوص حریم خصوصی افراد وجود دارد؛ بنابراین اولویت کشور بر این بود که از محصولات خارجی و آمریکایی در کشور استفاده نشود و ما شرکتی هستیم که این محصول را برای پایش کیفیت شبکه های تلفن همراه توسعه دادیم و اکنون در اپراتورهای کشور در حال استفاده است.

سلیمانی اظهار داشت: موضوع همکاری و ارتباطات فنی، تجاری و علمی با سایر کشورهای دنیا از ضروریات هر تجارت و تکنولوژی است و ما در حوزه سخت افزار نیاز داریم تا از محصولات خارجی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در ساخت کنکاش تا حدودی از محصولات سخت افزاری ساخته شده توسط خودمان مثل پردازنده ها استفاده کردیم اما محصولات سخت افزاری های تک را از اروپا و شرق آسیا تهیه می کنیم در نتیجه به تنهایی و بدون هیچ ارتباطی نمی توان به فعالیت ها ادامه داد و محصولات را در داخل کشور تولید کرد و نیاز به تعامل با سایر کشورها داریم.

این محقق حوزه برق و کامپیوتر اظهار داشت: در حوزه نرم افزار تیم های فناور ایرانی پتانسیل بالایی دارند و محصولات با شرکت های اروپایی قابل رقابت است اما در بخش سخت افزاری محدودیت هایی را در بخش تکنولوژی مثل پردازنده ها داریم که از کشورهای خارجی خریداری می شود.

سلیمانی ادامه داد: هم اکنون خرید محصولات سخت افزاری از سایر کشورها با استفاده از شاخصه های الکتریکی خریداری می شود که پیشرفت بزرگی است زیرا خرید محصول سخت افزاری آماده از خارج کشور به خصوص تجهیزات آمریکایی مثل سیسکو مسائل امنیتی بسیاری دارد. به همین دلیل پایش می شود.

برگزیده سی و سومین جشنواره بین المللی خوارزمی تصریح کرد: با وجود مسائل امنیتی در تجهیزات سخت افزاری زمانی که محصولی در داخل کشور تولید می شود، این موضوعات و حریم خصوصی در آن رعایت شده است. اما با وجود تمام این مسائل تمامی کشورها نیاز دارند تا با سایر کشورها برای تهیه مواد اولیه در ارتباط باشند.

مشکل محققان برای تهیه مواد اولیه 

وی در خصوص تهیه مواد اولیه در شرایط تحریم گفت: به دلیل وجود تحریم ها محققان برای تهیه مواد اولیه با چالش های زیادی رو به رو هستند.

این محقق ادامه داد: وزارت علوم نیز کمکی درباه تهیه مواد اولیه به محققان نداشته است. محققان برای دور زدن تحریم ها، انتقال پول و خرید مواد اولیه دچار مسائل بسیاری هستند و هرچه زمان می گذرد چالش ها نیز بیشتر می شود اما از آن سو توانایی ما برای رسیدن به خودکفایی نیز صدچندان می شود.

سلیمانی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر ارتباطات خوبی با کشورهای چین و روسیه داریم و از این طریق نیازهایمان را رفع می کنیم و محصولات خود را توسعه می دهیم.

وزارت علوم چه می‌گوید؟

پیش از این مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این باره به خبرنگار ایرنا گفته بود: وزارت علوم برای رفع مسائل خرید تجهیزات از سایر کشورها به صورت سیستماتیک ورود نکرده است اما خود پژوهشگران کانال‌های غیرمستقیم را برای تهیه مواد اولیه پیدا می‌کنند.

مهدی کشمیری ادامه داد: وزارت علوم وظیفه تهیه مواد اولیه را ندارد اما تمامی مشکلات پژوهشگران را برای تهیه تجهیزات به وزارت صنعت، معدن و تجارت انتقال می‌دهد اما راه حل این است که خود پژوهشگران و تیم‌های تحقیقاتی به صورت موردی برای خرید هر ماده اولیه راه حل پیدا کنند و وزارت علوم نیز در این مسیر به آن‌ها کمک می‌کند.

وی همچنین تصریح کرد: اکنون به دلیل فشاری که از طریق تحریم‌ها ایجاد شده، حوزه پژوهش، فناوری و دانش بنیان از سوی صنایع مورد توجه قرار گرفته و استقبال بسیار خوبی شده است.

 از میان ٣٢٨ طرح که امسال به دبیرخانه سی و سومین جشنواره بین المللی خوارزمی ارایه شده است، ١٠ طرح داخلی و 5 طرح خارجی به عنوان طرح برگزیده معرفی و تجلیل شدند. جشنواره های جوان و بین المللی خوارزمی توسط سازمان پژوهش های علمی و صنعتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر ساله در بهمن ماه برگزار می شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/102254/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

گل سالم الدوساری به العین

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

چه کسی می داند...

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

خیال کورتوا راحت است؛ لونین به خوبی جایم را پر کرده

عقب‌نشینی یوفا؛ لیست‌‌های اروپایی 26 نفره شد

پایان پیولی؛ زلاتان سرمربی میلان را انتخاب کرد

عذرخواهی کارلوس کی‌روش از خسرو حیدری!

سیو برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال 2023/24

خسرو حیدری: رفتن به سپاهان اشتباه بود!

کنترل توپ های تماشایی ریاض محرز

ناراحتی لامینه یامال پس از گل پیروزی بخش جود بلینگام در ال کلاسیکو

آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!

آیین رسمی واگذاری سرخابی‌ها فردا برگزار می‌شود

متقی: بعد از جنگ غزه و عملیات وعده صادق، اسرائیل مجبور شد سفارتخانه‌هایش را در کشورهای منطقه ببندد

عملیات «وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه

داوری خطاب به دولت رئیسی: کاش برای دستاوردسازی‌های کاذب، حداقل کمی عدد بیاموزید

کلیه ناخدا رو به اسم نورالدین خریدند!

جشن تولد ساده و بی ریای بازیگر پیشکسوت

مسعود ده‌نمکی: پدرم می گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن

من آدم مجرد سوار ماشینم نمیکنم!

آهنگ قدیمی «فال حافظ» با صدای کوروس سرهنگ زاده

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

طوفان شن در لیبی

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها