راه ترقی

آخرين مطالب

بسته دو تریلیون دلاری کرونا؛ آمریکا این همه پول را از کجا می‌آورد؟ نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
تعداد مبتلایان به ویروس جدید کرونا در آمریکا از 100 هزار نفر عبور کرد. این ویروس عملا بخش‌های زیادی از اقتصاد آمریکا را به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآورده است. دولت دونالد ترامپ با همکاری کنگره، به منظور جلوگیری از آسیب دیدن اقتصاد آمریکا، یک بسته محرک اقتصادی طراحی کرده که ارزش آن 2.2 تریلیون دلار است.
ترامپ این بسته را امضا کرده است. بسته تاریخی محرک اقتصادی، بزرگترین بسته تاریخ آمریکاست که به روش‌های گوناگون، از پرداخت پول نقد به بعضی شهروندان نیازمد گرفته تا کمک به برخی شرکت ها، هزینه خواهد شد.
وقتی که ویروس جدید کرونا، معروف به کووید-19، در آمریکا شیوع پیدا کرد، دونالد ترامپ، برای مقابله با آن، دو و نیم میلیارد دلار از کنگره درخواست کرد. اما کنگره این مبلغ را کم دانست و بیش از هشت میلیارد دلار اختصاص داد. ولی شیوع سریع کرونا در آمریکا، موجب شد که مبلغ اختصاص یافته برای مقابله با کرونا ابتدا به 750 میلیارد و سپس به یک تریلیون دلار و در نهایت به بیش از دو تریلیون دلار افزایش یابد.
دو تریلیون دلار، مبلغ کمی نیست. بودجه سالانه بسیاری از کشور‌ها نصف این مبلغ هم نیست. بنابراین، پرسشی که الآن مطرح شده این است که آمریکا این همه پول از کجا می‌آورد؟
یک طرح بی سابقه؛ ضرب سکه تریلیون دلاری
برای فراهم کردن پول بسته محرک آمریکا راه‌های مختلفی پیشنهاد شده است که شاید عجیب‌ترین آنها، ضرب دو سکه دو تریلیون دلاری است. رشیده طلیب، نماینده دمکرات کنگره، در طرحی که به مجلس نمایندگان ارائه داده، پیشنهاد کرده که وزارت خزانه داری آمریکا دو سکه، هر کدام به ارزش یک تریلیون دلار، ضرب کند و آن‌ها را به حساب فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) واریز کند. فدرال رزرو هم به موجب قانون، موظف می‌شود که دو تریلیون دلار به حساب خزانه داری اضافه کند. سپس خزانه داری، تحت نظارت کنگره، این پول‌ها را هزینه کند.
بر اساس طرح طلیب، همه شهروندان آمریکا کارت‌های اعتباری دو هزار دلاری دریافت می‌کنند که هر ماه تا پایان بحران، هزار دلار به این کارت‌ها واریز می‌شود. به رغم اینکه طرح ضرب سکه‌های تریلیونی زمینه‌های قانونی داشت، اما به دلیل مخالفت ها، عملی نشد. منتقدان طرح یادشده بر این باور هستند که تحمیل سکه‌های تریلیونی به فدرال رزرو، استقلال آن را به خطر می‌اندازد و آن را با دارایی‌هایی که هیچ درآمدی ندارند، گرفتار می‌کند. زیرا پول‌هایی که به مردم پرداخت می‌شود، احتمالا به بانک‌ها بازخواهد گشت. از آنجا که فدرال رزرو باید به ذخایر بانک‌های تجاری سود بپردازد، دیر یا زود بانک مرکزی آمریکا درگیر پرداخت سود‌های کلان خواهد شد. در حال حاضر، نرخ بهره‌ها نزدیک به صفر است، اما زمانی که بهره‌ها بار دیگر افزایش پیدا کنند، فدرال رزرو متحمل خسارت‌های بزرگی خواهد شد.
اوراق قرضه خزانه داری
از این رو، اوراق قرضه خزانه داری به عنوان گزینه‌ای برای تهیه اعتبارات لازم در بسته محرک اقتصادی مطرح شده اند. به گفته روزنامه «ایندیپندنت عربی»، دولت آمریکا برای تامین اعتبارات بسته محرک، از روش سنتی فروش اوراق خزانه داری استفاده خواهد کرد.
از وقتی که کنگره آمریکا تعیین سقف دو ساله بدهی دولتی را در سال 2019 متوقف کرد، دست وزارت خزانه داری در صدور بدون محدودیت اوراق قرضه آزاد شد. وزارت خزانه داری می‌تواند به هر مقدار که نیاز داشته باشد، اوراق قرضه دولتی صادر کند و اگر بانک‌ها به اندازه کافی پول نداشته باشند، فدرال رزرو به اندازه نیاز به بانک‌ها وام می‌دهد. بانک‌ها نیز با نرخ بهره کم، اوراق قرضه دولتی را به سرمایه گذاران در جهان می‌فروشد. تا وقتی که سرمایه گذاران، اوراق آمریکایی را می‌خرند، دولت آمریکا اوراق را می‌فروشد. کارشناسان اقتصادی معتقدند که دولت آمریکا اشتیاقی برای افزایش بدهی خود ندارد. با این حال، همچنان اوراق می‌فروشد، چون جایگزین این کار، بدتر است. چرا که اگر کارگران برای چند ماه از کار بیکار شوند و عملکرد شرکت‌های آمریکایی مختل شود، تبعاتی بسیار فاجعه بارتر از افزایش بدهی ایجاد خواهد شد.
در حال حاضر با وجود اینکه بدهی فدرال آمریکا بالاست، اما از ناحیه تاریخی، رکوردشکن نبوده است. با این حال، نگرانی‌هایی در خصوص افزایش بدهی‌های آمریکا وجود دارد. بویژه آنکه دفتر بودجه در کنگره، حدود دو هفته پیش، در گزارشی، پیش بینی کرد که بدهی فدرال آمریکایی تا سال 2030 به 31.5 تریلیون دلار خواهد رسید. امری که درباره بازپرداخت این بدهی‌ها، پرسش‌هایی مطرح می‌کند.
اما بحرانی که کرونا ایجاد کرده، باعث شد که سرمایه گذاران به خرید اوراق قرضه آمریکایی متمایل شوند. این در حالی است که نرخ بهره 10 ساله اوراق قرضه آمریکا در ماه جاری به 0.54 درصد رسید. به رغم اینکه این درصد کم است، اما باز هم سرمایه گذاران مایل اند اوراق قرضه را خریداری کنند. چون به گفته ایندیپندنت عربی، سرمایه گذاران فقط می‌خواهند جای امنی برای حفظ ارزش دارایی خود پیدا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/103982/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک