راه ترقی

آخرين مطالب

کرونا و گذشتن از جان؛ آیا پزشکان چنین وظیفه‌ای دارند؟ نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در روز‌های اخیر، اپیدمی کروناویروس به طور واقعی تبدیل به یک تهدید جهانی برای سلامتی بشر شده است. تعداد مبتلایان در سراسر جهان تا تاریخ 30 مارس به رقم خیره کننده 800 هزار نفر نزدیک شد و قربانیان نیز از مرز 37 هزار نفر گذشت. تا کنون بیش از 40 کشور آمار مبتلایان بیش از 1000 نفر را ثبت کرده اند و حدود 20 کشور نیز بیش از صد قربانی داشته اند. این حجم از گسترش سریع کروناویروس، بسیاری از کشور‌ها را با کمبود نیرو‌های درمانگر مواجه کرده است و حتی تا کنون شماری از این افراد در سراسر جهان در راه مبارزه با این اپیدمی جان خود را از دست داده اند.
این روز‌ها این پزشکان، پرستاران و کادر درمان به نمادی از مبارزه در خط مقدم جنگ تبدیل شده اند که جان خود را در برابر حفظ جان دیگران در معرض خطر قرار داده اند تا بلکه اپیدمی کروناویروس را متوقف کنند. اما آیا واقعاً این افراد وظیفه دارند که جان خود را به خطر بیندازند تا با بیماری‌های اینچنینی مبارزه کنند؟
«تریشا پاسریکا»، متخصص گوارش بیمارستان دولتی ماساچوست آمریکا و یکی از استادانِ دانشجویان پزشکی که در حال آموزش برای مبارزه با کروناویروس هستند، طی مقاله‌ای که در خبرگزاری سی ان ان منتشر شد، از دیدگاه یک کارشناس به بررسی این موضوع پرداخته است:
من مانند بسیاری از پزشکان، خودم را در خط مقدم جنگی دیدم که هرگز برای شرکت در آن ثبت نام نکرده بودم. در میان گسترش جهانی کروناویروس، پزشکان از مناطق دور و نزدیک به این منطقه فراخوانده شدند تا نقش‌هایی را که ممکن است کاملاً در آن بی تجربه باشند را در به عهده بگیرند، در حالی که در اغلب اوقات فاقد ایمنی لازم هستند. وقتی این هفته با همکلاسی‌ها و هم اتاقی هایم-که همه پزشکانی در دهه 30 سالگی خود هستند- صحبت کردم، متوجه شدم که به احتمال زیاد بسیاری از ما به کروناویروس جدید مبتلا می‌شویم و با توجه به میزان مرگ و میر این بیماری، ممکن است یکی از ما زنده نماند.
وقتی سوگند بقراط را به عنوان یک پزشک ادا می‌کنیم، قول می‌دهیم از بیماران مراقبت کنیم و اطلاعات محرمانه بیماران را محترم بشماریم، ولی هرگز یک بار هم قسم نمی‌خوریم که زندگی خودمان را به خطر بیندازیم. با این حال تاریخ نشان داده است که پزشکان و پرستاران به هر حال این کار را می‌کنند و اکنون با توجه به محدودیت تجهیزات حفاظتی شخصی برای کادر درمان، نقش ما در جنگ قریب الوقوع "بی سابقه" خوانده شده است، اما اینطور نیست.
قبل از اینکه طرح Libby Zion محدودیت‌هایی را در ساعات کار کارآموزان ارائه دهد، پدرم داستان‌هایی را راجع به دوران آموزش خود در D.C. General، یک بیمارستان غرق در اپیدمی ایدز در اواخر دهه 1980، برای من تعریف می‌کرد. او در یک شیفت 36 ساعته بود که کمبود خواب باعث شد وی ناخواسته انگشت خود را با یک سوزن آلوده زخمی کند. با توجه به در دسترس نبودن آزمایش تأییدکننده HIV، وی چاره‌ای نداشت جز صبر کردن و منتظر ماندن تا اینکه آیا او علائمی از خود بروز می‌دهد یا نه و این در حالی بود که او همچون یک سرباز به کار خود ادامه می‌داد. تنها چند سال بعد بود که او توانست مطمئن شود که از انتقال ویروس جان سالم به در برده است. وقتی پدر بعد‌ها در دهه 1990، هنگامی که میزان قتل در شهر به اوج خود رسید و قربانیان خشونت باند‌های خلافکار، اتاق‌های اورژانس را پر کرده بودند، به عنوان پزشک متخصص گوارش به جانس هاپکینز رفت، یادآوری می‌کرد که به هنگام پیاده روی در خارج از بیمارستان، تنها چند قدم با تیراندازی‌های خیابانی فاصله داشت.
من قبلاً تعجب می‌کردم که چرا پدرم وقتی از ایمنی کافی برخوردار نبود، به کار خود ادامه می‌داد، اما حالا فکر می‌کنم که می‌فهمم. بیماری همه گیر ایدز حدود 32 میلیون نفر را در سراسر جهان کشته است. برای مدت طولانی، پزشکان تمام تلاش خود را برای معالجه بیماران انجام دادند در حالی که حتی نمی‌دانستند ویروس چگونه گسترش پیدا می‌کند. ده‌ها سال قبل از اولین واکسن آنفولانزا، پزشکان (و در واقع کارآموزان) و پرستاران، به کار خود را در طول همه گیری‌های آنفولانزای 1918 که 500 میلیون نفر در سراسر جهان را آلوده کرد، ادامه دادند. پزشکان و کادر درمان پیش از آن‌ها نیز بی محابا با بیماری‌های خطرناکی همچون تب زرد و آبله، درگیر شده بودند. همه گیری‌های عمده ممکن است ضعیف شوند، اما باز رخ خواهند داد و وقتی این اتفاق می‌افتد، رنج و درد را به همه مرزها، ملت‌ها و نژاد‌ها تحمیل می‌کنند. در مواجهه با بیماری همه گیر Covid-19، خودم را کنجکاو می‌بینم، "آیا من برای این بازگشت چنین روز‌های سختی آموزش دیده ام و اطمینان دارم که در برابر آن مصون هستم؟ "
من مانند پدرم، تصمیم گرفتم که در رشته گوارش تخصص داشته باشم و کار خود را وقف اختلالات حرکتی غیر کشنده کنم - بیماری‌های آزار دهنده روده که تقریباً هرگز منجر به مرگ نمی‌شوند. اما پدرم یک حقیقت نانوشته و مقدس را در مورد پزشکی می‌دانست که من هرگز در کتاب‌های درسی نیاموخته ام؛ این همان لحظه‌ای است که پزشک را تعریف می‌کند. این موضوع هرگز برای برنده شدن یا به دست آوردن یک کمک هزینه تحقیقاتی از موسسه ملی بهداشت و یا تکمیل یک روش جدید، نبود. بسیاری از هزاران پزشکی که در این راه آسیب می‌بینند، مانند من می‌ترسند و این را هم درک می‌کنند.
اگر عمیقاً با بیماران خود همدردی کنیم، پس آرزو می‌کنیم آن‌ها را نجات دهیم، همانطور که خودمان را از همان بیماری نجات می‌دهیم. اهداف دنیوی آکادمیک، زندگی روزمره را صرف این واقعیت می‌کند که پزشکان سال‌ها برای پیشرفت خود تلاش کنند. ما پزشکان در این میان انبوهی از کار‌های آزمایشی و موسمی از آموز‌های بی پایان خود را دفن می‌کنیم. اما اکنون زمان آن است که آن‌ها را خارج کنیم.
من اولین بیماری که هنگام کارآموزی در شیفت من درگذشت را به یاد می‌آورم. او یک خانم مسن و پیر بود که ساعت 3 بعد از ظهر به بیماری ذات الریه تسلیم شد. من تا ظهر گریه کردم و ماه‌ها بود که نمی‌توانستم خودم را ببخشم که مانع مرگ او نشده ام، در حالی که هرگز تقصیر من نبود. به نظر می‌رسید بخشی از من نیز با او درگذشته است. از آن زمان، سال‌ها آموزش پزشکی طاقت فرسا و مشاهده غم‌های بی شمار، دست به دست هم دادند تا قلب شکننده من را سخت کنند. اما تجربه اول دقیقاً همان چیزی است که به من کمک می‌کند تا بر این چالش پیش رو فائق بیایم، زیرا بیماران من به زودی و با وجود همه شانس ها، به شخصی که مایل به شرط بندی بر روی زندگی خود باشد احتیاج دارند.
پس از 50 سال، دانشجویان پزشکی ممکن است متحیر شوند که چگونه پزشکان بدون آنکه از اصول و چگونگی انتقال کروناویروس اطلاع درستی داشته باشند و حتی ممکن است به سادگی به نوک انگشتان آن‌ها منتقل شود، در حال مبارزه با این ویروس هستند، دقیقاً همانطور که من تعجب می‌کردم که چگونه پزشکان قبل از من با HIV مبارزه می‌کنند. اما در واقع این دانشجویان از پاسخ‌های ما حیرت نخواهند کرد چرا که ممکن است آن‌ها روزی با بیماران خود نیز انتخاب یکسانی همچون پیشینیان (پزشکان قبلی) داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/104115/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟