راه ترقی

آخرين مطالب

اکونومیست: چه چیزی نوه‌های شما را می‌ترسانَد؟ نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه سازندگی / متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
نوه‌های ما کدام عقاید و رفتار رایجِ امروزی‌مان را در آینده محکوم خواهند کرد؟
تام استاندیج/ بچه‌های امروز! آن‌ها کسانی هستند که به مسائل اخلاقی به شکلی متفاوت اهمیت می‌دهند و انتخاب‌های آن‌ها همیشه فرق دارد و اغلب هم انتخاب‌های درستی نیست. بچه‌های امروزی فرق دارند! آن‌ها لباس‌های خاص و متفاوت و البته عجیب‌وغریب می‌پوشند. اغلب اوقات به موسیقی‌های مخوف و ترسناک گوش می‌دهند. عموما احترامی برای بزرگ‌ترها قائل نیستند و دیر درک می‌کنند که بزرگ‌ترها چه می‌گفتند. همه این‌ها انتقاداتی است که بزرگ‌ترها نسبت به کوچک‌ترها یا بچه‌های امروزی دارند. اما این انتقادات، یک جاده دوطرفه است. در واقع این فقط بزرگ‌ترها نیستند که کودکان یا بچه‌های امروزی را نقد می‌کنند. بچه‌ها هم نقدهایی به بزرگ‌ترها دارند که گاهی می‌تواند واقعی‌تر و البته جدی‌تر هم باشد. همیشه نسل نو، اعتقادات و باورهای نسل قدیم را مورد نقد قرار می‌دهند. آن‌ها می‌گویند نسل گذشته، اغلب اوقات باورهای غلطی داشته و گاهی با رفتارهای اشتباه خود، منجر به بروز مشکلاتی شده که تا چند نسل بعد هم ادامه پیدا کرده ‌است. برای مثال نسل‌های قدیم بودند که برده‌داری می‌کردند. نسل‌های قدیم بودند که حق رای را از زنان گرفته بودند. نسل‌های قدیم بودند که برخی حقوق قانونی را جرم می‌دانستند. و از همه مهم‌تر، نسل‌های قدیم بودند که به محیط زیست آسیب وارد کردند و در نتیجه جهان را به جایی تبدیل کردند که زندگی کردن در آن دشوار است. بسیاری از اعتقاداتی که امروز داریم، در آینده از نگاه نسل بعد، غلط یا نادرست خواهد بود. به نظر می‌رسد در سال 2020 نسل جدید در این زمینه به آگاهی‌های جدیدی دست پیدا می‌کند و این مسئله به صورت پررنگ‌تر و جدی‌تر خودش را نشان می‌دهد.
مهم‌ترین مسئله‌ای که نسل آینده، نسل قدیم را بابت آن سرزنش می‌کنند، تغییرات اقلیمی است. نسل آینده بدون تردید و قطعا این سوال را می‌پرسد که چرا به منابع فراوان طبیعی آسیب زده‌ایم و در عمل کاری را هم از پیش نبرده‌ایم. ما انسان‌های امروزی، از منابع به صورت فراوان بهره می‌گیریم اما در عمل، کارایی چندانی از خودمان نشان نمی‌دهیم. ما منابع را مصرف می‌کنیم بدون اینکه به حق آیندگان در رابطه با این منابع طبیعی توجه کنیم. در واقع ما حق آیندگان را در این زمینه نادیده می‌گیریم. افرادی که این روزها دوران جوانی‌شان را سپری می‌کنند، در سال 2050 زمانی‌که پیر می‌شوند، ناچارند تمامی اسناد و مدارک دیجیتالی را که نشان می‌دهد چطور به صورت بی‌رویه از منابع طبیعی بهره گرفته‌اند، پنهان کنند. آن‌ها می‌بینند که نسل آینده دشمنشان می‌شود، چرا که به حقوق آن‌ها توجهی نشده است. به همین خاطر ناچارند هر نوع سند و مدرکی را در این زمینه مخفی کنند. مثلا می‌گویند فقط با قطار و آن هم سالی یک بار به سفر می‌رفتند و هیچ‌گاه از ماشین‌های شخصی و تک‌سرنشین برای جابه‌جایی و حمل‌ونقل بهره نگرفته‌اند. آن‌ها نباید افرادی جلوه کنند که مسئولیت‌پذیر نبوده‌اند، اما نمی‌توان به این راحتی واقعیت را کتمان کرد. اصول اخلاقی از همین حالا زیر پا گذاشته شده و به نظر می‌رسد در آینده این مسائل دردسرساز خواهد شد.
یکی دیگر از مسائلی که در آینده بابت آن شرمنده نسل آینده خواهیم شد، خوردن گوشت است. این روزها نخوردن همبرگر به نظر ناممکن می‌آید. اما جایگزین‌های زیادی برای آن وجود دارد. می‌توان به راحتی از خوردن گوشت صرف‌نظر کرد. اتفاقا هزینه آن نیز کمتر می‌شود. اما باز هم انتخاب انسان‌های امروزی، گوشت است. گوشت در واقع از حیواناتی به دست می‌آید که بیشترین ردپا را در محیط زیست بر جای می‌گذارند. در واقع حذف گوشت از زنجیره غذایی تا حدود زیادی می‌تواند به بهتر شدن شرایط زمین کمک کند. اما این کاری است که نسل امروز حاضر نیست برای نسل آینده انجام دهد و در آینده بابت آن سرزنش خواهد شد. مصرف گوشت در کشورهای در حال توسعه به شدت در حال افزایش است. در بسیاری از مجالس و مهمانی‌ها، این گوشت است که به عنوان زینت‌بخش سفره مجالس مورد استفاده قرار می‌گیرد. و همین گوشت قرار است در آینده ابزاری برای سرزنش نسل قدیم باشد.
اما همه مسائلی که نسل آینده، بابت آن‌ها نسل قدیم را سرزنش می‌کند، به محیط زیست مربوط نمی‌شود. مسائل دیگری هم وجود دارند که نسل آینده شمشیر خود را تیز کرده تا بابت آن‌ها نسل قدیم را سرزنش کند. یکی از آن‌ها بحث مخالفت‌ها و مهاجرت‌ها است. کارگران وقتی از کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر می‌روند تا کار کنند، اغلب با کاهش کارایی مواجه می‌شوند. این مسئله‌ای است که در آینده با آن به صورت جدی مواجه خواهیم شد. بسیاری از کشورهای ثروتمند، نیروهای کار انسانی خود را درگیر چنین ماجراهایی می‌کنند و از آن در نهایت هم آسیب می‌بینند. نسل آینده این مسئله را نادیده نمی‌گیرد و قطعا نسل امروزی را بابت این مسئله سرزنش می‌کند.
نگاهی که مردم امروز به پدیده جنسیت دارند یکی دیگر از مسائلی است که در آینده قطعا زیر نظر نسل بعد قرار می‌گیرد. اگر نسبت به زنان تبعیض قائل شویم، بدون شک نسل آینده به آن رسیدگی می‌کند و بابت آن، نسل امروز را سرزنش می‌کند. مسئله تبعیض جنسیتی جزو معدود مسائلی است که نسل آینده می‌تواند به صورت کاملا حق‌به‌جانب بابت آن نظر بدهد و نسل امروز را به فقر آگاهی متهم کند.
باورنکردنی است اما مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک جزو مواردی است که نسل آینده حتما بابت آن، ما را سرزنش خواهد کرد. این روزها مصرف آنتی‌بیوتیک به شدت افزایش یافته ‌است. اما نسل آینده متوجه ضررهای مصرف آنتی‌بیوتیک می‌شود و در نتیجه ما را بابت مصرف آن سرزنش می‌کند. این یکی از مسائلی است که در بازار دارو هم اثرگذار است.
به نظر می‌رسد که نسل آینده مسائل زیادی را پیش رو دارد و ظاهرا می‌تواند از جنبه‌های مختلف زندگی، نسل قدیم را سرزنش کند و این نسل قدیم، ما هستیم. همان‌طور که ما اجداد و نسل‌های گذشته را سرزنش می‌کنیم، باید به خاطر داشته باشیم که نسل آینده هم ما را سرزنش خواهد کرد. شاید از این طریق، تغییری در رفتارها و عقایدمان ایجاد شود که به نفع نسل آینده باشد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/104125/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

موزیک ویدئوی متفاوت از قطعه وطنیِ همایون شجریان

موسیقی بی‌کلام زیبا و آرامش‌بخش «بهشت» با هنرمندی پیدر بی هلند

نماهنگ تماشایی آرون افشار بنام «شب رویایی»

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

کشف مکان دقیق دفن افلاطون

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ سامانه بارشی جدی سه شنبه وارد کشور می‌شود

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969