راه ترقی

آخرين مطالب

نشنال اینترست: جنگ با ایران شوخی نیست نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
دیوید اَکس-نشنال اینترست/ ایران همچنان به توسعه برنامه موشک های بالستیک دور برد خود ادامه می دهد و از موشک های بالستیک کوتاه برد در میدان های نبرد استفاده می کند و این در حالی است که ایالات متحده از جمهوری اسلامی دست کشیدن از هر سلاحی که در تئوری توانایی حمل کلاهک هسته ای را داشته باشد، خواستار شده است.
طبق برخی گزارش های منتشر شده، ایران 8 سپتامبر و 1 اکتبر 2018 موشک های ذوالفقار، قیام-1 و فاتح-110 را در کردستان عراق به سمت دشمنان شلیک کرد که این، شدیدترین حملات موشکی ایران در نزدیک به 20 سال گذشته بود. ایران در حملات ماه اکتبر شبه نظامیان داعش را در نزدیکی شهر ابوکمال در مرز سوریه با موشک های ذوالفقار و قیام-1 هدف گرفت. ایران این موشک ها را در میانه تشدید تنش ها با ایالات متحده شلیک کرد. دولت دونالد ترامپ در ماه مه سال 2018 ایالات متحده را از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توافق بین المللی بین ایران، چین، فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده، خارج کرد؛ توافقی که طبق آن، تحریم های اعمال شده علیه ایران در ازای محدودیت ها بر برنامه هسته ای این کشور لغو شده بودند. واشنگتن 5 نوامبر 2018 مجددا تحریم هایی را علیه تهران وضع کرد و بانک ها، شرکت های هواپیمایی، شرکت های حمل و نقل و آژانس انرژی اتمی ایران را هدف گرفت. وزارت امور خارجه آمریکا در توجیه این تحریم ها اعلام کرد که متعهد است اطمینان حاصل کند که ایران هرگز به داشتن سلاح هسته ای نزدیک نخواهد شد.
در حقیقت، زمانی که ایالات متحده از برجام خارج شد، ایران کاملا به تعهدات خود در توافق هسته ای پایبند بود و هیچ برنامه ای هم برای تولید تسلیحات اتمی نداشت. با این حال، ایران همچنان به توسعه طیف گسترده ای از موشک های بالستیک ادامه داده است که قابلیت حمل بارهای غیر هسته ای را دارند و بنابراین، توافق هسته ای سال 2016 شامل آنها نمی شود. اما دولت ترامپ متوقف شدن تولید همه موشک های ایران را خواستار شده است. مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در ماه مه 2018 در سخنرانی در بنیاد هریتج گفت که خواسته های آمریکا متوقف شدن هر گونه برنامه توسعه موشکی در ایران است. پومپئو همچنین به ایران دستور داد که به حمایت ها از حزب الله، حماس و حوثی ها پایان دهد و نیروهای خود را از سوریه خارج کند. او گفت: «می دانید، فهرست بسیار طولانی است. ما این فهرست را ایجاد نکردیم. آنها این کار را کردند.»
ایران خواسته های پومپئو را نپذیرفت و در واکنش به خروج آمریکا از برجام و تحریم های جدید ایالات متحده، حالت تدافعی به خود گرفت. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفت: «اگر ما نتوانیم کالاهای خود را به صورت علنی تجارت کنیم، اگر نتوانیم آنچه را که می خواهیم از معاملات بین المللی به صورت شفاف به دست آوریم، آرام نخواهیم نشست و در انتظار مرگ نخواهیم ماند. ما این کار را خواهیم کرد. ما این کار را از هر طریق ممکن انجام خواهیم داد.»
ایران زیرساخت ها و تخصص لازم برای ارتقای موشک های خود را دارد. مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن در این باره اینطور توضیح می دهد: «ایران بزرگ ترین و متنوع ترین زرادخانه موشکی در خاورمیانه را دارد که از هزاران موشک بالستیک و کروز با برد کوتاه و متوسط تشکیل شده که می توانند تا اسرائیل و جنوب شرقی اروپا برسند.» ایران موشک های بالستیک قاره پیما مانند نوعی که ایالات متحده، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا از آن برای حمل کلاهک های اتمی در مسافت های جهانی استفاده می کنند، ندارد.
محققان موسسه مطالعات بین المللی میدلبری در مونتِری در کالیفرنیا در ماه مه سال 2018 اینطور اعلام کردند که ظاهرا ایران یک سایت آزمایش موشکی پنهانی در نزدیکی شهر کویری شاهرود دارد. مایکل الِمان، یک کارشناس موشکی در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک مستقر در لندن، به نیویورک تایمز گفت که اگر ایران تصمیم به تولید موشک های قاره پیما بگیرد، تاسیسات شاهرود در بازه زمانی 5 تا 10 سال قابلیت چنین کاری را خواهند داشت. به نظر می رسد دولت ترامپ معتقد است که تحریم ها و تهدید به استفاده از نیروی نظامی می تواند تهران را به دست کشیدن از موشک ها و زیرساخت های تحقیق و توسعه وادار کند.
اما المان و مارک فیتزپاتریک، مدیر اجرایی موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، رویکردی واقع بینانه تر برای کاهش خطر موشک های ایران ارائه داده اند. آنها معتقدند ایالات متحده باید یک توافق جدید پیشنهاد کند که در آن، برد موشک های ایران تا 2هزار کیلومتر محدود شده باشد. با این حال، مساله این است که اگر دولت ترامپ واقعا خواستار توافقی دیپلماتیک برای مهار موشک های ایران بود، برجام را پاره نمی کرد. ترامپ می خواهد رژیم های کنترل تسلیحاتی کمتری در جهان وجود داشته باشند، حتی اگر عقب نشینی از توافق های به دست آمده در نتیجه چندین دهه مذاکرات دردناک به معنای مخاطره بیشتر رقابت تسلیحاتی باشد و به جنگ هسته ای بینجامد. از این رو، ایالات متحده احتمالا همچنان بدون نتیجه به تهدید ایران ادامه خواهد داد و ایران هم همچنان موشک های بیشتر و قدرتمندتری خواهد ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/104223/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک