راه ترقی

آخرين مطالب

فارن افرز: کوته فکری ترامپ، کرونا را به جان مردم آمریکا انداخت نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
بسیاری، رئیس جمهوری را مقصر این شکست‌ها می‌دانند چرا که او جدیت بحران را دست کم گرفت. بدیهی است که ترامپ برای کوچک‌نمایی این بیماری مقصر است اما در سایه قرار دادن نهادهای آمریکا توسط ترامپ، گناه بزرگتری است که خیلی پیش از شیوع کروناویروس آغاز شده بود.
دارون عجم‌اوغلو (Daron Acamoglu)-فارن افرز / واکنش دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا در برابر همه‌گیری کروناویروس جدید، سردرگم کننده، متناقض و زیانبخش بوده است. به رغم این‌که از ماه فوریه داده‌های کشورهایی مانند چین، کره‌ جنوبی و ایتالیا نشان داده است که ویروس در مناطقی که فاصله اجتماعی رعایت نمی‌شود به سرعت شیوع می‌یابد و اقدامات ساده‌ای مانند جداسازی مردم می‌تواند نرخ ابتلا را به شدت کاهش دهد، دولت ترامپ هیچ گونه جداسازی اجتماعی را منظور نکرد. حتی با پرشدن بیمارستان‌های ایتالیا از مبتلایان قطعی، دولت آمریکا کوچکترین اقدامی در راستای تقویت نظام سلامت، از جمله افزایش شمار دستگاه‌های تنفسی در بیمارستان‌ها یا گسترش دسترسی به تست‌‌های آزمایشگاهی، انجام نداد. این مساله شکستی را برای نظام سلامت و بهداشت امریکا رقم زده است.
بسیاری، رئیس جمهوری را مقصر این شکست‌ها می‌دانند چرا که او جدیت بحران را دست کم گرفت. بدیهی است که ترامپ برای کوچک‌نمایی این بیماری مقصر است اما در سایه قرار دادن نهادهای آمریکا توسط ترامپ، گناه بزرگتری است که خیلی پیش از شیوع کروناویروس آغاز شده بود.
ترامپ با حمله‌ جسورانه به اصول حرفه‌ای‌گرایی، استقلال مهارت و شایسته سالاری همچنین در اولویت قرار دادن وفاداری سیاسی در واقع بروکراسی فدرال را تا حدی تضعیف کرده است که به گفته جیمز رابینسون، کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی، اکنون به یک "نهنگ کاغذی" شباهت دارد: دولت‌های استبدادگری که برای درون‌دادهای دموکراتیک یا انتقاد از دولت کمترین فضایی ندارند و در نتیجه کفایت سیاست‌سازی آنها بسیار ناچیز است.
بروکرات‌ها در این کشورها به ستایش‌ شدن، مورد موافقت قرار گرفتن و گرفتن دستور از مافوق به جای بهره‌گیری از مهارتشان برای حل مشکلات، عادت می‌کنند. هرچه بروکرات‌های آمریکایی به بله‌قربان‌گوهای مستبد شبیه‌تر می‌شوند، جامعه کمتر به آنها اعتماد خواهد کرد و آنها در مواقع بحرانی شبیه بحران کنونی کارایی کمتری خواهند داشت.
دونالد ترامپ در سه سال ریاست جمهوی خود بسیاری از اصول سیاسی را که باعث کارایی سیستم سیاسی آمریکا بود، وارونه کرد: دروغ نگفتن رئیس جمهوری، عدم دخالت در مسائل قضایی، عدم مانع‌تراشی در مسیر رسیدگی به اجرای قانون؛ عدم چشم‌پوشی از خشونت جمعی؛ عدم منفعت طلبی شخصی و خانوادگی از قدرت و امتیاز اجرایی و عدم تبعیض بین شهروندان بر مبنای نژاد، قومیت یا مذهب. ترامپ با نقض این اصول، سیاست‌های آمریکا را دوقطبی‌ کرد به گونه‌ای که سیاستمداران توانایی رسیدن به توافق بر سر چگونگی حل مسائل اساسی مانند کمبود مراقبت‌های پزشکی برای میلیون‌ها آمریکایی را ندارند. ترامپ نه تنها در حفظ زیرساخت‌های حیاتی سلامت شکست خورده – او واحد آمادگی برای مقابله با بیماری‌های همه‌گیر را که تا سال 2018 بخشی از شورای امنیت ملی بود، منحل کرد – بلکه خدمات مدنی را به شدت تضعیف کرده است.
دشمنی ترامپ با مهارت‌های بی‌طرفانه باعث شده بسیاری از توانمندترین و با تجربه‌ترین کارمندان فدرال شغل خود را ترک کنند و وفاداران به ترامپ جای آنها را بگیرند. حمله مداوم ترامپ به مخالفان سیاست‌های دولتش یا افشا‌کنندگان کاستی‌های این سیاست‌ها دلیل واکنش آهسته، خاموش و ناکارآمد اولیه به شیوع کروناویروس از سوی آژانس‌های سلامت فدرال از جمله مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌هاست. ترامپ آشکارا به کارکنان خدمات دولتی که خشم او را برمی‌انگیزند، حمله می‌کند. تهاجم ترامپ به بروکراسی فدرال، ایالات متحده را به مسیر تباهی قانون اساسی می‌کشاند، مسیر بسیاری از کشورهایی که روزی دموکراسی بودند و اکنون به کشورهای مستبد تبدیل شده‌اند. نخستین گام برای کاهش آسیب‌های وارد آمده از سوی ترامپ به نهادها و بروکراسی فدرال آمریکا این است که بدانیم قانون اساسی نمی‌تواند دموکراسی ایالات متحده را از دستان یک رئیس‌جمهور از خود راضی، غیرقابل پیش‌بینی، دوقطبی‌ساز و استبدادگرا نجات بدهد. تنها رسانه‌ها، جامعه مدنی و حوزه‌های انتخاباتی می‌توانند ترامپ را محدود کنند.
ائتلافی از رسانه‌ها، رای‌دهندگان، رهبران ایالتی، دولت های محلی، شرکت‌های خصوصی و جامعه مدنی برای مقابله با کروناویروس نیز مورد نیاز است. کاخ سفید سرانجام وارد عمل شده اما هنوز اقدام کافی انجام نداده است. دستگاه‌های تنفسی و کیت‌های آزمایشگاهی هنوز به میزان لازم در دسترس نیست و به نظر نمی‌رسد که برای حفظ فاصله اجتماعی و همچنین حفظ کارکرد اقتصاد کشور، هیچ برنامه هماهنگی اندیشیده شده باشد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/104283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش جالب سرمربی رم وقتی یورنته از او زمان باقی مانده بازی رو میپرسه!

اصرار آل‌کثیر برای زدن پنالتی و قبول نکردن کنعانی‌زادگان

ری‌اکشن‌های جالب رضا عنایتی و مسعود شجاعی حین بازی

ستاره یونایتد: با بازی رئال-سیتی زجر کشیدم

قطع تمرین گرندپری چین به دلیل آتش‌سوزی

ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با شمس آذر

دلیل شادی نکردن کنعانی مشخص شد

ترکیب احتمالی شمس‌آذر مقابل استقلال

اولین واکنش شمسایی به احتمال تقابل زودهنگام با ژاپن

آینده مبهم قهرمان رئال در اتحاد

عالیشاه بازی‌های مهم پرسپولیس را از دست داد

یوفا بارسلونا را نقره‌داغ کرد

کرملین: از ایران و اسرائیل می‌خواهیم خویشتن‌داری کنند

حاج‌علی‌اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود

درخواست وزرای خارجه گروه 7 از ایران و اسرائیل: از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنید

پسر صدیقه خانم که اروپایی‌ها را شگفت زده کرد

جشن 30 سالگی «داستان عامه‌پسند»

نماهنگ «گل رز» با خوانندگی امید نصری

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

«نشان سبز» درباره زندگی پیامبر اکرم (ص) منتشر شد

گرم کردن جالب مارادونا پیش از بازی مقابل بایرن مونیخ

حرکت منشوری دانیال اسماعیلی‌فر پس از گلزنی به نفت آبادان

رئیسی‌کیا: وضعیت واگذاری با دهه پیش متفاوت است

کنایه مدافع ذوب‌آهن به پنالتی سپاهان!

اولین سالروز درگذشت فوتبالیست بابلی

صعود شفیعیان به فینال کایاک 500 متر

واکنش سرمربی فوتسال ژاپن به احتمال تقابل با ایران

طلسم‌شکنی 120 ساله با آلونسو عبرتی برای چرخه تکراری لیگ برتر

چین با پذیرش شکست مقابل ویتنام حذف شد

گران‌ترین لیگ فوتبال دنیا در بن بست!

باهنر: وحدت شکنی بلای مجلس است

آذری جهرمی: در صورت اعلام جهاد توسط فرماندهی کل قوا، لباس سربازی خواهم پوشید

راهپیمایی حمایت از مردم غزه و عملیات وعده صادق در مشهد، گرگان و کرمان

مهران رجبی رازی که خیلی‌ها دنبالش بودند را فاش کرد!

خاطره جالب محمد بحرانی از 3هزار تومانی که زندگی‌اش را تغییر داد

هزینه مومیایی جسد در سال 1403 اعلام شد

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

چرا مارتینس با وجود 2 اخطاره بودن، اخراج نشد؟

سردار در جذاب‌ترین بازی انتقامی فصل اروپا

معرفی نفرات برتر رده سنی جوانان در کاراته قهرمانی کشور

ناگلزمان تا جام جهانی با آلمان

واکنش مدیر روابط عمومی سپاهان به حرکت منشوری اسماعیلی‌فر

جرایم میلیاردی برای تزریق آرامش به لیگ برتر

مقایسه گل‌ها و مهارت‌های وینیسیوس و یامال

تاریخ بازگشت بارسلونا به نوکمپ مشخص شد

رقابت جدید و جذاب پرسپولیس و استقلال

پرسپولیس امروز به مصاف پیکان می‌رود

استقبال دامغانی‌ها از رئیس‌جمهور ساعاتی پس از زلزله