راه ترقی

آخرين مطالب

مردم را مقصر موج احتمالی دوم کرونا ندانیم نوشتارها

مردم را مقصر موج احتمالی دوم کرونا ندانیم
  بزرگنمايي:

راه ترقی - عصر ایران / متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اقدامی هماهنگ و قاطع و با در نظر گرفتن هر دو جنبۀ اقتصادی و بهداشتی موجب نجات از این وضعیت می شود و گرنه موج دوم که بیاید باید حسرت این روزها را بخوریم...
علیرضا پیامیار/ "اگر مردم رعایت نکنند هفتۀ آینده با خیز مجدد کرونا روبرو خواهیم شد!"
این تیتر سخنان دکتر کیانوش جهان‌پور، سخن‌گوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در کنفرانس خبری مجازی با خبرنگاران در روز یکشنبه، هفدهم فروردین ماه است که در بیشتر رسانه‌های کشور منتشر شد‌.
از روز شنبه و پایان یافتن تعطیلات نوروزی و با آغاز مجدد حضور مردم در سطح شهرها و بازگشت ترافیک به معابر شهرهای بزرگ کشور از جمله تهران، اظهاراتی این چنین از سوی مقامات درگیر با موضوع شیوع ویروس کرونا به دفعات شنیده است.
مخرج مشترک تمامی این اظهارات، این است که اگر مردم رعایت نکنند شاهد خیزش دوباره موج بیماری در کشور خواهیم بود و اگر این اتفاق افتاد، مقصر مردم‌اند که رعایت نمی‌کنند، هرچند اساساً شواهدی مبنی بر فروکش کردن موج بیماری در دست نیست که بخواهیم از خیزش مجدد حرفی بزنیم.
این درحالی است که از آغاز ماجرای کرونا در اسفند سال گذشته، درخواست های مکرر کارشناسان، اهالی رسانه و کسانی که با موضوع درگیر بودند مبنی بر ضرورت آغاز قرنطینه فوری برای کنترل بیماری مورد توجه جدی قرار نگرفت و رییس جمهور در سخنانی از عادی شدن اوضاع از روز شنبه حرف زد.
به فاصله سه هفته و با آغاز تعطیلات نوروزی، فرصتی فراهم شد که نوعی از قرنطینه ، هرچند بصورت نیم بند و با مشکلات و مسائل فراوان در کشور آغاز شود که ظاهرا اثرات مطلوبی هم در کنترل حداقلی بیماری داشته است.
با پایان تعطیلات نوروزی اما و آشکار شدن طلیعه‌های اثرات جانبی و هزینه‌های قرنطینه که برای کنترل بیماری ضروری است، بخش بزرگی از مردم ناچار به آغاز مجدد فعالیت‌های روزانه خود زیر سایه کرونا شدند و ظاهرا دولت هم سیاست مشخص و قاطعی برای نحوه برخورد با ادامه بحران ندارد و دغدغۀ اقتصاد و معیشت سایه انداخته است.
از طرفی مقامات بهداشتی تاکید می کنند که لازم است مردم در خانه بمانند تا بتوان بیماری را کنترل کرد و از طرفی رییس جمهور محترم در پی نوشتی دستور می‌دهد که از بیست و سوم فروردین فعالیت های اقتصادی آغاز شود!
این موضوع با واکنش های بسیاری از دلسوزان مواجه شده و همچنان این سوال بسیار ساده و در عین حال بسیار جدی مطرح است که اگر قرار است مردم در خانه بمانند تا بیماری کنترل شود، فعالیت های اقتصادی چگونه باید به روال عادی بازگردد، ضمن اینکه پروتکل‌هایی که رییس جمهور محترم در پی نوشت نامه بر رعایت آن تاکید کرده چندان معلوم و مشخص نیست و یا حداقل به درستی اعلام نشده است!
درکنار همه این مسائل، ناهماهنگی‌های عجیب و غریب که به نظر می رسد مختص نظام اداری و بهداشت و درمان کشور ما باشد نیز بیشتر به روند کنترل بیماری و اعصاب و روان و اعتماد عمومی که لازمه کنترل و مدیریت این بحران است ضربه می‌زند.
به عنوان نمونه، روز چهاردهم فروردین ماه بود که دکتر محمدرضا هاشمیان، یکی از سرشناس‌ترین پزشکان در درمان کرونا و رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری از تاثیر داروی ضد ویروس ژاپنی فاویپیراویر صحبت و از سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت گلایه کرد که از ورود این دارو به کشور جلوگیری می‌کند.
در واکنش به این اظهارات، روز بعد سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد " چیزی که از سوی هیچ نهادی در هیچ کشوری تایید نشده، چطور بدون مستندات علمی می‌تواند قابل تایید باشد. اگر کسی قصد تولید یا واردات دارد باید بداند تجویز و توزیع آن منوط به تایید کمیته درمان در وزارت بهداشت و مهر صحت سازمان غذا و دارو در زمینه اثربخشی آن است. در غیر این صورت تولید و واردات آن امکان پذیر نیست."
تنها دو روز پس از این اظهارات ، دکتر علی اکبر ولایتی، رییس بیمارستان مسیح دانشوری تهران که خود نیز به بیماری کرونا مبتلا شده بود و شایعاتی از بهبود او در اثر مصرف داروی ژاپنی فاویپیراویر بر سر زبانها افتاده است، در اظهاراتی از ورود این دارو به چرخه درمان بیماران کرونایی خبر داد.
همزمان شایعاتی نیز وجود داشت که بخشی این دارو که به کشور وارد شده به قیمتهای بسیار گزاف در بازار آزاد دارو در دسترس است.
حال سوال این است که چگونه آن تکذیب محکم و قاطع وزارت بهداشت، در مدت دو روز به این تایید و استفاده از دارو منجر شد، در حالی که همه میدانیم شما پودر رختشویی خانه تان را هم بخواهید تغییر بدهید، مراحل آزمون و تایید و ..... آن بیشتر از این زمان می‌برد!
با این اوصاف بروز چنین مسائلی در کنار اظهارات ضد و نقیض مسئولان، و گلایه های گاه و بیگاه آنها از هم ، در کنار آثار اقتصادی ناشی از شیوع بیماری که مردم درگیر آن هستند، ته مانده‌های اعتماد عمومی به عنوان مهمترین سرمایه اجتماعی را نیز از بین خواهد برد و بی تردید آسیبهایی به رابطه مردم و دولت و حاکمیت خواهد زد که آثار و نتایج آن ممکن است برای هیچکس قابل جبران نباشد.
پیشتر در یادداشتی عنوان شد که بحران کرونا بحرانی واقعی است، به این معنی که در مواجهه با آن تئوری‌های توطئه، بهره‌گیری از مفاهیم ایدئولوژیک و انتزاعی و هیچ نوعی از فرافکنی به حل بحران کمک نمی‌کند.
به نظر می‌رسد برخی از مسئولان همچنان اصرار دارند این بحران را نیز با بهره گیری از مفاهیم انتزاعی مدیریت کنند و صرفا به گفتار درمانی بپردازند و در شرایطی که با گرفتار شدن کشورهای غربی و از جمله آمریکا به شرایط مشابه و در مواردی بدتر از ایران در ماجرای کرونا، مجالی برای مقصر دانستن دشمن نیست، نوک پیکان فرافکنی و دنبال مقصر گشتن را به سوی مردم نشانه رفته و در گسترش ویروس و موج دوم بیماری که به احتمال زیاد با آن مواجه خواهیم شد، مردم را مقصر قلمداد کنند .
پر واضح است که در شرایطی که دولت سعی دارد اوضاع را عادی جلوه دهد و همچان نگران قضاوت های دوست و دشمن درباره توان مدیریت خود در اداره بحران است، و در حالی که هیچ تدبیر جدی و موثر برای معیشت کسانی که با درآمدهای روزانه چرخ زندگی خود را می‌گردانند اندیشیده نشده و در فضایی که رابطه درستی در نظام اداری کشور حکمفرما نیست و نهادهای عمومی دولتی عمدتا حاضر به تمکین در برابر همین تصمیمات ناقص و نصفه نیمه ستاد مدیریت بحران کرونا نیز نیستند، انتظاری از مردم نمی‌توان داشت و سعی در مقصر قلمداد کردن مردم، جز اینکه آنان را بیش از پیش از عملکرد دولت و حاکمیت دلسرد کند و آنچه از سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی مانده را نیز ببلعد، نتیجه دیگری نخواهد داشت.
بهتر است مسئولان محترم پیش از اینکه وضعیت بیماری در کشور به نقطه ای غیر قابل بازگشت بینجامد، و قبل از آنکه همان طور که حسرت روزهای میانی بهمن و اوایل اسفند 98 که می توانست در کنترل ویروس کرونا بسیار موثر باشد باقی ماند، حسرت این روزها که همچنان می‌توان کاری کرد باقی بماند، اقدامی هماهنگ، سنجیده و قاطع، با درنظر گرفتن همه ابعاد بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی صورت داده و خود و ملت و کشور را از این شرایط بسیار پیچیده و خطرناک نجات دهند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/106435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟