راه ترقی

آخرين مطالب

روزهای طلایی در تالار سرمایه‌گذاری اقتصاد

روزهای طلایی در تالار سرمایه‌گذاری
  بزرگنمايي:

راه ترقی- بازار بورس اوراق بهادار ایران در حالی بر مدار صعود قرار گرفته است که اغلب بورس‌های جهان با تبعات شیوع و گسترش ویروس کرونا دست به گریبان هستند. این امر نشان از آن دارد که با اقدامات دولت دوازدهم، بازار بورس کشور، در مسیر تحولی اساسی حرکت می‌کند و با جذب نقدینگی سرگردان مردم، امید آن می‌رود که تولیدکنندگان کشور، به نتایجی درخشان در سال جهش تولید دست یابند.

بورس؛ عصری برای جهش

زمان آغاز فعالیت بورس اوراق بهادار تهران به سال 1346 باز می‌گردد. هرچند پیشینه مطالعاتی برای ایجاد بورس در ایران، تاریخچه‌ای طولانی‌تر دارد، اما به دلایلی همچون آشفتگی‌های سیاسی ناشی از جنگ‌های اول و دوم جهانی، انقلاب مشروطه و تغییر حکومت از قاجار به پهلوی، زمان بیشتری نیاز بود تا بورس اوراق بهادار تهران تشکیل شود. هرچند بورس پس از تشکیل دوره‌ای از رونق را طی کرد، اما با پیروزی انقلاب اسلامی، ملی کردن برخی از صنایع و سپس وقوع جنگ تحمیلی، بورس تا حدی از رونق افتاد.

پس از آن نیز هرچند بورس وضعیتی بهتر از گذشته پیدا کرد، اما از یکسو نگاه منفی برخی از احزاب و گروه‌های سیاسی به بازار بورس و در عین حال دولتی بودن بسیاری از صنایع و هلدینگ‌ها، وضعیت بورس به رغم برخی تحولات و رونق‌های گاه به گاه، هرگز ایده‌آل نشد و بیشتر شهروندان ترجیح می‌دادند پس انداز خود را یا در بانک‌ها بسپارند یا آنکه وارد بازار سکه و طلا، مسکن، ارز یا خودرو کنند و همین امر در اغلب موارد منجر به بی‌ثباتی در این بازارها و نوسانات ناگهانی در آن‌ها می‌شد، ضمن آن که سرمایه‌گذاری شهروندان در بازار سکه یا ارز، نمی‌توانست به کمک رونق تولید در ایران بیاید.

اما رویکرد دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به بورس، رویکردی تاریخی است. امروزه دولت بورس را نه محلی برای به اصطلاح «قماربازی» یا «سفته‌بازی» که فضایی برای سرمایه‌گذاری شهروندان در امر تولید می‌داند. رویکرد دولت آن است که تا حد ممکن از نقش خود در بنگاه‌داری بکاهد و در عین حال و برخلاف برخی اقدامات قبلی، با عرضه سهام شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار، در راه یک خصوصی‌سازی واقعی گام بردارد. خصوصی‌سازی که در آن رقابت بر سر جذب سرمایه با ارائه گزارش‌های شفاف مالی و اداری می‌تواند جای واگذاری بنگاه‌ها به قیمت بسیار پایین را بگیرد.

وقتی که شاخص پرید

شاخص بورس همواره نمایش دهنده وضعیت یک بازار بورس و نشان دهنده وضعیت تغییرات آن است. بطور طبیعی هرچه شاخص بورس افزایش یابد، نشان دهنده آن است که وضعیت بازار مذکور در حال بهتر شدن است. رشد قابل توجه شاخص بازار بورس تهران، از آغاز به کار دولت یازدهم شروع شد. شاخص بورس در اول خردادماه سال 1392 بر روی رقم 430 هزار و 470 واحد قرار داشت، اما پس از پیروزی «حسن روحانی» در انتخابات، و افزایش امیدواری‌ها نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی کشور، این شاخص آرام آرام بیشتر شد تا جایی که در  همان سال به حدود بیش از دو برابر رسید. هرچند این شاخص مدتی بعد افت کرد، اما با امضای برجام، امید به سرمایه‌گذاری‌ها در کشور بیشتر و بازار سهام دوباره شاهد بالاتر رفتن شاخص خود شد. افزایش شاخص سهام تا دو سال بعد نوساناتی داشت، اما از نیمه دوم سال 1396، شاخص سهام حرکت رو به رشد خود را آغاز کرده و این روند در سال 1397 شتابان شد.

بازار بورس اوراق بهادار در طی هفت ساله گذشته، توانسته است تمام رکوردهای پیشین را شکسته به دوره تاریخی از رونق برسد

در نتیجه همین رشد شتابان است که میزان سرمایه‌گذاری‌های شهروندان در بازار بورس بسیار افزایش یافته است. شاخص بورس در روز هشتم تیرماه امسال به عدد تاریخی 1میلیون و 491 هزار و 951 واحد رسیده است و مشخص است که در شرایط فعلی، بازار بورس همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد.

نکته دیگر آن است که دولت دوازدهم اقدامات تاریخی دیگری نیز در این میان صورت داده که این اقدامات، بیش از پیش بورس را برای سرمایه‌گذاران جذاب کرده است. فروش بخشی از سهام «شستا» یکی از این اقدامات اساسی بود و پای یکی از بزرگترین هلدینگ‌های اقتصادی کشور را به بورس باز کرد. بطور منطقی ورود چنین شرکت بزرگی به بورس، به معنا شفافیت بیشتر و بهره‌مندی همه شهروندان از سودآوری آن خواهد بود. همچنین دولت در نظر دارد تا در اقدام تاریخی دیگری، در آینده‌ای نزدیک سهام باشگاه‌های ورزشی خود همچون «پرسپولیس» و «استقلال» را نیز وارد بورس کند اقدامی که نه تنها می‌تواند باعث حل مشکلات بسیاری در این دو باشگاه شود که بار سنگین هزینه‌های مالی این دو تیم را نیز از دوش دولت برخواهد داشت. عرضه‌ای که بسیاری منتظر آن هستند و می‌تواند گام بلند دیگری در خصوصی‌سازی و حرفه‌ای سازی واقعی فوتبال کشور باشد.

بورس؛ پول‌هایی که تبدیل به سرمایه‌ تولید خواهند شد

رشد سرمایه در بازار بورس، نتایج بسیار پرثمری دارد. ویژگی اصلی بورس اوراق بهادار، ارتباط مستقیم و شفاف سرمایه‌گذار و بنگاه تولیدی است. در نتیجه می‌توان دریافت که هرچه میزان سرمایه از طریق بازار بورس عبور کند و به بورس وارد شود، می‌توان امیدوار بود که بنگاه‌های اقتصادی مذکور، شفاف‌تر و حرفه‌ای تر عمل کنند. از سوی دیگر وجود یک بازار بورس قوی، به معنای جمع‌آوری هرچه بیشتر سرمایه و منابع مالی در کشور است. در واقع چنین بازاری می‌تواند سرمایه‌های خرد و متوسط شهروندان را گردهم آورده و آن‌ها را در امر تولید به کار اندازد. همچنین وجود یک بازار بورس فعال خواهد توانست تا منابع مالی لازم برای فعالیت بنگاه‌های تولیدی را مهیا کرده و به این بنگاه‌ها برای راه‌اندازی خطوط تولید جدید و گسترش تولیدات خود کمک نماید.

از همین رو است که با حمایت قاطع و مداوم دولت دوازدهم از بورس و ورود بنگاه‌های جدید تولیدی به این بازار از طریق عرضه‌های اولیه مداوم، می‌توان امیدوار بود که بازار بورس هر روز بیشتر از دیروز منابع مالی به دست آورد و در نتیجه هم از یکسو شهروندان از طریق سرمایه‌گذاری در بورس، سود مناسبی از پول خود کسب نمایند و از سوی دیگر بنگاه‌های تولید پیشرفت نمایند و بطور حتم تا زمانی که دولت دوازدهم اقدامات و حمایت‌های خود را از بورس اوراق بهادار ادامه دهد، می‌توان مطمئن بود که روزهای شکوفایی بورس ادامه خواهد یافت.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/139166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟