راه ترقی

آخرين مطالب

مدیرکل آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای: «هنرستان‌ها» کانون جهش تولید در کشورند اجتماعی

مدیرکل آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای: «هنرستان‌ها» کانون جهش تولید در کشورند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فارس / مدیرکل آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معتقدم «هنرستان‌ها» کانون جهش تولید در کشورند، گفت: هنرستانی‌ها در ایام کرونا بیش از 3.5 میلیون ماسک و همچنین مواد ضدعفونی کننده و لباس پرستاری تولید کردند.
از اصلی‌ترین اهداف آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش، ایجاد زمینه مناسب برای هدایت دانش‌آموزان به سمت اشتغال و آموزش مهارت‌های مورد نیاز بازار کار است؛ تربیت و آموزش نیروی‌های جوان و مستعدی که می‌باید موتور محرکه اقتصاد و صنعت باشند و در آینده در فعالیت‌های صنعتی و بازار کار مشغول شوند؛ تطابق هر چه بیشتر این آموزش‌ها با نیازهای بازار کار شاخص مهم موفقیت در هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش تحت پوشش است.
آموزش و تربیت فنی‌وحرفه‌ای با کیفیت، کارا و اثربخش، یکی از گزینه­ های اصلی برای تربیت نیروی کار ماهر است که با توجه به شرایط فرهنگی، آموزشی و اجتماعی کشور، کسب شایستگی­‌ها و ایجاد صلاحیت­‌های نیروی کار برای ورود به حرف و مشاغل سطوح ابتدایی و میانی را امکان‌­پذیر خواهد کرد؛ آموزش­‌هایی که دقیقاً پاسخگوی نیازهای اشتغال و منطبق بر تغییرات فناوری است، آموزش­‌های فنی‌و‌حرفه‌ای و کاردانش است و از این رو به منزله اهرم توسعه در تمام برنامه‌های توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

راه ترقی

* اهمیت و سهم توسعه آموزش‌های مهارتی در نامه وزیر
در راستای اهمیت و سهم توسعه آموزش‌های فنی، حرفه‌ای و مهارتی، مخصوصاً آموزش‌های هنرستانی در تحقق سیاست‌های کلان اشتغال و اقتصاد مقاومتی و عملیاتی کردن شعار جهش تولید، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش مرداد امسال طی نامه‌ای به وزیر کشور خواستار «نقش محوری شوراها با مشارکت دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی و بخش‌های خصوصی و همچنین ظرفیت سازمان‌های وابسته به وزارت کشور در توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش» شد.
در بخش‌هایی از این نامه آمده است: «با توجه به اینکه سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در حال حاضر 35.2 درصد است و تا شاخص هدف برنامه ششم توسعه 14.98 درصد فاصله دارد، ضروری است که تمام ظرفیت‌ها و امکانات استانی برای توسعه این آموزش‌ها بسیج گردد، در نتیجه شوراها مخصوصاً شورای آموزش‌وپرورش استان‌ها می‌توانند نقش محوری در توسعه این آموزش‌ها با مشارکت همه‌جانبه دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی و بخش خصوصی، سازمان‌ها و نهادهای وابسته به وزارت کشور از جمله سازمان فرهنگی و هنری، دهیاری‌ها و شهرداری‌ها در محورهای ارتقای جایگاه و منزلت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش، ترسیم کار راهه تحصیلی و شغلی رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در فرایند هدایت تحصیلی دانش آموزان، اولویت‌بخشی به ساخت و تجهیز هنرستان و کارگاه‌های رشته، ارتقای همکاری در خصوص برون‌سپاری و توسعه مشارکت در اجرای آموزش‌های مهارتی، فراهم‌سازی بستر اجرای کارآموزی و کارورزی هنرجویان در محیط واقعی کار، ترویج و توسعه کارآفرینی و حمایت از کسب‌وکارهای هنرجویان و فارغ‌التحصیلان هنرستانی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای فارغ‌التحصیلان را در اولویت دستور کار خود قرار دهند تا با مداخله مؤثر و مفید دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی شاهد جهش فراوانی در افزایش سهم آموزش‌های مهارتی در کشور باشیم».

راه ترقی

* 50 درصد دانش‌آموزان باید در هنرستان‌ها تحصیل کنند
سید مصطفی آذرکیش، مدیرکل آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در این خصوص اظهار کرد: استانداران، بخشداران و فرمانداران، در سراسر کشور، رؤسای شورای آموزش و پرورش استان، منطقه و ناحیه هستند، پس نقش آنها در توسعه آموزش‌های مهارتی نقش خیلی ویژه‌ای است؛ از یک طرف، با توجه به اهمیت و سهم توسعه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش در تحقق سیاست‌های کلان اشتغال و اقتصاد مقاومتی و عملیاتی کردن شعار جهش تولید و از یک طرف هم با استناد به تکالیف قانونی وزارت آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه که همان جدول 12 ماده 66 قانون برنامه است که 50 درصد از دانش‌آموزان باید در هنرستان‌ها تحصیل کنند، باید یک اراده ملی تشکیل شود تا بتوانیم شاخص عدد برنامه ششم توسعه را به عدد تعیین تکلیف شده در قانون نزدیک کنیم. 
وی با بیان اینکه ضرورت دارد همه امکانات برای این آموزش‌ها بسیج شوند، افزود: در هر حال دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها و بخش خصوصی زیرنظر استانداری‌ها هستند و جایگاه و اهمیت شوراهای آموزش و پرورش، یک جایگاه ویژه‌ای است یعنی شوراها بلأخص شوراهای آموزش و پرورش نقش محوری در توسعه این آموزش‌ها با مشارکت همه جانبه دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی و بخش خصوصی، نهادهای وابسته به آن دارند.
آذرکیش ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که اگر قرار هست افزایش در سهم آموزش‌های مهارتی را داشته باشیم در کنارش باید افزایش در سهم نگاه خانواده‌ها، منابع کشور برای تجهیز هنرستان‌ها، تأمین نیروی انسانی و سهم قوانین را داشته باشیم یعنی همه افزایش‌ها باعث می‌شود شاهد حضور بهتر دانش‌آموزان‌ باشیم.
وی به نامه وزیر آموزش و پرورش و به وزیر کشور اشاره کرد و افزود: در این نامه چند بند مطرح شده است که اولین آن، ارتقای جایگاه و منزلت این آموزش‌هاست و باید بسترهای فرهنگی برای اینکه دانش‌آموزان با افتخار وارد هنرستان‌ها شوند، ایجاد شود؛ اولویت بخشی به ساخت و تجهیز و هنرستان‌ها و کارگاه‌های رشته‌ها نیز درخواست شد که می‌تواند برنامه‌ریزی شود.
* تولید بیش از 3.5 میلیون ماسک توسط هنرستانی‌ها
مدیرکل آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: ایجاد فرصت های شغلی جدید برای فارغ‌التحصیلان هنرستانی، ترویج و توسعه کارآفرینی و حمایت از کسب و کار فارغ‌التحصلیان و هنرجویان هنرستانی، فراهم سازی بستر اجرای کارآموزی و کارورزی هنرجویان در محیط واقعی کار و ارتقای همکاری در خصوص برون سپاری در اجرای آموزش‌های مهارتی از موارد دیگری است که در آن نامه تأکید شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر فصل ثبت‌نام دانش‌آموزان است، این موضوع در اولویت درخواست شوراها و سازمان های وابسته است که وزارت کشور به تمام استانداران سراسر کشور ارسال کرده است؛ در انتهای نامه آمده است که به تمام واحدهای ذی‌ربط ابلاغ و اجرایی کردن موضوع تا حصول نتیجه مطلوب به صورت مستمر در سطح استان مورد پیگری قرار گیرد. 
آذرکیش گفت: اعتقاد ما بر این است که هنرستان‌ها کانون جهش تولید در کشور هستند و این چند سال که مقام معظم رهبری، عناوین سال را عناوین اقتصادی به نوعی انتخاب فرمودند، هم در راستای تقویت تولید داخلی و هم در راستای کاهش نرخ بیکاری است و در همین راستا هنرستان‌ها در سال جاری که سال جهش تولید هست از نظر ما کانون جهش تولید هستند.
وی افزود: هنرستان‌ها در هر حال این قابلیت دارند که با تربیت نیروی کار ماهر و استادکار بتوانند در فرایند تولید نقش بیشتری را داشته باشند. کمااینکه در شرایط اضطرار و بحران شاهد نقش آفرینی هنرستان ها بودیم؛ به عنوان مثال در همین ایام کرونا بیش از 3.5 میلیون ماسک یا مواد ضدعفونی کننده و لباس پرستاری تولید کردند که یک بخشی از توانایی و قابلیت‌هاست. 

راه ترقی

* محرک آموزش‌های فنی‌و حرفه‌ای و کاردانش، اقتصاد است
آذرکیش اظهار کرد: در اکثر کشورهای موفق، آموزش‌های هنرستانی را با درصدهای بالایی درحال پیگیری هستند و در کشور ما هم ما قوانین و تکالیفی داریم؛ به عنوان مثال در سند تحول آموزش و پرورش به این آموزش‌ها تأکید دارد یا اینکه در زیر نظام برنامه درسی شاهد آن هستیم.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از تمام ظرفیت‌های کشور برای توسعه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، گفت: نیاز داریم شاهد مشارکت عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان آموزش‌ها در کشور باشیم، به خصوص که بنگاه‌های اقتصادی و همچنین بخش خصوصی می توانند بسیار موثر باشند. 
مدیرکل آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: محرک آموزش‌های فنی‌و حرفه‌ای و کاردانش، اقتصاد است و نظام اقتصادی ما می‌تواند با اصلاحاتی که در آن صورت می‌گیرد و به ویژه در قوانین با ایجاد مشوق‌های بیرونی به خصوص بنگاه‌های اقتصادی و بخش خصوصی، این تقویب را تسریع کند.
وی ادامه داد: اعتباراتی که برای هنرستان‌ها می‌شود، یک نوع سرمایه‌گذاری برای آموزش هاست؛ سرمایه گذاری شرط اول اشتغال است و باید این را توسعه دهیم و در کل دنیا، همه نظام‌های آموزشی نیاز دارند که دائما به‌روز شوند و این به‌روز شدن قطعا با همکاری عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان آموزش مشترکا خواهد بود و قطعا تقویت تولید داخلی و کاهش نرخ بیکاری جزو اولویت های اصلی کشور است و ما هم در برنامه هایمان لحاظ کردیم. 
به گزارش فارس، توجه به آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش از جمله موضوعاتی است که در دستگاه تعلیم و تربیت باید مورد توجه جدی باشد و از سوی دیگر سایر نهادها و سازمان‌ها را به همکاری می‌طلبد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/154574/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟