راه ترقی

آخرين مطالب

دهان‌شویه‌ها مانع ابتلا به کرونا می‌شوند؟ دانش

دهان‌شویه‌ها مانع ابتلا به کرونا می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایرنا / افرادی که نمی‌توانند بدون استفاده از کمک، ماسک را از صورت‌شان بردارند، شامل نوزادان و کودکان خردسال و همچنین افرادی که دچار سختی تنفس هستند، نباید از ماسک استفاده کنند.
سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که کودکان پنج ساله و کوچکتر نباید ماسک بزنند. 
افرادی که نمی‌توانند بدون استفاده از کمک، ماسک را از صورت‌شان بردارند، شامل نوزادان و کودکان خردسال و همچنین افرادی که دچار سختی تنفس هستند، نباید از ماسک استفاده کنند.
این امر بر مبنای ایمنی کودک و توجه به اینکه مقاطع رشد و تکامل کودکان خردسال ممکن است در سنین مختلف اتفاق بیفتد، استوار است.
برخی کشورها توصیه‌های متفاوتی درباره استفاده کودکان از ماسک دارند؛ بنابراین باید برای کسب اطلاعات مرتبط با سنین مختلف با سازمان‌ها و مقامات محلی تماس بگیرید.
اگر آنها اعلام کرده‌اند که کودکان پنج ساله و کوچکتر باید ماسک بزنند، در این صورت باید کودک در محدوده دید مستقیم شما یا یک سرپرست دیگر باشد تا بر استفاده ایمن از ماسک نظارت کنید.
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده دارای بیماری یا معلولیت است که استفاده از ماسک را سخت می‌سازد، درباره بهترین تصمیم با دکتر مشورت کنید.
وقتی تمرین می‌کنید، مکانی را انتخاب کنید که استفاده از ماسک ضروری نیست؛ مانند خانه یا در فضایی که می‌توانید فاصله اجتماعی ایمنی از دیگران داشته باشید ؛مثلا فضای بیرون از خانه.
کودکان و یا افراد بالغ نباید در زمان ورزش یا انجام فعالیت‌های جسمانی ماسک بپوشند تا تنفس خود را دچار خطر نسازند. عرق ممکن است ماسک را مرطوب سازد و بدین ترتیب تنفس سخت‌تر شده و رشد میکروب‌ها آسان‌تر شود.
این سئوال که آیا ویروس‌ کرونا می تواند با دهان شویه شسته شود، تقریبا از همان ابتدای شیوع بحران کرونا، مساله ساز بوده است.
پاسخ توافق شده تاکنون این بود که چنین توصیه های خودمانی، اخبار جعلی محسوب می شود. سازمان جهانی بهداشت بارها توضیح داده که هیچ سندی دال بر اینکه غرغره کردن دهان شویه، ویروس کرونا را از بین می برد، وجود ندارد و پزشکان نیز بر این موضوع اتفاق نظر دارند اما مطالعات جدید نتایج دیگری نشان می‌دهند.
نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد که با برخی دهان‌شویه‌های خاص می‌توان بار ویروسی گلو را کاهش داد. اما این مساله به خودی خود در روند بیماری تغییری ایجاد نمی‌کند اما می‌تواند مانند مخاط دهان و بینی در مقابل ویروس محافظت کننده باشد و البته فقط در موارد خاصی عمل می‌کند. به هیچ وجه استفاده بی رویه از خمیردندان ها و دهانشویه های معمولی توصیه نمی شود.
دلایل متعددی برای اینکه چرا ویروس کرونا به راحتی با دهان شویه از بین نمی رود، وجود دارد.
جرج شلینگ مدیر سابق انستیتوی پزشکی در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ و پزشک خانواده می‌گوید: عفونت به آن معنا است که ویروس به حلق و فضای داخلی گلو رسیده است. این به آن معنا است که فرد باید مدام غرغره کند و همیشه دهان شویه همراه داشته باشد.
اما این همه ماجرا نیست، زیرا چنین روشی عوارض جانبی نیز به همراه خواهد داشت: «استفاده از دهان شویه اغلب باعث تحریک و حمله به غشای مخاطی می‌شود. برخی از مواد موجود در دهانشویه نیز می توانند باعث ایجاد آلرژی یا تورم شوند. بنابراین فقط باید از دهان شویه به طور معمولی استفاده شود، توصیه به مردم این است که همان کاری که تابحال انجام می داده‌اند را ادامه دهند مثلا فقط صبح و عصر از دهان شویه استفاده کنند و استفاده بیشتر از آن منطقی نیست و غشای مخاطی را تحریک می کند.»
علاوه بر این، اکنون مشخص شده که نقطه اصلی ورود ویروس کرونا، بینی است. و اگر از بین نرود از آنجا مسیر خود را به درون بدن باز می کند. اما هیچ کس نمی‌خواهد و نباید دهان شویه را از طریق بینی استفاده کند.
دهانشویه از خطر انتقال ویروس به افراد دیگر می کاهد
در عین حال چند مورد وجود دارد که دهان شویه می تواند در برابر ویروس کرونا ( Sars-CoV-2 ) کمک کند، البته نه به عنوان عامل محافظت کننده یا عامل بهبود دهنده.
مطالعه‌ای از سوی دانشگاه روهر بوخوم نشان می دهد که می‌توان با کمک دهان شویه ها، خطر انتقال را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
تونی لوئیز مایستر ویروس شناس از گروه ویروس شناسی مولکولی و پزشکی در این دانشگاه توضیح می دهد: «در این مطالعه ما فعالیت ضد ویروسی دهان شویه های مختلف موجود در بازار را در برابر ویروس کرونا آزمایش کردیم و همه آنها بار ویروسی را کاهش دادند.»
این محققان بر این باورند که با ویروس دهان حداقل می توان بار ویروسی زیاد در حفره دهان را کاهش داد و بنابراین خطر عفونت را کاهش داد. این مساله می تواند به طور مثال هنگام مراجعه به دندانپزشک مفید باشد. دندانپزشکان و دستیاران آنها بیشتر از افراد دیگر در معرض ویروس های احتمالی از راه گلوی بیماران خود هستند. زیرا مطمئنا نمی توان در طول معاینه هیچ ماسکی روی صندلی دندانپزشکی پوشید.
با این حال، برای بقیه موارد زندگی روزمره، موارد استفاده دهان شویه ها علیه ویروس کرونای جدید محدود است، زیرا همانطور که توضیح داده شد، نمی‌توانیم و نباید به طور مداوم دهان خود را با مواد تحریک کننده بشوییم.
مایستر توضیح می‌دهد: «مسلم است که بهداشت مناسب دهان و دندان هرگز نمی‌تواند ضرر داشته باشد. با این حال، باید تاکید کنیم که آزمایشات خود را در محیط های کشت سلولی انجام داده‌ایم و تاثیر مستقیم دهان شویه ها روی بار ویروسی در دهان و گلوی بیمار بررسی نشده است. بنابراین، نتایج مطالعات دقیقا مشخص نیست که به طورمثال میزان بار ویروسی یک فرد آلوده با استفاده از دهانشویه ها چه مقدار است و اثربخشی آن چه مدت طول می کشد.»
بنابراین از یک سو نباید بی رویه دهانشویه استفاده کرد و از سوی دیگر قبل از مراجعه به افراد در معرض آسیب مانند دندانپزشکان باید از مقداری دهانشویه استفاده کرد.
ترکیبات مفید دهان شویه
با این حال ، هنوز هم امیدهایی وجود دارد: چند ماه پیش، محققان شواهدی یافتند که نشان می دهد ترکیب خاصی از دهان شویه می تواند ساختار ویروس را از بین ببرد. دلیل اصلی این تحقیق نتایج مطالعات قبلی دانشگاه کاردیف ولز انگلستان روی ویروس های دیگر با معماری مشابه ویروس های جدید کرونا بود. این نتایج اکنون در یک مطالعه جدید مورد بررسی قرار گرفته است.
مطالعه والری اودانل استاد دانشگاه کاردیف و همکارانش اخیرا در مجله «فانکشن» (Function) منتشر شده است. بر این اساس، ویروس جدید کرونا با یک غشای چربی پوشیده شده و دهان شویه ها با نسبت کمی اتانول، بتادین یا همان ید پوویدون، کلرهگزیدین، ​​پراکسید هیدروژن و ستیل پیریدینیم کلراید قادر به از بین بردن این «ویروس های پوشیده شده با غشا» مانند ویروس‌های کرونا هستند.
مشابه شستن دست ها با صابون یا ضد عفونی و تمیز کردن سطوح، از این نوع دهان شویه ها برای «چربی زدایی» غشای چربی ویروس استفاده می شود و در نتیجه ویروس نابود می شود.
مطالعات نشان داده که با دهان شویه ها فقط می توان بار ویروسی را برای مدت کوتاهی کاهش داد. دهان شویه مانع تولید ویروس در سلول‌ها نمی‌شود اما از عفونت سلول‌های دیگر جلوگیری می‌کند.
برای بررسی دهان شویه ها به تحقیقات بیشتری نیاز است. اما محققان بر این باورند که دهان شویه ضد میکروبی قبل از عمل، تعداد میکروب های دهانی را کاهش می دهد.
با این حال، کلرهگزیدین - یکی از دهانشویه های پرمصرف در دندانپزشکی - برای از بین بردن ویروس کرونا کافی نیست بنابراین دهان شویه با ماده اکسید کننده مانند آب اکسیژنه یک درصد یا همان هیدروژن پراکسید یا پوویدون 0.2 درصد (نوعی ضدعفونی کننده قوی برای زخم‌ها) توصیه می شود.
این گزارش تاکید می کند، نباید بیش از حد معمول از دهان شویه استفاده کرد و حداکثر دو بار در روز توصیه می شود. استفاده از دهان شویه بی‌رویه، خطر عفونت به دلیل تحریک غشای مخاطی را افزایش می دهد و از سوی دیگر اطلاعات کمی در مورد مزایای دهان شویه ها در مبارزه با ویروس کرونا وجود دارد. تا آن زمان توصیه به زدن ماسک، شست وشوی دست ها و تا حد امکان در خانه ماندن می شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/170465/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گرم کردن جالب مارادونا پیش از بازی مقابل بایرن مونیخ

حرکت منشوری دانیال اسماعیلی‌فر پس از گلزنی به نفت آبادان

رئیسی‌کیا: وضعیت واگذاری با دهه پیش متفاوت است

کنایه مدافع ذوب‌آهن به پنالتی سپاهان!

اولین سالروز درگذشت فوتبالیست بابلی

صعود شفیعیان به فینال کایاک 500 متر

واکنش سرمربی فوتسال ژاپن به احتمال تقابل با ایران

طلسم‌شکنی 120 ساله با آلونسو عبرتی برای چرخه تکراری لیگ برتر

چین با پذیرش شکست مقابل ویتنام حذف شد

گران‌ترین لیگ فوتبال دنیا در بن بست!

باهنر: وحدت شکنی بلای مجلس است

آذری جهرمی: در صورت اعلام جهاد توسط فرماندهی کل قوا، لباس سربازی خواهم پوشید

راهپیمایی حمایت از مردم غزه و عملیات وعده صادق در مشهد، گرگان و کرمان

مهران رجبی رازی که خیلی‌ها دنبالش بودند را فاش کرد!

خاطره جالب محمد بحرانی از 3هزار تومانی که زندگی‌اش را تغییر داد

هزینه مومیایی جسد در سال 1403 اعلام شد

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

چرا مارتینس با وجود 2 اخطاره بودن، اخراج نشد؟

سردار در جذاب‌ترین بازی انتقامی فصل اروپا

معرفی نفرات برتر رده سنی جوانان در کاراته قهرمانی کشور

ناگلزمان تا جام جهانی با آلمان

واکنش مدیر روابط عمومی سپاهان به حرکت منشوری اسماعیلی‌فر

جرایم میلیاردی برای تزریق آرامش به لیگ برتر

مقایسه گل‌ها و مهارت‌های وینیسیوس و یامال

تاریخ بازگشت بارسلونا به نوکمپ مشخص شد

رقابت جدید و جذاب پرسپولیس و استقلال

پرسپولیس امروز به مصاف پیکان می‌رود

استقبال دامغانی‌ها از رئیس‌جمهور ساعاتی پس از زلزله

لاپید: بن‌گویر با یک توئیت یک‌کلمه‌ای اسرائیل را مضحکه دنیا کرد

روایت خبرگزاری روسی از سخنان سفیر ایران درباره پاسخ قاطع ایران به حمله تل آویو

دیدار محسن رضایی با اعضای شورای نگهبان

رئیس جمهور: «وعده صادق» اقدامی ضروری و نماد اقتدار کشور بود

تلویزیون آخر هفته چه فیلم هایی پخش می کند؟

بازیگر سفارشی که کارگردان رو تحقیر میکنه!

شبکه های اجتماعی و تاثیر آن بر صنعت موسیقی

ترافیک سنگین در جاده کرج - چالوس

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

کاسمیرو: امباپه در زمین درست مثل رونالدو است

وقتی جیمی کرگر فکر می‌کند تلویزیون استودیو در حال افتادن است!

واکنش سرخیو آگوئرو به ضربات پنالتی دیدار منچسترسیتی و رئال

چاپ مجله اختصاصی برای یک بازی لیگ برتر!

کدام تیم بیشترین شانس فتح لیگ قهرمانان اروپا را دارد؟

ترین‌های هفته بیست و سوم لیگ برتر ایران

تمرین منچستریونایتد برای نیمه نهایی جام حذفی مقابل کاونتری

تمامی گل‌های هفته 29 لیگ برتر پرتغال