راه ترقی

آخرين مطالب

افزایش 420 میلیون متر مکعبی تولید گاز پارس جنوبی در 7 سال گذشته اقتصاد

افزایش 420 میلیون متر مکعبی تولید گاز پارس جنوبی در 7 سال گذشته
  بزرگنمايي:

راه ترقی- «بیژن زنگنه» ‌امروز (چهارشنبه) در صحن علنی مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص علت تاخیر در اجرای فاز 14 پارس جنوبی ادامه داد: بحث فاز 14، جدا از کل پارس جنوبی نیست بنابراین باید به کل این پروژه اشاره شود.

وزیر نفت اظهار داشت: در پارس جنوبی ابرپروژه‌ای تعریف کردیم که افتخارش برای جمهوری اسلامی است و با این کار، تمدن جدیدی در این منطقه، آفریده شده است.

وی افزود: در سال‌های 76 تا 84 برای اولین بار توسعه پارس جنوبی وارد فاز اجرا شد و قرارداد 13 فاز در دولت‌های هفتم و هشتم به امضا رسید که از این میزان 5 فاز در همان زمان به تولید رسید و 5 فاز دیگر نیز در زمان دولت نهم و دهم به اجرا درآمد.

زنگنه با اشاره به اینکه در دولت نهم نیز قرارداد توسعه 5 فاز دیگر امضا شد، تاکید کرد: در دولت دهم، در 25 خرداد سال 89 برای اجرای 10 فاز به مبلغ 25 میلیارد دلار با مدت اجرای 35 ماهه(فازهای 35 ماهه) 5 قرارداد با تامین مالی 100 درصدی از منابع داخلی نفت منعقد شد.

وی گفت:‌با این حال تولد گاز ایران از پارس جنوبی در ابتدای دولت یازدهم، 280 میلیون متر مکعب در روز بود.

وزیر نفت ادامه داد: با وجود اینکه برای توسعه 27 فاز تا سال 92، قرارداد منعقد شد اما در آن زمان تنها 10 فاز به مدار رسید و توسعه 17 فاز به دولت یازدهم واگذار شد.

وی با اشاره به قراردادهای 35 ماهه برای توسعه فازهای پارس جنوبی افزود: 35 ماه برای یک طرح به یک کار بزرگ، نیاز داشت که حتی شرکت‌های خارجی بزرگ نیز نتوانسته بودند به این زمان‌بندی دست پیدا کنند اما در آن زمان این تصمیم گرفته شد تا قبل از دولت دهم توسعه این فازها کامل شود.  

زنگنه با تاکید بر اینکه تمام پیمانکاران این پروژه‌ها ایرانی بودند، ‌گفت:‌ البته همگی در یک سطح نبودند و برخی مانند پتروپارس سابقه حضور در فازهای پارس جنوبی را داشتند و از همین رو توسعه این فازها در مدت 35 ماه انجام نشد.

وی با اشاره به اینکه وقتی در سال 92 به وزارت نفت آمدیم با کمبود عظیم گاز در شبکه رو برو بودیم، افزود:  در آن زمان 27 میلیارد لیتر فرآورده مایع معادل 18 میلیارد دلار در نیروگاه‌ها به عنوان سوخت مصرف می شد که مسائل زیست محیطی زیادی را نیز به دنبال داشت.

به گفته وزیر نفت، به رغم همه زحمات اما هیچ کدام از این 17 فاز قابل به مدار رساندن نبود و نفت هم پولی نداشت و منابع محدود بود بنابراین اولین کار این بود که توسعه این 17 فاز به اولویت اول و دوم تقسیم شود.

وی تاکید کرد: هفت فاز که پیشرفت بیشتری داشته و قابلیت 200 میلیون متر مکعب گاز در روز را  داشتند و می‌توانستند مشکل شبکه را حل کنند در اولویت اول قرار گرفت و بقیه فازها نیز در اولویت دوم دسته‌بندی شد.  

زنگنه با بیان اینکه اگر 17 فاز را با هم جلو می بردیم و همه را به 80 درصد پیشرفت می رساندیم حتی یک متر مکعب گاز به شبکه تزریق نمی‌شد، گفت: بنابراین اولویت‌بندی را انجام دادیم.  از سوی دیگر منتظر نشدیم تا فرآیند پالایشگاه به مدار بیاید و گاز تولیدی در دریا را به خشکی منتقل کردیم.

زنگنه با تاکید بر اینکه تمرکز مالی و مدیریتی را بر اتمام طرح‌های اولویت اول گذاشتیم و بعد هم اولویت دوم را در دستور کار قرار دادیم، افزود:‌ تمام بخش‌های دریایی که اصل کار پارس جنوبی است و تولید گاز صورت می‌گیرد به اتمام رسیده است.

به گفته زنگنه در حال حاضر در فاز 14 پارس جنوبی، 4 سکو فعال است که گاز تولیدی را از اردیبهشت سال 97  با 2 خط لوله به خشکی منتقل می‌کند .

وی ادامه داد: ‌برای پالایش گاز تولیدی فاز 14 نیز به دلیل آماده نبودن پالایشگاه آن، ‌از ظرفیت خالی فازهای 19 و 12 استفاده می‌شود.

وزیر نفت تاکید کرد: ‌از زمان آغاز تولید گاز از فاز 14 پارس جنوبی تا کنون 22 میلیارد متر مکعب گاز از این فاز تولید شده است.

وی افزود:‌ بخش اول پالایشگاه فاز 14 امسال وارد مدار می شود  و 3 بخش بعدی در اوایل سال آینده تولیدی خواهد شد. البته بهره‌برداری از این پالایشگاه هیچ تاثیری در تولید گاز ایران نخواهد داشت.

زنگنه با اشاره به اینکه فاز 14 کنسرسیومی از شرکت‌های ایرانی بود و تکثر شرکت‌ها کار مدیریت را مشکل کرده بود،‌ گفت: مدیریت پروژه در اختیار شرکت دولتی بود. در ابتدا برای سرعت در اجرا،  بخش‌های مختلف را تفکیک کردیم و گفتیم که بخش دریا را جدا توسعه دهیم زیرا در اینجا اشتباه ساختار انجام شده بود.

وی با بیان اینکه برخی معتقد بودند چرا در آن زمان کنسریوم مورد بحث از توسعه فاز 14، خلع ید نشد، ادامه داد: خلع ید مشکلات فراوانی ایجاد می‌کند.

به گفته زنگنه فاز 14در زمان آغاز دولت یازدهم، 50 درصد پیشرفت نداشت.

وزیر نفت با رد ضرر ایران در فاز 14 گفت: برداشت گاز از دریا انجام شده و ایران در این زمینه ضرری را متحمل نشده است.

وی با تاکید بر اینکه این قراردادها 35 ماهه بوده و ضمانت‌نامه دادند اما چرا 35 ماهه تمام نشد، افزود: در اواسط کار به تحریم‌های شورای امنیت برخورد کردیم و تامین کالا مشکل شد. در واقع این تاخیر به دلیل خسارت‌هایی است که خارج از اراده مدیریتی بود.

زنگنه با بیان اینکه ایران 10 سال دیرتر از قطر کار توسعه در پارس جنوبی را آغاز کرد، ادامه داد: در شرایط فعلی باید به موضوع افت فشار بپردازیم و اگر تاخیر کنیم عدم النفع داریم اما اگر الان نمی‌پردازیم دلایلی داریم.

وی افزود:‌ تحریم مانع است تا آنجا که برای اینکه در پارس جنوبی قطعه‌ای را تامین کنیم 3 بار خرید کردیم. همه در این راه با سختی کار کردند و یک جهاد بوده است.  

وزیر نفت تاکید کرد: ظرفیت تولید ایران از پارس جنوبی 420 میلیون متر مکعب در این 7 سال اضافه شده و از 280 میلیون متر مکعب در روز به 700میلیون متر مکعب افزایش داشته است.

وی گفت: ‌با این افزایش علاوه بر تامین گاز مورد نیاز بخش خانگی، سوخت نیروگاه‌ها،‌ خوراک پتروشیمی‌ها و صنایع نیز تامین شده و گازرسانی به روستاها نیز افزایش داشته است.  

زنگنه ادامه داد: در حال حاضر معادل 2.6 میلیون بشکه فرآورده نفتی، گاز در پارس جنوبی تولید می‌کنیم.  

وی با اشاره به اینکه کار در پارس جنوبی بی‌سابقه است، تاکید کرد:‌ می‌خواهند بگویند در ایران کار نشده اما این در شرایطی است که در پارس جنوبی از کشور همسایه گاز بیشتری تولید می‌کنیم.

وزیر نفت افزود: ابرپروژه تعریف کردیم که افتخارش برای جمهوری اسلامی است و یک تمدن جدید آفریده شده است و اینها تحقق اقتصاد مقاومتی است.

وی ادامه داد: من را فراموش کنید اما مردان و سربازان در این راه زحمت کشیده‌اند زیرا پارس جنوبی را جمهوری اسلامی خلق کرد و افتخار متعلق به جمهوری اسلامی است و این تلاش جمعی و محصول خلاقیت است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/175699/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

عرض اندام معنادار فرهاد مجیدی در اینستاگرام!

فرمانده بایرن: شاید مدعی ‏CL‏ نباشیم ولی شانس داریم!‏

گل اول الهلال به العین‌‌ توسط روبن نوس

یوسین بولت و تکرار حرکت معروف بلینگام

بنر زیبای هواداران الهلال برای بازی امشب

ماجرای تمرد بازیکنان خوشه طلایی از خسرو حیدری

حیدری: دوست داشتم در استقلال خداحافظی کنم

ستاره بایرن: برای بازی برابر رئال لحظه‌شماری می‌کنم

بمب بزرگ استقلال پس از تغییر مالکیت

روایتی از همکاری‌های اطلاعاتی مجاهدین با ارتش صدام

آمریکا تحریم‌هایی مرتبط با ایران اعمال کرد

در دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به پاکستان چه‌ گذشت؟

وزیر کشور: 45 نماینده در مرحله دوم انتخابات راهی خانه ملت می‌شوند

مجری سابق برنامه «هفت»: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید!

سختی‌های کار «سلطان و شبان» که کمتر شنیدید

سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!

اجرای فوق حرفه ای و 4 نفره با یک «گیتار»

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

ترکیب الهلال به امید کسب پنجمین ستاره آسیایی

واکنش خسرو حیدری به بازی دفاعی استقلال نکونام

ادعای خسرو؛ خیلی از مسئولین پرسپولیسی هستند

ساپینتو اگر می‌ماند، امسال با اختلاف قهرمان می‌شدیم

تشکر ستاره اینتر از عمو تیری؛ بهترین عموی دنیا!‏

پرسپولیس بازیکن خاطی‌اش را جریمه می‌کند؟

برف‌روبی توسط اولتراها!

یازده مرد منتخب کرسپو برای فتح فینال غرب آسیا

ستاره یونایتد: عذرخواهی چرا، جواب کاونتری را دادم!‏

جانشین عالیشاه در اراک هم بازوبند می‌خواهد

رئیس‌جمهور: امیدواریم توافقات سفر پاکستان با پیگیری مقامات دو طرف سریع‌تر اجرایی شود

عصر ایران: احضار پریسا صالحی برای اجرای حکم حبس

پس لرزه‌های حمله ایران؛ استعفای مقام ارشد اطلاعاتی ارتش اسرائیل

ویدئویی جدید از بنیامین بهادری که ترند شد!

تغییر در قوانین جوایز «اسکار»

«مست عشق» نیامده حدود 2 میلیارد فروخت