راه ترقی

آخرين مطالب

اظهاراتِ باخ آتشِ اختلافِ وزنه‌برداری جهان را شعله‌ور کرد ورزشی

اظهاراتِ باخ آتشِ اختلافِ وزنه‌برداری جهان را شعله‌ور کرد
  بزرگنمايي:

راه ترقی- «توماس باخ» رییس کمیته بین‌المللی المپیک در نشست خبری خود در مورد وضعیت مدیریت فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری ابراز نگرانی کرد و گفت: با  شرایط کنونی جایگاه وزنه‌برداری در المپیک 2024 پاریس در خطر است. هر چند که پس از این اظهارات فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری  قول پیشرفت در اصلاح وضعیت مدیریت و مبارزه با دوپینگ را داد اما به یکباره دعوای مدیریتی در این فدراسیون آشفته، بالا گرفت و موج استعفاها شروع شد.  

شرایط بحرانی مدیریت فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری می‌رود تا یکسال کامل را سپری کند، سالی که با استعفای «تاماش آیان» به خاطر برخی از اتهامات شروع و در ادامه آن، بحران مدیریتی  «اورسلا پاپاندرئا» و «اینتارانات» تایلندی را نیز مجبور به استعفا کرد.

اما چرا در کمتر از یکسال فدراسیون بین‌المللی با سه استعفای مهم مواجه شد؟ این سوالی است که بسیاری از کارشناسان ریشه آن را در سیاست‌های کلان باخ در ورزش جهان جستجو خواهند کرد؛ بنا به برخی از شواهد سیاست کلی این مدیر آلمانی مقابله با مدیران فرهمند ورزش است. باخ هیچگاه بدون دستاویز نمی‌توانست در برابر «تاماش آیان» قرار گیرد، بلکه عملکرد آیان و اتهاماتی که علیه وی مطرح شد زمینه را برای فروپاشی مدیریت فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری فراهم کرد اتهاماتی که آیان هنوز نتوانسته، خود را از آن مبرا سازد.  

آیان هر چند که از سال 2000 سکان هدایت فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری را بر عهده گرفت اما همواره پیرامون وی صحبت‌هایی در زمینه اعمال سیاست راضی نگه داشتن کشورها و ورزشکاران سرشناس وجود داشت. این گمانه‌زنی‌ها با مثبت اعلام شدن نمونه آزمایش بسیاری از مدال‌آوران بازی‌های المپیک 2008 پکن و 2012 لندن رنگ و بوی بیشتری به خود گرفت و در نهایت در پرونده آیان مسائلی مانند پنهان کردن نمونه دوپینگ کشورهای خاص دیده شد. نمونه آزمایش بیش از 40 وزنه‌بردار در این 2 دوره المپیک مثبت اعلام شد.  

هر چند که آیان در فرصت سه ماهه نتوانست خود را از اتهامات پاک کند و از فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری کوچ کرد اما رفتن او به معنای پایان بحران در یکی از فدراسیون‌های المپیکی جهان نبود بلکه آغازی بر بحران تازه‌ای بود که هنوز نمی‌شود پایانی را برای آن تصور کرد. کشتی شکسته مدیریت فدراسیون هر چند که با سرپرستی  «اورسلا پاپاندرئا»  در حال رسیدن به ساحل آرامش بود اما با یک اظهارنظر دیگر در بحران مدیریتی فرو رفت و در کمتر از چند روز 2 مدیر ارشد آن استعفا کردند.

«توماس باخ» رییس کمیته بین‌المللی المپیک در نشست خبری خود در مورد وضعیت مدیریت فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری ابراز نگرانی کرد و گفت: با شرایط کنونی جایگاه وزنه‌برداری در المپیک 2024 پاریس در خطر است. این اظهارات  و اختلاف مدیریتی فدراسیون موجب شد تا   «اورسلا پاپاندرئا» آمریکایی از سمت سرپرستی استعفا دهد، استعفایی که موجب شد تا اینتارانات تایلندی جایگزین او شود اما این مدیر نیز چند روزی بیشتر دوام نیاورد تا مایکل بر کرسی سرپرستی تکیه بزند.  

این استعفاها و بلاتکلیفی در مدیریت فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری می‌رود تا تهدید باخ را جدی‌تر از گذشته کند؛ تهدیدی که ممکن است تابلوی ورود ممنوع وزنه‌برداری را در دروازه‌های پاریس به عنوان میزبان المپیک 2024 نصب کند. اگر این تهدید باخ عملی شود بی‌تردید ایران یکی از بازنده‌های اصلی آن است، زیرا وزنه‌برداری کشورمان همواره به عنوان مدعی در سطح المپیک ظاهر شده و تا کنون 9 مدال طلا،   5 نقره  و 5 برنز از آوردگاه المپیک صید کرده است.

در کنار احتمال حذف وزنه‌برداری از المپیک 2024 پاریس یکی دیگر از استمرار بحران مدیریت در فدراسیون بین‌المللی بلاتکلیفی وزنه‌برداران برای حضور در بازی‌های المپیک توکیو است. پس از اظهارات یک هفته گذشته باخ اختلاف بین سرپرست آمریکایی فدراسیون و نماینده فنی فدراسیون بین‌المللی وزنه‌بردرای در المپیک توکیو بالا گرفت.  

پاپاندرئا که یکی از حامیان اصلی شیوه جدید گزینشی برای المپیک 2021 توکیو است درباره احتمال تغییر رویه رقابت‌های گزینشی گفت: روندی که افرد مخالف در مورد تغییر انتخابی المپیک و قوانین ضد دوپینگ در پیش گرفته‌اند اعتبار وزنه‌برداری را بیشتر به خطر می‌اندازد.  اما در طرف مقابل «کوفا» مشاور هیات اجرایی فدراسیون بین‌المللی و نماینده فنی فدراسیون بین‌المللی وزنه‌بردرای در المپیک توکیو  بی‌پرده گفته است باید به جای رنکینگ و فرمول پیچیده کسب امتیاز، بهترین عملکرد انفرادی ورزشکار در دوره کسب سهمیه، مشخص ‌کند که چه کسی شرایط کسب سهمیه المپیک را دارد.   

در پاسخ به این پیشنهاد کوفا، اما پاپاندرئا صراحتا مخالفت خود را اعلام کرد و رییس کمیسیون ورزشکاران نیز با سرپرست فدراسیون بین‌المللی همراه شد.  پاپاندرئا در مخالفت با طرح کوفا گفته است طرح او بی‌احترامی به تلاش‌های 2 ساله شمار زیادی از وزنه‌برداران است.

حال که پاپاندرئا در برابر بحران‌های مدیریتی توان ماندن را نداشت و از فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری رفته است، معلوم نیست با سیاست‌های کوفا سرنوشت حضور ورزشکاران در توکیو به کجا خواهد رسید. آیا آنان با همان امتیازات 6 مرحله گزینشی گام در توکیو خواهند گذاشت یا باید فرمول جدیدی برای کسب سهمیه آنان محاسبه شود.  

اگر امتیازات 6 مرحله‌ای در دستور کار قرار گیرد آن زمان است که علی داودی و علی هاشمی وزنه‌برداران دسته به اضافه 109 و 109 کیلوگرم باید از امتیازات کسب شده چشم‌پوشی کنند و به آینده و رکوردهای شخصی امیدوار شوند. اما اگر این فرمول اجرایی شود در دسته 96 کیلوگرم کیانوش رستمی و سهراب مرادی ممکن است بیش از دیگر وزنه‌برداران از آن استقبال کنند.  

استقبال آنان در حالی است که کوفا در واکنش به سخنان سرپرست پیشین فدراسیون بین‌المللی گفته بود، طرحش می‌تواند برای چهره‌های شاخصی مانند  سهراب مرادی، کیانوش رستمی و اسماعیلوف وزنه‌بردار ترکیه خوب باشد.

البته با وجود این طرح در دسته 96 کیلوگرم تنها یک نفر از ایران می‌تواند حضور داشته باشد و آن زمان باید گفت که رقابت بین سهراب مرادی و کیانوش رستمی مانند حرکات پایانی رقابت‌های المپیک است که کیلوها در آن مدال را تعیین خواهد کرد. این 2 وزنه‌بردار ایرانی در المپیک 2016 ریو در دسته 85 و 96 کیلوگرم مدال طلا کسب کردند و از رکورداران وزن خود به شمار خواهند رفت.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/183294/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

اعتراف پپ: انتظار نداشتم برای قهرمانی بجنگیم

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد