راه ترقی

آخرين مطالب

صعود ایران به رتبه دوم «اقتصاد نوآور» در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی اقتصاد

صعود ایران به رتبه دوم «اقتصاد نوآور» در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی
  بزرگنمايي:

راه ترقی- مجمع جهانی اقتصاد در تازه‌ترین گزارش خود برگرفته از نمایه نوآوری جهانی 2020 (GII 2020) که به بررسی کشورهای دنیا از منظر نوآوری پرداخته، سه کشور برتر در هر منطقه را مشخص کرده است. در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی، ایران پس از هند و بالاتر از قزاقستان دومین کشور نوآور منطقه است. کشورهای سوئیس، سوئد، آمریکا، بریتانیا، هلند، دانمارک، فنلاند، سنگاپور، آلمان و کره جنوبی به ترتیب 10 کشور اول دنیا در حوزه اقتصاد نوآورانه هستند.

این گزارش به شیوه علمی که مدنظر مجمع جهانی اقتصاد بوده کشورها را دسته‌بندی کرده و به بررسی آن‌ها پرداخته که بر اساس این دسته‌بندی، ایران جزو کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی قرار گرفته است.

معاون مرکز مطالعات راهبری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن اشاره به این خبر به توضیح جزئیاتی پرداخت که در این گزارش حائز اهمیت است. قبل از بررسی جزئیات جذاب این گزارش، باید بدانیم فعالان حوزه آی. سی. تی، کسب و کارهای اینترنتی خصوصی و استارتاپ‌ها، در کنار دیگر بخش‌ها نظیر دانشگاه‌ها همگی تلاش کرده‌اند تا به این رتبه در جهان دست پیدا کنیم.

اما این جهش در حوزه اقتصاد نوآور را مدیون چه هستیم؟ «بهزاد احمدی» در پاسخ به این سوال می‌گوید: در شاخص‌های ورودی و خروجی که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته است آموزش دانشگاهی رتبه 7، مالکیت فکری رتبه 13، پتنت‌های (ثبت اختراع) اورجینال رتبه 14، حجم و اندازه بازار داخلی رتبه 18، تولید دانش رتبه 25، تولید محصولات فناورانه رتبه 26، زیرساخت‌های عمومی رتبه 31، تحقیق و پژوهش رتبه 46، دسترسی آی. سی. تی. رتبه 39 و اندازه بازار داخلی رتبه 18 را کسب کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: بابت موفقیت‌هایی که در حوزه آی. سی. تی و اقتصاد نوآورانه کسب شده است باید به وزارت ارتباطات تبریک گفت،  چراکه این رتبه حاصل تلاش جدی چند سال اخیر آن‌ها در کنار دیگران در بسط اقتصاد دیجیتال و مبتنی بر فناوری‌های راهبردی نوظهور است.

معاون مرکز مطالعات راهبری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: گزارش مجمع جهانی اقتصاد برگرفته از گزارش معتبری است که هر ساله با همکاری سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO)، دانشگاه کرنل، و موسسه مدیریت بازرگانی اروپا (INSEAD) تدوین و منتشر می‌شود. برای بررسی و رتبه‌بندی اقتصادهای نوآور جهان در این گزارش، شیوه‌نامه خوبی تهیه شده است. بر اساس این شیوه‌نامه، دو زیرنمایه ورودی‌ها و خروجی‌ها تعریف شده است که میانگین آن‌ها، رتبه نوآوری جهانی کشورها را مشخص می‌کند.

او در توضیح این نمایه‌ها گفت: زیرنمایه بخش ورودی‌ها با پنج شاخص نهادها، سرمایه انسانی و تحقیق، کیفیت زیرساخت‌ها، تخصصی بودن بازار و تخصصی بودن کسب‌وکارها به بررسی کشورها می‌پردازد که نتایج آن نشان می‌دهد کدام عناصر اقتصاد ملی، فعالیت‌های نوآورانه را ممکن ساخته‌اند.

معاون مرکز مطالعات راهبری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بخش دوم مربوط به زیرنمایه بخش خروجی‌ها با دو شاخص بازده فناوری و دانش و بازده خلاقانه است که در آن‌ها خلق دانش و دارایی‌های فکری مورد ارزیابی قرار گرفته است. بر حسب این هفت شاخص که خود زیرشاخص‌های متعددی را در بر می‌گیرد 131 اقتصاد دنیا بررسی شده و در این بین ایران رتبه 67 جهانی را کسب کرده است.

احمدی افزود: نکته حائز اهمیت رتبه خوب ایران در دو شاخص ورودی سرمایه انسانی و زیرساخت‌ها اعم از آی. سی. تی. و نیز دو شاخص خروجی تولید دانش و ارائه کالاها و خدمات خلاقانه است که در اینجا هم باز بخش آی. سی. تی و خدمات مبتنی بر آن نقش مهمی ایفا کرده‌اند.

وی اشاره کرد: با توجه به تحریم‌های شدید و فشار حداکثری اعمال شده علیه ایران که بیش از هر چیز بخش تحقیق و توسعه را تحت تاثیر قرار داده است، کسب این رتبه بسیار حائز اهمیت و دستاوردی برای کشور، نهادها، افراد و شرکت‌های دخیل است. بر خلاف رکود دیگر بخش‌های اقتصادی کشور، امسال اقتصاد دیجیتال توانسته با رشد خود، سهمی 6.5 درصدی از تولید ناخالص داخلی(GDP) را به خود اختصاص بدهد که هسته این اقتصاد دیجیتال و لایه پلتفرمی آن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعلق دارد و این رشد در رتبه‌ دوم ایران تاثیر بسزایی داشته است.

معاون مرکز مطالعات راهبری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که رتبه دومی ایران در حوزه اقتصاد نوآور در منطقه رتبه خوبی است، افزود: در کنار نقاط قوت و رتبه کسب شده، نقاط ضعف متعددی به خصوص در شاخص‌های ورودی از جمله در بحث تخصصی بودن کسب‌وکار و بازار و فضای نهادی داریم که رفع آنها به تلاشی بزرگ‌تر در سطح حاکمیت نیاز دارد.

به گزارش ایرنا، مجمع جهانی اقتصاد در تازه‌ترین گزارش خود برگرفته از نمایه نوآوری جهانی 2020 (GII 2020) به بررسی کشورهای دنیا از منظر نوآوری پرداخته است. در این بررسی ایران توانسته رتبه دوم در منطقه را از آن خود کند. رتبه‌ای که در کسب آن بیش از هر چیزی فعالان حوزه ICT مثمرثمر بودند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/193119/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

اتهام بزرگ به هالند و دی‌بروینه

کاسمیرو اشک آنچلوتی را درآورد!

واقعیت مصدومیت‌های جنجالی‌‌ترین تنیسور ATP

ترابی، اثرگذاری روی صد گل لیگ برتر!

معرفی تیم داوری بازی ملوان و سپاهان

اتلتیکومادرید، بارسلونا را پولدار می‌کند

با شگفتی‌سازان دقیقی علیه استقلال

جزئیات مقابله سامانه‌های پدافند هوایی با اشیای مشکوک در آسمان اصفهان

دستور فرمانده به یگان‌های امدادی سپاه برای کمک به سیل‌زدگان

فیلمسازی در حوزه اقوام یک گام بزرگ است

بازخوانی زیبا از ترانه دلنشین علیرضا افتخاری

پدر گلاب ایران درگذشت

سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی؛ 2 نفر فوت شدند

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

واکنش جالب سرمربی رم وقتی یورنته از او زمان باقی مانده بازی رو میپرسه!

اصرار آل‌کثیر برای زدن پنالتی و قبول نکردن کنعانی‌زادگان

ری‌اکشن‌های جالب رضا عنایتی و مسعود شجاعی حین بازی

ستاره یونایتد: با بازی رئال-سیتی زجر کشیدم

قطع تمرین گرندپری چین به دلیل آتش‌سوزی

ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با شمس آذر

دلیل شادی نکردن کنعانی مشخص شد

ترکیب احتمالی شمس‌آذر مقابل استقلال

اولین واکنش شمسایی به احتمال تقابل زودهنگام با ژاپن

آینده مبهم قهرمان رئال در اتحاد

عالیشاه بازی‌های مهم پرسپولیس را از دست داد

یوفا بارسلونا را نقره‌داغ کرد

کرملین: از ایران و اسرائیل می‌خواهیم خویشتن‌داری کنند

حاج‌علی‌اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود

درخواست وزرای خارجه گروه 7 از ایران و اسرائیل: از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنید

پسر صدیقه خانم که اروپایی‌ها را شگفت زده کرد

جشن 30 سالگی «داستان عامه‌پسند»

نماهنگ «گل رز» با خوانندگی امید نصری

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

«نشان سبز» درباره زندگی پیامبر اکرم (ص) منتشر شد

گرم کردن جالب مارادونا پیش از بازی مقابل بایرن مونیخ

حرکت منشوری دانیال اسماعیلی‌فر پس از گلزنی به نفت آبادان

رئیسی‌کیا: وضعیت واگذاری با دهه پیش متفاوت است

کنایه مدافع ذوب‌آهن به پنالتی سپاهان!

اولین سالروز درگذشت فوتبالیست بابلی

صعود شفیعیان به فینال کایاک 500 متر

واکنش سرمربی فوتسال ژاپن به احتمال تقابل با ایران

طلسم‌شکنی 120 ساله با آلونسو عبرتی برای چرخه تکراری لیگ برتر

چین با پذیرش شکست مقابل ویتنام حذف شد

گران‌ترین لیگ فوتبال دنیا در بن بست!

باهنر: وحدت شکنی بلای مجلس است

آذری جهرمی: در صورت اعلام جهاد توسط فرماندهی کل قوا، لباس سربازی خواهم پوشید

راهپیمایی حمایت از مردم غزه و عملیات وعده صادق در مشهد، گرگان و کرمان

مهران رجبی رازی که خیلی‌ها دنبالش بودند را فاش کرد!