راه ترقی

آخرين مطالب

شما فقط با رای مردم مشکل دارید نوشتارها

شما فقط با رای مردم مشکل دارید
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
نارضایتی‌های اخیر کشور باعث شده مردم از اسفند 98 در انتخابات مشارکت باشکوهی نداشته باشند. از این رو بعضی از مردم فکر می‌کنند، قدرت رئیس‌جمهور و نهاد‌های انتخاباتی در کشور کم شده است و مشکلات آنها با شرکت کردن در انتخابات رفع نمی‌شود. البته این تصور بی‌شک متعلق به عده زیادی از مردم نیست و آنها حضور در صحنه انتخابات را تنها راه علاج مشکلات کشور می‌دانند. در همین رابطه «آرمان ملی» با هدایت‌ا... آقایی فعال سیاسی اصلاح‌طلب به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:
شرایط سیاسی و اقتصادی کشور را در آخرین دهه قرن چگونه ارزیابی می‌کنید؟
سیستم اجتماعی‌، مدیریتی و در مجموع نظام تصمیم‌گیری ما مانند قطاری است که از ریل خارج شده و به پرتگاه نزدیک می‌شود. اما در داخل این قطار مسافرانی هستند که بیشتر بر سر کوپه و نشستن روی کدام صندلی دعوا می‌کنند و رقابت‌ها و اختلافات آنها بدون اینکه متوجه باشند سبب شده قطار از ریل خارج شود. در این راستا بحث انتخابات هم یکی از مسائل مهمی است که به این مساله مربوط می‌شود. اصلاح‌طلبان به‌طور سنتی در انتخابات‌های ریاست‌جمهوری، مجلس یا هر انتخابات دیگری در بین مردم امید ایجاد می‌کردند و فکر می‌کردند که می‌توانند با حضور نیروهای فرهیخته و آزاد‌اندیش مطالبات مردم را محقق کنند و مردم‌سالاری و دموکراسی را در کشور به ارمغان بیاورند و شکوفایی در کشور ایجاد کنند. اما از سال 88 با اتفاقاتی که در انتخابات رخ داد و بعد از آن هم مسائلی که در کشور ایجاد شد، مخصوصا رد‌صلاحیت مرحوم آیت‌ا.. هاشمی‌رفسنجانی و همچنین رد‌صلاحیت‌ها در مجلس دهم و یازدهم و نامزدهای ریاست‌جمهوری و رای دادن مردم در شرایط خاص به روحانی. عده‌ای برای شوراهای اسلامی شهر و روستا هم نسخه دارند و می‌خواهند آنها را مثل قبل نسان ندهند. بعضی از شهرداران شهرستان‌های کشور دستگیر شده‌اند. شما وقتی به این موضوعات دقت می‌کنید، متوجه می‌شوید که نهادهای ذی‌ربط به دنبال چه هستند.
فکر می‌کنید، نارضایتی‌های اخیر در کشور باعث شده مردم از شرکت کردن در انتخابات دوری کنند و پایه‌های دموکراسی در کشور ضعیف شود؟
این اتفاقات باعث می‌شود مردم به دو دسته در کشور تبدیل شوند؛ اول افرادی که با هوشمندی و به صورت هدفمند برای حفظ پایه‌های دموکراسی و آزادی‌ اجتماعی در انتخابات شرکت می‌کنند و بخشی هم افرادی هستند که با توجه به درگیری‌های روزانه‌، مسائل قومیتی و مشکلاتی که در کشور دارند، در انتخابات به هر وسیله‌ای پای صندوق‌های رای می‌روند. اما متاسفانه ما بخش اعظمی از مردم را که در انتخابات حضور پیدا می‌کردند، از دست داده‌ایم. آنان امید چندانی ندارند که نهادهای انتخاباتی در کشور ما رنگ‌و‌بوی شعارهای اول انقلاب را داشته باشند و بحث دموکراسی و مطالبات مردم را محقق کنند. اما در گروه دوم، افرادی وجود دارند که اقوام و فامیل‌های آنها در انتخابات شهر و روستا شرکت می‌کنند و تنها بنا به حضور اقوام خود در انتخابات شرکت می‌کنند. در این رابطه باید به این نکته توجه کرد که از نظر محتوایی گروه دومی که در انتخابات شرکت می‌کنند، بخش اعظم مردم نیستند و به صورت هدفمند برای دموکراسی و آزادی‌های اجتماعی رای نمی‌دهند.
چه دلایلی وجود دارد که نهادهای انتخاباتی در کشور ما نمی‌توانند مطالبات مردم را برآورده کنند و در برطرف کردن مشکلات مردم با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند؟
نمایندگان مجلس باید صدای مردم باشند، اما در انتخابات مجلس یازدهم افرادی که می‌توانستند مطالبات مردم را برآورده کنند، همه تایی صلاحیت نشدند. کسانی وارد مجلس شده‌اند که انگار باید در چارچوب خاصی فعالیت کنند. قطعا همین نمایندگانی که در مجلس یازدهم هستند بی‌شک زمانی متوجه می‌شوند که اگر حرف مردم را داد نزنند، از طرف مردم طرد خواهند شد و قطعا دچار دست‌اندازهای شدیدی می‌شوند. مردم بعد از شرکت کردن در انتخابات و رای دادن به کاندیدای خود در نهایت به این نتیجه خواهند رسید که رئیس‌جمهور منتخب آنها اختیارات کافی ندارد. در این راستا تنها نهادی که در کشور ما به صورت مستقل عمل می‌کرد، شوراهای اسلامی شهرو‌روستا بود که به نظر می‌آید عده‌ای به دنبال آن هستند تا آنها را هم کنار بزنند. با وجود اینکه بیش از 40 سال از انقلاب اسلامی و تصویب قانون اساسی می‌گذرد اما هنوز بعضی از شعار‌های انقلاب تعریف نشده است. ما هنوز نمی‌دانیم جمهوری اسلامی به معنای یک سیستم است که لایه‌ای از معنویات دینی روی آن است یا اینکه دین اسلام، دموکراسی خاصی دارد که با دموکراسی‌هایی که در غرب وجود دارد، متفاوت است. من به عنوان کسی که سال‌ها در انقلاب بوده‌ام اعتقاد دارم جمهوری اسلامی در 40 سال گذشته نتوانسته از موضع و خاستگاه دین، دموکراسی صدر درذ صد مورد نظرش را مطرح کند‌. در این برهه، این بحث در کشور انجام می‌شود که گروه‌هایی، قدرت خود را در خارج از اراده دیگران در قبضه دارند و نمی‌خواهند قدرت را در محک آرای مردم قرار دهند و این مسائل را به دین و اسلام ربط می‌دهند و می‌خواهند هر کسی که با این تعریف موافق است به ریاست‌جمهوری برسد. صاحبان قدرت می‌خواهند مردم تنها به عده‌ای خاص،که مورد تایید مراکز قدرت هستند، رای‌دهند و فضای حضور و رای دادن مردم در انتخابات را بازتر کنند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/219227/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

مرحله‌ی پایانی تدوین یک لایحه‌ی ضد کارگری؛ حذف کارگران از میدان مناقشه!

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

چه کنم نیمار و مسی نیستم ولی عاشق رونالدو هستم!‏

تمرین سنگین و تاکتیکی پرسپولیس برای جام حذفی

یاد نیمار زنده شد؛ پاریس به دنبال تک‌ستاره بارسلونا

مکالمات داور و ‏VAR‏ در انگلیس محرمانه است!‏

ووشوکاران ایرانی رقبای خود را شناختند

سقوط در انتظار 2 لژیونر ایران؛ زودتر برگردید!

بیرانوند بالاخره در محلی که دوستش دارد

داوران معروف UWW محروم شدند؛ برنده کشتی جنجالی عوض نشد

مدافع پرسپولیس مقابل سپاهان از مصدومیت برگشت

تغییری که مقابل استقلال خطرساز شد

رایزنی دبیر شورای عالی امنیت ملی و الاعرجی با محوریت توافق امنیتی ایران و عراق

انرژی هسته‌ای ارزش تحمل این همه فشار را دارد؟

بیت مرحوم آیت‌الله کاشانی بیانیه صادر کرد

پاسخ دوقلوهای سریال «پایتخت» به 2 سوال مهم

نماوا بایکوت می‌شود؟/ رضا کیانیان: از شانه‌ساززاده شکایت می‌کنیم

خوشمزه‌ترین سوغاتی گرگان از نظر «احمدرضا اسعدی»

ارکستری هارمونیک و زیبا از کشور مصر

ماجرای تجمع مردم در مقابل فرمانداری بندرعباس چه بود؟

باران سنگین و وقوع سیلاب در شهرستان دلیجان

هشدار باران شدید در 21 استان

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

آمار قابل تامل از میزان مسافرت ایرانیان؛ تنها 30 درصد!

رکورد تراپ بانوان توسط مرضیه پرورش‌نیا شکسته شد

بهترین رکورد سرمربیگری اوسمار در پرسپولیس

نگرانی سپاهانی‌ها از تکرار اتفاقات ناگهانی در اهواز

پوچتینو: ثابت کنید اینجا اف‌سی کول پالمر نیست!‏

سرمربی جهانبخش، گزینه اول جانشینی کلوپ

عارف غلامی دوباره از لیست خط خورد

تمرینات سخت و اختصاصی ستاره‌های مصدوم پرسپولیس

منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کنار بیایند

ادای احترام رئیس‌جمهور به مقامِ رهبر استقلال پاکستان

دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیسی اعطا شد

اظهارات جدید وزیر کشور درخصوص گشت ارشاد و طرح نور

داریوش ارجمند: دولت باید به اقتصاد خانواده‌ها توجه بیشتری کند

علی دایی پیگیر وضعیت ترانه علیدوستی شد

ویدئویی جدید از رفتارهای عجیب بنیامین بهادری!

به نظرتون سروش با حامد چه صحبتی داشت؟

آهنگ «فرش قرمز» با صدای شهاب رمضان

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور، ملاک تورم، جیب مردم است نه آمارسازی‌ها