راه ترقی

آخرين مطالب

سمپاشی علیه ملخ ها ، خوب یا بد نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی- یکی از اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بهترین روش را سمپاشی می داند و یک کارشناس دیگر معتقد است این روش را نمی توان توصیه کرد.

** سمپاشی بهترین روش برای مقابله با ملخ های صحرایی
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز گفت: سمپاشی یکی از بهترین روش هایی است که برای مقابله با ملخ های صحرایی می توان استفاده کرد البته مردم نیز باید در جمع آوری ملخ ها حضور داشته باشند.
سعید عشقی فلاح با بیان اینکه مردم می توانند با گرفتن ملخ ها نقش مهمی در کنترل جمعیت ملخ ها داشته باشند اضافه کرد: اگر به دنبال راه حلی منطقی و کارآمد هستیم باید در کانون هایی که ملخ های صحرایی وجود دارند نسبت به کانون کوبی اقدام شود.
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز معتقد است که ملخ ها در ابتدای صبح قادر به پرواز نیستند و اگر بتوان ملخ ها را زنده گیری کرد می توان از این حشرات به عنوان غذای ماهی و پرندگان استفاده کرد حتی امکان استفاده توسط انسان نیز در موارد خاصی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه مقابله با ملخ های صحرایی در عربستان و دریای سرخ توسط سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هرساله انجام می شد گفت: پس از اینکه ملخ ها به مناطق هدف رسیدند راحت ترین و اولین اقدام سمپاشی است البته خورده شدن ملخ های مرده و سمی توسط پرندگان مشکلی است که باید برای آن نیز تدابیری در نظر گرفته شود.
او در پاسخ به این سوال که آیا اثر سم کشنده ملخ های صحرایی تا 20 روز ماندگار است؟ بیان کرد: تمامی سم هایی که در کشاورزی و مبارزه با افت استفاده می شوند ماندگاری دارند اما بر حسب میزان توان آن سم ماندگاری سموم از 3 الی 7 روز امکان دارد.

** سمپاشی توصیه نمی شود
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس در خصوص بهترین راهکار برای مقابله با ملخ های صحرایی گفت: به هیچ عنوان نمی توان سم را برای مقابله با ملخ صحرایی توصیه کرد زیرا کارساز نیست.
مهرداد زمانپور با اشاره به اینکه سمپاشی نتوانسته تاثیر قابل توجهی بر میزان ملخ های موجود در منطقه داشته باشد اضافه کرد: اهالی مناطقی که با حمله ملخ های صحرایی مواجهه شده اند گزارش کرده اند که سمپاشی تاثیری بر میزان ملخ ها نداشته است و ملخ ها در همه جا دیده می شوند.
وی اضافه کرد: حتی اگر تمام مناطق سمپاشی شوند اما تنها یک دسته یک هزار تایی از این ملخ ها در دامنه های کوه یا هرجای دیگری مخفی شوند ظرف مدت یک هفته تبدیل به یک میلیون یا بیشتر خواهند شد پس سمپاشی کارا نیست.
او در خصوص مضراتی که سمپاشی دارد بیان کرد: پس از این که سمپاشی پایان یافت با اولین بارندگی سموم به سفره های آب زیر زمینی وارد می شوند و کشاورزان از این آب ها هم برای مصارف کشاورزی و هم شرب استفاده می کنند و سم دوباره به چرخه خوراک انسان باز می گردد.
زمانپور در خصوص بهترین روش مقابله با این آفت گفت: روش کاملی وجود ندارد و تنها می توان از روش هایی که کمترین آسیب به منابع طبیعی می زند استفاده کرد و یکی از این روش ها ایجاد تله نوری با سطل های آب است.
وی ادامه داد: ملخ های صحرایی علاقه زیادی به نور دارند و می توان از این طریق و جذب آنان به نور نسبت به زنده گیری آنان اقدام کرد.

**ملخ و تحمیل هزینه
پیشتر حمید دبیری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرده بود که بیش از دو هزار و 400 هکتار اراضی منابع طبیعی استان فارس سمپاشی شده اند و نزدیک به 6 میلیارد ریال نیز ملخ ها به استان فارس هزینه تحمیل کرده اند.
ملخ های صحرایی یکی از خطرناک ترین آفت های کشاورزی است که طول آنها به 15 سانتی متر و رنگ آنها نیز زرد رنگ است.
بهمن سال 97 بود که اولین گروه از ملخ های صحرایی وارد کشور و پس از آن نیز وارد استان شدند و کشاورزی استان را با چالش جدیدی مواجه کردند.
کشاورزی در استان فارس یکی از مهم ترین ارکان ایجاد اشتغال است و شاید بتوان گفت با در نظرگرفتن صنایع تولیدی و تبدیلی که به صورت غیر مستقیم با کشاورزی در ارتباط اند بیشترین سهم اشتغال مربوط به کشاورزی است و برهمین اساس است که کشاورزی در استان فارس نقش بسیار مهمی دارد.
در طرف دیگر وجود تنوع زیستی و همچنین آب و هوایی در فارس موجب شده تا شاهد کشت انواع محصولات کشاورزی و باغی در استان باشیم به گونه ای که براساس آماروزارت جهاد کشاورزی استان فارس در سال 97 اولین استان کشور در زمینه تولید محصولات باغی با تولید بیش از سه میلیون تن محصول بود.
پیشتر معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس در خصوص آینده کشاورزی استان با توجه به افزایش بارندگی به خبرنگار ایرنا گفته بود: در سال زراعی پیش رو انتظار این است که با افزایش بارندگی های استان در حوزه تولیدات غلات و کلزا شاهد افزایش تولید 30 درصدی در استان باشیم.
حسین پژمان اضافه کرد: مهمترین مزیتی که باران های سال زراعی جاری به همراه دارد این است که کشت های آبی در استان فارس نزدیک به 20 درصد افزایش تولید خواهند داشت و درکشت های دیم نیز شاهد افزایش محصولات خواهیم بود.
وی بیان کرد : بیش از 140 هزار هکتار از اراضی استان به کشت گندم دیم اختصاص یافته است و 70 هزار هکتار نیز از اراضی استان به کشت جو اختصاص یافته و این دو کشت کاملا به باران وابسته اند و با افزایش میزان بارندگی شاهد افزایش برداشت این محصولات نیز خواهیم بود.

** درختان پیر هم از دست ملخ ها در امان نیستند
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس در خصوص آینده کشاورزی پس از ورود ملخ های صحرایی به استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ملخ های صحرایی به علت این که دایره غذایی وسیعی دارند حتی برگ درختان پیر را هم می خورند.
مهرداد زمانپور با اشاره به اینکه بسیاری از حشرات تنها از یک نوع ماده غذایی تغذیه می کنند اضافه کرد: موج مهاجر ملخ های صحرایی وارد استان فارس شده اند و مقابله با آنها صورت گرفت اما اگر به تکثیر دوم برسند آنگاه از هر ملخ شاید هزاران یا میلیون ها ملخ تولید شود.
وی افزود: تکثیر دوم ملخ های صحرایی به مراتب تاثیر بیشتر بر مزارع و منابع طبیعی می گذارد از این رو باید راه های مقابله با این افت که یکی از مهم ترین افت های کشاورزی نیز به حساب می آید علاوه بر نیروهای امدادی توسط مردم نیز صورت گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/64459/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلای جهانی از رکورد فاصله می‌گیرد؟

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران کاهش یافت

کارواش خانگی مدل Gunjet

سرمربی پیشین فوتسال: بازیکنان با استرس بازی کردند

پیشنهاد پزشکی به بیرانوند برای بازگشت به دروازه پرسپولیس

باشگاه تراکتور: سرمربی امروز مشخص می‌شود

رویه‌های امنیتی مراسم افتتاحیه المپیک پاریس

رضایت کادر فنی نساجی از لوان پولی

قد کشتی ایران از آسیا بلندتر است

هافبک استقلال زیر تیغ جراحی

قربانعلی‌پور: قلعه‌نویی سعی در کمترین تعطیلی دارد

نورنیوز: خبرسازی رسانه‌های غربی درمورد آسیب دیدن سامانه‌های پدافندی ایران تکذیب شد

ناوگروه‌های ایران در کدام دریاها هستند؟

دستورکار هفته جاری مجلس

چهره بازیگر سریال «پایتخت» در 50 سالگی

«مارال»؛ روایت دختری 15 ساله که مجبور به ازدواج است

متلک بانمک سریال «نون خ» به قیمت طلا

قیمت بلیت کنسرت‌ها ارزان می‌شود؟

مرد ثروتمند قربانی طلب یک میلیارد تومانی‌اش شد

احداث آرامستان جدید پایتخت در 2 نقطه تهران

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

بخشی از کتاب/ وقتی طوفان تمام شد...

ریچارد‌ هاس: ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد

سرمقاله سیاست روز/ ناگزیرهای غرب

روایت جالب یک اقتصاددان از دلیل افزایش عجیب قیمت طلا

بیشتر شدن شانس الاتحاد برای انتقال محمد صلاح

آذرپیرا و سرشاخ با غول‌های کشتی مطرح جهان

پاسخ گواردیولا به سوالی در مورد بازی دفاعی رئال مقابل منچسترسیتی

جردن باروز و کاکس به فینال انتخابی کشتی آزاد آمریکا نرسیدند

ظهور یک برزیلی واقعی در لیگ برتر

ماجرای جدایی دروازه‌بان استقلال چیست؟

ورود کمیته انضباطی فدراسیون به بازی استقلال - شمس‌آذر

اینتر به دنبال زدن 3 نشان با یک تیر در دربی میلان!

کنایه همراه وزیر خارجه در نیویورک به یک خبرنگار

آمریکا بدلیل حمایت از جنایات رژیم پهلوی به پرداخت بیش از یک میلیارد دلار محکوم شد

متن و حواشی سفر رئیس‌جمهور به سمنان

جزئیاتی از دور دوم انتخابات مجلس؛ زمان آغاز تبلیغات مشخص شد

کروز کنترلی که فقط ماشین ارسطو عامل داره!

فروش بالای فیلم‌ها دستاورد سینماگران است نه دولتمردان

معرفی داوران جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی

کنسرت‌های اردیبهشت در راهند؛ از طلیسچی تا بانی

عابران پیاده 41 درصد فوتیان تصادفات در تهران

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری درباره ازدواج

«هدفی» که ایران با حمله به اسرائیل زد!

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

فاطمه مجلل به فینال روئینگ قهرمانی آسیا راه یافت

دختر قایقران ایران سهمیه المپیک نگرفت