راه ترقی

آخرين مطالب

رفرش‌ ریت چیست و چرا یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر گجتی محسوب می‌شود؟ نوشتارها

رفرش‌ ریت چیست و چرا یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر گجتی محسوب می‌شود؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - درباره‌ی نرخ تازه‌‌سازی تصویر چه می‌دانید؟ آیا به تأثیر مستقیم و مشهود آن بر بهبود تجربه‌ی کاربری فکر کرده‌اید؟

وقتی به‌سراغ خرید گجت می‌روید، احتمالا در وهله‌ی نخست به اندازه‌‌ی نمایشگر و تعداد پیکسل‌ها و اشباع رنگ تصاویر دقت می‌کنید؛ اما آیا تا‌به‌حال از خود درباره‌ی میزان رفرش‌ریت یا همان نرخ تازه‌سازی تصویر سؤال کرده‌اید و آن را در خرید مدنظر قرار داده‌اید؟ نرخ تازه‌سازی تصویر یکی از مهم‌ترین موضوعات درباره‌ی نمایشگر‌ها محسوب می‌شود که اهمیت آن در‌ این سال‌ بسیار بیشتر شده است. برای دسته‌ی خاصی از دستگاه‌های الکترونیکی مانند تلویزیون و مانیتورهای گیمینگ ، نرخ تازه‌سازی تصویر یکی از موضوعات مهمی به‌ شمار می‌رود که تقریبا تمامی خریداران باید به آن توجه ویژه کنند. وقتی به‌سراغ موبایل و تبلت و حتی لپ‌تاپ‌ها می‌رویم، متأسفانه چندان از این نرخ صحبت نمی‌شود؛ موضوعی که اتفاقا باید به آن بسیار توجه کرد. مقاله‌های مرتبط:
آشنایی با فناوری‌های G-Sync و FreeSync آیا Refresh Rate مانیتور واقعا مهم است؟
پیش‌از‌ اینکه وارد بحث شویم، خوب است کمی درباره‌ی ماهیت نرخ تازه‌سازی تصویر یا همان رفرش‌ریت توضیح دهیم. به بیان ساده، همان‌طور که از نامش پیداست، نرخ تازه‌سازی تصویر به میزان سرعت نمایشگر در تازه‌سازی تصاویر در هر ثانیه اشاره می‌کند. اگر به‌ تماشای مسابقات ورزشی یا انجام بازی‌های ویدئویی علاقه‌مند هستید، این موضوع اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند؛ اما اگر صرفا به‌دنبال وب‌گردی یا ساخت فایل‌های صفحه‌گسترده هستید، موضوع اشاره‌شده چندان تفاوتی در کارتان ایجاد نخواهد کرد. همان‌طورکه احتمالا مطلع هستید، میزان تازه‌سازی تصویر را با واحد هرتز اندازه‌گیری می‌کنند و با حروف اختصار Hz نشان می‌دهند. هر عددی که در جلو این حروف قرار بگیرد، نرخ تازه‌سازی تصویر در هر ثانیه را مشخص می‌کند. فرقی نمی‌کند که از چه دستگاهی صحبت می‌کنیم؛ خواه تلویزیون باشد، خواه مانیتور یا گوشی‌های هوشمند، اصل یادشده برای همگی آن‌ها یکسان است و تنها برخی از جزئیات فنی، تفاوت‌های بسیار جزئی ایجاد می‌کنند.
معمولا هرچه نرخ تازه‌سازی تصویر بیشتر باشد، تجربه‌ی خوشایندتری دریافت می‌کنیم؛ زیرا صفحه‌نمایش سریع‌تر دربرابر تغییرات واکنش نشان می‌دهد. با‌این‌حال، هرچه عدد رفرش‌ریت بیشتر برود، طبیعتا به‌دلیل مشکلات فنی، قیمت تمام‌شده نیز گران‌تر می‌شود. به‌ همین‌ دلیل، بسیاری از تولیدکنندگان درزمینه‌ی افزایش نرخ تازه‌سازی تصویر در دستگاه‌هایشان، همواره جانب احتیاط را رعایت می‌کنند؛ مگر اینکه دلیل موجه و قانع‌کننده‌ای برای کارشان داشته باشند. در نظر داشته باشید که نرخ تازه‌سازی بیشتر، لزوما به‌معنی نمایش بهتر تصاویر نیست. کیفیت نهایی به مؤلفه‌های بسیاری بستگی دارد و محتوای تماشاشده نیز نقش بسزایی در عرض‌اندام رفرش‌ریت نمایشگر ایفا می‌کند. فیلمی سینمایی که با 60 فریم بر ثانیه پخش می‌شود، بدون درنظرگرفتن تفاوت‌های فنی دیگر، تجربه‌ی مشابهی روی نمایشگر 60 و 120 هرتزی دارد. با‌این‌حال، اهمیت میزان فریم‌های در هر ثانیه در‌ سال‌های اخیر بیشتر شده است. کنسول‌های بازی به‌عنوان یکی از دستگاه‌های مهم سرگرمی، سال‌های‌ سال بازی‌های را حداکثر با نرخ 30 فریم بر ثانیه نمایش می‌دادند که قطعا برای محتوای گیمینگ آمار رضایت‌بخشی نیست؛ از‌این‌رو‌، بسیاری از گیمر‌های حرفه‌ای همواره انتخاب نخستشان رایانه‌های شخصی قدرتمندی بوده که از پس پردازش فریم‌های بیشتر بربیاید. باوجوداین، اکنون شرایط تغییر کرده و باخبر هستیم که کنسول‌های نسل بعدی احتمالا بازی‌ها را حداقل با نرخ 60 و حداکثر با نرخ 120 فریم‌ بر‌ ثانیه پردازش خواهند کرد. افزایش این مقدار باعث می‌شود به‌عنوان‌ مثال، در بازی‌ها دشمنانتان را در کسری از ثانیه زودتر ببینید. شاید چنین چیزی برای افراد غیرگیمر عجیب باشد؛ اما کوچک‌ترین واحد زمان در بازی‌ها، به‌‌ویژه بازی‌های آنلاین می‌تواند ورق را به‌ سود شما برگرداند.
اگر بازهم جزئیات فنی بیشتری می‌خواهید، هنوز کار ما تمام نشده است. نرخ فریم‌ بر‌ ثانیه و میزان تازه‌سازی تصویر رابطه‌ای درصدی دارند؛ بدین‌ ترتیب که نمایشگر با 144 هرتز، تقریبا می‌تواند 6 بار هر محتوای ویدئو‌یی 24 فریمی را نشان دهد؛ در حالی‌ که میزان یادشده برای نمایشگر 60 هرتزی به 2.5‌ بار کاهش پیدا می‌کند. نمایشگر تازه‌معرفی‌شده و گران‌قیمت Apple Pro Display XDR مشخصات فنی‌ دیوانه‌کننده‌ای دارد؛ اما برخلاف انتظار، از رفرش‌ریت 60 هرتزی بهره می‌برد. معمولا تولیدکنندگان برای اینکه محصولاتشان دهن‌پرکن باشند، انبوهی از اصطلاحات فنی و بعضا بیهوده را درکنار محصولشان معرفی می‌کنند؛ از‌این‌رو، در پاره‌ای از موارد، درک کامل نرخ تازه‌سازی تصویر سخت می‌شود. به‌عنوا‌ن‌ مثال، دو تلویزیون 120 هرتزی را در نظر بگیرید. اگرچه رفرش‌ریت این دو تلویزیون مشابه است، برای نمایش فیلم 60 فریمی لزوما به‌ یک شیوه آپ‌اسکیل نمی‌کنند؛ بنابراین، باید پیش‌ از خرید، بیشتر مشخصات فنی را بررسی کنید. افزون‌ بر آنچه گفته شد، بسیاری از شرکت‌ها از واژه‌های اختصاصی خود برای توصیف تکنولوژی نمایش تصویر در تلویزیون‌ها خود استفاده می‌کنند. برای نمونه، ال‌جی از TrueMotion و سامسونگ از Motion Rate و سونی از MotionFlow XR برای توصیف میزان تازه‌سازی تصویر در محصولاتشان بهره می‌برند. البته در‌ این‌ بین، برخی افزونه‌های تکنولوژیک نیز چاشنی کار شده است.
برخی از تلویزیون‌ها برای جبران کمبود، ترکیب فریم انجام می‌دهند تا به‌جای‌ نمایش تصویر با 60 هرتز، 120 هرتز نمایش دهند. برخی دیگر فریم‌های تیره را بین فریم‌های اصلی جای می‌دهند که در کاهش کشیدگی تصویر و تاری بسیار مؤثر است. بنابراین، کیفیت نهایی تنها به رفرش‌ریت مربوط نمی‌شود؛ بلکه فناوری پردازشی تلویزیون برای تبدیل تصاویر مناسب با نرخ تازه‌سازی نیز بسیار مهم شمرده می‌شود. اهمیت رفرش‌ریت فقط به دستگاه‌های اشاره‌شده خلاصه نمی‌شود و کاربرد آن در واقعیت مجازی نیز بسیار پراهمیت است. هرچه محتوای‌ نمایش‌ داده‌شده در محیط مجازی سریع‌تر تازه‌سازی شود، احتمال اینکه حالت تهوع احساس کنید، کمتر می‌شود. یکی از تفاوت‌های اساسی هدست‌های متصل به کامپیوتر و هدست‌هایی مستقل نیز در همین رفرش‌ریت خلاصه می‌شود. نوع نخست هدست‌های واقعیت مجازی حداکثر می‌توانند تا 80 هرتز تصاویر را پردازش کنند؛ در‌حالی‌که این میزان برای هدست‌های مستقل بسیاری کمتر است. اهمیت نرخ تازه‌سازی تصویر برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها نیز روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. با توجه‌ به افزایش بازی‌های موبایلی پیچیده و پرجزئیات و عرضه‌ی لوازم جانبی نظیر اپل پنسل برای تبلت‌های اپل، رفرش‌ریت رنگ‌و‌بوی جدیدی روی این دستگاه گرفته است.
ریزر فون 2 یکی از نخستین‌ گوشی‌هایی بود که نمایشگری با نرخ 120 هرتز را ارائه کرد. چنین نرخی باعث می‌شود همه‌چیز سریع‌تر، نرم‌تر و روان‌تر اجرا شود؛ اما همان‌طورکه برای تلویزیون‌ها گفتیم، محتوای نمایشی در عرض‌اندام رفرش‌ریت نقش بسزایی ایفا می‌کند. در‌حال‌حاضر، فقط چند بازی معدود اندرویدی از 120 هرتز پشتیبانی می‌کنند. توجه کنید که آیفون ‌های جدید فقط برای نمونه‌برداری از لمس، نرخ 120 هرتز دارند و تصاویر همچنان با نرخ 60 هرتز نمایش داده می‌شوند؛ بدین‌ ترتیب در هر ثانیه، نمایشگر می‌تواند 120 لمس را دریافت و پردازش کند؛ اما تنها نصف این سرعت برای نمایش تصاویر استفاده می‌شود. از‌آن‌ سو، آیپد‌ های 2018 از صفحه‌نمایش 120 هرتزی حقیقی بهره می‌برند تا برای استفاده‌کنندگان از اپل پنسل، تجربه‌ای مشابه به کاغذ و قلم واقعی را ارائه دهند. در آخر به وان‌پلاس 7 پرو می‌رسیم که با نمایشگر 90 هرتزی خود یکی دیگر از گوشی‌های پیشتاز درزمینه‌ی رفرش‌ریت است. گردش در منو‌ها و اسکرول‌کردن و تماشای محتوای ویدئو‌یی، همگی روی صفحه‌نمایش این گوشی وان‌پلاس نرم‌تر و روان‌تر انجام می‌شود. بسیاری از کاربران این پرچم‌دار از نمایشگر آن به‌عنوان یکی از ویژگی‌های مثبت و برجسته‌ی دستگاه یاد کرده‌اند و به تفاوت مشهودی اذعان کرده‌اند که در تجربه‌ی کاربری‌شان ایجاد کرده است. با توجه‌ به همین محبوبیت، انتظار می‌رود که در‌ سال‌های آتی، افزایش نرخ تازه‌سازی تصویر یکی از موضوعاتی باشد که تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند برای ارتقای محصولاتشان به آن روی بیاورند. دیدگاه خود را درباره‌ی رفرش‌ریت با ما و دیگر کاربران زومیت به‌ اشتراک بگذارید. آیا تا‌به‌حال تجربه‌ی استفاده از نمایشگر‌هایی با رفرش‌ریت بالا را داشته‌اید؟

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/69892/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

مرغ ارزان شد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

حیرت زدگی تیری آنری از تکل کانسلو روی دمبله در دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

گل اول لیورپول به آتالانتا توسط محمد صلاح

گل اول آاس رم به میلان توسط مانچینی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی