راه ترقی

آخرين مطالب

حوزه مد و لباس، نیازمند نگاه حمایتی بویژه در بخش خصوصی است فرهنگ و هنر

  بزرگنمايي:

راه ترقی- سید عباس صالحی در جلسه فراکسیون زنان مجلس که با محور مد و لباس، برگزار شد، گفت: حوزه مد و لباس در سه شاخصه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی گسترده است و وزارت فرهنگ، صرفاً در حوزه اختیارات خود می‌تواند ورود کند و تصدی بخش محدودی را برعهده دارد.

به گفته وی بحث حوزه پوشاک مد و لباس از چند منظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مورد اهمیت است.

وی در تشریح وجه اقتصادی بر اموری همچون اشتغال، تولید، واردات خارجی، قاچاق، صادرات؛ در وجه فرهنگی به موضوعات لباس ایرانی- اسلامی، توجه به خط قرمزهای درست و غلط، اعتماد سازی، فرهنگ سازی، بحث‌های رسانه‌ای و در بعد اجتماعی به لزوم توجه به رفع نیاز جامعه اشاره کرد.

وزیر فرهنگ توضیح داد: جامعه انتظار دارد نیازهای خود را به راحتی برآورده کند ولی در شرایط فعلی یا کم برآورده می‌شود یا ارزان برآورده نمی‌شود یا هر دو با هم.

وی تاکید کرد: حوزه مد و لباس یک مساله در هم تنیده و چندبعدی است که به اعتبار وجه فرهنگی، دبیرخانه آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و البته در آن کارگروه، مجموعه‌ای از دستگاه ها حضور دارند.

صالحی در سخنان خود به لزوم توجه به نوخواهی جامعه و حرکت به سمت نوآوری در حوزه مد و لباس و رقابت با پوشاک خارجی تاکید کرد و افزود: باید ظرفیت خود را در حوزه طراحی بالا و به این سمت برویم که طراحان را جدی بگیریم زیرا آنها کانون مرکزی این حرکت هستند.

یک ظرفیت مناسب به نام لباس اقوام ایرانی

وی با اشاره به اینکه باید خط ارتباطی بین طراحان و تولیدکنندگان ایجاد شود، گفت: تلاش شده تا در این زمینه فعال‌تر عمل کنیم و باید هم‌فکری شود تا این کار شتاب بیشتری گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از لباس اقوام ایرانی به عنوان یک ظرفیت مناسب در حوزه پوشاک نام برد و بر لزوم وسیع‌تر شدن و گسترش آن تاکید کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه سهیلا جلودارزاده با تاکید بر اینکه پوشاک، مد و لباس باید به عنوان یک صنعت مورد نظر باشد، افزود: لازم است با ملاحظات ایرانی، اخلاقی و اسلامی، پوشاک مناسب تولید و به کشورهای هدف صادر شود.

وی از عدم رشد و توسعه شهر پوشاک در نزدیکی فرودگاه انتقاد کرد و گفت: طراحان ما در یک فضای بسته و تحت فشار ممیزی قرار دارند، در حالی که ما به عنوان یک کشور اسلامی باید سردمدار حوزه پوشاک اسلامی باشیم.

زهرا ساعی از اعضای این فراکسییون نیز در این جلسه بر لزوم ساماندهی حوزه پوشاک تاکید کرد و افزود: چرا نباید بتوانیم لباس مناسب زنان کشور تهیه کنیم و چرا تولید کنندگان ترغیب نمی‌شوند برای پوشاک متناسب در حوزه‌های مختلف تولید داشته باشند؟.

تعریفی از لباس ایرانی نداریم

معصومه آقاپور علیشاهی نیز در این جلسه گفت: هنوز یک شالوده برای این امر که لباس ایرانی دقیقاً چیست، تعریف نشده و مشخص نیست ما برای لباس یک زن چه پروتکلی داریم.

نماینده مردم شبستر در مجلس با بیان اینکه مدل لباس ایرانی باید برند شود، از نبود یک شبکه مخصوص برای معرفی لباس ایرانی، وجود بازار لباس‌های دست دوم و استوک در کشور انتقاد کرد.

2.7 میلیارد دلار قاچاق در حوزه پوشاک

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: بهترین سلاح در شرایط جنگ اقتصادی و رسانه‌ای، نوع پوشش است و در این رابطه همه باید دست به دست هم دهند زیرا پس از خوراک، دومین نیاز مردم پوشاک است؛ در حالی که در حوزه لباس رقم 2.7 میلیارد دلاری قاچاق وجود دارد.

بر اساس این گزارش، سکینه الماسی خواستار هم‌افزایی، انسجام و گسترش میان دستگاه‌ها برای برگزاری نمایشگاه‌ها و آکادمی‌های مد و لباس شد.

طیبه سیاوشی شاه عنایتی نیز مهمترین دغدغه در این حوزه را چنین عنوان کرد که جشنواره‌های مد و لباس هر سال برگزار می شود اما تاثیر محسوسی روی بازار نگذاشته است.

نتوانستم یک مانتوی مناسب انتخاب کنم

فریده اولادقباد نیز در این جلسه از تبدیل صنعت پوشاک به کارخانه تکثیر آثار خارجی، کم بودن ارتباط بین تولیدکنندگان و طراحان، قیمت بالای پوشاک ایرانی-اسلامی انتقاد کرد و افزود: در نمایشگاه مد و لباس نتوانستم یک مانتوی مناسب از نظر قیمت، مدل و سایز انتخاب کنم.

رئیس فراکسیون زنان مجلس تاکید کرد: نباید یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور، تامین پوشاک مناسب با فرهنگ و عرف جامعه باشد.

در ادامه پروانه مافی دیگر عضو فراکسیون گفت: باید از نگاه‌های ایذایی و قهری در حوزه پوشاک دور شویم و نگاه‌های مثبت و ایجاد رقابت سالم را توسعه بخشیم.

وی با بیان اینکه هجمه فرهنگی در حوزه لباس بسیار بالاست، خواستار استفاده از افراد صاحب حسن نظر، خلاق و کاربلد در این حوزه شد و به افرادی اشاره کرد که کارهای خوب با کیفیت و متناسب با فرهنگ و سن مخاطب تولید می‌کنند اما مورد حمایت قرار نمی‌گیرند.

زهرا سعیدی مبارکه نیز با اشاره به اینکه دغدغه‌ها در حوزه حجاب و عفاف مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد، از افزایش 400 درصدی قیمت چادر انتقاد کرد.

هاجر چنارانی هم با تأکید بر لزوم رصد مشکلات در حوزه پوشاک، از تلاش فراکسیون زنان برای رسیدگی به دغدغه‌های این حوزه خبر داد و اعلام کرد: می‌توان با تفاهم‌نامه و نشست، بخشی از آن را مرتفع کرد.

سیده فاطمه حسینی نیز گفت: در چنین حوزه‌هایی باید بستر رشد خلاقیت فراهم شود؛ به همین دلیل باید به دنبال انحصارزدایی و کاهش محدودیت‌ها در محورهای مختلف بود.

وی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست از استارتاپ‌هایی که می‌توانند زمینه طراحی و عرضه را فراهم کنند، حمایت شود.

در ادامه حسینی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه 31 هزار طرح در سال گذشته شماره شیما گرفته و بیش از 4 هزار طراح در حوزه لباس فعال بوده‌اند، گفت: بخش طراحی لباس با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و بر ساماندهی فعالیت هنرمندانی که در حوزه طراحی مشغول به کار هستند، تمرکز کرده است.

وی همچنین گزارش داد در نمایشگاه مد و لباس، برای اولین بار حراج طرح‌ها و ایده‌ها صورت گرفت که 159 طرح برای تولید عمده در سال 98 به فروش رفت و در بخش بین الملل نیز دو طرح برای تولید در اروپا مورد پسند قرار گرفت.

همچنین قبادی دبیر کارگروه مد و لباس یکی از مسائل جامعه را عدم آگاهی از ظرفیت‌های موجود در حوزه پوشاک دانست و افزود: تبلیغات شهری برای طراحان و فعالان ایرانی گران است و اگر بخواهند یک لباس ایرانی-اسلامی را تبلیغ کنند، باید بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه بپردازند.

وی همچنین عنوان کرد: با توجه به حمایت دولت در این سال‌ها و وضعیت نرخ ارز در شرایط کنونی، نگاه‌ها به حوزه داخل معطوف شده است.

به گفته دبیر کارگروه مد و لباس، سالانه 40 میلیون قطعه مانتو، 150 میلیون قطعه روسری و پوشش سر، ٢٥٠ میلیون قطعه انواع لباس ورزشی، 17 میلیون قطعه کت و شلوار و 100 میلیون مترمربع پارچه چادر مشکی مورد نیاز جامعه ایران است.

افتخاری فعال عرصه مد و لباس نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بودجه فقط یک برنامه مُد در دنیا چندین برابر کل بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، افزود: 38 هفته مد در دنیا در کشورهای مختلف برگزار می‌شود که برای یک سال آینده دنیا طراحی می‌کنند.

وی تاکید کرد: اما منابع اصلی تولید مُد در کشور ما، چند مزون شاخص زیرزمینی هستند که برای مردم تقاضا ایجاد و جریان مد را تولید می‌کنند؛ در حالی که نه مالیات می‌دهند و نه بیمه.

بهبهانی رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب نیز با اشاره به اینکه قانون مجلس در مورد مد و لباس در سال 86 تصویب شده ولی هیچوقت اجرا نشده، خواستار آن شد که حوزه پوشاک از منظر اشتغال، تولید، کمبود مواد اولیه در صنایع و توجه به خرده فرهنگ‌های مختلف مدنظر قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/71338/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

آخرین جلسه تمرین ذوب‌آهن پیش از دیدار با آلومینیوم

مهاجم محبوب حسین عبدی دوباره در اردوی ملی

میزبانی ضعیف‌ تایلندی‌ها در برگزاری جام ملت‌های فوتسال آسیا

کریستنسن: هنوز قرارداد دارم و از بارسلونا نمی‌روم

جنجال در لهستان؛ بازیکن و هوادار به جان هم افتادند!

اعلام برنامه بازی‌های شهرداری گرگان در فینال بسکتبال غرب آسیا

تارتار: کسی فکر نمی‌کرد ملوان روزی با سپاهان رقابت کند

معرفی کادر فنی تیم ملی دارت برای قهرمانی آسیا

گل سعید واسعی به فولاد بوی انتقام می‌داد!

بیانیه هیات مدیره باشگاه تراکتور

تمجید امیرعبداللهیان از ابتکار تاریخی آفریقای جنوبی

عضو کمیسیون امنیت ملی: اقدام روز گذشته اسرائیل گوشمالی دیگری خواهد داشت

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

«برمودا» امشب میزبان عمو قناد است

سروش رفیعی: حاشیه ندارم چون فیلم بازی نمی‌کنم!

فصل سوم «پدرخوانده» ابوطالب آماده پخش شد

ترفندهای بچه برای درآمدزایی!

تیزر ویدئویی از آهنگ جدید علی زندوکیلی

آوازی از استاد شجریان بر شعر سعدی

آرزوی پسر بچه ای که پشت در کنسرت معین فلوت می زد

تصاویری از خسارت سیل امارات

امدادرسانی‌ نیروهای بسیج و سپاه در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

فیلمی از لحظه انفجار مغازه عطرفروشی

حمله شرور قمه‌به دست به خودروی پلیس

امدادرسانی 112 روستا در سیستان و بلوچستان

‏ویدئویی از سرقت با خونسردی کامل و بدون ماسک از پارکینگ و انباری یک مجتمع

قتل راننده تاکسی ترکیه‌ای به دست مسافر ایرانی

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

انیمیشن دیدنی ناسا از قمر سیاره مشتری

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی

به دنیا دل مبند ای دل به فکر توشه ره باش ‏

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

سیدحسین آماده جنگ دستکش طلایی در تبریز!

کانسلو: به خاطر باخت بارسلونا آرزوی مرگ دخترم را کردند!

برنامه 6 بازی پایانی پرسپولیس و استقلال

مدیر شمس‌آذر: پنالتی استقلال غلط بود

ماجراجویی شاگردان شجاعی در قامت یک تیم هجومی

ریوالدو: هیچکس بهتر از مورینیو برای هدایت بارسا نیست!

بند اخراج در قرارداد ناگلزمان

قرارداد عجیب ستاره رئال با نامزدش

تردید مربی ولزی برای حضور در تراکتور

احتمال حضور 10 تیم ایتالیایی در رقابت‌های اروپایی