راه ترقی

آخرين مطالب

اینتل خریداران را در تهیه لپ‌تاپ بلاتکلیف‌تر کرد اقتصاد

اینتل خریداران را در تهیه لپ‌تاپ بلاتکلیف‌تر کرد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اینتل در نام‌گذاری پردازنده‌هایش روندی در پیش گرفته است که باعث سرگردانی خریداران می‌شود و حالا با نسل دهم این مشکل بدتر شده‌ است.

اگر قصد داشته باشید در آینده‌ی نزدیک لپ‌تاپ بخرید، قطعا نکته‌ی اصلی برایتان این است که دستگاهی پیدا کنید که پردازنده‌اش به‌اندازه‌ی کافی قدرتمند باشد تا بتواند نیازهای شما را برطرف کند؛ اما در‌عین‌حال قیمتش بیش‌از‌حد گران نباشد. درواقع، همه خواهان چنین شرایطی هستند. مقاله‌های مرتبط:
اینتل 8 پردازنده جدید نسل دهمی معرفی کرد نتایج بنچمارک پردازنده‌های Ice Lake اینتل؛ IPC بهتر در مقایسه با AMD
به‌دلیل نام‌گذاری‌های خاصی که اینتل برای پردازنده‌های قبلی و جدیدش انتخاب کرده و باید به خاطر آن از این شرکت متشکر بود (!)، انتخاب لپ‌تاپی با شرایط ایده‌آل همیشه دشوار بوده و است. اینتل در نام‌گذاری پردازنده‌ها ترکیبی از اعداد و حروف را انتخاب می‌کند که یک خریدار عادی برای فهمیدنش باید از رمزگشا استفاده کند. انتظار می‌رفت با معرفی نسل دهم پردازنده‌های چندهسته‌ای اینتل، این نام‌گذاری ساده‌تر شود؛ اما متأسفانه نام‌گذاری نسل دهم این پردازنده‌ها به سردرگمی‌ها دامن زد.
بیایید یک لپ‌تاپ انتخاب کنیم
در‌حال‌حاضر، دل تنها شرکتی است که اعلام کرده‌ چگونه پردازنده‌های جدید اینتل را در لپ‌تاپ‌های تولیدی خود به کار خواهد برد؛ بنابراین، در اینجا از این تولیدات به‌عنوان مثالی استفاده می‌کنیم که نشان می‌دهد انتخاب لپ‌تاپ مناسب در شرایط فعلی چقدر می‌تواند سخت باشد. دل دو گزینه‌ی مختلف در این سطح دارد: یکی نسخه‌ی ارتقایافته‌ی پرچم‌دار این شرکت، یعنی XPS 13 و دیگری نسخه‌ی کاملا بازطراحی‌شده‌ای از XPS 13 2-in-1 با بدنه‌ای صیقل‌خورده. حال ببینیم کدام‌یک را باید انتخاب کرد. تا پیش‌از‌این انتخاب آسان‌تر بود. نسخه‌ی قبلی XPS 13 2-in-1 به پردازنده‌‌های سری Y مجهز بود که سرعت و مصرف انرژی تراشه‌هایش کمتر داشت. لپ‌تاپ پرچم‌دار XPS 13، برای مصارفی طراحی شده بود که مصرف انرژی بیشتری داشتند و XPS 13 2-in-1 برای استفاده‌های موقت و به‌صورت لپ‌تاپ همراه. پس می‌بینید به‌راحتی امکان انتخاب وجود داشت. حالا شرایط بدتر شده‌ است. اینتل در مشخص‌کردن نسل دهم پردازنده‌هایش روندی در پیش گرفته است که شما را ملزم می‌کند برای انتخاب لپ‌تاپ مناسب موارد متعددی را مدنظر قرار دهید. برای XPS 13 چهار نسخه‌ی مختلف وجود دارد: Core i3-10110U ،Core i5-10210U ، Core i7 -10510U و Core i7-107110U. همه‌ی این پردازنده‌ها جزو پردازنده‌های نسل دهم کامت لیک ( Comet Lake) سری U اینتل هستند که حداقل 2 و حداکثر 6 هسته دارند. بعد از پرچم‌دار دل، نوبت به XPS 13 2-in-1 می‌رسد. این لپ‌تاپ بسیار سبک و ویژه‌ی استفاده در حال حرکت با تجهیز به دیگر تراشه‌های نسل دهم اینتل وارد بازار می‌شود که به نام آیس لیک (Ice Lake) شناخته می‌شوند. درباره‌ی این لپ‌تاپ هم نسخه‌های پردازنده‌ی مختلف وجود دارد: Core i7-1068G7 و Core i5-1035G7 و Core i5-1035G1. اگر به نام‌گذاری این سری از پردازنده‌ها دقت کنید متوجه تفاوت در نام‌گذاری می‌شوید. طبق معمول، با حرکت از i5 به i7 عملکرد دستگاه بهتر خواهد شد؛ اما نکته‌ی درخورتأمل در حرف G اضافه است که در این سری وجود دارد و نشان‌دهنده‌ی قابلیت‌های گرافیکی آن‌ها است.
این موضوع بسیار عجیبی است که دو مدل مختلف از سری XPS 13 دل از یک نسل از پردازنده‌های اینتل بهره می‌برند؛ اما نام‌گذاری این پردازنده‌ها متفاوت است. با‌این‌حال، عملکرد متفاوت این دو دستگاه باعث تعجب بیشتر خریداران خواهد شد. XPS 13 2-in-1 مشخصا برای فعالیت در حال حرکت ساخته شده و به‌راحتی در رفت‌و‌آمد کاربردی است؛ اما XPS 13 برای استفاده‌ی روزمره و ثابت طراحی شده‌ است. با این اوصاف، چرا XPS 2-in-1 باید قابلیت گرافیکی بهتری داشته‌ باشد؟ این دستگاه نه یک لپ‌تاپ گیمینگ است و نه برای استفاده‌ی روزمره و سنگین طراحی شده‌ است. از اینتل انتظار می‌رفت اگر می‌خواهد توانایی گرافیکی را تبلیغ کند، آن را برای چیپ‌هایی به‌کار ببرد که برای استفاده‌ی مداوم و روزمره کابرد دارند، نه برای لپ‌تاپ ویژه‌ی جابه‌جایی و فعالیت در حال حرکت. بیایید از دید یک دانشجو به این لپ‌تاپ‌ها نگاه کنیم. شما باید با لپ‌تاپتان مقاله بنویسید و پژوهش کنید؛ اما در‌عین‌حال، می‌خواهید با آن بازی کنید و فیلم هم ببینید. کدام لپ‌تاپ را انتخاب می‌کنید؟ آیا XPS 13 2-in-1 با گرافیک بهتر را انتخاب می‌کنید یا XPS 13 با عملکرد بهتر؟ قطعا سردرگم خواهید شد. این ماجرا تنها برای یک مدل لپ‌تاپ شرکت دل است؛ بنابراین، برای شرکت‌هایی که مدل‌های متنوع‌تری ارائه می‌دهند که لپ‌تاپ‌های بدون فن با پردازنده ی سری Y یا لپ‌تاپ‌های با گرافیک مجزا را شامل می‌شود، این بحث بسیار بیشتر شما را سرگردان خواهد کرد. اینتل می‌گوید دلیل انتخاب این شیوه‌ی نام‌گذاری در سری جدید پردازنده‌ها این است که پردازنده‌های سری Y و U در چیپ‌های آیس لیک تفاوت اندکی دارند؛ اما وقتی بخواهید از بین تولیدات دارای این پردازنده‌ها انتخاب کنید، روند سختی پیش رو خواهید داشت. پردازنده‌های سری H می‌توانند حداکثر هشت هسته داشته‌ باشند. حال آیا باید انتظار داشته باشیم که این سری پردازنده‌ها هنگام ورود به بازار به‌عنوان یکی از اعضای نسل دهم پردازنده‌های اینتل، نام‌گذاری یکسانی با پردازنده‌های دوهسته‌ای سری Y داشته باشند؟ تا همین‌جا هم انتخاب بسیار سخت است؛ اما واقعیت ابهام‌آور دیگری هم وجود دارد. با اینکه به‌نظر می‌آید این پردازنده‌ها عملکرد یکسانی دارند، باطن‌ آن‌ها بسیار متفاوت است. پردازنده‌های کامت لیک عنوان نسل دهم را به دوش می‌کشند؛ اما درواقع براساس معماری نوین 10 نانومتری نیستند. این پردازنده‌ها هنوز از فناوری ساخت 14 نانومتری بهره می‌برند که چند سال است اینتل از آن استفاده می‌کند. این نام‌گذاری قدری نشان‌دهنده‌ی رفتار موذیانه‌ی اینتل است.
وقتی شرکتی به نسل دهم تولیدات خود می‌رسد، احساس می‌کند موفقیت بزرگی کسب کرده‌ است و با همین حس آن را اعلام می‌کند. به‌عنوان مثال، به آیفون X ، ویندوز 10 یا OS X نگاه کنید. قطعا اینتل هم وقتی نسل دهم پردازنده‌هایش را اعلام کرده‌، به این موفقیت بزرگ اندیشیده است؛ چون پس از تأخیری طولانی به‌سمت پردازنده‌هایی با فناوری ساخت 10 نانومتری حرکت کرده‌ است. این حرکت می‌توانست شرایط خوبی برای اینتل در بازار ایجاد کند. برخلاف دیگر شرکت‌ها که کاملا به‌سمت تکنولوژی 10 نانومتری حرکت کردند، اینتل در نسل دهم پردازنده‌هایش از دو نوع فناوری ساخت جدید و معماری قدیمی خود هم‌زمان استفاده کرده است. این عمل درواقع نه‌تنها باعث می‌شود بازار بالقوه‌ای که می‌توانست دراختیار اینتل قرار گیرد، از دست برود؛ بلکه تصمیم‌گیری برای خرید لپ‌تاپ مناسب که پیش‌ازاین سخت بود، به‌مراتب سخت‌تر و ابهام‌آورتر شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/78443/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟