راه ترقی

آخرين مطالب

چگونه انسان مدت‌ها پیش از قرن بیستم، چهره زمین را دگرگون کرد؟ اقتصاد

چگونه انسان مدت‌ها پیش از قرن بیستم، چهره زمین را دگرگون کرد؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - جمع کثیری از دانشمندان سرتاسر جهان نقشه‌ی دگرگونی زمین دراثر فعالیت‌های کشاورزی انسان را در 10 هزار سال اخیر تهیه کردند.

نمونه‌های بی‌شماری درزمینه‌ی اینکه چگونه جوامع بشری در حال تغییر سیاره‌ی زمین است، وجود دارد: ساخت جاده‌ها و خانه‌ها، پاک‌سازی جنگل‌ها برای کشاورزی، حفر تونل‌های قطار، تخریب لایه‌ی ازن، تسریع انقراض گونه‌ها، تغییر اقلیم و اسیدی‌کردن اقیانوس‌ها. تأثیرات انسانی در همه‌جا دیده می‌شود. جوامع انسانی به‌حدی زمین را تغییر داده‌اند که دیگر معکوس‌کردن بسیاری از این اثرها غیرممکن است. برخی پژوهشگران بر این باورند که این تغییرات چنان عظیم‌اند که نشانه‌ی آغاز عصر فعالیت انسان در تاریخ زمین، یعنی دوران آنتروپوسن هستند. کمیته‌ای از زمین‌شناسان براساس شاخصی برجسته پیشنهاد کرده است زمان آغاز عصر آنتروپوسن اواسط قرن بیستم باشد. این شاخص انتشار گسترده‌ی غبار رادیواکتیو حاصل از آزمایش‌های هسته‌ای در اوایل دهه‌ی 1950 است؛ اما این کلام آخر نیست. کسی از این موضوع اطمینان ندارد که جوامع صنعتی و جهانی امروزه به آن اندازه ماندگار باشند که عصر زمین‌شناسی جدیدی تعریف کنند. شاید ما به‌جای دوره‌ای طولانی و ماندگار، تنها رویدادی کوچک در این مسیر باشیم. مقاله‌های مرتبط:
کشاورزان اولیه چگونه زمین را به خدمت خود درآوردند تغییرات اقلیمی منابع غذایی جهان را تهدید می‌کند تشدید تغییرات اقلیمی در اثر تخریب خاک برخی از پژوهشگران نیز درباره‌ی انتخاب یک خط نازک روی سابقه‌ی زمین‌شناسی زمین برای نشان‌دادن آغاز تأثیرات انسانی مخالف‌اند. شاید آنتروپوسن در مناطق مختلف جهان در زمان‌های متفاوتی آغاز شده باشد. به‌عنوان مثال، نخستین نمونه‌های کشاورزی در مناطق مختلف جهان در زمان‌های مختلفی پدیدار و به تأثیرات عظیمی روی محیط منجر شد. این تأثیرات طی پاک‌سازی زمین، تخریب زیستگاه، انقراض، فرسایش و انتشارات کربنی اتفاق افتاد که برای همیشه اقلیم زمین را تغییر داد.
فعالیت‌های انسانی نظیر سوزاندن مناظر، مدت‌ها پیش از عصر اتمی چهره‌ی زمین را دگرگون کرد اگر چندین نقطه‌ی شروع وجود داشته باشد، دانشمندان باید به سوالات پیچیده‌تری پاسخ دهند؛ مانند اینکه در بخش‌های مختلف جهان، چه زمانی کشاورزی شروع به تغییر مناظر طبیعی کرده است. این سؤال دشواری است؛ زیرا باستان‌شناسان معمولا روی تعداد محدودی از محوطه‌های باستان‌شناسی و مناطق جهان تمرکز می‌کنند و مکان‌هایی را در اولویت قرار می‌دهند که به‌نظر می‌رسد در آنجا کشاورزی زودتر از همه آغاز شده است. تا‌به‌امروز، برای باستان‌شناسان غیرممکن بوده است که بتوانند تصویری سیاره‌ای از تغییرات استفاده از زمین طی زمان ارائه کنند. پاسخ‌های جهانی کارشناسان محلی
برای یافتن پاسخ این پرسش حدود 250 دانشمند باستان‌شناس و انسان‌شناس و جغرافی‌دان از سرتاسر جهان باهم همکاری کردند تا دانش خود را درزمینه‌ی این موضوع به‌اشتراک بگذارند که چگونه انسان‌ها از 10 هزار سال پیش تا سال 1850، از زمین در 146 منطقه از جهان استفاده کرده‌اند. این پروژه ازنظر شمار دانشمندان مشارکت‌کننده، بزرگ‌ترین پروژه‌ی باستان‌شناسی است که تاکنون انجام شده است. در این پژوهش، از رویکرد جمع‌سپاری استفاده شد و دانشمندان مختلف اطلاعات باستان‌شناسی خود را به‌ویژه در مناطقی باهم به‌اشتراک گذاشتند که به‌ندرت در مطالعات گذشته به آن‌ها توجه کرده بودند. دلیل استفاده از این رویکرد آن بود که انتشارات علمی همیشه شامل داده‌های اصلی موردنیاز برای مقایسه‌های جهانی نمی‌شود. علاوه‌بر‌این، پژوهشگران مختلف از فرمت‌های متفاوتی برای پروژه‌های خود استفاده می‌کنند و این امر تلفیق و تجزیه‌و‌تحلیل این اطلاعات را در مقیاس وسیع دشوار می‌سازد. هدف پژوهشگران مطالعه‌ی حاضر این بود که نتایج ساده و مفهومی را ارائه کنند و نیز همه‌ی افراد دیگر بتوانند از داده‌های آن‌ها استفاده کنند. آن‌ها این اطلاعات را به‌صورت آنلاین دراختیار عموم مردم قرار داده‌اند.
انیمیشن نشان‌دهنده‌ی گسترش کشاورزی متمرکز در سرتاسر جهان در 10 هزار سال گذشته (براساس نتایج پروژه‌ی ArchaeoGLOBE) تأثیرات اولیه و گسترده بشر
در مطالعه‌ی مذکور اطلاعات باستان‌شناسی از سرتاسر زمین جمع‌آوری شد؛ اما از برخی مناطق داده‌های بیشتری دردسترس بود. این مناطق عبارت بودند از: جنوب‌غربی آسیا، اروپا ، شمال چین ، استرالیا و آمریکای‌شمالی. دلیل این امر احتمالا آن است که باستان‌شناسان در این مناطق بیش از مناطق دیگری مانند بخش‌هایی از آفریقا و جنوب‌شرق آسیا و آمریکای‌جنوبی کاوش کرده‌اند. براساس گزارش باستان‌شناسان، تقریبا نیمی از مناطق بررسی‌شده تا 6 هزار سال پیش شکلی از کشاورزی داشته‌اند. این امر نشان‌دهنده‌ی رواج اقتصاد کشاورزی در سرتاسر زمین است. علاوه‌براین، نشان می‌دهد آغاز کشاورزی زودتر و گسترده‌تر از چیزی است که در مدل‌های رایج تاریخ استفاده از زمین پیشنهاد می‌شود (یعنی HYDE ). توجه به این امر مهم است؛ زیرا دانشمندان اقلیم‌شناس اغلب از این پایگاه داده برای برآورد تغییرات اقلیمی آینده استفاده می‌کنند. براساس پژوهش جدید، این موضوع می‌تواند موجب کمتر از حد برآوردشدن اثرهای مرتبط با استفاده از زمین و تغییرات اقلیمی شود. نتایج این بررسی همچنین نشان داد به‌طور کلی، دام‌داری (پرورش حیواناتی مانند گاو و گوسفند برای غذا و دیگر منابع) جایگزین شکار و چرا شد و در بیشتر مناطق، کشاورزی جایگزین فعالیت‌های پیشین شد؛ گرچه استثاناهایی نیز وجود داشت. در چندین منطقه، وارونگی‌هایی رخ داد و کشاورزی به‌سادگی جایگزین چرا نشد؛ بلکه این فعالیت‌ها برای مدتی درکنار هم وجود داشتند. ریشه‌های عمیق آنتروپوسن
نمایی از دشت کاپای در بویوتیا یونان که از 3300 سال پیش تاکنون در آن کشاورزی می‌شود داده‌های جهانی باستان‌شناسی نشان می‌دهد تغییر محیط به‌وسیله‌ی انسان در مناطق مختلف جهان در زمان‌های متفاوتی آغاز شد و با پیدایش کشاورزی سرعت گرفت. با‌این‌حال، تا سه‌هزار سال پیش بخش اعظم سیاره‌ی زمین به‌وسیله‌ی شکارچی‌گردآورندگان و کشاورزان و دام‌داران تغییر یافته بود. برای هدایت این سیاره به‌سوی آینده‌ای بهتر، باید درک کنیم چگونه به اینجا رسیدیم. پیام باستان‌شناسی کاملا آشکار است: هزاران سال طول کشیده تا سیاره‌ی دست‌نخورده‌ی زمین به سیاره‌ی انسانی امروز تبدیل شود و بدون تکیه بر تخصص باستان‌شناسان، انسان‌شناسان، جامعه‌شناسان و دیگر دانشمندان انسانی، هیچ راهی برای درک کامل این سیاره‌ی انسانی وجود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/80824/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

گل دوم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 52

گل سوم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 57

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

گل سالم الدوساری به العین

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

چه کسی می داند...

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

خیال کورتوا راحت است؛ لونین به خوبی جایم را پر کرده

عقب‌نشینی یوفا؛ لیست‌‌های اروپایی 26 نفره شد