راه ترقی

آخرين مطالب

تاثیر نوآوری و خلاقیت بر رشد اقتصادی کشورها دانش

تاثیر نوآوری و خلاقیت بر رشد اقتصادی کشورها
  بزرگنمايي:

راه ترقی- امروزه ابزارها و روش‌های نوآورانه بیش از گذشته قابل دسترس هستند، پس تلاش در نوآوری‌های جدید راهی برای ارتقای شرکت، موسسه، اداره، جامعه و کل کشور محسوب می‌شود.

فرانسیس گوری، مدیر کل سازمان مالکیت جهانی (WIPO) اظهار کرد: نوآوری در قلب رشد اقتصاد محلی است و بر اقتصاد جهانی نیز تاثیر دارد و این نوآوری است که برتری رقابتی کشورها، اقتصادها و بنگاه‌های اقتصادی را مشخص می‌کند.

همچنان که نوآوری در زمینه‌های مختلف در سراسر جهان شکوفا می‌شود موانع جدید و خطرات نیز در این مسیر برای نوآوری جهانی ایجاد می‌شود. برای پیشگیری از شکست در زمینه بهره‌وری، دولت‌ها باید برنامه‌ریزی دقیق در تعاملات تجاری، حمایت از تولیدات داخلی و رشد اقتصادی را داشته باشند.

شاخص نوآوری جهانی

شاخص نوآوری جهانی اکنون در دوازدهمین سالگرد خود، رتبه‌بندی 129 اقتصاد دنیا را به عنوان معیاری برای مدیران مشاغل، سیاستگذاران و سایر افراد توسط انتشارات دانشگاه کرنل، INSEAD  و مالکیت جهانی WIPO منتشر کرده است.

شاخص نوآوری جهانی یا GII بر اساس هفت اصل موسسات، سرمایه انسانی و تحقیقات، زیرساخت‌ها، مهارت در بازار، مهارت در کسب و کار، خروجی دانش و فناوری و خروجی‌های خلاق بنا شده است. هر یک از این اصول به سه زیرمجموعه تقسیم می‌شوند که شامل 2تا 5 شاخص فردی است.

در کل 80 شاخص وجود دارد و با در نظر گرفتن شاخص‌های سنتی مانند سرمایه‌گذاری‌های تحقیق و توسعه (R&D) و برنامه‌های ثبت اختراع بین المللی و علائم تجاری به شاخص‌های جدیدتری مانند صادرات با فناوری بالا می‌رسیم.

مانند سال گذشته، تمام اقتصادهای ASEAN (سازمان بین‌المللی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در آسیای جنوب شرقی)  نیز در 100 شرکت برتر جهانی GII امسال رتبه‌بندی شدند و همچنان از طریق نوآوری بهتر، تحقیق و توسعه و شاخص‌های توسعه اقتصادی برای ارتقا جایگاه خود تلاش کردند.

علاوه بر رتبه‌بندی کشورها با توجه به عملکرد نوآوری خود بر روی 80 شاخص، شاخص امسال چشم‌انداز نوآوری پزشکی و اینکه چگونه نوآوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی (AI)،  و اپلیکیشن‌های بهداشتی تلفن همراه بر نحوه مراقبت‌های بهداشتی در کشورها تاثیر می‌گذارد را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

نتایج شاخص نوآوری جهانی در سال 2019

شاخص امسال نشان می‌دهد با وجود آهستگی رشد اقتصاد جهانی، به ویژه در آسیا، نوآوری در جهان در حال شکوفایی است. بر اساس نتایج سوئیس با امتیاز 67.24 از 100، در رده‌بندی سال 2019 صدرنشین است. سوئیس نهمین بار است که در نوآوری به عنوان رهبر جهانی معرفی شده است.

بر اساس این شاخص بعد از سوئیس به عنوان مبتکرترین کشور جهان، سوئد ، ایالات متحده، هلند و انگلیس قرار گرفته‌اند. هند، آفریقای جنوبی، شیلی، سنگاپور، چین، ویتنام و رواندا نیز در صدر گروه‌های خود قرار دارند.

سال گذشته، هلند در رده دوم قرار گرفته بود، اما اکنون سوئد جایگزین آن شده و هلند به رده چهارم سقوط کرده است. سال گذشته چین موفق شد برای نخستین‌بار به مقام 17 جدول برسد و با افزایش سطح نوآوری در آسیا، در سال 2019 در جایگاه 14 قرار گرفته است. هند از سال 2018 با کسب پنج شاخص به رده‌بندی بالاتری دست یافته و 5 رتبه صعود داشته و به پنجاه و دومین کشور خلاق تبدیل شده است.

فرانسیس کوری، مدیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO، گفت: شاخص GII توسط کشورهایی مانند چین و هند جغرافیای نوآوری را دگرگون کرده و بیانگر اقدامات لازم در ارتقا نوآوری است. متاسفانه ابتکار عمل برای برخی اقتصادها به دلایل مختلف به ویژه بی‌ثباتی سیاسی و درگیری‌، غیرممکن است. امسال  کمترین رتبه در این فهرست را نیجریه (18.13) ، بوروندی (17.65) و یمن (14.49) داشتند.

علت بررسی و ارزیابی خدمات پزشکی در شاخص نوآوری 2019

تاثیر بالقوه نوآوری‌های پزشکی بر جامعه و رشد اقتصادی چیست و برای رسیدن به آن چه موانعی باید بر طرف شود که به مهم‌ترین عوامل موفقیت در زمینه نوآوری‌های پزشکی در ذیل اشاره شده است:

- چشم‌انداز تغییرات جهانی در تحقیق و توسعه و نوآوری پزشکی

- رفع چالش‌های بهداشتی با نوآوری‌های آینده

- فرصت‌ها و رفع موانع اصلی برای نوآوری در پزشکی و نقش آن در سیاست‌های جدید

از تجزیه و تحلیل این موارد، پنج پیام اصلی مشخص می‌شود:

- مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت بالا و مقرون به صرفه برای رشد اقتصادی پایدار و کیفیت زندگی شهروندان مهم است. در حالی که طی دهه‌های گذشته پیشرفت قابل توجهی در ابعاد مختلف حاصل شده، اما همچنان مشکلات قابل توجهی در دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت در مناطق بزرگی از جهان باقی مانده است.

- نوآوری‌های پزشکی برای رفع مشکلات در زمینه ارائه مراقبت‌های بهداشتی جهانی بسیار مهم است. این نوآوری‌ها در ابعاد مختلف از جمله علوم پایه، تولید دارو، مراقبت و نمونه‌های سازمانی و تجاری بوده و به ویژه نوآوری‌های مربوط به فناوری پزشکی در حال شکوفایی است و تعداد ثبت اختراعات در فناوری پزشکی بسیار سریع‌تر از ثبت اختراعات دارویی در دهه گذشته بوده است. با این حال، برخی چالش‌ها به ویژه کاهش بهره وری R&D دارویی و روند طولانی برای استقرار نوآوری‌های بهداشتی به دلیل اکوسیستم های بهداشتی پیچیده باید برطرف شوند.

- همگرایی فناوری‌های دیجیتال و بیولوژیکی، مختل‌کننده مراقبت‌های بهداشتی شده و بیانگر افزایش اهمیت ادغام و مدیریت داده‌ها در اکوسیستم مراقبت‌های بهداشتی است. در نتیجه راهبردهای جدید در بهداشت دیجیتال باید بر ایجاد زیرساخت‌ها و جمع‌آوری اطلاعات در فرآیند مدیریت و به اشتراک‌گذاری اطلاعات کارآمد و ایمن‌تر متمرکز شوند.

- بازارهای نوظهور، فرصتی بی‌نظیر برای بهره‌گیری از نوآوری‌های پزشکی و سرمایه‌گذاری در نمونه‌های جدید ارائه خدمات برای رفع مشکلات مراقبت‌های بهداشتی دارند. البته باید دقت کرد که نوآوری‌های جدید حوزه سلامت و هزینه‌های مربوط به آنها باعث افزایش شکاف سلامت بین ثروتمندان و فقرا نشود.

- برای به حداکثر رساندن پتانسیل نوآوری در حوزه سلامت در آینده، تشویق همکاری بین عوامل اصلی، افزایش بودجه از منابع دولتی و خصوصی، ایجاد و حفظ نیروی کار ماهر بهداشتی، ارزیابی دقیق هزینه‌ها و مزایای نوآوری‌های پزشکی ضروری است.

نوآوری در حوزه سلامت، اکنون به طور فزاینده‌ای توسط اینترنت اشیا و هوش مصنوعی هم در تشخیص و هم در پیش‌بینی صورت می‌پذیرد و در نتیجه مشکلات بی‌سابقه ایجاد شده آنها نیاز به توجه در ابعاد اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/81249/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

مرادمند: خداراشکر که در این بازی چَک خوردیم!

چشمی: بازی خیلی زیاد سخت شد

استقلال عنوان بهترین دفاع لیگ را از دست داد

قهرمان لیگ ثانیه آخر مشخص می‌شود

سیدحسین: از کمیته انضباطی متشکرم!

پاکو خمس هم نتوانست؛ جدایی سرمربی مطرح اسپانیایی از تراکتور

بخش اول گفت و گو با حسین بادامکی معاون باشگاه پرسپولیس

بخش دوم گفت و گو با حسین بادامکی معاون باشگاه پرسپولیس

رضاوند: دوست نداریم حق پرسپولیس هم ضایع شود

سلیمان‌زاده: تیم ما سازمان‌یافته بازی کرد

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران