راه ترقی

آخرين مطالب

شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان ایرانی/نقش قلیان در بروز سرطان‌های زنان اجتماعی

  بزرگنمايي:

راه ترقی- دکتر فرح فرزانه با بیان اینکه مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری‌های زنان با هدف غربالگری و بررسی شیوع بیماری‌های زنان از پنج سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاسیس شد، عنوان کرد: گسترش و توسعه آموزش‌ و آگاه‌سازی‌های عمومی در راستای پیشگیری از بروز بیماری‌های شایع زنان و همچنین آموزش اصول خودمراقبتی برای زنان برخی از اهداف راه‌اندازی این مرکز است.

وی همزمان با هفته ملی سلامت بانوان با اشاره به برخی از طرح‌های تحقیقاتی این مرکز، عنوان کرد: دستیابی به روش‌های نوین پیشگیری از بروز بیماری‌ و بررسی میزان شیوع بیماری‌ها برخی از زمینه‌های تحقیقاتی این مرکز است. همچنین طی این طرح‌ها میزان آشنایی زنان با روش‌های پیشگیری از بروز بیماری‌های دوران بارداری، خونریزی‌ها، نازایی و همچنین آگاهی از روش‌های کمک کننده مانند تغذیه، ورزش و رفتاری جهت پیشگیری از بروز یا پیشرفت بیماری، بررسی و دنبال می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت آموزش و آگاه‌سازی جامعه در حوزه سلامت، اظهار کرد: مهمترین مسئله آگاهی و آشنایی کادر بهداشتی و درمانی با روش‌های مختلف پیشگیری و همچنین تمایل و اراده بالای  وزارتخانه و سیستم بهداشتی با اجرای روش‌های مختلف پیشگیری در سطح جامعه است که خوشبختانه این تمایل در سیستم بهداشتی کشور وجود دارد.

ضرورت ارایه آموزش‌های مرتبط با سلامت بانوان در سطح جامعه

فرزانه ادامه داد: به عنوان نمونه می توان با ارایه آموزش‌های مرتبط با سلامت بانوان در سطح جامعه از جمله در سراهای محله، خانه‌های بهداشت در روستاها و شهرستان‌ها  و در سایر اماکن عمومی به ارتقای سطح بهداشت بانوان کمک کرد. ویژگی مثبت خانم‌های ایرانی در پذیرش توصیه‌های بهداشتی از ارگانهای قابل اعتماد مانند وزارت بهداشت نیز به این مساله کمک زیادی می کند، بنابراین ما از نظر همکاری مردم برای استفاده از روش‌های پیشگیری از بروز بیماری‌های زنان و رعایت بهداشت فردی و عمومی مشکلی نداریم و اگر هنوز در مباحثی به ایده‌آل نرسیده‌ایم، مقصر عدم ارایه آموزش‌های لازم است.

وی با اشاره به اقدامات مرکز تحقیقات جهت ارتقای آگاهی بانوان، عنوان کرد: بسترهای لازم برای برقراری ارتباط با بانوان در این مرکز فراهم شده که برگزاری سمینارهای علمی در سطح عموم و انتشار کتب علمی به زبان ساده، ایجاد راه‌های ارتباطی متعدد با مرکز و گفت‌وگو با رسانه‌ها با هدف افزایش آگاهی‌های عمومی برخی از این اقدامات است.

نقش ارتقای سواد سلامت بانوان در پیشگیری از بروز بیماری‌های جنسی

وی در رابطه با اهمیت ارایه آموزش‌های مختلف و ارتقای آگاهی های عمومی به بیماری شایع زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم اشاره کرد و گفت: متاسفانه اغلب افراد به دلیل نبود آموزش و آگاه‌سازی‌های عمومی به این بیماری‌ها مبتلا می‌شوند، در حالیکه می‌توان با ارایه آموزش های ساده و ابتدایی از بروز و شیوع آنها تا میزان زیادی پیشگیری کرد. به عنوان نمونه عدم رعایت بهداشت و نکات ایمنی در برقراری ارتباط جنسی، ازدواج های موقت و برقراری روابط ناایمن و مکرر جنسی همگی در این زمینه تاثیرگذار است و می‌توان با آگاه‌سازی‌های عمومی و ارایه آموزش‌های لازم در مدارس و تلویزیون از بروز آن پیشگیری کرد.

تهدید سلامت دستگاه تناسلی بانوان با استعمال دخانیات و قلیانی

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری‌های زنان با بیان این که قلیان به سیستم و دستگاه تناسلی خانم‌ها آسیب می‌زند، گفت: صدمه‌ای که قلیان به سیستم تناسلی بانوان وارد می کند بسیار بیشتر از سیگار است و همچنین می‌تواند در بروز بیماری‌های زنان همچون سرطان تاثیرگذار باشد. در این رابطه مقالات گوناگونی منتشر شده که نشان می‌دهد مصرف قلیان به افزایش طول مدت بیماری و عدم بهبود فرد مبتلا نیز منجر می‌شود.

راه‌های پیشگری از ابتلا به بیماری‌های زنان

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به برخی از مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های زنان، گفت: رعایت مسائل بهداشتی اولین و موثرترین روش پیشگیری است که می‌توان با ارایه آموزش‌های ساده در مدارس دخترانه این اطلاعات را منتقل کرد که متاسفانه آنگونه که باید به این مساله توجه نمی‌شود. در همین راستا مرکز تحقیقات طی برقراری ارتباط با سراهای محله نسبت به انتقال این آموزش ها به بانوان در سطح عموم و پاسخگویی به مشکلات و مسایل آنان اقدام می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه جهت گیری مراکز درمانی و تحقیقاتی دنیا به سمت پیشگیری است، اظهار کرد: متاسفانه برای ارایه اینگونه آموزش‌ها در مدارس دخترانه به مجوز آموزش و پرورش نیاز داریم که هنوز محقق نشده، ولی برای ارایه آموزش و انتقال دانش به بانوان بالای 18 سال به مجوز نیازی نیست و بنابراین این کار را از مدت ها پیش آغاز کرده‌ایم.

شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان ایرانی

دکتر فرزانه با بیان اینکه سرطان رحم از شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان است، ادامه داد: در رابطه با سرطان‌های زنان شامل پستان، رحم، تخمدان، دهانه رحم و قسمت های بیرونی، به ترتیب سرطان رحم، بعد تخمدان و بعد دهانه رحم در ایران شایع تر هستند و متاسفانه سرطان تخمدان در کل دنیا  قابل پیشگیری نیست و روش غربالگری مناسبی برای آن وجود ندارد.

امکان تشخیص زودرس سرطان رحم

این فلوشیپ آنکولوژی با بیان اینکه در رابطه با سرطان رحم تا بالای 90 درصد امکان تشخیص زودرس این بیماری وجود دارد، مطرح کرد: شایع‌ترین علامت، خونریزی‌های نامنظم است، بنابراین به همه خانم ها توصیه می کنیم که اگر خونریزهای قاعدگی‌شان از حالت عادی خارج شد حتما به پزشک مراجعه کنند.

وی با تاکید بر اینکه سرطان دهانه رحم جزو معدود سرطان‌های قابل پیشگیری است،‌ عنوان کرد: از طریق آموزش و معاینات ماهانه می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد بنابراین توصیه ما این است که بانوان درصورت مشاهده خونریزی‌های غیرمعمول حتما به پزشک مراجعه کنند و هر شش ماه الی یکسال نسبت به معاینات دوره‌ای و انجام سونوگرافی از رحم اقدام کنند.

رییس مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری‌های زنان با تأکید بر اولویت و ضرورت آموزش و اطلاع رسانی در این زمینه، خاطرنشان کرد: زمانی که به خانم‌ها آموزش ‌های لازم داده شود خودبه‌خود روش‌های آزمایشی، غربالگری، سونوگرافی و غیره پیگیری خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/84417/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

اعتراف پپ: انتظار نداشتم برای قهرمانی بجنگیم

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد