راه ترقی

آخرين مطالب

انتقاد رسانه اصلاح‌طلب از موضع‌گیری اخیر علی مطهری درباره نوروز سياسي

انتقاد رسانه اصلاح‌طلب از موضع‌گیری اخیر علی مطهری درباره نوروز
  بزرگنمايي:

راه ترقی - عصر ایران / علی مطهری انسان خشنی نیست ولی با رقص و شادی مشکل دارد. او انتظار دارد همۀ مردم ایران مطابق کتاب "مسئلۀ حجاب" پدرش زندگی کنند. این انتظار از یک دختر متولد دهۀ 1380 نامعقول است. زمان را نمی‌توان متوقف کرد.
اینکه علی مطهری دربارۀ عید نوروز 1403 گفته است «به نظرم به خاطر ظلمی که به مردم غزه شده ما اصلا نباید عید می‌داشتیم»، به خوبی نشان می‌دهد او ربطی به اکثریت مردم ایران ندارد و رای دادن به او در هر انتخاباتی، به صرف اختلافات سیاسی‌اش با سایر اصول‌گرایان، نه تنها یک خطای سیاسی و فرهنگی است که چه بسا تصمیمی ضد ملی باشد.
اکثریت مردم ایران در انتخابات مجلس (یا ریاست جمهوری و ...) قاعدتا باید به کسانی رای دهند که ارکان فرهنگ ایرانی‌ را قبول داشته باشند. کاملا پیداست برای آقای مطهری که به بهانۀ نتایج متفاوت "عملیات 7 اکتبر" در پی جمع کردن بساط جشن نوروز در ایران برآمد مسائل جهان اسلام مهم‌تر از مسائل ایران است.
هر که در کوچه و خیابان قدم می‌زند و با مردم عادی هم‌سخن می‌شود، کاملا واقف است که حداکثر 10 درصد مردم تهران ممکن است مثل علی مطهری معتقد باشند به خاطر غزه مردم ایران نباید عید نوروز را جشن بگیرند.
با این همه فاصلۀ فرهنگی، معلوم نیست چرا اکثریت مردم تهران باید به علی مطهری رای می‌دادند و او را به عنوان نمایندۀ خودشان به مجلس می‌فرستادند. آقای مطهری به لحاظ فرهنگی ربطی به اقشار مدرن و لیبرال جامعۀ ایران ندارد. دوران رای گرفتن از این اقشار به دلیل انتقاد از "مسالۀ حصر" سپری شده است. الان مطهری باید از اقشاری رای بگیرد که به "مسئلۀ حجاب" همانند او می‌نگرند؛ ولی این اقشار امیرحسین ثابتی و حمید رسایی را به مطهری ترجیح دادند.
البته نارضایتی علی مطهری از جشن‌های نوروزی امسال، فراتر از قصۀ غزه است. تصاویر تجمعات نوروزی مردم در شیراز و بوشهر و کردستان و شهرهای دیگر، نشان می‌دهد در این تجمعات، "طفل گمشدۀ شادی" پیدا شده و حضور پررنگی دارد. و شادی بدون رقص ناممکن و بی‌معناست.
علی مطهری انسان خشنی نیست ولی با رقص و شادی مشکل دارد. او انتظار دارد همۀ مردم ایران مطابق کتاب "مسئلۀ حجاب" پدرش زندگی کنند. این انتظار از یک دختر متولد دهۀ 1380 نامعقول است. زمان را نمی‌توان متوقف کرد. با گذشت زمان، زمانه نیز عوض می‌شود.
به همین دلیل امروزه آثار مرتضی مطهری هم دیگر مخاطب عام ندارد و در حقیقت سال‌هاست که ارگان‌های تبلیغاتی و رسمی، خریداران اصلی کتاب‌های مرتضی مطهری‌اند. آیا شما وقتی به شهر کتاب‌های بزرگ و پررونق تهران و سایر شهرهای بزرگ ایران می‌روید، هیچ دیده‌اید که کسی، جوان یا حتی پیر، بیاید و یکی از کتاب‌های مرتضی مطهری را بخرد؟
مسئله، تغییر مسئله‌هاست. مسائل جامعه که عوض شود، مطالعات شان نیز متفاوت می‌شود. مرتضی مطهری در کتاب "مسئلۀ حجاب" حتی از وجود یک پرده بین دانشجویان دختر و پسر در کلاس‌های دانشگاهی دفاع می‌کند.
یا در جایی از کتابش نوشته است فلان زن با شوهرش به مهمانی رفت و موسیقی مسحورش کرد و بلند شد رقصید و شوهرش نیز او را طلاق داد! و بر همین اساس از "تاثیر منفی موسیقی" هم سخن گفته است.
در دهه‌های 60 و 70 زیاد پیش می‌آمد حکومت مراقب باشد مردم در مهمانی‌های خانگی‌شان هم نرقصند؛ سیاستی که پس از دوم خرداد 76 تا حدی کمرنگ شد چراکه دعواهای مهم‌تری در سطح سیاسی درگرفته بود و فرصت چندانی برای دعوا با مردم، آن هم بابت رقص و شادی مردم در مهمانی‌های خانگی و خانوادگی‌شان، نبود.
مهم‌ترین نشانۀ "تغییر زمانه" شاید همین رقص و شادی دسته‌جمعی مردم در شیراز و کردستان و جنوب و شمال ایران باشد. در شرایط فعلی، عزت‌الله ضرغامی بابت اینکه مردم در این تجمعات شاد، شعار سیاسی ندادند، اظهار رضایت می‌کند.
قاعدتا برخورد با این "انبوه مردم شاد"، نه ممکن است نه مطلوب. اما علی مطهری تساهل عزت ضرغامی را هم ندارد و به بهانۀ مصائب غزه، می‌خواهد شادی عمومی و سراسری مردم ایران در این روزهای نوروزی را متوقف کند.
آقای مطهری البته حق دارد نظرات خودش را داشته باشد ولی واقعا چنین فردی چقدر شبیه اکثریت مردم ایران است که مردم می آمدند و یک‌بار دیگر به او رای می‌دادند تا بلکه انتظارات محقق نشده‌شان این بار محقق شود.
"نمایندۀ مردم" معنای روشنی دارد. آقای مطهری، به صورت طبیعی و در شرایط نرمال، مردم تهران را به کانون‌های قدرت نمی‌نمایاند. نظرات او دربارۀ چهارشنبه سوری و حجاب و شادی و رقص و موسیقی و ایران باستان و تخت جمشید و کوروش و ...، اتفاقا بیشتر شبیه نظرات افراد مستقر در کانون‌های قدرت است نه شبیه نظرات اکثریت مردم تهران و شیراز و گیلان و کردستان و غیره.
بنابراین کاندیداتوری آقای مطهری در انتخابات مجلس با هدف کسب رای اکثریت، با علم به اینکه اکثریت مردم کاندیداهای مقبول خودشان را در صحنۀ انتخابات نمی‌دیدند، نوعی بهره‌برداری از عملکرد جناح راست بود.
علی مطهری خودش به خوبی واقف است که اکثریت مردم تهران با نگرش او به مسئلۀ آزادی‌های اجتماعی موافق نیستند ولی در تلاش بود تا به عنوان "نمایندۀ اکثریت" و "صدای ملت" وارد مجلس شود. کسی که صدای ملت باشد، علیه یکی از مهم‌ترین پایه‌های هویت ملی موضع‌گیری نمی‌کند. ‌

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/856751/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ‌بارترین بزرگراه‌های پایتخت در تصادفات رانندگی اعلام شد

تصویر روز ناسا ؛ تمام آسمان زیر سایه ماه

بخش زیادی از صادرات کیش درحوزه لجستیک وخدمات فنی، مهندسی و گردشگری است

یک‌ چهارم نهایی بعد از 20 سال بدون سرخابی‌ها!

فرمانده نهاجا: ارتش در تمام بحران‌ها در کنار مردم خواهد بود

پاری‌سن‌ژرمن قرارداد وارن زئیر امری را پیش از بازی مقابل لوآور تمدید کرد

آزمون و بووه زوج خط حمله رُم برابر ناپولی

بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری در دستور کار مجلس

دلیل پخش نشدن پایتخت6 از شبکه آی‌فیلم

اطمینان مقامات بین‌المللی از امنیت مراسم افتتاحیه المپیک

جزئیاتی از برگزاری انتخابات 21 اردیبهشت

عکس دیده‌ نشده از استاد بنان، 68سال قبل!

6 ترانه جدید و برتر در هفته ای که گذشت

خوانندگی اختصاصی و جالب یوسف صیادی برای حامد آهنگی

تصاویری از زلزله 6.9 ریشتری ژاپن

واکنش آموزش و پرورش به وجود مدارس کپری در سیستان و بلوچستان: هر جا دیدید آدرس دهید!

جلب مشارکت مردم جهت رونق اقتصادی کیش

فصیحی: استاد اولین‌ها هستم و از حضور در لیگ الماس خوشحالم

برای حذف پرسپولیس کافی است پنالتی تمرین کنید!

مخالفت باخ با پاداش دلاری فدراسیون جهانی دو‌ومیدانی

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: جهاد در بنیاد شهید و امور ایثارگران باید احیا شود

ورود جیمی جامپرها به زمین بازی در فوتبال ایران

سعید مچ پدرشو گرفت!

معصومی: در آنالیز کشتی تیلور موفق نبودیم

پس از انتقادات فراوان؛ VAR در سوئد اجرا نمی‌شود!

آهنگ جدید/ سون بند «جذاب» را منتشر کرد

حضور 770 امدادگر برای امدادرسانی در سیل و آبگرفتگی 13 استان

نفس‌های پایانی سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا طرح تعادل‌بخشی از اجرا بازماند؟

رضا جباری: پرسپولیس قهرمان می‌شود

وزیر ورزش با استقبال سفیر ایران و تاج وارد تایلند شد

گل‌علی‌پور: تیم‌های صنعتی، تعادل بازار را برهم می‌زنند

کلوپ افسردگی گرفت

پوچتینو: VAR بارها به من و تیمم آسیب زده است

آخرین وضعیت نقاط پرحادثه کشور؛ 460 نقطه پرخطر باقی مانده است!

کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟

داستانک/ جرم عجیب

پیروزی 4 بر 1 اینترمیامی برابر نیوانگلند با درخشس لیونل مسی

انریکه: خوشحالم از اینکه زودتر از موعد قهرمان شدیم

بنزما، خریدی ناامیدکننده برای الاتحاد

طرح جدایی وزارت راه از مسکن کلید خورد!

کمیته فوتسال مقصر بازی‌های ضعیف تیم ملی است

معرفت دُرّ گرانی ست

سپاهان و تراکتور محکوم به پیروزی برابر استقلال و پرسپولیس

نقشه گنجی که فقط از فضا دیده می‌شود

نوری قزلجه: احتمال وجود دارد که ریاست قالیباف از بیرون مجلس شارژ شود

زندگیتو میخوای رو زندگی من بسازی؟!

تومور 14 سانتی از کلیه کودک 2 ساله خارج شد

صعود سپاهان به یک‌ چهارم بعد از سه سال

لورکوزن و عادت به گلزنی در دقیقه 90 به بعد!

وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد