راه ترقی

آخرين مطالب

شناسایی سویه جدیدی از ویروس HIV اقتصاد

  بزرگنمايي:

راه ترقی - ویروس HIV همچنان درحال تغییر است و پژوهشگران در نمونه‌ی خون مربوط به 19 سال پیش، سویه‌ی جدیدی از آن را شناسایی کردند.

یک گروه پژوهشی در شرکت پژوهشی بزرگ ابوت، سویه‌ی جدیدی از ویروس HIV را کشف کرده‌ است. سویه‌ی مذکور، نخستین سویه‌ی جدید این ویروس بوده که طی 19 سال اخیر کشف شده است. ماری راجرز ، نویسنده‌ی ارشد مقاله می‌گوید که آزمایشگاه ابوت به‌دنبال سویه‌های جدید HIV می‌گردد تا اطمینان حاصل کند که آزمایش‌های تشخیصی برای غربالگری خون و تشخیص بیماری‌های عفونی به‌طور مداوم به‌روزرسانی می‌شود. راجرز می‌گوید، سویه‌ی جدید که زیرگونه‌ی L، گروه M از HIV نوع یک (HIV-1 Group M, subtype L) نامیده می‌شود، بسیار کمیاب بوده و با سیستم غربال‌گری فعلی ابوت قابل شناسایی است. او می‌افزاید، آزمایش‌های این شرکت بیش از 60 درصد از ذخایر خونی جهان را غربال‌گری می‌کند و باید بتواند تمام سویه‌ها را شناسایی کند. اوایل پیدایش ویروس HIV و ایدز در دهه‌های 1980 و 1990، برخی از اهداکنندگان خون که نمی‌دانستند دچار HIV هستند، این ویروس را همراه اهدای خون منتشر کردند. تعداد زیادی از بیمارانی که نیاز به انتقال خون داشتند (که در میان آن‌ها بسیاری از افراد مبتلا به هموفیلی وجود داشت)، به HIV مبتلا شدند و اغلب جان خود را از دست دادند. اکنون سال‌ها است که خون‌های اهدایی عاری از HIV بوده و راجرز می‌گوید که تلاش شرکت ابوت درراستای ادامه‌دادن این مسیر است. مقاله‌های مرتبط:
HIV و ایدز؛ علایم، درمان و پیشگیری استفاده از کریسپر برای ازبین‌بردن مخازن پنهان ویروس ایدز در بدن کشف راهکاری جدید برای تولید واکسن HIV
جونا ساشا ، استاد مؤسسه‌ی واکسن و ژن‌درمانی دانشگاه علوم و بهداشت اورگان که در پژوهش جدید مشارکت نداشته است، می‌گوید این مطالعه که به‌تازگی در مجله‌ی Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes منتشر شده، به‌عنوان یادآوری درمورد تنوع خطرناک ویروس HIV عمل می‌کند. او می‌گوید: این مطالعه به ما می‌گوید که همه‌گیری HIV هنوز تداوم دارد و این ویروس هنوز در حال تکامل است. ویژگی خاص HIV تنوع آن است. این همان چیزی است که تمام تلاش‌های ما را برای ایجاد واکسنی دربرابر این بیماری با شکست روبه‌رو کرده است. بیش از 37 میلیون نفر در سرتاسر جهان دچار عفونت HIV هستند و این بیشترین تعدادی محسوب می‌شود که تابه‌حال ثبت شده است. ساشا می‌گوید: مردم فکر می‌کنند که این بیماری دیگر یک مشکل نیست و ما آن را تحت کنترل درآورده‌ایم. اما درواقع ما نتوانسته‌ایم چنین کاری انجام دهیم.
ساشا می‌گوید داروهای ضدرتروویروسی از تکثیر و انتشار ویروس ممانعت می‌کنند اما عوارض جانبی قابل‌توجهی دارند. حتی زمانی‌که داروها HIV را تحت کنترل درمی‌آورند، بیماران در معرض خطر بالاتر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان خون و مشکلات قلبی‌عروقی قرار می‌گیرند. خطر ناشی از این ویروس همچنان ادامه دارد. به‌گفته‌ی ساشا، یک سویه‌ی جدید از ویروس جدید می‌تواند در آزمایش‌های تشخیصی خون‌های اهدایی شناسایی نشود، به‌وسیله‌ی داروها تحت کنترل درنیاید و واکسن‌های آینده را بی‌اثر کند. او می‌گوید: ویروس‌ها همیشه پیشرفت می‌کنند و ما آمادگی مقابله با آن‌ها را نداریم؛ درست مانند همان وضعیتی که درمورد HIV اولیه رخ داد. مایکل وروبی ، رئیس گروه اکولوژی و زیست‌شناسی تکاملی دانشگاه آریزونا که در این پژوهش مشارکت نداشته است، نظر دیگری دارد. او می‌گوید، جای تعجبی ندارد که انواع مختلفی از سویه‌های HIV در آفریقای مرکزی وجود داشته باشد چرا که این همان جایی است که بیماری از آن منشا گرفته است. شناسایی یک سویه‌ی جدید چیز زیادی به دانش مرتبط با HIV اضافه نمی‌کند. وروبی می‌گوید، توصیف تنوع ژنتیکی کشف‌شده در کشور کنگو به‌عنوان یک زیرگونه‌ی جدید (subtype) گمراه‌کننده است، زیرا تنها معنای مفید اصطلاح زیرگونه از شناسایی تباری از ویروس حاصل می‌شود که به‌طور قابل‌توجهی در خارج از آفریقای مرکزی گسترش یافته باشد.
راجرز می‌گوید، توصیه‌هایی برای طبقه‌بندی سویه‌های جدید HIV در سال 2000 ارائه شد. زیرگونه‌ی جدید به رایج‌ترین فرم HIV یعنی گروه M تعلق دارد که بیش از 90 درصد از تمام موارد HIV را شامل می‌شود. ابوت 25 سال پیش برنامه‌ی نظارتی خود را برای پیگیری تغییر ویروس ‌های HIV و هپاتیت ایجاد کرده است. راجرز می‌گوید: ما واقعا نیاز داریم که ویروس‌ها را تحت نظارت قرار دهیم تا از آن‌ها گامی جلوتر باشیم. برنامه نظارتی مذکور، در حال حاضر شامل 78 هزار نمونه از 45 کشور جهان می‌شود. راجرز می‌گوید از سال 2000 به بعد، زیرگونه‌ی جدید دیگری شناسایی نشده است. جدیدترین مورد کشف‌شده، از سال 2001 در ‌آزمایشگاه ابوت بوده است. در آن زمان مقدار ویروس برای خوانش مجدد نمونه بسیار کم بود اما فناوری‌های جدید توالی‌یابی این نمونه را امکان‌پذیر کرد. پژوهشگران ابوت با مقایسه‌ی توالی جدید با توالی‌های دیگر، دو نمونه‌ی دیگر از این سویه را پیدا کردند که مربوط به نمونه‌هایی از سال 1983 و 1990 و کشور کنگو بود. این امر نشان می‌دهد که این سویه مدتی است که وجود دارد. راجرز می‌گوید: «اکنون که می‌دانیم این سویه وجود دارد، نحوه‌ی جست‌وجو برای آن تغییر خواهد کرد.» آزمایش‌های این شرکت روی بخشی از ژنوم ویروس متمرکز است که طی نسل‌های مختلف تغییر چندانی نمی‌کند، به‌همین دلیلی توانسته است که سویه‌ی جدید را شناسایی کند. راجرز می‌گوید، این یافته‌ها نشان می‌دهند که سویه‌های دیگری نیز وجود دارد و تنوع کامل این ویروس شناسایی نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/86233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟