راه ترقی

آخرين مطالب

پژوهش دانشمندان درباره افزایش سطح آب دریاها حاوی نتایجی هراسناک است اقتصاد

پژوهش دانشمندان درباره افزایش سطح آب دریاها حاوی نتایجی هراسناک است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - در آخرین دوره‌ی بین‌یخبندان زمین، سطح آب دریا 10 متر افزایش پیدا کرد؛ ولی پژوهشگران می‌گویند میزان افزایش سطح آب دریا در آینده بیش‌از‌این خواهد بود.

براساس پژوهشی جدید که با هدف درک وقوع رخدادهای احتمالی در مسیر تغییرات اقلیمی فعلی انجام شد، در آخرین دوره‌ی گرمایش زمین که 125 هزار سال پیش رخ داد، سطح آب دریا 10 متر افزایش پیدا کرد. نتایج این پژوهش به‌تازگی در مجله‌ی Nature Communications منتشر شده است و نشان می‌دهد ذوب یخ‌های جنوبگان دلیل اصلی افزایش سطح آب دریا در آخرین دوره‌ی بین‌یخبندان (دوره میان‌یخچالی) بود که حدود 10 هزار سال طول کشید. افزایش سطح آب دریا یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که دراثر تغییرات اقلیمی رخ می‌دهد و اگر بخواهیم دربرابر آن اقداماتی انجام دهیم، باید آن را به‌درستی پیش‌بینی‌ کنیم. نتایج این پژوهش حاکی از آن است جنوبگان که مدت‌ها تصور می‌شد در فرایند افزایش سطح آب دریا غول خفته‌ای باشد، درواقع نقش مهمی در این فرایند ایفا می‌کند. صفحه‌های یخی به‌سرعت ذوب می‌شوند و پیامدهای عظیمی برای جوامع ساحلی و زیرساخت‌ها خواهند داشت.
تصاویر هوایی نشان‌دهنده‌ی ویرانی ناشی از طوفان‌های شدید کولاروی در سواحل شمالی سیدنی در ژوئن 2016 هشداری از گذشته
چرخه‌های زمین شامل دوره‌های یخبندان سرد و دوره‌ی بین‌یخبندان است. در دوره‌های یخبندان، بخش‌های بزرگی از جهان با صفحات یخی پوشانده می‌شود و در دوره‌های بین‌یخبندان، هوا گرم‌تر و یخ‌ها ذوب می‌شود و سطح آب دریا افزایش پیدا می‌کند. در‌حال‌حاضر، زمین در دوره‌ی بین‌یخبندان قرار دارد که حدود 10 هزار سال پیش آغاز شده است. بااین‌حال، انتشار گازهای گلخانه‌ای در 200 سال گذشته موجب شده است تغییرات اقلیمی درمقایسه‌با آنچه در آخرین دوره‌ی بین‌یخبندان رخ داده، سریع‌تر و شدیدتر باشد. این بدان‌معنا است که میزان افزایش سطح آب دریا در گذشته فقط پیش‌بینی‌ حداقلی از اتفاقی است که در آینده ممکن است رخ دهد. مقاله‌های مرتبط:
سرعت بی‌سابقه ذوب یخ‌های گرینلند ذوب یخ‌های شمالگان و تأثیر آن بر بحران تغییرات اقلیمی تبعات افزایش سطح آب دریا بر اقتصادهای محلی
پژوهشگران داده‌های آخرین عصر بین‌یخبندان را بررسی کردند که حدود 125 هزار تا 118 هزار سال پیش رخ داده است. در آن زمان، دمای زمین یک درجه بیشتر از درجه‌ی حرارت فعلی زمین بود؛ یعنی شبیه آنچه برای آینده‌ی نزدیک پیش‌بینی می‌شود. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد ذوب یخ در آخرین دوره‌ی بین‌یخبندان موجب شد سطح آب دریا به 10 متر بالاتر از سطح کنونی برسد. یخ ابتدا در جنوبگان و چندهزار سال بعد در گرینلند ذوب شد. سطح آب دریا حدود سه متر در قرن افزایش پیدا کرد که بسیار بیشتر از 0/3 متر افزایشی است که در 150 سال گذشته رخ داده است. وقتی در آغاز دوره‌ی بین‌یخبندان دمای اقیانوس جنوبگان افزایش پیدا کرد، یخ‌ها نیز شروع به ذوب‌شدن کردند. این امر روی جریان‌های اقیانوسی تأثیر گذاشت و موجب گرم‌شدن شمالگان و آغاز ذوب یخ‌های گرینلند شد.
سگ‌ها در حال کشیدن سورتمه‌ای روی آب‌های حاصل از ذوب صفحه‌ی یخی در سواحل شمال غربی گرینلند حین سفر اکتشافی (ژوئن 2019) درک داده‌ها
تخمین زده می‌شود درحال‌حاضر میانگین جهانی افزایش سطح آب دریا بیش از سه میلی‌متر در سال باشد. طبق پیش‌بینی‌ها، این نرخ افزایش پیدا می‌کند و بسته به استراتژی ما ازنظر انتشار گازهای گلخانه‌ای، افزایش سطح آب دریا تا سال 2100 درمقایسه‌با سال 2000 به 70 تا 100 سانتی‌متر می‌رسد. چنین پیش‌بینی‌هایی معمولا متکی بر داده‌هایی است که در قرن جاری، از روی میزان جزرومد و از دهه‌ی 1990، از اطلاعات ماهواره‌ای جمع‌آوری شده است. بسیاری از این پیش‌بینی‌ها فرایند طبیعی مهمی، یعنی ناپایداری صخره‌های یخی را در نظر نمی‌گیرند. این عامل در داده‌های کوتاه‌مدت دیده نمی‌شود؛ به‌همین‌دلیل، برای چنین پیش‌بینی‌هایی مشاهده‌های زمین‌شناسی بسیار حیاتی هستند. وقتی یخ به اقیانوس می‌رسد، به صفحه‌ای شناور تبدیل و درنهایت، به صخره‌ای یخی ختم می‌شود. این صخره‌ها با بزرگ‌شدن، ناپایدار می‌شوند و می‌توانند به‌سرعت فروبریزند. این فروپاشی موجب می‌شود یخ بیشتری در اقیانوس تخلیه شود و نتیجه‌ی نهایی آن، افزایش سطح آب دریا در سطح جهانی است. در مدل‌های متعددی سعی شده است بی‌ثباتی صخره‌های یخی در نظر گرفته شود؛ اما نتایج بحث‌برانگیز بوده است. با‌این‌حال، به‌طور کلی طبق پیش‌بینی‌ حاصل از چنین مدل‌هایی، افزایش در سطح آب دریا شبیه چیزی است که در پژوهش حاضر درباره‌ی دوره‌ی بین‌یخبندان اخیر به‌دست آمده است.
برخلاف تصور قبلی، جنوبگان نقش اصلی در افزایش سطح آب دریا ایفا خواهد کرد. پژوهشگران در پژوهش جدید خود میزان تغییر در سطح آب دریا را با بررسی موارد مختلفی مانند تغییرات شیمیایی در پوسته‌ی پلانکتون‌های فسیل‌شده در رسوبات دریا بررسی کردند. این اطلاعات همراه‌با شواهدی از میزان ورودی آب ذوب‌شده در اطراف جنوبگان و گرینلند نشان می‌دهد سطح آب دریا با چه سرعتی افزایش می‌یابد و بین صفحات یخی مختلف ازنظر میزان مشارکت آن‌ها در افزایش سطح آب دریا تمایز قائل می‌شود. نگاهی به آینده
موضوع مهم درباره‌ی آخرین دوره‌ی بین‌یخبندان این است که افزایش در سطح آب دریا با چه سرعتی و چه میزان اتفاق افتاد. دمای هوا در جریان آخرین دوره‌ی بین‌یخبندان شبیه چیزی بود که برای آینده‌ی نزدیک پیش‌بینی شده است. معنای این امر آن است که ذوب‌شدن صفحات یخ قطبی احتمالا درمقایسه‌با پیش‌بینی‌های گذشته تأثیر بسیار بیشتری روی افزایش سطح آب دریا می‌گذارد. البته آخرین عصر بین‌یخبندان سناریو کاملی برای آینده‌ی زمین نیست. در آن زمان موقعیت زمین نسبت‌به خورشید متفاوت بود و زمین درمعرض تابش بیشتری قرار داشت. همچنین، سطوح کربن‌دی‌اکسید فقط 280 پی‌پی‌ام بود؛ در‌حالی‌که امروزه سطح این گاز در اتمسفر 410 پی‌پی‌ام است. دراین‌میان، نکته‌ی مهم‌تر این است که گرم‌شدن دو قطب در آخرین دوره‌ی بین‌یخبندان به‌طور هم‌زمان اتفاق نیفتاد؛ اما در شرایط تغییرات اقلیمی ناشی از گازهای گلخانه‌ای امروزی، گرمایش و کاهش یخ‌های دریا به‌طور هم‌زمان در دو منطقه درحال وقوع است. این بدان‌معنا است که اگر روند کنونی تغییرات اقلیمی ادامه داشته باشد، افزایش چشمگیر سطح آب دریا در گذشته، تنها گوشه‌ای از اتفاقی است که در آینده رخ می‌دهد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/86243/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟