راه ترقی

آخرين مطالب

چرا اردوغان از اقدامات روسیه و آمریکا در سوریه ناراضی است؟ نوشتارها

چرا اردوغان از اقدامات روسیه و آمریکا در سوریه ناراضی است؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم / متن پیش رو در تسنیم منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
رئیس جمهوری ترکیه در آستانه سفر به ایالات متحده، از اقدامات آمریکا و روسیه در سوریه انتقاد کرد، این در حالی است که واشنگتن و مسکو نیز ادعاهای متقابلی نسبت به آنکارا دارند و یکی از مهمترین آنها سرنوشت میادین نفتی سوریه است.
روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو امروز در تحلیلی نوشته است: "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه قصد دارد شخصاً نارضایتی خود درباره نحوه مبارزه آمریکایی‌ها با تروریست‌ها در سوریه را به اطلاع "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا برساند. اردوغان این مسئله را در آستانه سفر به واشنگتن اعلام کرد. طرف آمریکایی نیز به نوبه خود ادعاهایی علیه اردوغان دارد: واشنگتن از این رضایت ندارند که ترکیه از خرید سامانه‌های موشک‌های اس-400 از روسیه صرف نظر نکرده است. علاوه بر این، آمریکا نگران سرنوشت میادین نفتی در مناطق شمال شرق سوریه است که تاکنون کنترل آنها در در دست کردهای سوری قرار داشت.
رئیس جمهوری ترکیه قبل از سفر خود به آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی در فرودگاه آنکارا درباره اقدامات مسکو و واشنگتن در سوریه به تندی صحبت کرد. وی گفت: «نه روسیه و نه آمریکا به وعده‌های خود به آنکارا درباره خروج تروریست‌ها از مناطق مرزی با ترکیه عمل نکرده‌اند.»
اردوغان یادآور شد که قصد دارد در این باره با دونالد ترامپ صحبت کند و پس از بازگشت از ایالات متحده هم این مسئله را در گفت‌وگوی تلفنی با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری در میان خواهد گذاشت.
اردوغان مدعی شد که شبه نظامیان کرد در ترکیب نیروهای به اصطلاح مردمی کُرد که ترکیه آنها را تروریست می داند، به رغم وعده مقامات مسکو و واشنگتن، همچنان در برخی از مناطق همجوار با مرز ترکیه باقی مانده و اقدامات خرابکارانه‌ای توسط آنها انجام شده است.
مسکو و واشنگتن نیز ادعاهای متقابلی نسبت به عملکرد آنکارا در سوریه دارند
البته این ادعاها در حالی است که روسیه و آمریکا نیز ادعاهای متقابلی نسبت به ترکیه دارند. یکی از مسائلی که در مذاکرات ترامپ و اردوغان مورد بررسی قرار خواهد گرفت، فروش سامانه‌های موشکی اس-400 روسی به آنکارا است که کاخ سفید از این معامله رضایت ندارد. البته به رغم این مسئله، اردوغان اعلام کرده که قصد ندارد از همکاری‌های نظامی-فنی با آمریکا صرف نظر کند و آمادگی دارد تا سامانه‌های موشکی پاتریوت را اگر این پیشنهاد همچنان روی میز مذاکره باشد، خریداری کند.
ترکیه و روسیه هم مشکلات خاص خود را دارند- در نتیجه عملیات نطامی "چشمه صلح " ترکیه علیه شبه نظامیان کرد در مناطق شمال شرق سوریه و کرانه باختری رود فرات، میادین نفتی سوریه تحت کنترل آمریکایی‌ها درآمده است. پیش از این خبرگزاری آناتولی از ساخت دو پایگاه نظامی جدید آمریکا در استان دیرالزور سوریه در نزدیکی مناطق نفت خیز خبر داده بود.
روز گذشته "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه، بار دیگر آمریکا را به تلاش برای تقسیم خاک سوریه و ایجاد تشکیلات شبه دولتی تحت کنترل کردها متهم کرد. به گفته وی، آمریکا از کشورهای عربی خلیج فارس خواسته تا برای ایجاد ساختارهای محلی کردها سرمایه گذاری کنند. لاوروف معتقد است، کاملاً آشکار است که این اقدامات با هدف کنترل بر میادین نفتی سوریه انجام می شود. این در حالی است که آمریکا متحدان خود در اروپا را نیز منع کرده تا در بازسازی زیرساختارهای مناطقی که تحت کنترل مقامات دمشق قرار دادند، سرمایه گذاری نکنند.
به عقیده کارشناس روس، اختلافات موجود بین واشنگتن و آنکارا همچنان قابل حل و فصل است
"یولیا کودریاشوا" کارشناس ارشد مرکز امنیت اورآتلانتیکی در دانشگاه روابط بین الملل مسکو، معتقد است که اختلافات بین آمریکا و ترکیه غیر قابل حل و فصل شدن نیستند. وی در گفت‌وگو با روزنامه گفت: «خرید موشک‌های اس-400 از روسیه، مسلما پاسخگوی منافع واشنگتن نیست. ولی ترکیه همچنان عضو ناتو است و ارتش این کشور طبق استانداردهای این سازمان آموزش دیده و تسلیحات نظامی آن عمدتا سلاح‌های آمریکایی است و مسلماً اردوغان قصد ندارد همکاری‌های نظامی-فنی خود با آمریکا را متوقف سازد.»
این کارشناس امکان به توافق رسیدن دو کشور درباره موارد مورد اختلاف آنها را کاملا ممکن دانست و یادآور شد، در واقع آمریکا نگران خرید موشک های اس-400 از روسیه نیست، بلکه بیشتر نگران آن است که ترکیه به یک خریدار دائم سلاح‌های روسیه تبدیل شود.
وی گفت: «در رابطه با سوریه، آمریکا آشکارا نشان داده که مهمترین مسئله برای آنها میادین نفتی این کشور است. آنها می‌خواهند بر آنها کنترل داشته باشند. کنترل بر شبه نظامیان کرد سوری در مرحله دوم اهمیت قرار دارد. بعید به نظر می رسد که آمریکایی‌ها از این به بعد همچنان به تجهیز نظامی و آموزش شبه نظامیان کرد بپردازند و این دقیقا همان چیزی است که ترکیه نیازمند آن است که کردهای سوری نتوانند با حمایت واشنگتن به اندازه کافی قدرتمند شوند.»
به عقیده این کارشناس، در مذاکرات اردوغان و ترامپ ممکن است تبادل میادین نفتی سوریه با خودداری کامل واشنگتن از حمایت از شبه نظامیان کُرد سوری مطرح شود. البته آمریکایی‌ها علاقه‌ای ندارند که آنها توسط نظامیان ترکیه نابود شوند. به همین دلیل آمریکا از لحاظ تئوری از تفاهم‌نامه امضا شده بین ولادیمیر پوتین و اردوغان در سوچی رضایت دارد. این سند خروج نیروهای کرد از منطقه 30 کیلومتری از مرز ترکیه را تضمین کرده و پس از آن نظامیان روسیه و ترکیه مشترکاً در این مناطق گشت‌زنی خواهند کرد. البته سرنوشت میادین نفتی سوریه در تفاهم نامه سوچی مورد بحث قرار گرفته و این مسئله همچنان مورد نگرانی مقامات مسکو قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/86714/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

اعتراف پپ: انتظار نداشتم برای قهرمانی بجنگیم

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد