راه ترقی

آخرين مطالب

دسترسی به اینترنت آزاد باید یکی از حقوق اولیه بشر باشد اقتصاد

دسترسی به اینترنت آزاد باید یکی از حقوق اولیه بشر باشد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - در دنیای امروز، دسترسی به اینترنت انتخابی لوکس و تجملی نیست؛ بلکه حقی اخلاقی است. هرکس باید حق دسترسی عاری از سانسور و نظارت به این ابزار جهانی داشته باشد.

امروزه بیشتر تعاملات سیاسی در فضای آنلاین رخ می‌‌دهند و بسیاری از اصول بنیادین آزادی نظیر آزادی بیان و آزادی جریان اطلاعات و آزادی اجتماعات در شرایط دسترسی‌نداشتن بخشی از جامعه به اینترنت آزاد کاملا بی‌‌معنی خواهند بود. پژوهش تازه‌‌ای نشان می‌‌دهد اینترنت می‌‌تواند راهکاری برای حفظ و صیانت از حقوق اولیه‌‌ی بشر شامل حق زندگی و انتخاب و رهایی از شکنجه باشد. اینترنت ابزاری است که میلیاردها نفر از مردم جهان به‌‌کمک آن خواهند توانست از کمترین حق برای زندگی درخور برخوردار شوند. دکتر مرتن رگلیتز ، استاد اخلاقیات جهان در دانشگاه بیرمنگهام، نتایج آخرین یافته‌‌های خود را در ژورنال Applied Philosophy منتشر کرده است. برای اولین‌بار است که چنین پژوهشی در سطح جهانی انجام می‌‌شود. او در بخشی از مقاله‌‌ی خود آورده است: دسترسی به اینترنت انتخابی لوکس و تجملی نیست؛ بلکه حق اخلاقی برای بشر است و هرکس باید دسترسی بدون سانسور و نظارت به این ابزار جهانی داشته باشد. این دسترسی باید برای کسانی که استطاعت مالی ندارند، رایگان باشد. در غیاب این دسترسی، بسیاری از مردم نمی‌‌توانند روی قانون‌‌گذاران و مؤسسه‌های فراملی تأثیرگذار و دربرابرشان مسئولیت‌‌پذیر باشند. این دسته از افراد نمی‌‌توانند در وضع قوانین دخالت کنند؛ قوانینی که قرار است از آن تبعیت کنند و فرصت‌‌های زندگی همین مردم را شکل دهد. مقاله‌های مرتبط:
قدرت عظیم گوگل؛ تهدیدی برای اینترنت آزاد اینترنت در پنجاه سال آینده چگونه خواهد بود؟
او می‌افزاید امروزه دسترسی به سخنرانی‌‌های آزاد و کسب اطلاعات همگی به‌‌شکل بی‌‌سابقه‌‌ای وابسته به دسترسی به اینترنت است. بخش اعظم مباحثات سیاسی جهان در فضای آنلاین رخ می‌‌دهند و اطلاع‌‌رسانی‌‌های سیاسی نیز عموما در فضای اینترنت منتشر می‌‌شوند. این بدان‌معنا است که ارزش نسبی چنین آزادی‌‌هایی برای افراد آفلاین با تنزل چشمگیری مواجه خواهد شد. پژوهش اخیر دکتر رگلیتز برای اینترنت احتمالات بی‌سابقه‌‌ای در حفظ حق زندگی و آزادی و تمامیت جسمانی بشر قائل شده است. او می‌‌گوید با اینکه نمی‌‌توان تنها دسترسی به اینترنت را ضمانتی برای احقاق این حقوق تلقی کرد، می‌‌توان مثال‌‌هایی ذکر کرد که تعامل با اینترنت توانسته به مسئولیت‌‌پذیری دولت‌‌ها و مؤسسه‌ها کمک کند. این مثال‌‌ها عبارت‌اند از: بهار عربی که در آن روش‌‌های تازه‌‌ای برای انعکاس اخبار خشونت‌‌های حکومت‌‌ها در سطح جهان به‌‌کار گرفته شد؛
مستندسازی خشونت‌‌های ناعادلانه‌‌ی نیروهای پلیس آمریکا علیه شهروندان آفریقایی‌‌تبار این کشور؛
کارزار MeToo# که توانست ابعاد آزار و اذیت‌‌های جنسی زنان را افشا کند.
بسیاری از اصول بنیادین آزادی در شرایط دسترسی‌نداشتن بخشی از جامعه به اینترنت آزاد کاملا بی‌‌معنی خواهند بود.
دکتر رگلیتز «حقوق اخلاقی بشر» را به‌‌عنوان مصالح ضروری و جهان‌‌شمول انسان برای برخورداری از «حیات درخور حداقلی» تعریف می‌‌کند. این حقوق آن‌‌چنان اهمیت دارند که اگر ملتی توانایی یا رغبتی برای برخورداری از این حقوق نداشته باشد، حتی لازم است جامعه‌‌ی بین‌‌المللی در این موضوع ورود کند.
مطالعه‌‌ی یادشده به شماری از مؤسسه‌های بین‌‌المللی مهم نیز اشاره می‌‌کند که به کسب اطمینان از دسترسی تمامی افراد جوامع خود به اینترنت متعهد شده‌‌اند: ایالت کرلا از هند دسترسی به اینترنت جهانی را به‌‌عنوان حق بشری شناخته و مقرر کرده است تا سال 2019 دسترسی به این ابزار را برای تمام جمعیت 35 میلیونی خود فراهم کند؛
اتحادیه‌‌ی اروپا با آغاز طرح WiFi4EU فصد دارد تا سال 2020 امکان دسترسی به اینترنت بی‌‌سیم رایگان را برای تمامی دهکده‌‌ها و شهرستان‌‌های اروپا فراهم کند؛
دسترسی جهانی به اینترنت بخشی از اهداف توسعه‌‌ی پایدار سازمان ملل متحد است. در‌این‌زمینه، سازمان ملل از دولت‌‌ها خواسته است تلاش خود را برای ایجاد دسترسی به اینترنت جهانی در ملل در‌حال‌توسعه به‌‌کار گیرند.
دکتر رگلیتز به ابعاد مشکلات پیش‌‌ رو در مسیر ایجاد دسترسی جهانی به اینترنت اشاره می‌‌کند. بنابر گزارش اتحادیه‌‌ی ارتباطات بین‌‌المللی سازمان ملل، تا پایان سال 2018، تنها 51 درصد از جمعیت هفت‌میلیاردی جهان به اینترنت دسترسی داشته‌‌اند. بسیاری از مردمان نقاط فقیر جهان هنوز به اینترنت دسترسی ندارند؛ اما با ارزان‌‌ترشدن تدریجی فناوری، شمار این افراد نیز رو‌به‌‌کاهش گذاشته است. با‌این‌حال، روند توسعه‌‌ی اینترنت در سال‌‌های اخیر آهسته شده است. این موضوع خود گواه آن است که دسترسی جهانی به این فناوری بدون پیشرفت بین‌‌المللی مقدور نخواهد بود. دکتر رگلیتز می‌‌نویسد: دسترسی جهانی به اینترنت هزینه‌‌ای به جهان تحمیل نخواهد کرد. همچنان‌که دسترسی به فرصت‌‌های مهم و بالقوه‌‌ی سیاسی نظیر وبلاگ‌‌نویسی، کسب اطلاعات، پیوستن به گروه‌‌های مجازی و ارسال و دریافت ایمیل به آخرین نسل فناوری اطلاعات نیازی نخواهد داشت. گوشی‌‌های سازگار با وب می‌‌توانند به مردم اجازه دهند به این خدمات و تدارکات اینترنت عمومی نظیر کتابخانه‌‌های عمومی دسترسی داشته باشند. این ابزارها می‌‌توانند در شرایطی که دسترسی خانگی و شخصی بسیار پرهزینه باشد، امکان دسترسی آنلاین افراد را فراهم کنند. زمانی می‌‌توان دسترسی به اینترنت را استطاعت‌پذیر قلمداد کرد که هزینه‌‌ی هر گیگابایت داده بیش از 2 درصد از متوسط درآمد افراد جامعه نباشد
او می‌‌افزاید حق دسترسی بشر به اینترنت چیزی شبیه به حق جهانی سلامت است. درباره‌ی سلامت هم الزامی برای دسترسی به بیشترین استاندارد درمان پزشکی وجود ندارد؛ چراکه بسیاری از دولت‌‌ها فقیرتر از آن هستند که بتوانند چنین خدماتی ارائه دهند. از‌این‌رو، از دولت‌‌های فقیر خواسته شده است خدمات پزشکی پایه را دراختیار مردم خود قرار دهند و در مرحله‌ی بعد، تلاش خود را برای ارائه‌‌ی خدمات باکیفیت‌‌تر در حوزه‌‌ی سلامت به‌‌کار گیرند. به‌‌طور مشابه، درباره‌ی اینترنت نیز دولت‌‌ها باید ابتدا مکان‌‌هایی را برای دسترسی اینترنت عمومی فراهم و سپس زیرساخت‌‌های IT را برای توسعه‌‌ی آن ایجاد کنند. براساس گزارش بنیاد شبکه‌‌ی جهانی وب که تیم برنرزلی ، مخترع شبکه‌‌ی جهانی وب آن را تأسیس کرده، برخورداری از «توان مالی و استطاعت‌پذیری» همچنان یکی از مهم‌ترین موانع پیش‌‌ روی دسترسی جهانی محسوب می‌شود که البته مشکلی حل‌شدنی است. از دیدگاه این بنیاد، زمانی می‌‌توان دسترسی به اینترنت را استطاعت‌پذیر قلمداد کرد که هزینه‌‌ی هر گیگابایت داده بیش از 2 درصد از متوسط درآمد افراد جامعه نباشد. با این تعریف، حدود 2/3 میلیارد نفر از مردم جهان امکان دسترسی به اینترنت استطاعت‌پذیر را ندارند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/86722/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

نماینده مجلس: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: کار ویژه بانک‌های خصوصی تامین مالی بخش خصوصی نیست

خبرگزاری رسمی کره شمالی: هیات اقتصادی پیونگ یانگ عازم ایران می‌شود

تردید در مادرید؛ عربستان مشتری ستاره رئال

آرتتا: در نیمه دوم واکنش خوبی نشان دادیم

دعوت از پولادگر برای حضور در مجمع عمومی اتحادیه تکواندو آسیا

سیلوا غایب بزرگ استقلال برابر تراکتور

دادرس: جرایم انضباطی حجم پرونده‌ها را کم کرده است

یورو برای بلینگام و امباپه است، نه رونالدو!

پایان حضور یک ساله مطهری در تیم ملی

اعزام شمشیربازان ایران به مسابقات زون آسیا

آقای قلعه نویی امید را از لیگ یک آورد سپاهان

پائز: روی هدف بزرگی که داریم متمرکزیم و انجام می‌دهیم

توضیحات ویدئوییِ کریمی قدوسی درخصوص توئیت‌های اخیرش که جنجالی شد

توضیحات رییس دادگاه منافقین در خصوص چگونگی برگزاری دور جدید جلسات محاکمه

گزارش یوسف سلامی از حسینیه امام خمینی پیش از آغاز دیدار کارگران با رهبر انقلاب

کت و شلوار «حبیب» جهانی شد!

اعتراف عجیب ژیلا صادقی درباره آشپزی

چه خبر از مهران مدیری و نیکی کریمی؟

وقوع سیلاب در جاده شهرضا به اصفهان

ماجرای مرگ مشکوک دانشجوی دندانپزشکی چه بود؟

وضعیت خیابان‌های زرند کرمان بعد از بارش شدید باران

دستگیری 18 مدعی فروش سؤالات کنکور در تهران

معاون رئیس جمهور: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

هیل: همه رئیسان ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند

روایت «نیویورک تایمز» از قدرت حماس و چشم‌انداز غزه

پیش به سوی کیش ایمن‌تر/ استخدام آتش نشان آقا از میان کیشوندان

شاعر کیشوند، "وعده‌ی صادق" را روایت کرد: نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس

رئیس بانک مرکزی دولت روحانی دست به قلم شد؛ توصیه به تیم اقتصادی رئیسی

خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند

آخرین وضعیت ایران برای میزبانی از بازی‌های آسیایی ناشنوایان

قهرمانی تیم نخبگان گیلان در لیگ برتر شطرنج بانوان

هشدارهای شمسایی در نشست فنی قبل از بازی با قرقیزستان

اعلام ماموریت حمید مطهری در غیاب یحیی

نقش ویژه پرسپولیس در فینالیست شدن العین!

قوانین باید برای اخراج ستاره چلسی عوض شود

اتهام جالب به آرتتا؛ موهایت رنگ است!

حیدری: بازیکن خوب برای مربی همه چیز است

کواچ قهرمان شد و خداحافظی کرد

تبرئه استقلال از شکایت 42 میلیاردی یک ایجنت

رئیسی: اشغالگری رژیم صهیونیستی نه مشروعیت‌زا است و نه مالکیت‌آور

شیر خاورمیانه؛ لقب سریلانکایی‌ها به رئیس جمهور ایران

اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس منتشر شد

کنایه «نون خ» به شعارهای مسئولین!

سرگشتگی و یاس یک فضانورد/ مینی سریالی که باید دید

رونمایی از نماهنگ جدید خواننده «سلام فرمانده»

رودخانه تفت یزد سرریز شد، خیابان اصلی به زیر آب رفت