راه ترقی

آخرين مطالب

همکاری مایکروسافت با Graphcore برای قدرت‌دهی به نرم‌افزارها در سرویس آژور اقتصاد

  بزرگنمايي:

راه ترقی - پردازنده‌های جدید Graphcore با نام C2 که همراه‌با پلتفرم آژور عرضه می‌شود، شاید نقطه‌ی آغازی برای حکمرانی مایکروسافت در عصر هوش مصنوعی باشد.

مایکروسافت در همکاری با Graphcore، سازنده‌ی تراشه‌ی مستقر در بریتانیا، راهکارهای نوینی از هوش مصنوعی مبتنی‌بر رایانش ابری تولید خواهد کرد که از توان محاسباتی تخصصی تراشه‌های طراحی‌شده‌ی شرکت بریتانیایی استفاده می‌کنند. نیگل تون ، مدیر اجرایی Graphcore، در‌این‌باره می‌گوید: این همکاری برای ما بسیار مهم است؛ زیرا هر شخصی روی کره‌ی زمین می‌تواند با مراجعه به سرویس آژور، از فناوری ما استفاده کند و سیستم خود را بسازد. این گامی بزرگ برای افزایش دسترسی‌پذیری به فناوری ما بوده و گواهی بر سطوح بلوغ این فناوری است. شرکت 1٫5 میلیارد دلاری Graphcore که در شهر بریستول انگلستان واقع شده است، تراشه‌هایی طراحی می‌کند و می‌سازد که در نرم‌افزارهای خاصی کاربرد دارند. نرم‌افزارهای مذکور در ماشین‌های تشخیص چهره، درک گفتار، تجزیه‌و‌تحلیل زبان‌ها، رانندگی خودکار و آموزش ربات‌ها استفاده می‌شوند. اولین محصول تجاری Graphcore که در سال 2018 عرضه شد، C2، نوعی پردازنده‌ی 16 نانومتری مبتنی‌بر هوش مصنوعی بود که از خروجی PCI Express استفاده می‌کرد. این محصول که روی پلتفرم آژور عرضه می‌شود، به مایکروسافت کمک می‌کند گستره‌ی محصولات مبتنی‌بر محاسبات ابری شرکت و عملیات هوش مصنوعی را به‌صورت اقتصادی توسعه دهد.
مشخصات فنی و معیارهای عملکرد تراشه‌ی Graphcore
پردازنده‌ی C2 متشکل از دو تراشه‌ی نوع Colossus است که هرکدام از تعداد زیادی واحد پردازشی هوشی (IPU) و 16 هسته و 23٫6 میلیارد ترانزیستور بهره می‌برند. هر تراشه 1،216 هسته‌ی IPU و به‌ازای هر هسته 100 گیگافلاپس توان گرافیکی دارد. یک گیگافلاپس برابر با یک‌میلیارد عملیات ممیز شناور در ثانیه است. حافظه‌ی به‌کاررفته در هر تراشه 300 مگابایت است که باعث می‌شود تا 10،000 برنامه را به‌صورت هم‌زمان اجرا کند. همچنین، پهنای باند حافظه در پردازنده‌ی C2 درمجموع 90 ترابایت بر ثانیه است؛ یعنی پهنای باند حافظه در هر تراشه 45 ترابایت بر ثانیه است. بنابر اظهارات شرکت Graphcore‌، پهنای باند حافظه در پردازنده‌ی C2، صدبرابر بیشتر از نسل دوم از حافظه‌های با پهنای باند بالا (HBM2) است. مقاله‌های مرتبط:
مایکروسافت باکمک هوش مصنوعی موفق به تقویت صدا و حذف سروصدای اضافه شد سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری مایکروسافت در OpenAI
پردازنده‌ی C2 با نسخه‌ی اصلاح‌شده از فرم‌ورک Poplar شرکت Graphcore سازگار است. Poplar فرم‌ورکی برپایه‌ی برنامه‌نویسی گراف است که هم‌زمان قابلیت ارتقا نیز دارد. فرم‌ورک مذکور با ادغام در فرم‌ورک TensorFlow گوگل به‌وجود آمده و مدت زمان لازم برای آموزش درزمینه‌ی اکوسیستم Open Neural Network Exchange را فراهم می‌آورد. تبادل شبکه‌ی عصبی باز (Open Neural Network Exchange) اکوسیستمی متن‌باز برای مدل‌های تبدیل‌پذیر هوش مصنوعی است. بنابر اظهارات Graphcore، سازگاری اولیه‌ی فرم‌ورک Poplar با فناوری PyTorch فیسبوک در سه‌ماهه‌ی چهارم سال 2019 و سازگاری کامل آن در اوایل سال 2020 میسر خواهد شد. PyTorch کتابخانه‌ی مجازی متن‌باز فیسبوک برای یادگیری ماشینی است.
بنچمار‌ک‌های منتشرشده‌ی Graphcore نشان می‌دهد عملکرد پردازنده‌ی C2 برابر یا بیشتر از تراشه‌های هوش مصنوعی توسعه‌یافته‌ی انویدیا و گوگل است. دلیل این امر استفاده از الگوریتم‌هایی است که به‌طور خاص برای پلتفرم‌های رقیب نوشته شده‌ است. باید توجه کرد کدی که صراحتا برای سخت‌افزار Graphcore نوشته شده، حتی ممکن است کارآمد‌تر باشد. برای درک بهتر موضوع باید تعاریفی به‌صورت پیش‌فرض توضیح داده شود. در مبحث هوش مصنوعی، زیرشاخه‌ی مهمی وجود دارد که به تعامل بین کامپیوتر و زبان‌های (طبیعی) انسانی می‌پردازد. این زیرشاخه Natural language processing یا به‌اختصار NLP نام دارد و به‌معنی پردازش زبان‌های طبیعی است. اساس کار این رشته، ایجاد توانایی درک زبان طبیعی انسانی در ماشین‌ها است و روش‌های گوناگونی دارد. یکی از جدیدترین روش‌های مطرح درزمینه‌ی پردازش زبان‌های طبیعی Bidirectional Encoder Representations from Transformers به مفهوم «بازنمودهای رمزگشای دوسویه از مبدل‌ها» یا به‌اختصار BERT است. درواقع، BERT نوعی زبان یادگیری ماشینی است که با دریافت میلیاردها کلمه و پس از چندین‌بار تمرین می‌تواند زبان‌های انسانی را به‌درستی درک کند. Graphcore فقط با یک سرور IPU متشکل از هشت پردازنده‌ی C2 در 56 ساعت توانست یک Bert را به‌طور کامل آموزش دهد. علاوه‌بر‌این، براساس ادعاهای شرکت مذکور، مشتریان پردازنده‌ی C2 به‌طور متوسط گزارش کردند که توان استنباطی به‌واسطه‌ی پردازنده‌ی یادشده باتوجه‌به بهبود 20 درصدی تأخیر، سه‌برابر بیشتر شده است. درزمینه‌ی تشخیص تصاویر، موتور جست‌و‌جوی Qwant که مقر آن در اروپا است، ادعا کرده از زمان استفاده از محصول Graphcore، عملکرد نرم‌افزار جست‌و‌جوی تصاویر شرکت 3٫5 برابر بهبود یافته است.
همکاری Graphcore و مایکروسافت؛ برگ‌برنده‌ای برای سرویس ابری آژور
در نوامبر سال جاری میلادی، Graphcore با جذب سرمایه‌ی 200 میلیون دلاری شرکت‌هایی همچون مایکروسافت و بی‌ام‌و ، ارزش کلی خود را به 1٫5 میلیارد دلار رساند. این شرکت برای سال 2019 پیش‌بینی کرده 50 میلیون دلار درآمد داشته باشد. تراشه‌ساز مذکور با به‌کارگیری 200 مهندس توانسته جای پای خود را در ایالات متحده‌ی آمریکا و نروژ و تایوان گسترش دهد. گریش بابلانی ، نایب‌رئیس بخش محاسبات آژور در مایکروسافت، درباره‌ی همکاری بین این شرکت و Graphcore گفت: همکاری با Graphcore قابلیت‌های آژور را افزایش داده و تلاش‌های ما در جهت استراتژی‌مان برای این است که آژور بهترین سرویس ابری برای هوش مصنوعی باقی بماند. بازار تراشه‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی در‌حال‌حاضر داغ است و استارتاپ‌هایی مانند Cerebras همراه‌با غول‌های فناوری همچون اپل ، آمازون ، گوگل و فیسبوک در این حوزه حضور دارند. نکته‌ی جالب این است که استارتاپ Cerebras واقع در ایالت کالیفرنیا و رقیب Graphcore در اوت سال جاری، بزرگ‌ترین تراشه‌ی حال حاضر جهان با مساحتی کمی بزرگ‌تر از آیپد معمولی را معرفی کرد. هدف از ساخت چنین تراشه‌ای تأمین سخت‌افزار برای نرم‌افزارهای مبتنی‌بر هوش مصنوعی است. دوره‌ای که همکاری مایکروسافت با اینتل به اجرای سیستم‌عامل ویندوز روی تراشه‌های اینتل منجر شد، می‌توان نقطه‌ی عطفی در تاریخ شرکت مذکور و آغاز حکمرانی مایکروسافت در رایانه‌های شخصی دانست. حالا این شرکت امیدوار است با همکاری جدید خود با Graphcore بر دوره‌ی هوش مصنوعی نیز حکومت کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/86922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

خداداد و قهرمانی روی سکوهای تختی

تصمیم ژاوی برابر رئال مادرید

رضایت باشگاه هوادار از سرمربی جوان

ناامنی عربستان برای تماشاگران فوتبال

بازیکنان تیم ملی در جلسه فنی وحید شمسایی

تمجید گواردیولا از لیورپول

آخرین وضعیت کشتی آزاد برای المپیک

قرقیزستان از شکست برابر تاجیکستان گریخت

مدیرروستا: منافع برخی کشیدن ترمز پیشرفت لیگ است

اتفاق عجیب برای ژیمناست تاریخ‌ساز ایران

ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات با حضور رئیس ستادکل نیروهای مسلح

سردار شکارچی: قدرت بازدارندگی ایران مانع تهاجم دشمنان است

واکنش سفارت ایران در لندن به کمپین نمایندگان پارلمان انگلیس علیه سپاه

وزیر دفاع سابق آمریکا: سکوت ایران و اسرائیل می‌تواند نشانه پایان تنش‌ها باشد

اظهارنظر بولتون درباره واکنش ناچیز رژیم صهیونیستی: ایران در این مورد خیلی خیلی خوش‌شانس بود

شبکه 12 تلویزیون رژیم اسرائیل: ایرانی‌ها ما را مسخره‌ می‌کنند

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

چهره ها/ شوخی جالب شاهرخ استخری با بازپخش سریال هایش

بچه بال مگسی رو واکس زده!

چرا «گناه فرشته» نظر مخاطب را جلب نکرد؟

اجرایی زیبا و جذاب در برنامه «صداتو»

آزار و قتل زن جوان توسط مرد همسایه؛ متهم: جسد مقتول را به آتش کشیدم

آمار نهایی داوطلبان نوبت دوم کنکور اعلام شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

برگزاری جلسه تایید صلاحیت خریداران سرخابی‌

مودریچ هم‌وطنش را به رئال مادرید فروخت!

قرارداد سرمربی والیبال ایتالیا تا 2026 تمدید شد

روایتی متفاوت از دیدار سپاهان و ذوب‌آهن

دبل شهاب زاهدی در بازی امروز آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

فیلم کوتاه تغییر چهره با حضور کریستیانو رونالدو

تصمیمات احساسی و ذوب شدن آهسته فولاد

احتمال لغو سفر ملی‌پوشان ووشو به چین

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از کنترل خارج شده و باید مهار شود

فرمانده ارتش به فرمانده سپاه پیام داد

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

خانواده جعفری‌جوزانی عزادار شدند

آهنگ «معین زد» رو از خود خواننده قشنگ‌تر خوندن!

فیلم شهرک در بخش مسابقه جشنواره بین‌المللی «کازابلانکا»

فیلم موزیک «آمده ام تو به داد دلم برسی» با صدای علیرضا قربانی

ارسلان کامکار: خودمان را با پررویی تحمیل کرده‌ایم؛ ما را نمی‌خواهند!

لحظه انفجار مهیب بر اثر نشت گاز

جزئیاتی تازه درباره حذف اسم پدر و مادر از کارت ملی

دستگیری روانشناس روانی که با اسلحه و بی‌سیم از زنان اخاذی می‌کرد!

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد