راه ترقی

آخرين مطالب

آروان‌کلاد از فهرست تحریم‌های اتحادیه‌ اروپا خارج شد اقتصاد

آروان‌کلاد از فهرست تحریم‌های اتحادیه‌ اروپا خارج شد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آخرین خبر / در روزهای اخیر آروان‌کلاد در توئیتی اعلام کرده است که در پی شکایت این شرکت و ارائه مستندات فنی و حقوقی به دیوان دادگستری اروپا، این شرکت از فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا خارج شد. آروان‌کلاد در توییتی نوشته است که این شرکت از این تصمیم شورای اروپا استقبال می‌کند و به اقدامات حقوقی خود در محاکم و مراجع بین‌المللی ادامه خواهد داد.
در گزارش شورای اروپا که در تاریخ 4 آوریل سال میلادی جاری برگزار شده است در مورد اقدامات محدودکننده علیه افراد، نهادها و ارگان‌های خاص با در نظر گرفتن وضعیت ایران نوشته شده مدخل 11 که مربوط به ابر آروان (همچنین به نام ابر اروان، شرکت نویان ابر اروان، شرکت اروان، آروان‌کلود) می‌شود از فهرست محدودیت‌ها حذف می‌شود.
در پی تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه این شرکت، مدیرعامل آروان‌کلاد گفته بود این شرکت نقشی در تحدید اینترنت ندارد و اتهاماتی که به آنها وارد شده اگرچه با عناوین فنی توجیه شده اما با همین رویکرد نیز این اتهامات اشتباه است. منشا این اتهامات گزارشی در سایت‌های آلمانی بود که نتیجه تحقیقات مشترک وب‌سایت آلمانی نتز‌پولیتی (netzpolitik)، مرکز پژوهشی کورکتیو (Correctiv) و روزنامه تاتز (taz) در آلمان را منتشر کرد، البته در مصاحبه‌ای دیگر از سوی مدیران آروان‌کلاد مشخص شده بود مهمترین منبع خبری این رسانه‌ها از روی توییت‌های کاربرهای توییتر بوده است.
ماجرای آروان‌کلاد چه بود؟
در کشوری که شرکت‌های متعدد خصوصی، خصولتی و دولتی به صورت رسمی دست‌اندرکار فیلترینگ و مسدودسازی اینترنت هستند، حمله عمومی به یک شرکت ابری، عجیب به نظر می‌رسد و کسی نمی‌داند چرا چنین اتفاقی برای آروان‌کلاد رخ داد. امیر ناظمی در مصاحبه‌ای در سال گذشته اما وقایعی در این باره را بازگو کرد؛ رئیس سابق سازمان فناوری اطلاعات، درباره‌ی این حملات به ابر آروان گفته است: «آغازگران این روند، نیروهای داخلی بودند. کسانی که من آنها را قرارگاهی‌ها می‌نامم. آنها هستند که شب‌نامه را تولید، توزیع و بازنشر می‌کنند. اینها همان‌هایی بودند که علیه شرکت ابر آروان، شروع به توییت‌زدن کردند».
ناظمی این حمله‌ها را یک سناریو می‌داند و آن را به جریان‌های مخالف اکوسیستم استارتاپی کشور می‌داند و در این مصاحبه گفته است که: «شکل‌گیری نیروهای داخلی مخالف رشد اکوسیستم استارتاپی می‌تواند نتیجه دو مؤلفه اصلی باشد؛ یکی نگاه ایدئولوژیکی که واقع‌گرایی را کنار گذاشته و دوم، تعارض منافع. تعارض منافع ایجادشده برای گروه‌هایی که در فرصت‌هایی این‌چنینی به‌ دنبال تصاحب شرکت‌های استارتاپی‌اند؛ تصاحبی که برای آنها موجب ایجاد توهم مسلط‌بودن بر اوضاع یا تأمین منافع اقتصادی بیشتر می‌شود».
روزهای روشن
آروان‌کلاد، نه‌تنها شرکت ابری ایران است و نه حتی بزرگ‌ترین آنها، اما حتماً شناخته‌شده‌ترین‌شان است. سروصدای این شرکت از همان آغاز راه، بسیار بیشتر از تمامی استارت‌آپ‌های ایران بود و تقارن رشد این استارت‌آپ با دوره وزارت محمدجواد آذری جهرمی، بر غوغاها افزود.
یک سال و چند ماه بعد، جهرمی راهی نمایشگاه الکامپ شد و در صفحه اینستاگرام خود عکسی منتشر کرد که او را در حال «های فایو» (بزن قدش) با پویا پیرحسینلو مدیرعامل آروان‌کلاد نشان می‌داد. جهرمی در توضیح این عکس نوشت: «نه وام و نه رانت و نه بودجه نجومی و نه سروصدای ملی بودن، بدون ادعا یک سرویس مهم زیرساختی کشور را توسعه دادند و شب گذشته پس از ارائه خدمت موفق به بیش از 15 هزار شرکت ایرانی، اولین مشتری بین‌المللی خودشان را جذب و ثبت کردند.
این حمایت ساده در توییتر و شبکه‌های اجتماعی از سوی جهرمی، بعدتر به ضرر آروان‌کلاد تمام شد و کاربران شبکه‌های اجتماعی این شرکت را متهم به ارتباط با پروژه‌های محدودکننده‌ی اینترنت معرفی کردند. در حالی که این شرکت با تعریف سامانه‌ی شفافیت در وب‌سایت خود، تمامی قراردادهای جاری و سابق خود را به شکل عمومی در دسترس عموم قرار داده است. به نظر می‌رسد آروان‌کلاد بیش از هر چیز، قربانی یک جوسازی رسانه‌ای شده باشد. چیزی که در پروژه‌ی ابر ایران هم ردپای آن دیده می‌شود:
ماجرای ابر ایران چه بود؟
24 دی 99، درست در سالگرد قطعی 10 روزه اینترنت در ایران، پروژه «ابر ایران» رونمایی شد. پروژه‌ای که چند شرکت ابری در آن شرکت داشتند و قرار بود بخشی از دیتاسنترهای دولتی را برای سرویس‌دهی آماده کنند. در میان این شرکت‌ها نام آروان‌کلاد هم دیده می‌شد. که کمی بعد آروان‌کلاد بیان کرد پیش از بهره‌برداری از تاریخ 20 مهر 1401 از پروژه‌ی ابر ایران خارج شده است و هیچ‌گونه همکاری مستقیم یا غیرمستقیمی با این پروژه ندارد اما همجمه‌های علیه این شرکت ادامه داشته است. نکته‌ی مهمی که در تمامی این حمله‌ها حتی با سکوت متخصصان فناوری تشدید شد این اشتباه بود که اساسا یک شرکت با خدمات ابری نمی‌تواند در فیلترینگ اینترنت عاملیت داشته باشد. چراکه شرکت‌های ابری مانند ابر آروان، در ساختار اینترنت، در لایه‌ای قرار دارند که نمی‌توانند نقشی در قطع یا محدودسازی اینترنت داشته باشند. این شرکت‌ها، اینترنت را از تامین‌کنندگان و اپراتورهای اینترنت به‌عنوان سرویس‌گیرنده دریافت می‌کنند. بنابراین، حتی اگر آن‌ها قصد سوءاستفاده از موقعیت خود را داشته باشند، نمی‌توانند اینترنت را قطع کنند.
موضوع استفاده دولت ایران از شرکت های ابری برای کنترل و محدودسازی دسترسی کاربران به اینترنت بسیار مورد بحث بوده و این موضوع به‌خودی‌خود، دلیلی بر این ادعا نیست که شرکت‌های ابری، به‌طور خاص «آروان‌کلاد»، در قطع اینترنت نقش داشته‌اند.
روزهای تاریک
جریان رسانه‌ای در شبکه‌های اجتماعی به همین حمله‌ها خاتمه نیافت و در اواخر اسفند 99 رسانه‌ها از وقوع حمله هکری به آروان‌کلاد خبر دادند. این شرکت، موضوع را تایید و در بیانیه‌ای در این زمینه صادر کرد.
فروردین 1400 جادی میرمیرانی در وی‌کست خود به نام «رادیو گیک»، آروان‌کلاد را یکی از مسببان فیلترینگ اینترنت نامید. چیزی که او در این ویدیو از آن غافل شد این بود که عاملان قطعی اینترنت در کشور نهادهای تصمیم‌گیر هستند و نه یک شرکت کوچک در حوزه‌ی خدمات ابری، بهرترتیب این ویدیو که به شکل تقطیع‌شده و به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و در مدت کوتاهی، آروان‌کلاد را مقصر اصلی قطعی اینترنت در سال 98 معرفی کرد. موضوع به همین‌جا ختم نشد و در ادامه، حتی کار به انتشار عکس کارکنان این شرکت و تهدید آنها رسید که با واکنش منفی فعالان صنفی روبه‌رو شد؛ اما گوش کسی بدهکار این سخنان نبود.
آروان‌کلاد با انتشار اطلاعیه‌ای، اتهامات را رد می‌کرد اما در نهایت آبان 1401 نام آروان‌کلاد در فهرست تحریم اتحادیه‌ اروپا قرار گرفت و در پایان همین ماه دامنه بین‌المللی آروان‌کلاد از دسترس خارج شد. اینجا بود که آروان‌کلاد دست‌هایش را بالا برد و اعلام کرد: «می‌پذیریم در جنگ رسانه‌ای شکست خوردیم».
روزهای خاکستری
از آذر 1401 سکوت رسانه‌ای در دستور کار آروان‌کلاد قرار گرفت و تنها گاهی اخبار رسمی از این شرکت منتشر شد.
در این دوره آروان‌کلاد به صورت فعال در تهیه و انتشار گزارش‌های سالانه از وضعیت اینترنت ایران شرکت کرد؛ با رادار آروان، اختلال‌های اینترنت در ایران را مستند کرد و البته به رشد خود ادامه داد؛ اما باز هم از زیر ضرب فضای مجازی خارج نشد.
سرانجام 17 فروردین 1403، سه سال پس از آغاز آن توفان سخت، ابرآروان در حساب رسمی خود در توییتر اعلام کرد پیرو شکایت آروان کلاود و ارائه مستندات فنی و حقوقی به دیوان دادگستری اروپا، این شرکت از فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا خارج شد. آروان کلاود در توییت خود نوشته است این شرکت از این تصمیم شورای اروپا استقبال می‌کند و به اقدامات حقوقی خود در محاکم و مراجع بین‌المللی ادامه خواهد داد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/870394/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت شکر چند است؟

افزایش 40 درصدی دوباره حقوق بازنشستگان از این ماه

تراشتگن پشت ژاوی در آمد

مس در غیاب ستاره شماره 81 در نیمه نهایی حذفی

ستاره لیورپول؛ آماده خداحافظی با کلوپ نیستم

زنوزی امشب با تراکتوری‌ها صحبت می‌کند

جدیدترین رقیب ایران در VNL؛ پدیده جدید والیبال دنیا

آلگری: نوبت مربی جدید است، دیگر قربانی یووه نیستم!

حامد امیری نایب قهرمان پارادوومیدانی جهان شد

تاج:آقای اینفانتینو!جنایت صهیونیست‌ها برخلاف اساسنامه فیفاست

نزاجا؛ قهرمان هفته دوم لیگ ملی چوگان

تحریم‌های ورزشی علیه روسیه به خبرنگاران رسید

فرمانده نیروی دریایی ارتش: نسل‌های آینده از شب «وعده صادق» قصه‌ها می‌گویند و می‌خوانند و به آن می‌بالند

فتوکال جنجالی‌ترین فیلم این روزهای جهان

چیزی که ما از ساخت هر فیلم نمی‌بینیم!

وقتی امیرعباس گلاب دوربین را از تماشاگر می گیرد

تردد در محورهای چالوس و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد

بارش باران در حرم مطهر رضوی

سنگ کاغذ قیچی با نسخه جدید ChatGPT

اینجوری ننویس!

سیاست‌های مالیاتی چگونه طبقه متوسط را هدف گرفته است؟

قیمت جهانی طلا بازهم بالا رفت

آغاز تجارت برق بین ایران و ترکیه

ریشه‌های پنهان شکست دولت در سیاست «مالیات بر خانه های خالی»

همگام با کاهش نرخ ارز، سکه و طلا دوباره ارزان شد

این مربی انگلیسی به خوبی گواردیولا و آرتتا است

ژاوی باورش نمی‌شود؛ مگر جرم من چه بود!

اتهامات علیه سیتی روی موفقیت‌ های آنها سایه انداخته

خداحافظی زهرآگین یوونتوس با آلگری

خبر خوش فیفا برای مربیان به تقلید از والیبال؛ VAR پیشرفته

سهام باشگاه تراکتور واگذار می‌شود

ستاره اسپانیا یورو 2024 را از دست داد

آغاز لالیگا 25-2024 در یک روز غیرعادی

فریبا: استقلال فقط به 3 امتیازها فکر کند نه شکل بازی

سخنگوی کمیسیون اصل 90: از نظر مجلس هرگونه توافق با آژانس فقط در محدوده پادمان امکان‌پذیر است

معاون سیاسی امیرعبداللهیان: بریکس، پیشران اراده جمعی برای چند جانبه‌گرایی است

فیلم کوتاه «نیمکت» یک تجربه واقعی است

طعنه نیما شعبان‌نژاد به عکاسان در یک مراسم

جزایر مالت لوکیشن مورد علاقه فیلم‌سازها

تدارک بهرنگ دزفولی‌زاده برای ساخت فیلم پس از 5 سال

از تمرین تا کنسرت تصنیف «ساقیا» از استاد شجریان

زیارت مشهد با طعم دهه شصت و هفتاد

اخبار هولناکی از بیست سال آینده ایران!

فارسی حرف زدن جالب یک مقام نروژی

دانش‌آموزان برای شرکت در آزمون‌های نهایی نگران دریافت کارت ورود به جلسه نباشند

بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور

«به بلندای آن ردا» رمان سید علی شجاعی به چاپ ششم رسید

پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در هفته آینده

افزایش قیمت بیت کوین تا 66 هزار دلار

تیزر رونمایی از پیراهن اول منچسترسیتی