راه ترقی

آخرين مطالب

«مدونای پوستین‌پوش» به همراه 2 کتاب دیگر انديشه

«مدونای پوستین‌پوش» به همراه 2 کتاب دیگر
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /«مدونای پوستین‌پوش» نوشته صباح‌الدین علی، «یکشنبه‌های اوت» نوشته پاتریک مودیانو و «قهرمان» نوشته برنارد مالامود منتشر شدند.
کتاب «مدونای پوستین‌پوش» نوشته صباح‌الدین علی با ترجمه عین‌له‌غریب در 204 صفحه با شمارگان 700 نسخه و قیمت 180 هزار تومان در نشر چشمه راهی بازار کتاب شده است.
انتشارات یاپی کردی، ناشر آثار صبح‌الدین علی درباره این نویسنده آورده است: صباح‌الدین علی سال 1907 در گومولجینه به دنیا آمد و در 1948 در کیرکلارلی از دنیا رفت.
تحصیلات ابتدایی، متوسطه و عالیه را در استانبول سپری کرد و سال 1927 در رشته معلمیِ دوره ابتدایی فارغ‌التحصیل شد. پس از یک سال تدریس در یکی از مدارس ابتدایی شهر یوزگات، از طرف وزارت آموزش عالی به آلمان فرستاده شد تا دو سال دیگر به تحصیلات عالیه خود ادامه دهد. صباح‌الدین علی پس از بازگشت از آلمان به مدت پانزده‌سال در آنکارا اقامت گزید.
در این مدت به تدریس زبان آلمانی در دانشگاه ملی پرداخت و در فرهنگستان هنر سمت دراماتورژی بر عهده گرفت. سال 1945 به خواست وزارت آموزش عالی به استانبول رفت و ازطرف نشر دانشگاهی کشور سر دبیر مجله فکاهی مارکوپاشا شد. سردبیری او در این مجله سه سال بیش‌تر طول نکشید؛ تابستان 1948 به دلیل نوشتن مطلبی سیاسی به سه‌ماه حبس محکوم شد و از آن به بعد زندگی راحتی نداشت: در هیچ اداره‌ای دولتی‌ای استخدامش نکردند، در هیج موسسه خصوصی‌ام پذیرفته نشد. مدام تحت تعقیب بود و بارها تهدید به مرگ شده بود، چندان که در نهایت تصمیم گرفت خاک وطن را ترک کند و عازم فرنگ شود. اما به شکل بسیار مروموزی در شهر کیرکلارلی به قتل رسید. قاتل او، که مقامات دولتی او را یک «قاچاقچی انسان» معرفی کردند، هرگز بازداشت نشد.
نخستین نوشته‌های صباح‌الدین علی بین سال 1925 تا 1930در مجله‌های ادبی متفاوت به چاپ رسید. بیش‌تر نوشته‌های او داستان‌های کوتاهی در سبک رئالیسم بود. طرح و پیرنگ اغلب‌شان بر لایه‌های زیرین عواطف بشری مبتنی بود و بیش از همه به تنهایی ذاتی بشر و عجز وناتوانی‌اش در اغلب امورات زندگی می‌پرداخت. داستان‌های کوتاهی چون آسیاب، صدا، دنیای نو و مجموعه شعر کوه‌ها و بادها، که همگی در دهه چهل نوشته شدند، ارام‌آرام او را به نویسنده‌ای نام‌آشنا تبدیل کردند. دو رمان بلند «شیطان درون» و «مدونای پوستین‌پوش»، که هر دو در دهه پنجاه نوشته شده‌اند، بر شهرت او چنان‌ افزودند که دیگر همگان او را می‌شناختند. اما مرگ زودهنگامش و ممانعت دولت از چاپ آثار او تا چندین دهه پس از مرگش باعش شد کم‌کم شهرتش افول کند و آثارش به دست فراموشی سپرده شوند. چندان که وقتی مجموعه آثار او در سه جلد به زبان آلمانی چاپ شد و الیزابت سیدل در 1997 در مورد این آثار کتابی تحقیقی نوشت به نام صباح‌الدین علی رازورز و سوسیالیست، نسل جدید مخاطبان ترک‌تبار گویی برای نخستین‌بار با او آشنا می‌شدند. در پی چاپ چنین آثاری، به‌ویژه در سال‌های اخیر، آثار صباح‌الدین علی، حتی آن دسته که در زمان حیاتش هرگز چاپ نشده بودند، بارها تجدید چاپ شدند، جایزه‌ها گرفتند و هرگز از ویترین کتاب‌فروشی‌های معتبر برداشته نشدند، چنان‌که رمان «مدونای پوستین‌پوش» از سال 2000 تاکنون بیش از صد و بیست‌بار با تیراژهای بسیار بالا تجدید چاپ شده است.

راه ترقی


همچنین کتاب «یکشنبه‌های اوت» نوشته پاتریک مودیانو با ترجمه منیره اکبرپوران در 143 صفحه با شمارگان 700 نسخه با قیمت 130 هزارتومان در نشر یادشده عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: پاتریک مودیانو، نویسنده شناخته‌شده و صاحب‌سبک فرانسوی، که منتقد نیویورک‌تایمز او را «مارسل پروست زمانه» نامید و آکادمیِ سوئد در سال 2014 نوبل ادبیات را به پاس سال‌ها فعالیت مثمر و مستمر به او اهدا کرد، در یکشنبه‌های اوت به سیاق اغلب آثارش جهانی را تصویر می‌کند که هیچ‌چیز در آن چنان نیست که به نظر می‌رسد.
راوی، که عمری را بیهوده صرف عکاس شدن کرده، توقع ندارد بعد از هفت‌سال ناگهان مردی را در خیابان ببیند که از او بیزار است و گمان می‌کند با زن محبوبش، سیلویا، ازدواج کرده. اما سیلویا به او دروغ گفته. گذشته راوی را دوباره به خود می‌خواند و تکه‌های جورچین ازهر گوشه جمع می‌شوند تا مگر این قصه وهم‌آلود و پر دلهره صورت کاملی به خود بگیرد.

راه ترقی


«قهرمان» نوشته برنارد مالامود با ترجمه شیما الهی دیگر کتاب نشر چشمه است که در 265 صفحه با شمارگان 500 نسخه و بهای 240 هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.
در مقدمه مترجم آمده است: «قهرمان» اولین رمان برنارد مالامود است که آن را در سال 1952نوشته و به پدرش تقدیم کرده است. «قهرمان» تنها اثر مالامود است که شخصیت اصلی آن یهودی نیست، یا آشکارا به یهودیت گرایشی ندارد، اما همچون دیگر آثار مالامود پُراز تلمیح و الهام از وقایع تاریخی است. بدیهی است آگاهی از شخصیت‌های الهام‌بخش نویسنده و درک افسانه‌های مستتر در این اثر شناخت و لذت عمیق‌تری از این رمان به دست می‌دهد.
مالامود «قهرمان» را با الهام از زندگی سه بیسبالیست معروف امریکایی نوشته است: اِدی ویتکس، جوجکسن و بیب روث‌.
در نوشته پشت جلد کتاب هم می‌خوانیم: «قهرمان» اولین رمان منتشر شده و یکی از به یادماندنی‌ترین آثار برنارد مالامود، نویسنده بلندآوازه‌ امریکایی، است که در کنار نویسندگان نام‌آشنایی چون فیلیپ‌ راث، سال بلو و جوزف هلر از ستارگان درخشان آسمان ادبیات قرن بیستم بود.
رُی هابز، شخصیت اصلی قهرمان، استعدادی اعجاب‌آور در بیسبال دارد و هیچ یک از هم‌ دوره‌ای‌های او به گرد پایش هم نمی‌رسد، اما اولین فرصت بزرگِ «هابز» برای ماندگاری در تاریخِ این ورزش با حادثه‌ای مصیبت‌بار از دست می‌رود. رها شدن از تبعات این حادثه، که زنی مرموز برایش رقم زده، سال‌ها به طول می‌انجامد و بعد او می‌ماند و رقابت‌های بی‌امانِ جهان ورزشِ حرفه‌ای و تصمیم‌گیری درباره اینکه تا کجا حاضر است برای رسیدن به شهرت هزینه کند.
مالامود، که هشت رمان و چهارم مجموعه داستان به یادگار گذاشته، سراسر عمر کوشید تا تلاطمات و تقلاها و فتوحات مردم عادیِ هم‌عصرش را به کلمه درآورد، چون اعتقاد داشت ادبیات برای همه است و هرکس باید بتواند تصویر خود را در آینه‌اش ببیند.
آلفرد کازین، منتقد شناخته شده امریکایی، درباره این رمان نوشت «مالامود اثری آفریده که حالا، وقتی جلو روی‌مان است، حس می‌کنیم همه عمر در انتظار خواندنش بوده‌ایم.»
بَری لِوینسون سال 1984 با اقتباس از قهرمان فیلمی ساخت به همین نام. رابرت ردفورد، بازیگر پُرافتخار امریکایی، در آن نقش رُی هابز را ایفا کرد و گلن کِلوس برای بازی در نقش معشوقه او نامزد جایزه اسکار شد.

راه ترقی


لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/871087/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فروش 71 کیلوگرم شمش طلا در بیست و هشتمین حراج مرکز مبادله

افتخاری دیگر برای سرمربی والیبال نشسته

بازگشت سپاهان به تمرین با ادای احترام

توضیح ساوت‌گیت درباره مهم‌ترین غایب انگلیس

مدیرعامل باشگاه هوادار به فدراسیون فوتبال می‌رود

تمرین آلومینیوم در کرمان با تِم سیاه و سفید

ستاره سپاهان با ماسک محافظ در باغ فردوس

واکنش رشفورد به خط خوردن از تیم ملی

اسماعیلی: شهید آیت‌الله رئیسی مجاهد مردمی بود

همه چیز درباره کادر پرواز سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور

عقده گشایی روحی در مراسم عقد بهمن!

پخش مراسم وداع با رئیس‌جمهور شهید و همراهانش از شبکه تهران

ملکه زیبایی کره که در «ایلجیما» بازی کرد، کیست؟

تعطیلی باغ‌موزه دفاع مقدس در روز تشییع پیکر شهدای خدمت

قطع برق در برخی از مناطق کرج بر اثر بارش شدید باران

تمهیدات ترافیکی پایان هفته در محورهای شریانی کشور

سلیمی نمین: رئیسی رفاه خود را بر رفاه ملت ترجیح نداد

ضعف عیان وزیر

روایت یک امدادرسانی ناتمام

اعلام برنامه‌های کاهش مصرف برق مشترکان در استان تهران

محصولات زنبور عسل معاف از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند

از جایگاه هشت تا سکوهای شهر‌ خسته!

همدلی در تیم سرنوشت‌ساز لیگ بالا گرفت

دیوانه‌وارترین فصل؛ معجزه در گروپاما استادیوم

واکنش کریستیانو رونالدو به خداحافظی کروس از فوتبال

جام حذفی سپاهان را با انگیزه نگه می‌دارد!

یک دقیقه سکوت در سایپا به احترام رئیس شهید

استقبال از پیکر رئیس جمهور شهید و همراهان در حرم حضرت معصومه

سخنرانی شهید رئیسی در دوره جوانی در جمع رزمندگان دفاع مقدس

پارسا پیروزفر جواد عزتی را جا گذاشت!

آواز احساسی و زیبا از امیرحسین مدرس

تمدید فعالیت مترو تهران امشب تا ساعت 24

حضور انبوه مردم در استقبال از پیکر شهید رئیسی در قم

یک رصد از سحابی Saturn

نحوه گله کردن سعدی

سه نکته درباره حادثه اخیر

قیمت جهانی نفت نزولی شد

متن نامه تسلیت ISF برای شهادت رئیس‌جمهور

دلیل خط خوردن دیبالا از فهرست آرژانتین مشخص شد

آخرین کلاه، قبل از ترک سرزمین رویایی

کروس تیم بازی خداحافظی خود را انتخاب کرد

برگزاری مراسم یادبود شهید آیت الله ابراهیم رئیسی

نگاهی به دستاوردهای رییس‌جمهور شهید برای ورزش ایران در 30 ماه خدمت

فهرست انگلیس با حداقل چهار سورپرایز!‏

قرعه کشی رقابت‌های والیبال نشسته پاریس 2024 انجام شد

شوخی تونی کروس با خداحافظی از فوتبال!

حلقه سکوت نساجی به احترام شهدای بالگرد

ابطحی: رئیسی پرتلاش و مردمی بود

رئیس‌دفتر شهید رئیسی: شرایط آب و هوا در زمان پرواز بالگرد عادی بود

تصاویری از آیین اختتامیه دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی