راه ترقی

آخرين مطالب

انتظار جهش در روابط ایران و پاکستان نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
نعیم خالد لدهی-نیشن/ امنیت را همواره باید در بافتی گسترده تر بررسی کرد؛ بافتی که در آن هر فرد، خانواده، گروه و ملت در معنای کل آن در ارتباط با ماهیت فیزیکی، شرافت و مالکیت های مشروع احساس امنیت کنند. این مستلزم نظام های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی با سازوکار اجرایی است که مردم آن کشور و نیز بازیگران منطقه ای و بین المللی را در شرایط خوبی نگه دارد و دور کردن هر گونه توطئه دشمنان داخلی و خارجی را تضمین کند.
با وجود این، چارچوب اقتصادی و بین المللی به منافع کشورها و نمایی از قوانین بین المللی و نظام اخلاقی وابسته است. قدرت کشورها حاصل قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی آنهاست. رهبری فعال، آگاه و بی باک نقش مهمی در رسیدن یک کشور به افتخار دارد.
پاکستان در منطقه ای فعال قرار دارد و ظرفیت زیادی در قدرت دارد. کشوری اسلامی است که زرادخانه هسته ای دارد. همه نظریه های ژئواستراتژی مربوط به «هارتلند»، «ریملند» و یک سوم جمعیت جهان و منابع در این منطقه گرد هم آمده و آن را به عرصه ای مهم برای رقابت بازیگران بین المللی تبدیل کرده است.
نگرش آمریکا نسبت به پاکستان، حتی در دوره دونالد ترامپ، رئیس جمهوری فعلی امریکا هم ثابت نبوده و همچون همیشه گاهی با این کشور رابطه ای سرد و گاهی گرم داشته است. وقتی پای آینده سیاسی افغانستان در میان باشد، پاکستان در نتیجه دیپلماسی سیاسی نظامی خوب، بازیگری مهم و مرتبط است.
گفت وگوهای آمریکا و طالبان به احتمال زیاد سال آینده آغاز می شوند. همه بازیگران باید از گذشته درس گرفته باشند. عملا توازن بخش قدرت های بزرگ و همسایگان مسیر بهتری را پیش روی روند صلح در افغانستان قرار خواهد داد. منافع متعارض موجب ادامه آشوب در منطقه می شود.
به احتمال زیاد ایران تا زمانی که راه حلی برای دور زدن تحریم های اقتصادی یک جانبه آمریکا پیدا نشود، تحت فشار خواهد ماند. چین، روسیه در کنار دیگر کشورها باید برای پایان دادن به استبداد در اقتصاد دلار محور جهان تلاش کنند. اما این کار زمانبر خواهد بود. ایران به مقابله با مداخلات سیاسی، اقتصادی و نظامی ادامه خواهد داد. رهبری پاکستان ممکن است دست به اقدام شجاعانه بزند و تجارت تهاتری و دیگر روابط اقتصادی و سیاسی را با ایران آغاز کند. در صورت دخیل ماندن دو کشور ایران و پاکستان در افغانستان، سال آینده ممکن است شاهد تحولات مثبتی در روابط این دو کشور باشیم و چین می تواند نقش مهمی در تقویت آن ایفا کند.
اقدامات سرسختانه و منزجر کننده هند در مقابل کشمیر، دو کشور هند و پاکستان را در رابطه ای خصم آمیز حفظ خواهد کرد. با وجود رهبران افراطی و افزایش قدرت نظامی و حکومت بی ثبات، احتمال زیادی وجود دارد که هند انگیزه ای را برای جنگی محدود با پاکستان پیدا کند؛ به ویژه که جامعه بین المللی درباره چنین تحولاتی بی تفاوت به نظر می رسد. تمایل پاکستان به خودداری از جنگ و ایفای نقش کشوری عاشق صلح، جنگ طلبی هند را بیشتر تحریک می کند. ما باید در مفهوم بازدارندگی بازنگری کنیم و از آنچه در این سال ها بر ایران و کره گذشته است درس بگیریم.
جنگ سیاسی و سازمانی داخلی در سال جاری تلخی ها و ضعف های زیادی در سیاست، اقتصاد و نظم و هماهنگی ما به وجود آورد. اگر این جنگ متوقف نشود، مبارزه با تهدیدهای خارجی و داخلی برای پاکستان ناممکن می شود. همه نهادهای مهم کشور نیازمند اصلاح هستند. پاکستان با ترکیب پیچیده ای از تهدیدهای اجتماعی – سیاسی – اقتصادی و نظامی روبه رو است. این کشور باید توانمندی جنگ های چندگانه را در خود تقویت کند. پاکستان در باتلاقی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی گرفتار است و تقویت نیروهای مسلح به تنهایی نمی تواند امنیت را برای آن به ارمغان آورد. سال 2020 باید سال تغییر در مسیر و اهداف با عقل و کوشش جمعی و سال آزمودن رهبری همه نهادها و جامعه مدنی باشد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/88786/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟