راه ترقی

آخرين مطالب

خداحافظ پارلمان نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
فائزه عباسی| 2 ماه و 7 روز دیگر تا یازدهمین انتخابات مجلس باقی مانده است؛ حالا پس از گذشت یک هفته از آخرین روز نام‌نویسی کاندیداها، یک‌بار سرمان را می‌چرخانیم و به پشت سرمان نگاه می‌کنیم تا روایت آمدن‌ها و نیامدن‌ها را ببینیم و از سوی دیگر به روبه‌رو خیره می‌شویم تا ببینیم در مسیر پیش‌رو افرادی که هنوز میل به خدمت دارند و پا در رکاب انتخابات شده‌اند، چه چیزی در چنته‌ خود پنهان کرده‌اند.
از میان 16هزار نفری که در طول 7 روز برای ورود به مجلس یازدهم نام‌نویسی کردند تا عملا هر یک از 290 کرسی مجلس، از هم‌اکنون نزدیک به 55 نفر متقاضی داشته باشد، مجلس دهمی‌ها بخش قابل‌ توجهی از آنها را تشکیل می‌دهند، اما به نظر می‌رسد برخلاف دوره‌های گذشته این‌بار اقبال نمایندگان برای ادامه راه کمتر شده است. چنانکه در این میان، نزدیک به 13% نمایندگان فعلی مجلس حاضر به نام‌نویسی نشده و برای حضور دوباره در «خانه ملت» پا پیش نگذاشته‌اند؛ این بی‌میلی اما فقط شامل یک جریان و جناح سیاسی نبود و از همه جنس، چه چپ و چه راست و چه حد وسط همه را شامل شده است. چهره‌هایی که برخی شناخته‌شده‌تر و برخی کمتر شناخته شده‌ هستند. آنچه در ادامه می‌خوانید، نگاهی است گذرا به کلیت این جماعت حدودا 40 نفره که عزمی برای حضور مجدد در مجلس ندارند و در روزهای آینده، این اوضاع و دیگر احوال انتخابات پیش‌رو را به‌ دقت بیشتر بررسی می‌کنیم.
سرلیست‌های قم و تهران
سال 94 محمدرضا عارف سرلیست امید در تهران بود تا همزمان علی لاریجانی نیز که با فاصله گرفتن از منش اصولگرایانه، در طیف معتدلان جناح راست قرار گرفته بود، سر لیست لیست امید قم شود. حالا پس از چهار سال هر دوی آنها تصمیم گرفته‌اند تا دیگر وارد گود انتخابات مجلس نشوند؛ تصمیمی که لاریجانی آن را پس از 12 سال در دستورکار خود قرار داد و محمدرضا عارف نیز پس از 4 سال ترجیح داد که عطای انتخابات مجلس را به لقایش ببخشد. البته در این میدان نمی‌توان اما و اگرهایی که حکایت از برنامه‌ریزی‌ها برای 1400 دارد را نادیده گرفت.
گرد پشیمانی روی تهران
در میان بهارستانی‌ها که دیگر تمایلی برای نماینده شدن ندارند و از یازدهمین انتخابات مجلس کناره گرفتند، حوزه انتخابیه تهران پیشتاز بود و از 30 نفری که سال 94 راهی ساختمان هرمی‌شکل میدان بهارستان شدند، 20درصد آنها در انتخابات نام‌نویسی نکرده‌اند. پروانه سلحشوری نماینده تهران که روزهای منتهی به شروع نام‌نویسی‌ها انتقاداتش به مجلس و جایگاهی که تضعیف شده، زبانزد خاص و عام بود، در آخرین روز با بیانیه‌ای اعلام کرد که دیگر قصد ندارد در این میدان حاضر شود. اما انصرافی‌های تهران تنها به سلحشوری و عارف ختم نشد و «محمدجواد فتحی» که یک‌بار تیرماه 97 از نمایندگی استعفا داد و دلیلش را هم ایراداتی که به نظام‌ قانونگذاری وجود دارد، عنوان کرد اما در ادامه از این مسیر نیز منصرف شد، حالا دست‌کم از نام‌نویسی مجدد خودداری کرده است. او البته بارها گفته بود که دلایل استعفایش را به تفصیل در روز بررسی این مهم در صحن بیان خواهد کرد؛ روزی که هیچ‌ وقت نیامد و دلایل او همچون رازی سر به مهر باقی ماند.
«علی نوبخت‌حقیقی» یکی دیگر از نمایندگان تهران بود که به سیاق همکارانش تصمیم گرفت از نشستن بر کرسی «خانه ملت» فاصله بگیرد. او که برادر محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه است، در روزهای انتخابات 94 قرار بود به عنوان سرلیست امید در شهر رشت در میدان رقابت قرار بگیرد، اما رد صلاحیت «رحیم سلیمانی‌راد» برنامه‌ها را بر هم زد و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تصمیم گرفت در روزهای منتهی به انتخابات «علی‌ نوبخت‌حقیقی» را جایگزین سلیمانی‌راد کند.
«فاطمه حسینی» جوان‌ترین نماینده مجلس دهم بود که با لیست امید از تهران وارد مجلس شد، اما پس از 4سال او نیز تصمیم گرفته تا رقابت برای نماینده شدن را به دیگران بسپارد؛ شاید به این دلیل که طعم این 4 سال چندان به مذاقش خوش نیامده است. «عبدالرضا هاشم‌زایی» نماینده تهران و رییس سنی مجلس دهم بود که او نیز دیگر وارد انتخابات نشد. البته هاشم‌زایی متولد 1323 است و طبق قانون انتخابات افراد برای ورد به انتخابات مجلس باید زیر 75 سال سن داشته باشند.
پایان بیش از یک دهه حضور
«احمد سالک» و «حمیدرضا فولادگر» از نمایندگان اصفهان در مجلس دهم هستند که طیف راست سیاسی را هم نمایندگی می‌کنند. سالک سال‌هاست که در فضای سیاسی کشور حضور دارد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی را می‌توان در کارنامه سوابق او دید. او که از اعضای جامعه روحانیت مبارز و البته جبهه پایداری اصفهان است، به عنوان یکی از کلیدی‌ترین چهره‌های اصولگرا در اصفهان محسوب می‌شود که حتی گفته می‌شود بسیاری از ساماندهی‌های انتخاباتی و جناحی اصولگرایان در این شهر از زیر نظر او عبور می‌کند.
«فولادگر» هم که از مجلس هفتم تا دهم در «خانه ملت» حضور داشته است و سابقه نمایندگی‌اش به 20 سال می‌رسد، حالا ترجیح داده که دیگر وارد میدان انتخابات نشود؛ چنانکه گفته هر آنچه می‌توانستم، انجام دادم و باید راه را باز گذاشت تا فکرهای جوان‌تر و ایده‌های جدید‌تر بتوانند در عرصه پارلمان ظهور و بروز داشته باشند.
اول استعفا و بعد کنار‌گیری
«محمدقسیم عثمانی» نماینده مردم بوکان، 26 آبان‌ماه پس از جنجال افزایش قیمت بنزین پشت تریبون «خانه ملت» ایستاد و بعد از ایراد نطقش و با گفتن این جمله که «وقتی آقای لاریجانی شخصا و بدون مشورت مجلس درباره بنزین تصمیم‌گیری و اظهارنظر می‌کند و انگار نظر ما نمایندگان مهم نیست، به همین دلیل حضور ما هم در مجلس معنایی ندارد؛ اصلا برای چه ما در اینجا هستیم.» استعفایش را به هیات رییسه تقدیم کرد. او نیز از جمله نمایندگانی است که دیگر برای نشستن بر صندلی نمایندگی میل و رغبتی نداشت.
ابتدا نام‌نویسی، بعد انصراف
«حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو که سابقه حضور در مجالس هفتم، هشتم و دهم را داشت، روزها و ماه‌های پایانی مجلس دهم را با انتقادهای بسیاری نسبت به جایگاه قوه مقننه و پارلمان گذراند. او در آخرین روز نام‌نویسی در حالی که تعدادی از نمایندگان با او همراه شده بودند، وارد ساختمان وزارت کشور شد و در ساعات پایانی از حوزه کرمانشاه نام‌نویسی کرد. اما درست چند روز پس از پایان این مرحله انتخابات، از حضور در انتخابات انصراف داد و در توضیح این اقدامش اعلام کرد: «من از ابتدا هم قصد شرکت در انتخابات را نداشتم، اما دوستان لطف کردند و به من اصرار کردند که روز پایانی انتخابات را از دست ندهم و ثبت‌نام کنم و پس از ثبت‌نام درباره این موضوع تصمیم بگیرم. واقعیت این است که من در طول این روزها به این موضوع فکر کردم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که دانشگاه را انتخاب کنم.»
2 نفر از لیست 4 نفره
سال 94 طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب در شیراز به این‌ نتیجه رسیدند که برای کنار زدن رقیبان باید به یک نقطه مشترک رسید و از این‌رو با لیستی
4 نفره که اعضای آن را «بهرام پارسایی»، «مسعود رضایی» «فرج‌الله رجبی» و «علی اکبری» تشکیل می‌داد، وارد رقابت شدند و از قضا با پیروزی قاطع 4 بر صفر نیز از این رقابت خارج شدند. حالا 4 سال پس از آن‌روزها اما دو نفر از این 4 پیروز مجلس دهم ترجیح داده‌اند دیگر در انتخابات مجلس شرکت نکنند. فرج‌الله رجبی و مسعود رضایی نظری مشابه دیگرانی دارند که از نام‌نویسی مجدد سر باز زدند. رجبی معتقد است در طول این 4 سال هر کاری را که می‌توانسته، انجام داده است. او به «اعتماد» می‌گوید باید اجازه داد فکرها و ایده‌های دیگر هم وارد میدان شوند.
کلیمیان در انتظار نماینده جدید
«سیامک مره‌صدق» از مجلس هشتم تا دهم نماینده کلیمیان در مجلس بود، حالا پس از 12 سال حضور در «خانه ملت» تصمیم گرفته تا از گردونه انتخابات فاصله بگیرد. حال برای فهمیدن اینکه نماینده جدید کلیمیان در مجلس چه کسی خواهد بود، باید منتظر بمانیم.
البته نمایندگان بسیاری هستند که از کاندیداتوری مجدد خودداری کرده‌اند؛ نمایندگانی همچون رضا شیران‌خراسانی، اردشیر نوریان، عزت‌الله یوسفیان‌ملا، علیم یارمحمدی، عبدالباسط دورازهی، ابوالفضل حسن‌بیگی، احمد بیگدلی، احمد کیخا و... که در روزهای آینده از مهم‌ترین‌ اقدامات و علت نیامدن‌شان صحبت خواهیم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/88971/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

اعتراف پپ: انتظار نداشتم برای قهرمانی بجنگیم

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد