راه ترقی

آخرين مطالب

اینترسپت: معمار کلیدی جنگ عراق، طراح سیاست ترامپ علیه ایران شده است نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - انتخاب / متن پیش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
جان شوارز-اینترسپت/ دیوید ورمسر یکی از اصلی‌ترین مدافعان جنگ با عراق در دولت بوش بود. او سرانجام نیز به آنچه که می‌خواست، رسید و آمریکا وارد جنگی شد که نتیجه‌اش یک فاجعه تمام عیار بود. حالا ورمرسر بار دیگر در گوش ترامپ از جنگ با ایران می‌گوید.
در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس گزارش جدید بلومبرگ، ورمسر که پیش‌تر از مشاوران جورج دبلیو بوش بود و نقش پررنگی هم در متقاعد کردن وی برای جنگ با عراق داشت، حالا به عنوان یکی از مشاوران غیررسمی دولت ترامپ فعالیت می‌کند. بدون شک او در متقاعد کردن ترامپ برای ترور ژنرال قاسم سلیمانی هم نقش داشته است.
ورمسر در ماه مه و ژوئن سال 2019 چندین یادداشت خطاب به جان بولتون، مشاور امنیت ملی وقت نوشت و به گفته بلومبرگ استدلال کرد که اقدام تهاجمی آمریکا مانند ترور سلیمانی موجب برقراری توازن قدرت و کنترل نیرو‌هایی می‌شود که تا امروز با اقدامات خود موجبات بقای جمهوری اسلامی را فراهم کرده‌اند.
این اعمال فشار از جانب ورمسر خود از دو جهت بسیار حائز اهمیت است. اول، اگرچه قبلاً مشخص بود که جنبش نومحافظه‌کاران روی دولت ترامپ تأثیر به سزایی دارند، اما آشکار شدن نقش ورمسر در مورد ایران مهر تایید دیگری است بر نفوذ نئومحافظه کارانی که از عوامل اصلی جنگ فاجعه بار با عراق بودند. دوم، اینکه این اعمال نفوذ برای جنگ با ایران نشان می‌دهد که نومحافظه کاران مانند ورمسر هنوز نظریات عجیب و غریبی در مورد جامعه ایران دارند.
پس از انتخاب مجدد بوش در 2005، جناح راست دولت او توجه خودش را بیش از پیش بر ایران معطوف کرد. این افراد همیشه خواستار تغییر نظام جمهوری اسلامی بودند، اما در آن مقطع برخی از آن‌ها اعتقاد داشتند که برای تحقق این امر نیاز به حمله نظامی همه جانبه به ایران نیست. در سال 2005 سیمور هرش مقاله‌ای در نیویورکر نوشت و در آن از این موضوع پرده برداشت که مشاوران دولت تصور می‌کنند که بمباران کردن تاسیسات اتمی ایران باعث تحریک میهن دوستان و جناح اصلاح طلبان در ایران شده و آن‌ها را به اقدام علیه نظام وا می‌دارد. به عقیده آن‌ها با چنین حمله‌ای هاله شکست ناپذیری حکومت خردشده و بدون شک به سمت فروپاشی می‌رود.
اکنون به نظر می‌رسد دیدگاه ورمسر هنوز هم همان باشد و حتی اندکی هم تغییر نداشته چرا که وی در یادداشت‌های خود به بولتون می‌نویسد: نیازی به جنگ زمینی و وسیع با ایران نیست، هدف قرار دادن نماد‌های حکومت باعث تشویق مردم و مخالفان به قیام می‌شود.
این نظریه که از قضا در میان نومحافظه کاران بسیار محبوب هم هست، همیشه به نظر عجیب می‌آمده است چرا که ملت‌ها معمولاً وقتی مورد حمله قرار می‌گیرند، اتفاقا متحد‌تر می‌شوند. به عنوان مثال، پس از تخریب مرکز تجارت جهانی در سال 2001، آمریکایی‌ها هیچ درخواستی را برای استیضاح بوش مطرح نکردند و به نوعی با هم متحد‌تر از قبل شدند.
احتمالا نومحافظه کاران اصلا نمی‌دانند در مورد چه چیزی صحبت می‌کنند، اما ما این جا هستیم تا آن‌ها را آگاه کرده و با هزیان‌گویی‌ها و روش‌های خطرناک‌شان که می‌تواند سیاست خارجی ما را به قهقرا ببرد، مقابله کنیم.
در این بین اعتماد به نفس همیشگی نومحافظه کاران مانند ورمسر در بیان نظراتشان عجیب است آن هم در شرایطی که مشاوره‌های غلط آن‌ها باعث جنگ فاجعه‌بار با عراق شد.
ورمسر دارای مدرک دکتری روابط بین‌الملل در اواسط دهه 1990 برای مؤسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن آیپک کار می‌کرد. در سال 1996، او یکی از اصلی‌ترین متفکران تنظیم کننده سند سیاسی "یک شکست خوب: یک استراتژی جدید برای تأمین امنیت قلمرو " بود، استراتژی که توسط یک اندیشکده اسرائیلی برای دولت نخست وزیر بنیامین نتانیاهو در حال آماده سازی بود. در این سند از اسرائیل خواسته شده بود که دست به حملات پیشگیرانه علیه دشمنان خود از جمله صدام حسین در عراق بزند.
در سال 1999، ورمسر کتابی را با عنوان "متحدین ظلم: شکست آمریکا در دفاع از صدام حسین" نوشت و در آن گفت: سلاح‌های شیمیایی، بیولوژیکی و حتی هسته‌ای ستون‌های رژیم صدام هستند. اگر آمریکا صدام را از قدرت خلع نکند، تهدیدات عراق روز به روز بیشتر خواهد شد.
پس از حملات 11 سپتامبر، ورمسر توسط معاون وزیر دفاع، داگلاس فیث، در بخش اظلاعاتی مشغول به کار شد و یکی از کسانی بود که در کمیسیون 11 سپتامبر از حمله آمریکا به عراق به جای القاعده حمایت کرد.
ورمسر سپس به عنوان مشاور ارشد بولتون که در آن مقطع معاون وزیر خارجه و از اصلی‌ترین حامیان جنگ با عراق بود، منصوب شد.
سرانجام او و همفکرانش آنچه را می‌خواستند به دست آوردند و آمریکا در مارس 2003 به عراق حمله نظامی کرد. در آن زمان، بین آرزو‌های نو محافظه کاران که می‌خواستند صدام سلاح هسته‌ای داشته باشد و واقعیت این واقعیت بود که پیروز شد. صد‌ها هزار نفر جان خود را از دست دادند، میلیون‌ها نفر زندگیشان مختل شد و در نهایت کل منطقه درگیر بحرانی شد که هنوز هم بعد این همه سال در آن می‌سوزد.
با این حال، ورمرسر در مصاحبه‌ای در سال 2007 با وجود اینکه دموکراسی خواهی دولت بوش در عراق را زیر سوال برد، اما همچنان از اصل جنگ با این کشور حمایت کرد. وی گفت: من به خودی خود از طرفداران بزرگ دموکراسی نیستم، من هوادار آزادی هستم، اما در عین حال تفاوت‌ها را درک می‌کنم. آزادی که باشد بعد از مدتی دموکراسی خودش می‌آید.
به هر حال، به نظر می‌رسد در 17 سال گذشته هیچ چیزی نتوانسته بر عقاید ورمسر تاثیر بگذارد. او هنوز هم به استراتژی جنگ‌طلبانه جهانی خودش باور دارد و حتی این یک دهه و نیم مصیبت در منطقه هم باعث نشده تا دیگر رئیس‌جمهور را تحریک به استفاده از پهپاد برای ترور یک مقام نظامی کشور دیگر نکند. نکته قابل توجه این است که الی لیک روزنامه نگار محافظه کار بلومبرگ در مقاله اخیر خود که با عنوان دستاور‌های ورمسر منتشر شده هیچ اشاره‌ای به عواقب تصمیمات اشتباه این مرد در گذشته نکرده است.
ورمسر هنوز به درخواست اظهار نظر ما پاسخ نداده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/94899/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گرانی در اولین فایل‌های مسکن 1403

واکنش حسینی مانع از گلزنی بازیکنان شمس آذر شد

مشت‌های گره کرده و شادی سرمستانه ساکت

الهامی: استقلال، پرسپولیس و برزیل تفاوتی ندارند

رونالدو نباشد النصر پنالتی را هم گل نمی‌کند!‏

گل سوم استقلال به شمس‌آذر توسط مرادمند

گل اول مس رفسنجان توسط واسعی

جیمی‌جامپ وطنی در آغوش گلر برزیلی (عکس)

گل اول شمس آذر به استقلال توسط فراز امام علی

گل دوم شمس آذر به استقلال توسط فخریان

صعود تایلند و جبران مافات عربستان

شمس‌آذر نفس آبی‌پوشان را حبس کرد؛ استقلال صدر را پس گرفت

امیرعبداللهیان در نیویورک: ریزپرنده‌های ساقط‌ شده، هیچ خسارت مالی و جانی در بر نداشته‌اند

روایت رئیسی از دیدار با مادر 3 شهید در دامغان

کوثری: شلیک به ریزپرنده‌ها بخاطر آماده‌باش پدافند هوایی است

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

پشت صحنه جذاب صداتو با حضور جواد هاشمی

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

قطعه ای زیبا با تکنوازی ساز «ابوا»

ترخیص 2 هزار و 500 خودرو و تاکسی برقی از گمرک

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

بدشانسی و فرصت‌سوزی مدافع استقلال!

رئال رونمایی می‌کند؛ قله فناوری برای چمن مخملی

سه مربی تیم ملی در ورزشگاه وطنی و آزادی

مهار عبدالکریم حسن با فنون رزمی!

حکم تاریخی در هلند؛ کسر 18 امتیاز از قعرنشین!‏

آخرین وضعیت لوکاکو پس از مصدومیت شدید

دستِ خالی امان هندی و 12 آسیایی که در بیشکک سهمیه گرفتند

شهرداری گرکان اولین دیدار نیمه‌نهایی را برد

نساجی با درخشش یک برزیلی امیدوار به بقاست

اسرائیل به دنبال جاسوسی در ایران بود؟

رویترز: تشدید تحریم‌های ایران در بسته کمک‌های خارجی آمریکا گنجانده شده است

دیدار نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل با امیرعبداللهیان

غیبت احمدی‌نژاد در مراسم تشییع پیکر معاونش

تصاویری از تجمع و حمایت از عملیات تنبیهی «وعده صادق» در صنعای یمن

مهاجری: گمان کرده‌اید اگر اسم «گشت ارشاد» را به «طرح‌ نور» تبدیل کنید قضیه تغییر ماهیت می‌دهد؟

دلیل ازدواج نکردن امیر آقایی

دیبی:نفهمیدم تکرار کن! یه مرتیکه رو اسب سفید نشسته؟

دلبری های پیمان معادی در سریال افعی تهران

آهنگ «سلام عزیزم» با صدای مسیح و آرش ای پی

تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌ها چه زمانی مشخص می‌شود؟

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

تو مثل منی برف...

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

گواردیولا: سرافکنده نیستیم، فوتبال باخت دارد

مسعود شجاعی یک ستاره غیرمنتظره در تیمش دارد

ترکیب ابتدایی فولاد برای تقابل با مس رفسنجان

تراکتور در وطنی هم تنها نیست