راه ترقی

آخرين مطالب

روحانی و تکمیل پازل حمله به شورای نگهبان نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - جهان / متن پیش رو در جهان منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
دولت به سبب اینکه مجری انتخابات است در جریان بسیاری از جزئیات فعالیت‌های شورای نگهبان قرار می‌گیرد و می داند که علت رد صلاحیت ها چیست.
ماجرای هجمه به شورای نگهبان از سوی اصلاح طلبان موضوع جدیدی نیست. اصلاحات همواره با طرح مسائل حاشیه‌ای انتخابات را با هیاهو و مظلوم نمایی آغاز کرده است. درواقع اصلاح طلبان برای اینکه اذهان عموم را درگیر خواسته های خود کنند پیش از هر انتخاباتی با ایجاد حواشی خاص و دوقطبی کردن فضا به نفع خود سعی کرده اند فضا را به نفع خود پیش ببرند.
درحالی اصلاح طلبان از رد صلاحیت ها گلایه می کنند که در زمان ثبت نام خیل عظیمی از این جریان در انتخابات نام نویسی کرده است. حالا که زمان اعلام تایید صلاحیت هاست، بدیهی است که جریان اصلاحات با توجه به افرادی که از جانب این جناح سیاسی ثبت نام کرده باشند، رد صلاحیت شدگانی هم داشته باشند. اما با تاکتیک اغراق و بزرگ نمایی همه این موارد همراه می شود تا این فضاسازی صورت گیرد که حاکمیت نمی خواهد جریانی در مسند امور باشد. ادعایی که بسیاری از اصلاح طلبان آنرا دراین چند هفته تکرار کرده اند.
حالا جالب است که «حسن روحانی» رئیس جمهور نیز در همین پازل ایفای نقش می کند و ادعای اصلاح طلبان را تکرار می کند. روحانی در این پازل چندین بار با متهم کردن شورای نگهبان به برخورد جناحی به رد صلاحیت‌ها اعتراض کرد.
حسن روحانی در جلسه 25 دی ماه در بخشی از صحبت‌های انتخاباتی خود تیغ کلام را روی موضوع بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان کشید و در جمع اعضای کابینه دولت که هم «وزیر کشور» و هم «وزیر اطلاعات» حضور دارند، می‌گوید: « به مردم نگویید که برای هر صندلی چند نفر کاندیدا است، بلکه بگویید از هر جناح چند نفر کاندیدا برای کسب یک کرسی وجود دارد. مردم تنوع می‌خواهند. حضور کاندیدا از یک جناح، به معنی انتخابات نیست؛ در میدان انتخابات بگذارید همه گروه‌ها شرکت کنند. ضرر نمی‌کنید. با یک جناح نمی‌شود کشور را اداره کرد.»
موضوعی که به مناظره شورای نگهبان و دولتمردان منتهی شد. این درحالی است که دولتمردان به خوبی می دانند که شورای نگهبان نه بر اساس جناح های سیاسی بلکه با استفاده از قانون به تایید یا رد صلاحیت افراد می پردازد.
اما به واقع رئیس جمهور در چه زمانی به میدان آمده و از شورای نگهبان حمایت می کند. وقتی نیروهای اصلاح طلب به طور پرحجم ثبت نام کرده و از فیلتر وزارت کشور رد می شوند و به سد شورای نگهبان برخورد می کنند و این شورا با توجه به وظیفه ای که دارد و باید افراد اصلح را برای انتخابات خانه ملت دست چین کند، رئیس جمهور در این بزنگاه وارد شده و از شورای نگهبان انتقاد و گلایه شدید می کند.
این در زمانی که پیش از این اصلاح طلبان با هجمه های زیادی که علیه شورای نگهبان داشته اند فضا را آماده کرده اند اما با توجه به نخ نما شده بودن ادعای همیشگی اصلاح طلبان، این جناح سیاسی نیاز دارد که از طریق یک مرجع رسمی ادعایش مورد تایید قرار بگیرد.
اینجاست که رئیس جمهور مهر تایید خود را روی ادعای اصلاح طلبان می زند تا هم فشار بر روری شورای نگهبان زیاد شود و هزینه این شورا بالا برود و هم فضای افکار عمومی برای تاکتیک مظلوم نمایی اصلاح طلبان آماده شود و به مردم القا شوند که با فشار سیاسی اصلاح طلبان از صحنه قدرت کنار گذشته می شوند. اما این درحالی است که خود اصلاح طلبان معترفند که این جناح سیاسی با توجه به عملکرد فوق ضعیف خود جایگاهش را در میان اقشار مختلف جامعه از دست داده است.
در همین رابطه، روزنامه «شهروند» در گزارشی با عنوان «اعتراض برای کسب اقبال عمومی» نوشت: «مروری بر انتخابات گذشته نشان می‌دهد مشکل اصلی اصلاح‌طلبان نه ردصلاحیت، بلکه نگرانی از عدم اقبال رای‌دهندگان به آنهاست.در انتخابات سال 94 که اصلاح‌طلبان در تمام نقاط کشور فهرستی واحد ارائه کردند، شرایط ردصلاحیت‌ها مشابه وضع امروز بود با این حال اصلاح‌طلبان در آن دوره اعتراض دامنه‌داری به شورای نگهبان نداشتند. با تحلیل آمارهای ردصلاحیت‌ها در سال 94 و مجلس پیش‌رو تنها یک فرضیه تقویت می‌شود: اصلاح‌طلبان بر طبل ردصلاحیت می‌کوبند تا صدای اصلی شنیده نشود!»
البته همکاری دولت و اصلاح طلبان در هجمه به شورای نگهبان به خوبی نشان می دهد که هنوز ائتلاف میان دو جریان اعتدالگرایان و اصلاحات وجود دارد. و تنها بر سر هزینه های وضع سیاسی و اقتصادی کشور است که اصلاح طلبان سعی می کنند پای خود را از دفاع و حمایت از دولت کنار بکشند. این درحالی است که وضع موجود کشور برآیند اقدامات چندین ساله اصلاح طلبان در مجلس شورای اسلامی و شورای شهر تهران و دولت است.
اگر نبود همکاری و حمایت اصلاح طلبان از دولت در بهارستان شاید بسیاری از طرح های دولتی و همچنین وزرایی مانند «سید عباس آخوندی» وزیر سابق راه و شهرسازی که نتیجه مدیریت آنان زیان انباشته و انبار شدن مشکلات در کشور است، امروز مشکلات عدیده ای حوزه های اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و ... فرا نمی گرفت. اگرچه امروز بسیاری بر آنند که با روی کار آمدن مجلس جوان انقلابی این مشکلات با نظارت صحیح خانه ملت تا حدود زیادی حل شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/95721/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

گل دوم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 52

گل سوم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 57

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

گل سالم الدوساری به العین

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان