راه ترقی
عملکرد مجلس دهم، مشارکت را پایین آورد
دوشنبه 5 اسفند 1398 - 21:37:36
راه ترقی - صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اصول‌گرایان در این دوره از انتخابات مجلس یازدهم توانستند در تهران و سایر شهرهای کشور، حائز اکثریت آرا شوند و از همین الان تصویر مجلس آینده با قاطبه نیروهای منتسب به جبهه اصول‌گرایی ترسیم شده است. این پیروزی علل و عوامل متعددی داشت. کارشناسان از عملکرد ضعیف دولت و مجلس تحت سلطه اصلاح‌طلبان و نیامدن پایگاه اجتماعی ایشان پای صندوق‌های رأی و نزدیک‌تربودن ایده‌های انتخاباتی اصول‌گرایان به نیازهای واقعی و عاجل مردم، به‌عنوان اصلی‌ترین عوامل توفیق جریان اصول‌گرا در انتخابات سپری‌شده یاد می‌کنند. در این‌باره با ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی به گفت‌وگو نشستیم. ایمانی از «تورم، بیکاری و مشکلات اقتصادی» از یک‌سو و «عملکرد ناامیدکننده مجلس دهم» به‌عنوان دو دلیل اصلی مشارکت پایین مردم در انتخابات یاد کرد. او همچنین درباره تصور خطای اصول‌گرایان نسبت به جایگاه خود در عرصه سیاسی ایران، تاکید کرد: «اینکه اصول‌گرایان تصور کنند همین که مردم به‌طور قاطع به آن‌ها رأی داده‌اند، پس دیگر همیشه در رأس کار خواهند بود و مردم همیشه در آینده به آن‌ها رأی خواهند داد، آغاز خطا و اشتباه است.» این کارشناس مسائل سیاسی درباره نسبت مجلس آینده با دولت تدبیر و امید نیز اظهار کرد: «اگر می‌خواهیم برای مردم کار کنیم، باید این دولت را کمک و اشتباهات آن را تصحیح کنیم.» مشروح این گفت‌وگو را در ادامه از نظر خواهید گذراند.
چند دلیل برای مشارکت پایین مردم
ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو» گفت: اصول‌گرایان در تهران و در شهرستان‌ها رأی اول بوده‌اند؛ از طرف دیگر باید به میزان مشارکت هم توجه کنیم که هر دوی این موضوعات یعنی رأی اول اصول‌گرایان و میزان مشارکت را باید با هم ببینیم. وی با بیان اینکه میزان مشارکت کمتر از حد معمول بود، تاکید کرد: دلیل این مشارکت پایین هم کاملاً روشن است؛ الان مشکلات مردم و ناامیدی‌ای که در بخش‌هایی از جامعه وجود دارد، در نوع خود قابل توجه است. هیچ ‌دوره‌ای را در طول 40 سال گذشته نداشته‌ایم که انتخابات در زمانی برگزار شود که میزان تورم و بیکاری و مشکلات اقتصادی، تا این حد بالا باشد. ایمانی تصریح کرد: من کاری به علل و عوامل ندارم و صرفاً دارم اصل موضوع را بیان می‌کنم. با این وضع تورم و بیکاری و مشکلات اقتصادی، طبیعی بود که میزان مشارکت تا حدی کاهش یابد و بخش‌هایی از مردم، پای صندوق‌های رأی نیایند. از طرف دیگر عملکرد مجلس دهم نیز به گونه‌ای نبود که بخشی از مردم احساس کنند با شرکت‌شان در انتخابات، ممکن است تحول جدی در آینده پیش بیاید؛ بنابراین این بخش از مردم ناامید بودند و همین مساله، میزان مشارکت را پایین آورد.
آغاز اشتباه اصول‌گرایان
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه پیروزی اصول‌گرایان طبیعی بود، گفت: واقعیت این است که مردم هیچ‌ عقد اخوتی با هیچ ‌جناح سیاسی ندارند. در طول 40 سال گذشته ما بارها شاهد این بوده‌ایم که مردم یا کاملاً به اصول‌گرایان یا کاملاً به اصلاح‌طلبان، یا حتی بخشی‌شان به اصول‌گرایان و بخشی دیگر به اصلاح‌طلبان، رأی داده‌اند. وی اضافه کرد: چنین رأی دادن‌هایی بستگی به این داشته که مردم ببینند عملکرد کدام جریان بهتر یا بدتر بوده تا در دور بعدی انتخابات، به جریان و افراد دیگری رأی بدهند تا آنها قدرت را به دست بگیرند. ایمانی تاکید کرد: اینکه اصول‌گرایان تصور کنند همین که مردم به‌طور قاطع به آن‌ها رأی داده‌اند، پس دیگر همیشه در رأس کار خواهند بود و مردم همیشه در آینده به آن‌ها رأی خواهند داد، آغاز خطا و اشتباه است. هر جریان سیاسی دیگری هم نباید چنین تصوری داشته باشد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: مردم با هیچ‌ فرد و جریانی نیستند، مگر آن‌هایی که حس کنند می‌توانند مشکلات کشور را حل کنند. اگر عملکرد اصول‌گرایان در مجلس در چهار سال آینده هم قابل قبول نباشد، مردم قطعاً در دوره بعدی انتخابات، به اصول‌گرایان رأی نخواهند داد. ایمانی گفت: بنابراین اصول‌گرایان نباید این تحلیل را ارائه کنند که مردم از این جهت به ما رأی داده‌اند که ما اصول‌گرا هستیم. مردم از این جهت به اصول‌گرایان رأی داده‌اند چون از عملکرد جریان مقابل ناراضی بودند و فعلاً به اصول‌گرایان اعتماد کرده‌اند تا ببینند آن‌ها برایشان چه می‌کنند.
خطر مجلس بعدی چیست؟
ایمانی درباره نحوه بستن «لیست وحدت» اصول‌گرایان نیز گفت: در بستن لیست اصول‌گرایان در مجموع روند خوبی طی نشد و اینکه دو روز مانده به انتخابات، موفق شدند یک وحدتی را شکل بدهند، مجموعه جریان انقلاب و دوستداران این جریان را ناراحت کرد. وی افزود: الحمدلله نیروهای اصول‌گرا موفق شدند با یک لیست در انتخابات حضور یابند اما این وحدت، یک خطر داشت و باید از همین الان به فکرش باشیم و آن، نقار و جدال بر سر اداره مجلس طی چهار سال آینده خواهد بود. وی اضافه کرد: اگر قرار باشد اختلاف نظرها بر سر بستن لیست وحدت، در مجلس هم ادامه یابد، اتفاقی خواهد افتاد که باعث می‌شود مردم چهار سال بعد، از اینها (اصول‌گرایان) هم رویگردان شوند. ایمانی در این‌باره اضافه کرد: هر اختلافی که میان اصول‌گرایان طی چند ماه گذشته وجود داشت و موجب شد تا دو روز مانده به انتخابات، به یک وحدتی برسند، باید پشت سر گذاشته شود.
باید به دولت کمک کنیم
ایمانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به نسبت مجلس آینده با دولت حسن روحانی، گفت: رویه مجلس یازدهم باید رویه‌ای کاملاً همکاری‌جویانه، مساعدتی و تصحیح قسمت‌هایی باشد که عملکرد دولت به نفع مردم نیست. وی افزود: دولت حسن روحانی تا خرداد سال 1400 بر مسند امور است؛ اگر ما بخواهیم اینگونه فکر کنیم که هر حرکت تند و برخورد با دولت، کمکی به اوضاع کشور و مردم می‌کند، اشتباه است؛ حتی اگر اصول‌گرایان فکر کنند که این دولت، مناسب شرایط امروز کشور نیست. این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم برای مردم کار کنیم، باید این دولت را کمک و اشتباهاتش را تصحیح کنیم.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/100987/عملکرد-مجلس-دهم،-مشارکت-را-پایین-آورد
بستن   چاپ