راه ترقی
اصولگرایان مست پیروزی نباشند؛ منازعات باشد وقت دیگر
پنجشنبه 8 اسفند 1398 - 17:43:16
راه ترقی - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در شرایطی که کشور دستخوش حوادث مختلف در یک بازه زمانی کوتاه شده، تبلیغات انتخاباتی و به دست آوردن اعتماد مردم برای فرایند انتخابات قطعا دشوارتر از زمان‌های دیگر به‌نظر می‌رسید اما با این وجود از سوی برخی کاندیداها شاهد ستاد کباب یا شعارهای رادیکال بودیم که این موضوع از دید فعالان و نخبگان سیاسی دور نماند و نتیجه را هم که شاهد بودیم. با همه این تفاسیر انتخابات به پایان رسید اما شعارهای انتخاباتی برخی کاندیدا هنوز ادامه دارد، اینکه تا چه اندازه می‌توان امیدوار بود افرادی که راهی بهارستان شدند بتوانند شعارهای خود را عملی کنند را زمان مشخص می‌کند. بهرام پارسایی در این باره به «آرمان ملی» می‌گوید: «من به برخی نمایندگان تازه وارد پیشنهاد می‌کنم که جوگیر نشوند چراکه با این رقابت درون جریانی که منجر به پیروزی اصولگرایان شد خیلی منطقی نیست که آنها مست این پیروزی باشند، نمایندگان دوره یازدهم مجلس باید صبر کنند تا وارد پارلمان شوند و ببینند چه میزان امکان عملی کردن شعارهایشان را دارند». در ادامه متن گفت‌وگو را می‌خوانید.
فضای مجلس یازدهم را با توجه به طیف غالب فکری در آن چطور ارزیابی می‌کنید؟
برخی نمایندگان تازه وارد عموما از واقعیات کشور چندان خبر ندارند هنوز در فضای تبلیغاتی و شعارهای انتخاباتی هستند اما واقعیت چیزی فراتر از اینها است، شنیده‌ام افرادی که در دوران جدید موفق به ورود به بهارستان شدند حتی افراد با تجربه و مدعی در شبکه‌های تلویزیون مدام در حال حمله به مجلس دهم و دولت هستند. این افراد در مدتی که در کشور مسئولیت داشته‌اند چه کاری برای مردم انجام داده‌اند، به‌عنوان مثال آقای میرسلیم تا به امروز چه کاری برای کشور کرده است؟ بهتر است این افراد نگاهی به کارنامه خود بیندازند و پس از آن به دیگران ایراد بگیرند. باید به نمایندگان تازه وارد تاکید کنیم که مجلس ارثیه کسی نیست نه نمایندگان دیروز نه امروز سهمی از مجلس به‌عنوان ارثیه ندارند، هیچ‌کدام از نمایندگان و مسئولان از مشروطه تا به امروز ماندگار نبودند که خودشان را محق و سهامدار مجلس بدانند.
اخیرا شاهد شعارهایی در خصوص استیضاح دولت روحانی از سوی چهره‌های جدید در مجلس بودیم که با مطالبات مردم یا شرایط کشور همخوانی نداشتند، این شعارها را ناشی از چه عواملی می‌دانید و از دیدگاه شما چه تاثیری دارند؟
نمایندگان تازه وارد باید راه دیگری برای خودنمایی پیدا کنند. نمایندگان نباید به تخریب جایگاه مجلس و دولت بپردازنند علاوه بر این اگر استیضاح یا استعفای روحانی مشکلی را حل می‌کرد مجلس دهم پیرو سوال از رئیس جمهور این کار را انجام می‌داد، نمایندگان امروز باید برای شرایط، راهکار بدهند و این راهکار باید برای برون رفت از شرایط فعلی کشور و مقابله با مشکلات اقتصادی باشد. استیضاح آقای روحانی راهکار حل مشکلات کشور نیست و راهکار محسوب نمی‌شود علاوه بر این کاری غیرممکن است و به نوعی هم رد گم‌کنی محسوب می‌شود. در شرایط امروز کشور بخشی از اصولگرایان تازه وارد کارزار سیاست‌ می‌شوند. اتفاقا افرادی که ادعای استیضاح آقای روحانی را دارند ناخواسته همصدا با تحریم‌کنندگان هستند. خروج از برجام و مسائلی که امروز کشور را به این شرایط درآورده اتفاقا به برخی از همین سیاست‌ها باز می‌گردد که در پی آن فشار گسترده‌ای به مردم وارد می‌شود. افرادی که امروز به‌دنبال استیضاح دولت هستند دقیقا سیاستی را دنبال می‌کنند که کشور را به اینجا رسانده و قصد دارند پروژه‌های قبلی خود را تکمیل کنند. هرچند این مسائل تبلیغاتی است اما بزرگان اصولگرا هم این روش را قبول ندارند. آنها که این سخنان را بیان می‌کنند تندروهایی هستند که قبلا کارنامه مردودی خود را دریافت کرده‌اند.
با این تفاسیر چه پیشنهادی برای نمایندگان دوره یازدهم دارید تا تاثیرگذاری مجلس را بیشتر شاهد باشیم؟
نمایندگان تازه وارد پیشنهاد می‌کنم که جوگیر نشوند چراکه با این مشارکت و رقابت درون جریانی که منجر به پیروزی اصولگرایان شد منطقی نیست که آنها خیلی مست این پیروزی باشند، نمایندگان دوره یازدهم مجلس باید صبر کنند تا وارد مجلس شوند و ببینند چه میزان امکان عملی کردن شعارهایشان را دارند. آنها با ورود به مجلس و شروع کار خواهند فهمید مسائل به این نحو که آنها تحلیل می‌کردند نبوده است.
شعارهای نمایندگان تندرو چه تاثیری بر اعتماد عمومی خواهد گذاشت؟
اینها امروز شعارهایی می‌دهند که در تکمیل شعارهای انتخاباتی آنها است و نهایتا هم نمی‌توانند به آن عمل کنند. من نگران آنها نیستم که مورد سوال مردم قرار می‌گیرند اما نگران جایگاه مجلس هستم چراکه با این اقدامات مردم بیش از پیش به مجلس بی‌‌‌اعتماد می‌شوند. تازه واردها صبر کنند تا هفتم خرداد به مجلس بیایند و ببینند با این گوی و میدان چه کاری می‌توانند انجام دهند؟ در مجلس دهم هم این سیاست‌ها وجود داشت کما اینکه وقتی سوال از رئیس جمهور رای آورد یعنی این سیاست‌ها در مجلس دهم هم وجود داشت و این افراد اگر ادعایی دارند در مجلس دهم آن را انجام می‌دادند. بنا براین به آنها توصیه می‌کنم صبرکنند تا نوبت آنها برسد. به نمایندگان جدید توصیه می‌کنم وعده‌هایی ندهند که توان اجرایی کردن آنها را ندارند و بی‌‌‌انگیزگی در جامعه را بیشتر از آنچه که هست، نکنند.
در حال حاضر در بین اصولگرایان شاهد اختلافی زودهنگام بر سر کرسی ریاست مجلس هستیم. فکر می‌کنید در بحث ریاست هم بتوانند به وحدت برسند؟
رقابتی که منجر به پیروزی اصولگرایان در انتخابات شد بیشتر درون جریانی بود. در مجلس امروز هم مدعیان ریاست بین همان جریان هستند. هرچه حلقه رقابت تنگ‌تر باشد قطعا رقابت سخت‌تر خواهد بود. اما با توجه به فضای رقابتی که اکنون شاهد آن هستیم این اختلافات بین این جریان ادامه خواهد داشت.
با این تفاسیر نحوه مواجهه دولت را با مجلس یازدهم چطور ارزیابی می‌کنید؟
مجلس فعلی در مجموع یکسال و نیم با این دولت سروکار دارد و این زمان خیلی زمان زیادی نیست اما دولت چاره ای ندارد جز آنکه سیاست فعلی خود را انجام بدهد و علاوه براین دولت هم دولت اصلاح‌طلبی نیست که نگران باشیم نتواند با مجلس اصولگرا کنار بیاید. دولت از لحاظ سیاسی با مجلس جدید در تقابل نیست اما نهایتا نمایندگان جدید باید برنامه‌های خود را برای پاسخگویی به مطالبات مردم و رفع مشکلات فعلی مطرح کنند نه اینکه با تهاجم به‌دنبال خودنمایی باشند. قطعا آنطور که مجلس دهم با دولت تعامل داشته است مجلس یازدهم نمی‌تواند کنار بیاید و باید در طول یکسال یکدیگر را تحمل کنند. نمایندگان مجلس یازدهم باید بدانند جامعه از نظر اعتماد به مسئولان در شرایط مناسبی قرار ندارد و الان زمان طرح منازعات سیاسی نیست.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/101240/اصولگرایان-مست-پیروزی-نباشند؛-منازعات-باشد-وقت-دیگر
بستن   چاپ