راه ترقی
لیست ها بیشتر شبیه معامله بودند تا شایسته گزینی/ انتظار مردم از مجلس یازدهم رفع مشکلات است نه تقابل با دولت
دوشنبه 12 اسفند 1398 - 1:56:20 PM
آریا
راه ترقی- ابوالقاسم رئوفیان،‌ دبیرکل حزب ایران زمین در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آریا در مورد اولویت های مجلس یازدهم اظهار داشت: اولویت های مجلس یازدهم،‌اولویت های مردم است. اولویت و دغدغه مهم مردم هم معیشت است. نمایندگان مجلس باید بتوانند در این خصوص قوانین کاربردی وضع کنند. یا اگر قوانینی وجود دارد که می تواند موثر باشد،‌ برای اجرای آن نظارت کنند. اولویت اول و مهم نمایندگان رسیدگی به همین قوانین و وضعیت سخت معیشتی مردم است. 
این فعال سیاسی اصولگرا پیرامون مشارکت پایین در انتخابات مجلس نیز تاکید کرد: برخی دلایل مانند عوامل طبیعی که اخیرا هم ترس به ابتلای ویروس کرونا از جمله عواملی بود که باعث پایین آمدن سطح مشارکت مردمی شد. عوامل دیگری هم که بهتر است نام آن را عوامل انسانی بگذاریم در این دوره باعث کاهش مشارکت عمومی در انتخابات شد. بخشی از آن از خارج کشور و سوء تبلیغات مثل کمپین های #رای_بی_رای یا مسائل داخلی برای مثال سوء مدیریت که متاسفانه دولت یازدهم و مجلس دهم که منتسب به اصلاح طلبان بودند نتوانستند به وعده های خود عمل کنند را می توان از دلایل این کاهش مشارکت عمومی در انتخابات نام برد. همچنین اشکال ساختاری خصوصا در خصوص قانون انتخابات که از عوامل تاثیرگذار در پایین بودن نرخ مشارکت در این دوره بوده است. یکی از نمودهای اشکال ساختاری و قانون انتخابات و نقص قوانین ردصلاحیت هایی بود که توسط شورای نگهبان صورت گرفت. ادله ای که برای ردصلاحیت برخی کاندیداها و فعالان سیاسی از سوی شورای نگهبان مطرح شد،‌ برای مردم جامعه قابل هضم و درک نبود. همه اینها عواملی بودند که دست به دست هم دادند تا در این دوره انتخابات مشارکت حداکثری تحقق پیدا نکرد. این میزان مشارکت در انتخابات در کشور برای اولین بار بود که اتفاق می افتاد و ما هیچگاه مشارکت پایین تر از 51 درصد نداشتیم. این میزان مشارکت که در این دوره اتفاق افتاد برای مردم و نظام ما قابل قبول نیست. 
وی خاطرنشان کرد: در این خصوص باید از سوی دولت، نظام و همه نهادهای مرتبط آسیب شناسی صورت بگیرد.  
رئوفیان  در ادامه در خصوص انتقادها به لیست اصولگرایان منتخب مردم تهران نیز تصریح کرد: انتقادات به لیست مورد نظر وارد است. همچنین انتقادات به نحوه انتخابات و رقابتی نبودن آن در این دوره وارد است. انتقاد به مدیریت انتخابات وارد است. لیست ها هم بیشتربه معامله شبیه بود تا شایسته گزینی. لیست اگر در راستای تخصص هر فرد و شایسته گزینی بسته می شد خیلی خوب بود که متاسفانه این امر محقق نشد. لذا فکر می کنم از این جهت در مجلس یازدهم با خلاء جدی روبرو هستیم. 
وی در ادامه اضافه کرد: معتقد به رای لیستی نیستم و به انتخاب فرد شایسته از لیست های ارائه شده هستم. این موضوع باید فرهنگ سازی شود. به عنوان یک فعال سیاسی که 33سال است فعالیت های حزبی می کنم به یک لیست کامل رای ندادم با اینکه حزب ما هم دارای لیست جبهه پیشرفت،‌رفاه و عدالت بود. اما باید شایسته سالاری در کشور ما جا بیفتد. امیدواریم در انتخابات بعدی این امر فرهنگ سازی ود و قانون انتخابات هم اجازه ورود احزاب به انتخابات را بدهد نه افراد را. یعنی کسانی که می خواهند رای دهند به حزب رای دهند نه افراد. 
رئوفیان در پایان افزود: فکر می کنم مجلس یازدهم باید در سیاست تقابل با دولت که سیاست فعلی منتخبین مجلس یازدهم است به صورت جدی تجدید نظر شود. اینکه در اولین روز تشکیل مجلس یازدهم نماینده ای از اقدامات دولت در مواجهه با کرونا انتقاد کند و بگوید که دولت در این راستا کاری انجام نداده است،‌ نشان می دهد که این مجلس شمشیر را از رو بسته است. انتظار مردم اینگونه برخورد نیست،‌انتظار مردم این است که اگر قبول دارید مشکلات کنونی جامعه و معیشت از بی تدبیری و ناکارامدی دولت است، به اصلاح آن ها بپردازند نه اینکه تمام وقت مجلس یازدهم صرف تقابل با دولت شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/101564/لیست-ها-بیشتر-شبیه-معامله-بودند-تا-شایسته-گزینی--انتظار-مردم-از-مجلس-یازدهم-رفع-مشکلات-است-نه-تقابل-با-دولت
بستن   چاپ