راه ترقی
کشتی کلاسیک زنان در ورطه فراموشی
سه شنبه 13 اسفند 1398 - 11:44:28 AM
ایرنا

راه ترقی- رشته‌ای که بدون اعزام به مسابقات برون مرزی و نبود نام آن در اتحادیه جهانی کشتی بسیاری از زنان کشتی‌گیر را از فعالیت در این عرصه ناامید کرده است.

نباید فراموش کنیم که کشتی‌گیران کلاسیک برای نخستین‌بار در تورنمنت بین‌المللی در لبنان شرکت کرده‌اند که این رقابت‌ها با هزینه گزاف فدراسیون کشتی در شهریور 97 در این کشور برگزار  و به قهرمانی ایران منجر شد. رشته‌ای که  نبود وجهه رسمی برای آن می‌تواند آن را به ورطه فراموشی بکشاند.

برخلاف کشتی کلاسیک، دختران آلیش‌کار توانستند نام این رشته را با قهرمانی در مسابقات جهانی قزاقستان زنده نگاه دارند. با توجه به آنکه اتحادیه جهانی کشتی به صورت رسمی این رشته را ثبت کرده است، آلیش‌کاران از این پس در مسابقات مختلف برون‌مرزی شرکت خواهند کرد. چنانچه آنان باید در فروردین ماه در مسابقات قهرمانی آسیا قرقیزستان شرکت کنند.

این موضوع سبب شده است تا بسیاری از علاقه‌مندان به کشتی کلاسیک وارد رشته آلیش شوند. «سمانه خجسته» سرمربی تیم کشتی کلاسیک استان مازندران در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: امسال بسیاری از کشتی‌گیران بدلیل نبود اعزام به مسابقات بین‌المللی در کشتی کلاسیک به آلیش روی آورده‌اند و حتی احتمال تعطیل شدن این رشته نیز وجود دارد.

وی افزود: اگر کشتی کلاسیک اعزامی نداشته باشد آینده آن به گونه‌ای خواهد بود که تنها در سطح مسابقات قهرمانی کشوری برگزار می‌شود و دیگر مربیان و کشتی‌گیران علاقه‌ای به ادامه در این عرصه نشان نمی‌دهند و به سمت مسابقات آلیش می‌روند.

از سخنان سرمربی که بگذریم و پای حرف‌های دختران فعال در کشتی کلاسیک بنشینیم هنوز می‌توان شاهد وجود علاقه به این رشته در آنان بود. «سپیده بابایی» نیز گفت: حضور در مسابقات کشتی عشق می‌خواهد و هر کسی نمی‌تواند به این رشته روی بیاورد. من هم به خاطر عشق به کشتی اینجا هستم و حتی اگر در سطح استانی هم این رقابت‌ها برگزار شود، به فعالیتم در این رشته ادامه می‌دهم.  برایم مهم نیست که کشتی کلاسیک مسابقات جهانی نداشته باشد.

وی افزود: از حضور در کشتی کلاسیک پشیمان نیستم و فکر نمی‌کنم که کلاسیک به تعطیلی کشیده شود زیرا کشتی آلیش هم تا چند سال گذشته اعزام به مسابقات برون‌مرزی نداشت. اگر 2 گل را کنار هم بگذاریم و به یکی برسیم و به دیگری نرسیم معلوم است یکی گل می‌دهد و دیگری خشک می‌شود. اگر به کشتی کلاسیک بها داده شود، نتیجه خوبی از آن می‌گیریم و کسی تغییر رشته نمی‌دهد.

از همه اینها که بگذریم باید دید که فدراسیون کشتی چه تدبیری برای زنان این عرصه خواهد گرفت. اما به نظر می‌رسد فدراسیون بدنبال حمایت از کشتی کلاسیک و آلیش زنان است و همین امر می‌تواند بارقه‌های امید را برای آینده کشتی کلاسیک نیز در دل ورزشکاران ایجاد کند.

چنانچه «فاطمه درخشانی» نایب رییس زنان فدراسیون کشتی می گوید: بدنبال حضور کشتی‌گیران کلاسیک در مسابقات بین‌المللی هستیم و امیدوارم بتوانیم که چنین فضایی را برای زنان این عرصه ایجاد کنیم.

تلاش فدراسیون کشتی برای حضور کشتی‌گیران کلاسیک در مسابقات بین‌المللی می‌تواند راهگشای مسیری درخشان برای دختران این عرصه باشد و این امر نشان از وجود کور سوی امید برای ادامه کشتی کلاسیک زنان است.

کشتی کلاسیک زنان در سال 1396 شروع به فعالیت کرد و فدراسیون کشتی توانست مجوز لباس کشتی کلاسیک دختران ایرانی را از اتحادیه جهانی کسب کند و برای نخستین بار بانوان کشتی‌گیر ایرانی به مسابقات بین‌المللی رفتند.

کشتی کلاسیک بانوان، یکی از رشته‌های غیرالمپیکی ورزش کشتی است که با درخواست فدراسیون کشتی ایران مختص بانوان محجبه طراحی شد پس از اینکه فدراسیون کشتی ایران درخواست خود مبنی بر راه‌اندازی کشتی برای زنان با حجاب را به اتحادیه جهانی داد و در آن آورد که کشتی به دلیل پوشش خاصی که دارد امکان فعالیت در این رشته را از بسیاری از زنان علاقه ‌مند گرفته است.

 از شهریور سال 96 این رشته مورد تایید اتحادیه جهانی کشتی قرار گرفت و مسابقاتش در تقویم رسمی فدراسیون بین‌المللی این ورزش ثبت شد. 

اول مهر 97 نیز اولین تورنمنت بین‌المللی کشتی کلاسیک بانوان با حضور کشتی‌گیرانی از 10 کشور ایران، ارمنستان، سوریه، گرجستان، مصر، عراق، قرقیزستان، لبنان، اوکراین و ایتالیا در شهر بیروت پایتخت لبنان برگزار شد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/101672/کشتی-کلاسیک-زنان-در-ورطه-فراموشی
بستن   چاپ