راه ترقی
پنجه در پنجه اهریمن
چهارشنبه 6 فروردين 1399 - 18:00:14
راه ترقی - صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
دونالد ترامپ با خروج یکجانبه از توافق بین‌المللی موسوم به برجام، ظرف دو سال گذشته و با تمرکز روی سیاست‌های منطقه‌ای ایران، تلاش مستمری برای اعمال فشار بر تهران با هدف رسیدن به توافق جدید که خود پای آن ‌را امضاء کرده باشد، انجام داده است که نتیجه تلاش‌های مذبوحانه آمریکا علیه ایران، افزایش تنش و رویارویی این دو کشور در سال اخیر بود. هرچند که آمریکا فکر می‌کرد با ترور سردار شهید سردار سلیمانی اقتدار ایران را هدف قرار داده، اما امروز این حماقت ترامپ پایان حضور نظامیان آمریکا در منطقه غرب آسیا را رقم زده و شمارش معکوس آن آغاز شده است.
حمله به دو نفتکش در دریای عمان
حمله به دو کشتی حامل محموله‌های «مرتبط با ژاپن» در دریای عمان که این اتفاق همزمان بود با سفر شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن به ایران. سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی این حادثه و تقارن آن با سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران را «مشکوک» توصیف کرد.
تولید اورانیوم نطنز چهار برابر شد
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشور، از تولید چهاربرابری اورانیوم در سایت نطنز خبر داد.کمالوندی گفت: این اقدام با اشاره به دستور رییس‌جمهوری درزمینه گام اول اقدامات مربوط به کاهش تعهدات هسته‌ای انجام شد. او گفت: ایران دیگر به شاخص‌های تعیین‌شده برای تولید اورانیوم غنی‌شده، یعنی سقف 300‌کیلوگرم و 130‌تن آب سنگین در چارچوب بند 26برجام، خود را متعهد نمی‌داند.
انفجار چهار نفتکش اماراتی
چهار فروند کشتی تجاری اماراتی در نزدیکی آب‌های منطقه‌ای هدف حمله قرار گرفت. این چهار نفتکش متعلق به عربستان سعودی، نروژی و امارات بود که در آب‌های ساحلی امارات منفجر شد. این اتفاق در بندر فجیره یکی از بنادر بزرگ سوخت‌گیری کشتی‌ها در جهان روی داد.
تهدید نفتی ایران
بعد از آنکه آمریکا لغو معافیت‌ها برای صادرات نفت ایران را اعلام کرد، عربستان، امارات و بحرین آمادگی خود را برای جبران نفت ایران اعلام کردند؛ موضوعی که واکنش ایران را برانگیخت و وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای صریح تاکید کرد: «به هیچ کشوری اجازه نمی‌دهیم جایگزین ایران در بازار نفت شود و مسوولیت هرگونه تبعات را متوجه آمریکا و کشورهای مزبور می‌داند.»
عدم تمدید معافیت نفتی ایران توسط آمریکا
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، دوم اردیبهشت‌98 پایان معافیت از تحریم‌های نفتی ایران را اعلام کرد و گفت دیگر هیچ معافیتی در این زمینه به کشورهای دیگر نخواهد داد.
ایران سنتکام را گروه تروریستی اعلام کرد
شورای عالی امنیت ملی ایران در واکنش به تحریم سپاه پاسداران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد «رژیم ایالات متحده را دولت حامی تروریسم و فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام و تمامی نیروهای وابسته به آن را گروه تروریستی می‌داند. بعضی مقام‌های پنتاگون از جمله ژنرال جو دانفورد، رییس ستاد مشترک ارتش نسبت به عاقبت این تصمیم برای امنیت نیروهای آمریکایی ابراز نگرانی کرده‌اند. این مقام‌های نظامی هشدار دادند که تروریست دانستن سپاه پاسداران می‌تواند باعث تحریک خشونت علیه نیروهای آمریکایی در خاورمیانه شود بی‌آنکه تاثیری جدی بر اقتصاد ایران داشته باشد.
تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران
دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست گرووه‌های تروریستی قرار داده است. این تصمیم را دولت آمریکا یک روز پیش از «روز پاسداران» اعلام کرده است. این اولین‌بار بود که آمریکا یک نیروی نظامی رسمی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار می‌دهد. رسانه‌های آمریکا پیشتر گزارش داده بودند که پنتاگون (فرماندهی وزارت دفاع) و سیا (سازمان اطلاعات مرکزی) مخالف این تصمیم دولت آمریکا بودند و در خصوص عملیات نیروهای ایرانی علیه آمریکا هشدار داده بودند.
آغاز کاهش تعهدات ایران در واکنش به خروج آمریکا
در آستانه یک‌سالگی خروج آمریکا از برجام، رییس‌جمهوری روحانی روز چهارشنبه 18‌فروردین آغاز بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای را اعلام کرد. رییس‌جمهوری کاهش جزئی و کلی برخی تعهدات ایران و آغاز بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای که انجام آن در چارچوب برجام متوقف شده بود را در واکنش به خروج آمریکا از برجام و همچنین بدعهدی کشورهای اروپایی در اجرای تعهدات‌شان اعلام کرد.
جلسه شورای امنیت به درخواست آمریکا علیه ایران
شورای امنیت برای حمله به نفتکش‌ها در خلیج‌فارس به درخواست آمریکا تشکیل جلسه داد و آمریکایی‌ها، ایران را عامل این حوادث معرفی کردند. متهم کردن بدون سند و مدرک ایران از سوی آمریکا موجب شد تا در نهایت اعضای شورا بدون نام بردن از کشوری، حمله به کشتی‌ها در خلیج‌فارس و دریای عمان را محکوم کردند.
شکست مفتضحانه اطلاعاتی آمریکا
شمخانی، دبیر شورای امنیت ملی از کشف و نابودی یکی از پیچیده‌ترین شبکه‌های جاسوسی سایبری سازمان سیا از سوی دستگاه‌های اطلاعاتی ایران خبر داد و گفت: بخش مهمی از ظرفیت‌های عملیاتی سیا در کشورهای هدف آمریکا با کشف این شبکه از سوی دستگاه‌های اطلاعاتی ایران کاملاً نابود شد.
سرنگونی گلوبال هاوک
بامداد روز پنج‌شنبه 30خرداد، یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا به‌نام «گلوبال هاوک» (Global Hawk) پس از تجاوز به حریم سرزمینی ایران در منطقه روبه‌روی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت و سرنگون شد. این رخداد تاریخی می‌توانست ده‌ها کشته روی دست آمریکایی‌ها بگذارد؛ اما ایران از هدف‌قراردادن هواپیمای جاسوسی دیگری خودداری کرد که همراه گلوبال هاوک بود و 35‌سرنشین داشت. بسیاری از ناظران و تحلیلگران اتفاق رخ‌داده را ضربه به حیثیت آمریکا تفسیر کردند. یکی از این چهره‌ها، خانم اولریک فرانک، دکترای روابط بین‌الملل از دانشگاه آکسفورد و متخصص کاربردهای نظامی پهپادها بود. او با تأکید بر فناوری پیچیده پهپاد نشانه‌ رفته آمریکایی گفت: «تصور این بود که پهپادهای گلوبال هاوک هدف قرار نخواهد گرفت؛ اما آمریکا وجهه خود را از دست داد.»
عقب‌نشینی آمریکا از تلافی
ترامپ در واکنش به سرنگونی پهپادآمریکایی در توییتی نوشت: «آن‌ها(ایران) مرتکب اشتباه شدند، فکر می‌کنم یک ژنرال یا یک نفر بوده که مرتکب اشتباه شده است. خوشبختانه آن هواپیما غیرمسلح بود و سرنشینی نداشت. آن پهپاد به‌روشنی برفراز آب‌های بین‌المللی بود. باورش برایم سخت است که کسی عمداً این کار را کرده باشد». او سپس گفت: «حمله قرار بود سه سایت را در ایران هدف بگیرد و باعث کشته‌شدن 150نفر می‌شد. من این حمله را 10 دقیقه پیش از انجام متوقف کردم چرا‌که با اقدام ایران در سرنگون کردن پهپاد ما متناسب نبود.»
شکایت ایران به سازمان ملل و احضار سفیر سوئیس
کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی، تاکید کرد: «اقدام آمریکا در تجاوز به آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی را در قالب شکایت به سازمان ملل ارجاع خواهیم داد.» او گفت: «تهران به‌طورقطع از آمریکا به‌دلیل تجاوز نظامی به حریم هوایی ایران به سازمان ملل شکایت خواهد کرد و واشنگتن باید درقبال این اقدام تحریک‌آمیز پاسخگو باشد». وزارت خارجه هم با احضار سفیر سوئیس در تهران، به‌عنوان حافظ منافع آمریکا، مراتب اعتراض خود درباره تجاوز پهپاد آمریکایی به حریم هوایی ایران را به وی اعلام کرد.
تحریم کودکانه
آمریکا در سوم تیرماه رهبرانقلاب اسلامی را تحریم کرد. رییس‌جمهوری آمریکا گفت تحریم‌های تازه در واکنش به ساقط کردن یک هواپیمای بدون سرنشین تجسسی آمریکا در خلیج‌فارس و «دلایل زیاد دیگر» اعمال می‌شود.
توقیف نفتکش ایرانی
پنج‌شنبه 13تیر، انگلیس نفتکش حامل محموله نفتی ایران را در تنگه جبل‌الطارق توقیف کرد؛ اقدامی غیرقانونی و مغایر با حقوق بین‌الملل و با این ادعا که ایران می‌خواهد نفت گریس را به سوریه ببرد.
کاهش اختیارات جنگی ترامپ
مجلس نمایندگان آمریکا 22‌اسفندماه‌98 با 227‌رأی موافق و 186‌رأی مخالف قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده علیه ایران را تصویب کرد. این قطعنامه تصریح کرد که کنگره هیچ وضعیت جنگی را نسبت به ایران اعلام نکرده و مجوز قانونی برای استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران هم به تصویب نرسیده است. مجلس سنا نیز پیش از این به قطعنامه مزبور رأی مثبت داده بود. ترامپ پیش از این تهدید کرده بود که طرح مزبور را وتو خواهد کرد.
حمله ایران به پایگاه نظامی آمریکا
بامداد روز چهارشنبه، هجدهم دی‌ماه 13‌فروند موشک بالستیک به‌سمت پایگاه ارتش آمریکا در عین‌الاسد واقع در استان الانبار در عملیاتی با نام شهید سلیمانی و با رمز یا زهرا؟س؟ توسط نیروی هوافضای سپاه شلیک شد. به رغم آماده‌باش کامل، پدافندهای آمریکایی هیچ عکس‌العملی نتوانستند انجام دهند. دو هزار نظامی آمریکایی در لحظه موشک باران ایران در پایگاه عین‌الاسد حضور داشتند. در اثر این حمله دست‌کم 80‌نظامی آمریکایی به هلاکت رسیدند. حمله ایران به یک پایگاه نظامی آمریکایی برای اولین‌بار در تاریخ بود که توسط یک دولت رسمی صورت گرفت. این حمله فارغ از میزان تلفات و خسارت‌های واردشده، از بعد استراتژیک و راهبردی حائز اهمیت بالایی بود.این حمله که توان و قدرت موشکی ایران را به رخ دشمن کشید آمریکا را در موضع انفعال قرار داد.
تصویب طرح اخراج نظامیان آمریکا از عراق
به‌دنبال ترور غیر‌قانونی شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی‌المهندس، فرمانده حشدالشعبی عراق، پارلمان این کشور طرح خروج نظامیان آمریکایی از عراق را به تصویب رساند. به‌دنبال تصویب این طرح، مردم عراق نیز در تظاهرات میلیونی در چهارم بهمن‌ماه خواستار خروج نظامیان آمریکا از کشورشان شدند که از آن به‌عنوان انقلاب دوم ضداشغالگری عراق نام برده می‌شود.
ترور سردار سلیمانی
سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده خستگی‌ناپذیر جبهه‌های حق علیه باطل که با مجاهدات چندین‌ساله خود و با تقویت نیروهای خط مقاومت، ضربات سختگی بر جبهه استکبار وارد ساخته بود، سحرگاه روز 13دی‌ماه با دستور ترامپ در حمله بالگردهای آمریکایی به خودروی حامل وی در اطراف فرودگاه بغداد، شهد شیرین شهادت را سرکشید.
نقش‌آفرینی آمریکا در اغتشاشات آبان‌ماه
برایان هوک، مسوول امور ایران در وزارت امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی، به نقش آمریکا در اغتشاشات آبان‌ماه اعتراف کرد. او اعلام کرد که با در اختیار گذاشتن ابزار ارتباطی توانستیم که حتی با قطع اینترنت در ایران، اغتشاش‌گران بتوانند راه‌های ارتباطی خود را داشته باشند. او گفت: فشار حداکثری آمریکا به ایران، حکومت با کسری بودجه مواجه شده و نمی‌تواند جوابگوی هزینه‌ها باشد.وی با ابراز خرسندی از اعتراضات در ایران مدعی شد: در یک‌سال‌و‌نیم گذشته ابزاری را برای مردم ایران فرستادیم که بتوانند به‌وسیله آن تصاویری از اعتراض‌ها و اقدامات مردم را برای جهان ارسال کنند.
شکست تحقیرآمیز آمریکا در ماجرای نفتکش گریس
قاضی دیوان عالی جبل‌الطارق 24‌مرداد با بیان اینکه درخواست آمریکا برای توقیف کشتی به دست دادگاه نرسیده، مجوز آزادی کشتی گریس‌1 را صادر کرده است. چراکه وزارت دادگستری آمریکا با ارسال نامه‌ای به مقامات جبل‌الطارق، خواستار توقیف و عدم آزادی نفتکش حامل نفت ایران شده بود. بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در انگلیس در این زمینه نوشت: آمریکا با تلاش‌های مذبوحانه خود در آخرین لحظه قصد داشت مانع رفع توقیف نفتکش شود که با شکست تحقیرآمیزی مواجه شد.
توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران
دو هفته بعد از توقیف کشتی گریس1 با محموله ایران در جبل‌الطارق، ایران یک کشتی بریتانیایی را به‌خاطر «نقض قوانین بین‌المللی» در تنگه هرمز توقیف کرد. نفتکش انگلیسی با نام «stena impero» هنگام عبور از تنگه هرمز به‌علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/103622/پنجه-در-پنجه-اهریمن
بستن   چاپ