راه ترقی
کرونا در اسپانیا
پنجشنبه 21 فروردين 1399 - 22:00:54
راه ترقی - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
محمود فاضلی/ در حالی که مقامات اسپانیا از روند نزولی تعداد جانباختگان در این کشور خبر می‌دهند، اما این کشور توسعه یافته با جمعیت 46.7 میلیونی و سیزدهمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر تولید ناخالص داخلی و دارای سطح بالای استاندارد زندگی، هم‌اکنون در جایگاه نخست درگیر با ویروس کرونا در قاره اروپا و دومین کشور آلوده در جهان پس از امریکا قرار دارد. بی‌تردید بحران کرونا در میان قدرت‌های اروپایی بیشترین آسیب را متوجه اسپانیا کرده است. این کشور با گسترش شیوع کرونا، وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده و مردم باید تا روز 26 آوریل (7 اردیبهشت)، در قرنطینه و در خانه‌های خود بمانند.
تاثیرات داخلی
تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا به 135 هزار و 32 نفر و تعداد قربانیان به 13 هزار و 55 نفر افزایش یافته است. در اسپانیا 265 نفر در ازای هر یک میلیون نفر جمعیت جان خود را از دست داده‌اند و از ایتالیا پیشی‌ گرفته است. این کشور خروج شهروندان از خانه را به جز برای خرید مایحتاج ضروری، دارو یا رفتن سر کار (مشاغل ضروری)، منع کرده و دستور بستن کلیه اماکن غیرضروری مورد استفاده را صادر و محدودیت‌های گسترده‌ای بر تردد شهروندان اجرا کرده. اسپانیا مدعی است برای مقابله با کرونا در کشور با تاخیر عمل نکرده بلکه مطابق دستورالعمل سازمان‌های بین‌المللی اقدام کرده است. این کشور رستوران‌ها، کافه‌ها، سینماها، موزه‌ها، مراکز فرهنگی و ورزشگاه‌ها و همچنین کسب و کارهای غیرضروری را بسته و از مردم خواسته است ترددهای شهری را کاهش دهند.
«پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا معتقد است شرایط مبارزه با ویروس کرونا با تمام جنگ‌هایی که اروپا طی دهه‌های گذشته با آن روبرو شده است، متفاوت است. شرایط فعلی همبستگی کامل را می‌طلبد یا در مقابل این چالش برمی‌خیزیم یا به عنوان یک اتحادیه شکست می‌خوریم. همبستگی میان اروپایی‌ها یکی از اصول معاهدات اتحادیه اروپا است. بدون همبستگی، انسجامی وجود نخواهد داشت و فقدان انسجام، موجب سرافکندگی است و اعتبار پروژه اتحادیه اروپا به میزان زیادی صدمه خواهد دید».
اگر چه «سانچز» از اقدامات چشمگیر بانک مرکزی و کمیسیون اروپا در حمایت از افرادی که با شیوع ویروس کرونا شغل خود را از دست داده‌اند، تقدیر می‌کند اما بر این باور است «این اقدامات به‌تنهایی کافی نیستند و باید اقدامات بیشتری انجام دهیم. اروپا باید اقتصاد جنگی بنا کند و مقاومت اروپایی‌ها را بالا برده و دست به بازسازی و احیای آن بزند. اروپا از میان خاکستر خرابی و درگیری‌ زاده شد و درس‌هایی را از گذشته یاد گرفت: «اگر همه ما برنده نشویم، در نهایت همه ما می‌بازیم. می‌توانیم از این بحران یک فرصت بسازیم و اتحادیه اروپایی قدرتمندتر را احیا کنیم اما برای رسیدن به این هدف به اقدامات بلندپروازانه‌ای نیاز داریم».
تاثیرات اقتصادی
بر اساس اعلام دویچه بانک، تعطیلی فعالیت اقتصادی اسپانیا در سه ماهه دوم موجب کاهش تولید ناخالص داخلی برابر 20 درصد می‌شود در صورتی که این رقم برای مجموعه منطقه یورو برابر 11.4 درصد است. دو دلیل مهم این امر نیز اهمیت جهانگردی در اقتصاد و نرخ بالای کار موقتی ذکر شده است. بر اساس تخمین کارشناسان، اگر اتحادیه اروپا به اسپانیا کمک نکند، بدهی دولتی - که در آخرین سه ماهه 2019 برابر 95.5 درصد جی‌دی‌پی بود - در چند سال آینده به 130 درصد و احتمالا در سال آینده این رقم به 120 درصد خواهد رسید.
اسپانیا ماه گذشته طرح ضربتی را در اواسط مارس برای مبارزه با چالش بی‌سابقه به وجود آمده در بخش‌های سلامت و اقتصاد به ارزش 200 میلیارد یورو یعنی 20 درصد تولید ناخالص داخلی کشور برای حفظ اقتصاد و امکان ترمیم آن پس از این بحران به تصویب رساند. 500 هزار خانوار آسیب‌پذیر اسپانیا در بسته حمایتی دولت در زمینه اجاره برخوردار می‌شوند. راهکارهای دولتی برای حمایت از مستاجران آسیب‌پذیر علاوه بر تعلیق تخلیه اجباری تا 6 ماه از زمان ورود به اعتبار حالت هشدار، شامل تمدید فوق‌العاده 6 ماهه قرارداد اجاره مسکن و اعطای وام‌های کوچک به مستاجران با ضمانت دولت و کمک‌های مستقیم تا 900 یورو پس از بحران می‌شود که بودجه‌ای 700 میلیونی برای آنها می‌شود.
بحران بخش سلامت، رقم موقت 547 هزار و 837 نفر بیکار موقت را در کاتالونیا بر جای گذاشت. اقتصاد کاتالونیا دچار توقف رو به افزایش بوده و کنفدراسیون صاحبان شرکت‌های این ایالت در حال اعمال فشار به دولت برای گرفتن مهلت جهت پرداخت کلیه مالیات‌ها از جمله مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد افراد حقیقی و مالیات شرکت‌ها است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/107275/کرونا-در-اسپانیا
بستن   چاپ