راه ترقی
سمت و سوی انتخابات آمریکا بعد از خروج برنی سندرز
جمعه 22 فروردين 1399 - 15:45:29
راه ترقی - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
به دنبال شیوع کرونا، فعالیت اقتصادی در آمریکا تقریبا تعطیل شده است. در این خصوص، ترامپ دو گزینه دشوار در پیش دارد که هر کدام از آن‌ها می‌تواند برای ریاست جمهوری وی تبعات منفی و فاجعه باری داشته باشد. با این حال، تهدید‌های کرونا برای ترامپ می‌توانند در مدت کوتاهی به فرصت تبدیل شوند.
پس از یک دوره شکست‌های پی در پی، بالاخره برنی سندرز تسلیم شد و با اذعان به اینکه پیروزی‌اش «عملا غیرممکن» است، از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کناره گیری کرد. حالا دیگر تقریبا به طور قطعی واضح شده است که جو بایدن نامزد نهایی حزب دمکرات در مقابل دونالد ترامپ خواهد بود.
به گزارش فرارو، در انتخابات اولیه درون حزبی دمکرات‌ها، سندرز، آغاز پرسروصدایی داشت و در چند ایالت پیشتاز بود. پیروزی‌های متوالی وی، محافل میانه روی دمکرات‌ها را به هراس افکند. در نتیجه، علیه او بسیج شدند و اولین شکست وی را در ایالت عمدتا سیاه پوست کارولینای جنوبی رقم زدند. از آن پس، سندرز هیچ گاه نتوانست هیجان و نشاط اولیه خود را بازگرداند. در انتخابات روز سه شنبه بزرگ، فاصله سندرز با بایدن از نظر تعداد موکل‌های انتخاباتی بیشتر شد. فاصله‌ای که بعد‌ها در انتخابات ایالت‌های دیگر مانند فلوریدا، ایلینوی، نه تنها کمتر نشد بلکه از قبل هم بیشتر شد. امری که سندرز را به بازنگری در حضورش در رقابت‌ها واداشت. سندرز چهارشنبه شب، نتیجه این بازنگری را اعلام کرد.
وی گفت: «آرزو می‌کردم که بتوانم به شما اخبار بهتری بدهم، اما فکر می‌کنم شما حقیقت را می‌دانید و آن این است که ما الآن حدودا 300 موکل از معاون رئیس جمهور بایدن، عقب هستیم و مسیر به سمت پیروزی عملا غیرممکن است. اگر به این جمع بندی می‌رسیدم که رسیدن ما به نامزدی (نهایی حزب دمکرات) شدنی بود، قطعا ستاد را ادامه می‌دادم. اما به این جمع بندی نرسیدم.» سندرز افزود: «نمی توانم بدون عذاب وجدان، ستادی را ادامه دهم که نمی‌تواند پیروز شود. در حالی که این ستاد به پایان می‌رسد، جنبش ما به پایان نمی‌رسد.»
سندرز طی یک سخنرانی که به طور زنده پخش شد، با وجود اینکه بایدن را نامزد نهایی حزب دمکرات دانست، اعلام کرد که نامش در برخی ایالت‌هایی که هنوز انتخابات درون حزبی دارند، همچنان روی برگه رأی باقی خواهد ماند. سناتور ورمونت امیدوار است که با جمع آوری تعداد بیشتری از موکل‌های انتخاباتی، بر تصمیمات حزب دمکرات در کنوانسیون ملی دمکرات‌ها تاثیر بگذارد و پیام جنبش خود را برساند.
بایدن و چشم انداز مبهم آینده
خروج سندرز از رقابت ها، اگر چه به خالی شدن میدان برای بایدن منجر شد، اما سوالات مهی را مطرح می‌کند. از جمله اینکه آیا او از بایدن حمایت می‌کند؟ مهمتر از همه، طرفداران سندرز به کدام سمت خواهند رفت؟ آیا بایدن نامزد مناسبی برای شکست دادن ترامپ است؟
بدیهی که است سندرز از کسی که او را «خطرناک‌ترین رئیس جمهور در تاریخ معاصر آمریکا» می‌داند، حمایت نخواهد کرد. از این رو بایدن می‌تواند امیداور به جذب سندرز و حامیان وی باشد. اندکی بعد از خروج سندرز از رقابت ها، بایدن در بیانیه‌ای دلجویانه، ضمن تشکر از سندرز، بر ضرورت جذب حامیان وی، تاکید کرد. بایدن خطاب به سندرز گفت: «من سمت شما می‌آیم. صدای تان را می‌شنوم. به حامیان شما هم تعهد مشابهی می‌دهم: شما را می‌بینم، شما را می‌شنوم و ضرورت آنچه باید در این کشور انجام دهیم را درک می‌کنم.»
در مقابل، حمایت سندرز از بایدن، هنوز به طور محکم و قوی بیان نشده است. اما حامیان وی، آماده اند که از بایدن حمایت کنند. نتایج نظرسنجی جدید شرکت پژوهشی «مورنینگ کانسالت»، که بین 30 مارس تا پنجم آوریل انجام شد، نشان می‌دهد که 80 درصد از حامیان سندرز به بایدن در مقابل ترامپ رأی خواهند داد. فقط هفت درصد از حامیان سندرز گفته اند که از ترامپ حمایت خواهند کرد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/107309/سمت-و-سوی-انتخابات-آمریکا-بعد-از-خروج-برنی-سندرز
بستن   چاپ