راه ترقی
پرویز سروری: مذاکره اصولگرایان با آمریکا لطیفه سیاسی است
جمعه 22 فروردين 1399 - 18:02:03
راه ترقی - نامه نیوز / متن پیش رو در نامه نیوز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
اصولگرایان پیروز میدان انتخابات مجلس یازدهم شدند و خیلی امیدوارند که پاستور را هم بعد 8 سال از روحانی و اصلاح طلبان پس بگیرند اما برخی چهره های غیر اصولگرا نه تنها از این اتفاق ناراحت نیستند بلکه به نوعی اظهار خوش‌بینی هم می کنند چون معتقدند «اصولگرایان با واقعیت های حوزه اجرایی و تقنینی مواجه می شوند و برای اداره کشور چاره ای جز مذاکره با آمریکا ندارند». اما پرویز سروری دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی تحلیل هایی از این دست را لطیفه ای بیش نمی داند.
مشروح گفتگوی نامه نیوز با پرویز سروری را در ادامه بخوانید.
****
*ترامپ روز 15 فروردین ماه اعلام کرد «ایران درخواست رسمی برای لغو تحریم ها به ما نداده است و کافی است با من تماس بگیرند». با توجه به اینکه این روزها همه کشورهای جهان به خصوص خود آمریکا با چالش های فراوانی در حوزه مدیریت کرونا مواجه است، در شرایط کرونایی چقدر احتمال دارد مذاکره ای بین ایران و آمریکا شکل بگیرد؟
اینم از آن ترفندهای آمریکایی ها برای تحقیر ملت ایران است. آمریکا به صورت غیرقانونی یکی از بزرگترین پیمان‌های بین المللی را زیر پا گذاشت و امروز باید پاسخگو باشد اما از موضع مدعی و مُحق صحبت می کند. آمریکایی ها به دنبال گره‌گشایی از مشکلات ملت ایران نیستند بلکه می خواهند به جهانیان القا کنند «نهایتا ایران مجبور به گدایی حقش از آمریکا شد»، در چنین حالتی آمریکایی ها نه تنها آن حق را به ایران نمی دهند بلکه تحقیر دیگری را می خواهند به ملت ایران تحمیل کنند. وقتی تمام کشورهای غربی به راحتی زیر امضای خود در برجام زدند چه امیدی وجود دارد آمریکا با آن سابقه میثاق شکنانه اش پای امضایش بماند.
معتقدم جمهوری اسلامی ظرفیت هایی را از خود نشان داده که آمریکایی ها درصددند تا آن ظرفیت ها را در حالت استنبای نگه دارند. همان کاری که اروپایی ها بعد خروج آمریکا از برجام کردند. آنها ایران را در حالت فیرز قرار دادند و اقتصاد ایران را بیش از پیش شرطی کردند و جلوی تصمیم قاطع ملت ایران را برای تجمیع و مدیریت ظرفیت هایش گرفتند.
امروز ملت ایران به این تصمیم قاطع رسیده که باید روی پای خودش بیاستد و نتیجه انتخابات مجلس هم نشان داد که ملت ایران می خواهد اقتصاد کشور برپایه ظرفیت های داخلی مدیریت شود. آمریکایی ها این عزم و اراده ملت ایران را می بیند و چنین مباحث بی ارزشی را مطرح می کنند.
رفتار اروپایی ها بعد از خروج آمریکایی ها از برجام خیلی موضوعات را روشن کرد. آنها بعد از یک سال در برزخ قرار دادن ایران، سازوکار تحقیرآمیزی به نام اینستکس را پیشنهاد دادند و حالا نیز ناراحت هستند که چرا ایران از حق خودش به راحتی نمی گذرد و این آبنبات چوبی را قبول نمی کند. معتقدم پیشنهادی هایی از این دست برای مذاکره، تنها با هدف ایجاد تردید و دودلی در عزم ملت ایران است.
از طرفی می بیینیم آمریکایی ها هرروز وضعیت شان بدتر از دیروز می شود و قادر نیستند اوضاع داخلی کشور خودشان را مدیریت کنند بنابراین به جای سخن گفتن از کمک به ملت ایران، بهتر است بیشتر بر حمایت از ملت خودش متمرکز باشد که دسته دسته مردمش می میرند و کسی به فریاد آنها نمی رسد.
برخی تحلیلگران با گرایش اصلاح طلبی معتقدند با توجه به آنکه مجلس آینده دست اصولگراهاست و پیش بینی می شود رئیس جمهور آینده نیز فردی اصولگرا و انقلابی باشد، اصولگرایان برای اداره کشور چاره ای ندارند که به سمت حل اختلافات با آمریکا بروند، این تحلیل چقدر به واقعیت نزدیک است؟
این تحلیل را بیشتر می توان به عنوان یک لطیفه سیاسی مورد بررسی قرار داد. بالاخره 8 سال اصلاح طلبان کشور را با امید مذاکره با آمریکایی ها به بدترین وضعیت رساندند و سفره مردم را کوچکتر کردند. آنها با وعده های واهی و مذاکره در بالاترین سطح و دادن امتیازات در فوق تصور حتی آمریکایی ها امروز می بینیم نتیجه آن مذاکرات به کجا رسید. ملت ایران همیشه دنبال صلح و آرامش در منطقه و کشور بوده است. طبیعی است که جریان نیروهای انقلابی تصمیماتی را اتخاذ خواهند کرد که آن تصمیمات منجر به گره گشایی از زندگی مردم شود. برای نیل به این مقصود ما باید به تقویت و پشتیبانی توانمندی ها و ظرفیت های داخلی مان بپردازیم و با قدرت های جهانی با قدرت صحبت کنیم.
چنین تفسیرهایی از «جریان انقلاب» از دسته تفسیرهای معیوب و بیمار است که اصلاح طلبان براساس آرزوهای خودشان عنوان می کنند. اگر می خواست که در بر همان پاشنه ای بچرخد که اصلاح طلبان چرخاندند اساسا نیازی به این همه تغییرات نبود و مردم ادامه همان روند را تأیید می کردند. مردم امروز توقع دیگری دارند و معتقدند نظام باید برای حل مشکلات آنها جدی باشد و یک مدیریت کارآمد در رأس مدیریت اجرایی قرار بگیرد تا با طی طریق بر ریل ترسیمی مجلس دانا، کارشناس و قوی و به روز مجموعه ظرفیت های کشور تجمیع شود و گره از مشکلات مردم بگشاید.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/107313/پرویز-سروری--مذاکره-اصولگرایان-با-آمریکا-لطیفه-سیاسی-است
بستن   چاپ