راه ترقی
تعبیر رویای خصوصی‌سازی با تدبیر وزارت ورزش
دوشنبه 29 اردیبهشت 1399 - 10:20:33 AM
ایرنا

راه ترقی- برنامه واگذاری 2 باشگاه فوتبال استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی ریشه در دولت‌های نهم و دهم دارد، جایی که در آن زمان تلاش شد که این 2 تیم پرطرفدار به بخش خصوصی واگذار شوند تا سازمان تربیت‌بدنی سابق و وزارت ورزش کنونی از تیمداری رهایی یابد اما حواله دادن مکرر این واگذاری به زمان نامشخص موجب شد تا در سال 92 و پایان آن دولت، تیم‌ها همچنان زیر نظر وزارت ورزش اداره شوند،  تا دولت یازدهم و دوازدهم متصدی برنامه خصوصی‌سازی باشد.

یکی از مهم‌ترین دستورالعمل‌های دولت یازدهم در ورزش ایران خصوصی‌سازی 2 باشگاه بود و این کار از سال 1393 در دستور کار قرار گرفت. 2 باشگاه به مزایده گذاشته شدند اما تجربه نخست عرصه این 2 تیم ناموفق بود زیرا برای استقلال کسی پای‌کار نیامد و برای پرسپولیس نیز خریداران اهلیت لازم را نداشتند. پروژه خصوصی‌سازی مدتی دیگر به کما رفت اما در سال 1398 دوباره روح تازه‌ای در آن دمیده شد، روحی که هم‌اکنون نشانه‌هایی از زندگی غیردولتی در آن دیده می‌شود و این امید را به هواداران خواهد داد تا در آینده 2 تیم از چنبره دولت خارج و توسط مردم و هواداران اداره شود.

در این زمینه نباید از تلاش‌های دولت و وزارت ورزش برای خصوصی‌سازی 2 باشگاه چشم‌پوشی کرد. «حسن روحانی» رییس جمهوری روز 22 فروردین‌ماه سال جاری در گفت‌وگویی با «فرهاد دژپسند» وزیر امور اقتصادی و دارایی دستور داد تا سازوکار عرضه سهام بنگاه‌هایی را که در اختیار دولت، نهادهای عمومی و نیروهای مسلح هستند در بورس فراهم شود.

همچنین پیش از این دستور در سال 1398 وزاری امور اقتصادی و دارایی، وزیر ورزش و جوانان، وزیر دادگستری و رییس سازمان خصوصی‌سازی در جلسه‌ای با بررسی واگذاری این 2 باشگاه به بخش خصوصی اعلام کردند که واگذاری سرخآبی‌ها در سال 1399 به تصویب رسیده و امکان آن در سال 1399 فراهم است.

تاکید رییس جمهوری و تصویب واگذاری سرخابی‌ها در سال 1399 موجب شد تا «مسعود سلطانی‌فر» در نخستین روزهای سال 1399 اعلام کند واگذاری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس از مهم‌ترین برنامه‌های این وزارت در سال جاری خواهد بود؛ این اقدام در راستای برنامه‌های توسعه‌ای این 2 باشگاه صورت می‌گیرد و وزارت ورزش و جوانان در اجرای آن بسیار مصمم است.

با این وجود، برخی گلایه دارند که چرا در روزهایی که بازار بورس ایران در حال تجربه یک رکورد بی‌نظیر است خصوصی‌سازی انجام نمی‌شود. در این زمینه باید گفت که تغییرات مکرر مدیران ورزشی 2 تیم پرطرفدار کشور موجب شده تا همکاری با سازمان خصوصی‌سازی به کُندی پیش برود و این همان نکته‌ای است که «ابوالقاسم شمس» معاون سازمان خصوصی‌سازی  آن را کُندی در طرح واگذاری قلمداد می‌کند.

حال با این شرایط و اوج‌گیری بازار بورس در ایران به نظر می‌رسد رویای چندساله خصوصی‌سازی 2 باشگاه فوتبال ایران با تدبیر دولت دوازدهم در حال محقق شدن است، زیرا دولت با طرح واگذاری بنگاه‌هایی که در اختیار دولت، نهادهای عمومی و نیروهای مسلح هست در بورس عملا توانسته، سرمایه سرگردان بازار که در بسیاری از مواقع موجب تورم و افزایش نقدینگی شده است را به سمت بورس هدایت کند و نتیجه این تدبیر نیز سبز بودن تابلو بورس تهران در روزهایی است که سایه کرونا شاخص بورس‌های معتبر دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.

امید است که تا قبل از شروع رقابت‌های لیگ برتر در فصل بیستم شاهد تحولی بزرگ در ورزش ایران باشیم و این 2 تیم پس از چهار دهه به‌صورت خصوصی اداره شوند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/125340/تعبیر-رویای-خصوصی‌سازی-با-تدبیر-وزارت-ورزش
بستن   چاپ