راه ترقی
تخریب همزمان قالیباف- روحانی
شنبه 14 تير 1399 - 17:27:13
راه ترقی - آرمان ملی / متن پیش رو در منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
30 روز زمان کافی برای شناخت سازوکارهای عملکردی در مجلس نیست اما گویا نمایندگان مجلس یازدهم خیلی زود می‌خواهند نشان بدهند که با ابزار تعیین‌شده نظارتی در مجلس چه اهدافی را می‌توانند دنبال کنند. طرح هیجانی سوال و استیضاح رئیس‌جمهور پس از 30 روز حضور در مجلس قابل تامل است و نخستین موضوعی که به ذهن خطور می‌کند چنین است که هدف اصلی نمایندگانی که سخن از استیضاح رئیس‌جمهور می‌زنند، چیست؟ نماینده شهرستان‌های شاهین‌شهر و برخوار در مجلس گفت: اگر رئیس‌جمهور پاسخ قابل قبولی برای پنج سوال اقتصادی مجلس ارائه نکند و افکار عمومی و مجلس را قانع نکند به طور قطع از گزینه طرح استیضاح وی استفاده خواهیم کرد چون ما وکیل مردم هستیم و باید پاسخگوی خواست مردم باشیم و رئیس‌جمهور هم مجری قانون و باید پاسخگو باشد. حاجی‌دلیگانی ادامه داد: اگر بحث استیضاح از رئیس‌جمهور باشد باید محورها مشخص باشد ولی اگر طرح‌ سوال باشد باید حداکثر 5 سوال انجام گیرد و ما بر اساس قانون به وظیفه خود در قبال مردم برخورد می‌کنیم. عضو هیات‌رئیسه مجلس یادآور شد: تورم افسارگسیخته، رشد نقدینگی، عدم پیش‌بینی و عرضه زمین ارزان‌قیمت برای مهار تورم معیشت، بازار زمین و مسکن از جمله مسائل و مشکلاتی است که سوال از رئیس‌جمهور را تشکیل می‌دهد که رئیس‌جمهور و هیات دولت باید از عملکرد خود با توجه به برنامه‌های ارائه‌شده برای رای اعتماد دفاع کنند. طرح سوال از روحانی و احضارش به مجلس را آماده و در جلسه علنی یکشنبه 15 تیرماه به جریان خواهم انداخت تا اگر روحانی برنامه‌ای برای اصلاح امور ندارد، مجلس به او برنامه بدهد. شرایط فعلی قابل تحمل نیست. اعتراض مردم بحق است. حاجی‌دلیگانی افزود: مجلس یازدهم در شرایط خاصی که برای مردم وجود دارد انتظارات و توقعات و مطالبات زیادی از آن است که بتواند در این مقطع حساس حق مردم را ادا کند. نماینده مردم شاهین‌شهر و برخوار در مجلس گفت: نمی‌شود مجلس جایگزین قوه مجریه باشد و از او انتظار داشت که مجری امور اجرایی باشد ولی این انتظار به جایی است که مجلس در وضع قانون و نظارت بر اجرای آن حداکثر تلاش و کارشناسی خود را انجام دهد. 10 روز پیش هم احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم در مجلس در توئیتی نوشته بود: «دولت محترم جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیرند در غیر این صورت با تعدادی از همکاران صحبت کردیم تا سوال از رئیس‌جمهور را در مجلس مطرح کنیم».
به نام روحانی به کام قالیباف!
اما موضوع مهم‌تر خارج از بحث قوه مجریه و برنامه برای تضعیف قالیباف است. از عمر دولت دوازدهم یکسال بیشتر باقی نمانده و در چنین شرایطی استیضاح رئیس‌جمهور اقدام منطقی و عملیاتی به نظر نمی‌رسد اما حاجی‌دلیگانی و امیرآبادی دو چهره نزدیک جبهه پایداری و علیرضا زاکانی چهره تندرو دیگر اسب خود را برای ناتوان نشان دادن قالیباف در اداره مجلس زین کرده‌اند. آنها درصدد آن هستند تا با ارائه طرح‌های حاشیه‌ساز چنین القا و نمایش دهند که انگار کرسی ریاست و مدیریت مجلس زیبنده قالیباف نیست که البته قالیباف هم گاهی با فشار این جریان تصمیماتی اتخاذ می‌کند که او را در بازی این جریان وارد می‌کند. به عنوان نمونه استیضاح روحانی به مرحله اجرا نمی‌رسد اما اعضای جبهه پایداری در بوق و کرنا می‌کنند که درصدد اجرای این تصمیم هستند که پس از عدم تحقق آن در بوق و کرنا خواهند کرد که قالیباف بی‌توجه به مشکلات اقتصادی و گرانی مانع می‌شود یا توان مدیریتی او به علت ضعفی که داشت در مسیر خواست ما نیست.
رویای زاکانی
تخریب نامحسوس قالیباف به این مورد خلاصه نمی‌شود و نباید تحرکات زاکانی و اقداماتش در مسیر تضعیف جایگاه قالیباف را نادیده گرفت. پس از انتخاب نمایندگان مجلس یازدهم بحث ریاست و هیات‌رئیسه مطرح شد. در آن مقطع، مرتضی آقاتهرانی و علیرضا زاکانی توافق کردند تا دبیرکل جبهه پایداری به نفع زاکانی کاندیدای ریاست مجلس نشود و از هر مسیری راه رسیدن قالیباف به این کرسی را ببندند اما پس از این انصراف و طرح رقابت میان زاکانی و قالیباف برای جلوس بر کرسی ریاست بود که یاران نماینده قم به این نتیجه رسیدند که زاکانی بازنده این رقابت است. عباس‌زاده مشکینی یکی از نمایندگان مجلس درباره کناره‌گیری زاکانی از رقابت با قالیباف برای کرسی ریاست گفته بود: «زاکانی یک فعال سیاسی است و معمولا این افراد وقتی تحلیلشان به این منتج شود که رای نمی‌آورند از خیر رقابت صرف‌نظر می‌کنند». زاکانی به‌خوبی می‌داند چرا از حوزه انتخابیه قم کاندیدا شد چون جایگاهی تثبیت‌شده در لیست اصولگرایان تهران نداشت و حتی برای حضورش در لیست قم هم مخالفت‌هایی وجود داشت. روزی که علیرضا زاکانی برای ثبت‌نام در انتخابات اقدام کرد، در اولین مواجهه خود با خبرنگاران قم پس از ثبت‌نام در انتخابات مجلس نتوانست حتی یک محله و بافت فرسوده قم را نام ببرد و به‌جای آن گفت: «عجله نکن؛ بعدا؛ التماس دعا»، دور از انتظار نبود که زاکانی در چنین شرایطی بخواهد جایگاه قالیباف را برای نیل به دو هدف در تیررس قرار دهد. نخستین هدف القای ناکارآمدی برای تداوم ریاست بر مجلس و دوم هم اینکه طرح نام خود در موضوعات چالشی و القای شایستگی خود برای جلوس بر کرسی ریاست است.
تور جبهه پایداری
در ماجرای اعتبارنامه تاجگردون باید زاکانی را فعال‌ترین نماینده مجلس معرفی کرد. او از هر فرصتی استفاده کرد تا القا کند عده‌ای عزم جدی برای رد اعتبارنامه نماینده گچساران ندارند و آن اندازه فشار آورد که قالیباف خواسته یا ناخواسته وارد بازی او شد. در این مقطع نشان داد تحت تاثیر فشارها قرار می‌گیرد که نمونه بارز آن 21 خرداد است. در این روز سخنگوی شعبه 12 تایید اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون را قرائت کرد اما همین که قالیباف اعلام کرد آیا کسی اعتراضی دارد، علیرضا زاکانی، نماینده قم با اخطار قانون اساسی به این موضوع اعتراض کرد و گفت: سمت نمایندگی قائم به شخص است و نمی‌توان آن را به شعبه واگذار کرد. بعد از شنیدن این اخطار قالیباف که ریاست جلسه را به‌عهده داشت آن را وارد دانست و این اخطار را به رای گذاشت که 160 نماینده با آن موافقت کردند و به این ترتیب اعتبارنامه نماینده گچساران به کمیسیون تحقیق ارجاع شد.
نه به حضور قالیباف در 1400
هدف جبهه پایداری در تضعیف کرسی ریاست مجلس به‌طور نامحسوس برای سیاسیون آشکار شده است و آنها می‌خواهند شرایط را به نحوی آماده کنند که او به فکر انتخابات 1400 نباشد یا اگر عزمی برای این کار داشت با برنامه‌سازی‌های جبهه پایداری نتواند قوی وارد عرصه شود. 24 اردیبهشت الیاس نادران چنین از اهداف ضدقالیبافی اعضای جبهه پایداری نوشت: «در جلسه اول به دوستانی که توسط جناب پژمانفر دعوت و توسط آقای محصولی اداره می‌شدند عرض کردم که راه‌اندازی یک جمع فقط با هدف «نه به قالیباف» عملی ضد وحدت است. هرچند که دلیلی هم برای دعوت نکردن از قالیباف نداشتند». بنابراین پربیراه نیست که نمایندگان عضو جبهه پایداری هنوز همان نگاه را به رئیس مجلس یازدهم داشته باشند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/140948/تخریب-همزمان-قالیباف--روحانی
بستن   چاپ